Bu kadar küçük meblağlar için uğraşmalarına şaşırdım. Turkcell in içinde o zaman bu dolandırıcı başka mantıklı açıklaması yok.Bu yoldan turkcell e dava açılabilir.
Printable View
Bu iş sistem açığı falan değil, operatörlerin müşteriyi satışa getirmesidir. Benden habersiz nasıl ödeme oluyor yahu. Ben kabul etmiyorum. O şahsa iade yapın, kendim ödeyeceğim dediğinizde çare bulmaları icap eder.
Sehven ödeme yapıldığında nasıl düzeltiyorlarsa bunu da seve seve düzeltmeliler.
Bu arada benım olayda benim müşteri temsilcisiyle olan konuşmalarım incelendikten sonra avea paramı iade etmişti..
Ben sanırım bu dolandırıcılık yönteminin ilk magdurlarındandım.
Çünkü müşteri temsilcisi bile böyle birşeyi ilk defa duydugunu itiraf etmişti.
Ve sonraki ay yine faturam ödendi bir başkası tarafından..Bu sefer iade yapmadım.Arayan bir bayandı hatta."Sizin kim oldugunuzu biliyorum birazdan polisler gelip sizi alacak" demiştim ve telefon bir anda kapatmıştı...
Ama daha sonraki ayda yine geri çekmişti o ödedigi faturayı.
Cep telefonuna gelen mobil onay ile ödeme almaları gerekir aslında ama işlerine geliyor.
Bana ödeme bir şekilde gelsin para gelsin'de nerden gelirse gelsin hesabı.
Kredi kartlarıda başında müşterilerine verilirken internet alışverişlerine mail order kapalı vermeleri gerekiyordu.
Müşteri talep ederse şubeden gidip açtırır.
Ama niye kapalı versin.Kartı yabancı biri patlatsın.Ben kart sahibinden parayı alayım.
2-3 ay el koyayım o paralara (işleteyim)
Sonra haklı görürsem geri ödeyim kafasındalar.
Türkiyede her zaman önce ödeyin sonra itiraz edin kafasında.
telefon faturalarımı ödeyecek dolandırıcı aranıyor. ilgili dolandırıcıların dikkatine :)
Ele geçirdikleri kredi kart bilgileriyle ödeme yapıyorlar belli olmasın diye ufak meblali işlemler yapıyorlar sonrada faturayı ödediği adamı arayıp para talep ediyorlar aynı bu olayda olduğu gibi eğer gerçek kart sahibi durumu farkederse bankasıyla Iletişime geçip iptal istiyor ama üzerinden 2 3 ay geçtikten sonra banka iptal de yapmıyor.
Eşimin kart bilgilerini çalmışlar eşim de farketmemiş 3 ay sonra anladığında hemen bankayı aradı 3 ay öncekini iptal etmediler
Bir kaç ay faturanızı hesap kesimi olur olmaz ödeyin. Son ödeme tarihini beklemeyin. Baktılar borç çıkmıyor umudu keserler belki.
Geri iade yapmayın dolandırıcı olmasa bile
Karşı tarafın bir şekilde ketö-fedo ile bağlantısı vardır sonra sen onlara para göndermiş olursun. Anlatamazsında durumu...
evet büyük gün bugünmüş :)
Faturamı ödeyen vatandaş bugün aradı, meğerse ilk faturamı ödeyen oymuş ve mardinde askermiş ...
Benden para çıkmaz kardeşim git işini turkcelle hallet dedikten sonra tehditler küfürler havada uçuştu..
birde aynıları mesaj olarak alındı (süper , artık kanıtım delilim var)
Şimdi bu vatandaşı savcılığı şikayet edip konu hakkında hiç bir önlem almayan benin tehdit ve hakaret mesajlarına maruz bırakan Turkcellide dava etmeyi düşünüyorum.
İlgilenicek avukata tazminatın 4/1 ini veririm :)
Mayıs Ayı Faturamı Yatırdılar Aynı Şekilde Abi Askeriz Diye 2 Kişi.. Türkcell'i Arıyorum Yatmış Diyo.. Birbirlerinden Nöbetleşe Kulalndıkları Telefondan Haberleri yok sürekli nöbet değişiminde farklı biri arıyo aynı numaradan abi ne yaptın diye.. en son hesaplarına yatırdım parayı.. amk sen askersin 300 liralık faturayı öderken napıodun dedim kıyamadım
Şimdi Türkcell ile Görüştüm.. Kredi Kartı ile ödeme yaptığı için iptal edebilir dediler.. bunun sorumluluğunun türkcell de olduğunu yatan faturanın iptal edilmesinin aptalca olduğunu bişey söylediğimde bişey yapamayacaklarını söylediler..
Ben o yuzden odemiyorum adamlara..
Beni baglamaz gitsin turkcellden alsin,numaramida degistirdim zaten..
aa ben güncellemeyi unuttum konuyu , numaramı falan değiştirince bana ulaşamayan dolandırıcılar turkcellden ödedikleri fatura bedellerini talep etmiş :) turkcellde geri ödeme yapmış.
cuma günü sözde "yanlış ödenen tutarları" yatırdım.
ben olsam mükererr ödeme daha yapardım eğer mümkünse bırakın sizden çıksın ilerde birşey olursa alacaklı olun operatörden
ulan ******cocugu beni savclığa şikayet etmiş kredi kartımı kullandı faturasını ödedi diye :D yarın ifadeye gidiyorum
ya İĞRENİYORUM BU MEMLEKETTEN İNSANLARDAN