ben her sabah duş alıyorum bu sebepten dolayı. Gece duş alıp yatsam ertesi gün öğleden sonra pis hissediyorum.
Sabah duşu alışkanlık oldu şimdi. Güne güzel başlıyorum![]()
ben her sabah duş alıyorum bu sebepten dolayı. Gece duş alıp yatsam ertesi gün öğleden sonra pis hissediyorum.
Sabah duşu alışkanlık oldu şimdi. Güne güzel başlıyorum![]()
Her gün yastık kılıfını da değiştir veya yastık üstüne havlu koyup yat. Kafan 2 akşam aynı yere değmesin.
Okumadan imzalamam.....
Her sabah duş alır-saçlarımı yıkarım. Saçımı yıkadıktan 10 dk sonra bir yere uzanıp başımı koysam yağlanır.
Denemedim ama bir arkadaşım duştan sonra en son şampuanın durulama suyuna sirke koy demişti.
İşe yarayabilir.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Yikadikca yaglaniyor. Saclari sac spreyiyle sekillendirip birakirsam yaglanmiyor. Yada yaglanip hissedilmiyor. Daha dolgun hacimli duruyor. Ama gel gor ki bu seferde sprey kepek gibi dokuluyor beyaz beyaz.
Büyük yanılgılardan biridir yağlı saçı yağlı diye sık yıkamak.Yağlı diye çok sık yıkıyorsunuz ve bu yağlanmayı hızlandırıyo bırakın saçlar takılsın bir gün iki gün (tabi terlememişseniz pis gezin demiyorum) toz tutsun,hava alsın. Bunun haricinde şampuan kullanmadan sadece sabunla yıkayın inanın çok bişey kaybetmezsiniz şampuanlar kimyasallar içerir sabunu bir deneyin.
Ve acil durumlar içinde önerim bebek pudrası zaman yoksa alın elinize pudrayı sürün saçları bakın nasıl gözüküyor ,kurtarıcıdır.
04Punto 89CivicEF 81Golf 94CivicEG 97CivicEK 93Uno 05Corsa 98Starlet
Vardiyalı çalışırım her gün vardiyam farklıdır çok nadirdir 2 gün üst üste vardiyam aynıdır. Gece çıkışlı(01:00) olup, sabah(07:00) açılış olduğum günlerde bile duş alırım 5'te kalkıp. Bu işin çözümü yok sadece saç yağlanması değil, 5 6 saatlik uykuda bile cilt yağlanması yaşıyorum sırt yüz ve saç olarak. O yüzden en güzeli sabah duş almak, zaten bir süre sonra alışkanlık olup duş almadan çıkamıyorsunuz evden. Markete ekmek almaya giderken bile, izinli günlerde duş alıyorsunuz. Tabi bazen bu işin suyu çıkıp, cildin kuruyup kaşınması da oluyor ama her şeye rağmen en güzeli her gün duş almak![]()
AC/DC Back In Black
1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp
Yağlı saçlar için olan bu şampuanı kullanıyorum , duştan çıkarken de soğuk su ile bir saçlarımı yıkıyorum..Yine ertesi akşama kadar götürüyor..Başka şampuana geçtiğim anda akşamı göremeden yağ içinde kalıyor kafam..
![]()
neyse Ki tek değilmişim![]()
Aynı sorun bendede var sabah yıkasam gece tekrar yağlanıyor. Hergün yıkamak zorunda kalıyorum
Saçlarım seyrek ve ince. Yağlanınca iyice kel gibi hissediyorum kendim, hiç rahat edemiyorum.
-PeugeotSport_
Anıl EDER----
Bende de aynı durum var. Bıttım sabunu tavsiye ettiler. Dün onunla yıkadım bu sabah kalktığımda şaşırtıcı derecede idi sonuç. Normalde ertesi sabaha yağlı olarak kalkardım şuan hiç yağlı durmuyor. Uzun vade de bakacağım sonuçlara..
Aynı dertten muzdaripim. Yazın daha çok kışın daha az oluyor. Defne sabunu kullanırım yıllardır. 20li yaşlarda daha fazlaydı ama azaldı. Eğer dışarı çıkmayacaksam ben de yıkamıyorum.
-2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-
Bende dert ediyordum sonra cildiyeye gittim yağlı saç sağlıklı saç demek dedi saçlarını 2-3 gün aralıklarla yıka dedi her akşam saç yıkamak kafa deresini besinsiz yani yağsız bırakıyor ve saçlarıda yağsız bıraktığı için saç beslenemiyor dedi. Yağ dediğin aslında vücudun saçını kendi beslemesi dedi
Mesajların tamamını okumadım.
Ancak size vereceğim bir tavsiyem var. Deneyin.İşe yarama ihtimali yüksek.
Kabaca her saç telinde yağlama sistemi vardır.Saçınızı ne kadar çok yıkarsanız bu sistem o kadar çok yağ üretir.Siz saçınızı yıkayarak yağları uzaklaştırdığınız için sistem devreye girip saçı yağlıyor.
Arzu eden arkadaşlar internetten detaylı arama yapabilir. (kıl veya saç yapısı yazarsanız çıkar)
Yapacağınız şey Cuma aksamı gelince pazartesi sabaha kadar saçınızı yıkamayın. (Yıkarsanız da şampuan,sabun kullanmayın , yağlar çözülmesin.)
Daha sonrasında 2 3 güne çıkarmaya çalışın bu süreyi.
Tabi yaz günü kokmamak için kendiniz yıkanıp saçları da su ile durulayın sadece.
Bir arkadaş karaciğer de demiş, yaklaşık 20'li yaşlarıma kadar deli gibi kepeklenme ve yağlanma oluyordu. Sonra birden kendi kendine geçti. Şampuanlar denedim, sabun denedim, hiçbiri o zaman fayda etmemişti. Acaba hormonal falan mı bilemiyorum. Ama 30 küsür yaşında adam da yağlı diyor yani, bende yağlanma falan kalmadı![]()
Sık yıkamama olayını ben de duymuştum, ama mesela son birkaç yıldır hergün duş alıyorum, saçları da yıkıyorum şampuanla, yağlanma yukarıda bahsettiğim gibi çooooook uzun süredir yok buna rağmen.
Şampuanınızı değiştirin, sabun kullanın, yaramadı sabunu değiştirin, falan filan, baya deneyeceksiniz.
Bir ara kuzenim de benzer sorunlarla karşılaşıyordu, çok sıcak çok soğuk duş yapmak tarzı şeyler de sebep olabiliyormuş, bunlara da dikkat edin mesela, bakalım değişiklik olacak mı...
dalin kullan şampuan yerine hem zararsız hemde kokusu güzel yağlı saçlarda biraz daha etkili![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)