konu bukadar uzamaz.mega gerekeni yapar diyordum :(
Printable View
konu bukadar uzamaz.mega gerekeni yapar diyordum :(
Ben zaten konuyla alakasız olarak durumun yani hizmet sektörünün iade kısmına ithafta bulundum aslen. Bence bu gibi işlerde 10 gün içinde 5 gün içinde şu süre içinde koşulsuz iade denmesi müşteriye açık bir kapı bırakmak ''müşteriyi tavlama çabası'' burada zaten ödemiyorum deme şansı yok hele x arabaya ödemiyorum demek daha da garip nitekim çifte standart olur..
O zaman şöyle diyecek golf e iade var çünkü iddalıyız sıkıntı çıkmacak kendimize güveniyoruz memnun kalacaksınız 600 tl bedeli var.
Corsaya iade yok sıkıntı cıkabilir güvenmiyoruz kendimize ama sizinde gönlünüz olsun 300 bedeli var.
Madem çifte standart !
Demem o ki sen dükkanında emek harcayacaksın uyarını yapacaksın zaman harcayacaksın ve iyi niyetle yazılımı yapacaksın. sonrada uyarılara rağmen kişi kalkacak yarışacak zorlayacak bu uyarılara rağmen araba bozulunca yazılım bozdu.. adam yazılımın arkasında duruyor, çıkan arızalar yazılımla alakasız arızalarsa, kimse kalkıpta parayı iade vermek istemez sanırım. yanlışmı düşünüyorum.
Ütopik örnek vereyim.
Triger kayışının ömrü 180oookm 10 yıl.
9 yıl 170oookmde yazılım yaptırdın yüksek devir ani ivmelenme motora güç bindirme vs. hareketler hop gitti triger..
İade kime olacak ? yazılımcıyamı ? yoksa ömrünü ve süresini doldurmayan triger üreticisine yada araç fabrikasınamı ?
Yazılımda sıkıntı yok sen güç istedin al sana güç. ee ? araba bozuldu !
O zaman bu kadar modifiye eden adam boşuna silikon hortum du yok saplamaydı, pistondu uğraşıyor..
Sopalamaktan kastım bu :)
Aynen mantıken bu olmalı ama olmadığından açıklığıda kullanıyor müşteri haklı olarak, zaten canı yanmış.
Önceki sayfalarda birisi yazmış işin içinde inatlaşma var diye.. aynen durum bu. yoksa 600 tl ile ne bu adamlar batar ne de diğer adam zengin olur. Burada yazılım yapan kişinin olayın detaylarını bilmesinden dolayı bir inatlaşma var..ki haklımı belki konusunda haklı, ama gel görki koşulsuz şartsız iade demişsiniz bi kere adamlar yürüyecek artık yapacak bişey yok.
kim haklı kim haksıza girmeye gerek yok konu çok uzamış
ama 600 lira için itibarı bu kadar bozmak ticarete yakışmamış
kaldıki kadınlar kulübünde konuşulmuyor bu konu çoğunluğun ilgi ve bilgi sahibi olduğu bir forumda konuşuluyor
2 gündür firma ve müşteriden yazan olmadığına göre sanırım yakında bu konuyu silelim diyecek bir taraf...
Bence; yazılım yaptıran adam tabii ki yarışacak, geçecek, geçilecek ve ücretini ödedigi yazılımı beğenip beğenmediğine karar verecek. Yazılımı yaptırdıktan sonra gazlamayacaksa neden yaptırsın.
Bana göre burada olması gereken; madem araba sorunluydu megachips araya adam da koyulsa 600tl almak icin yazılım yapmayacaktı. Ve. Sitesinde koşulsuz iade yerine iade koşullarnı daha detaylı yazacak veya yazılımdan kaynaklı arıza durumlarında iade denecekti. Iadeyi keyfe bırakırsan iş buralara gelir.
Belki bayi aracı satın almaya karar verir, iade etmeme sözünü de tutmuş olur:))
Megachip yazdım filan demişti konu sahibi haber gelmedimi hala ? merak içinde bekliyorum neolacak :)
iki tarafı da tanımama etmem. yazışmalardan anladığım kadarıyla vaad edilen memnun kalmazsanız iade kısmı tamamen yalan. senin memnun kalıp kalmaman önemli değil yazılım sorunsuz diye direten bir firma var.
Şimdi arkadaş yazılım yaptırdı, akşam bmw ile gazladı ve aracını gördü. bu saaten sonra ben bu yazılımdan memnun değilim. bunu iade edip big turbo yaptırcam diyemez mi? Bunun cevabını bilelim de ona göre yazılım yaptıralım biz de.
Ben yazılım işlerinden falan anlamadığım için kafamda bir iki soru var , tecrübeli kişiler cevaplarsa sevinirim.
1-) Arabaya yazılım yapılınca sonucu görmek için deneme yapılamaz mı ? Bu işin raconu arabayı dynoya çıkarıp tamam ya olmuş bu demek mi ?
2-) Araca yazılım yaptırdığın gece deneme yapılamaz mı ? Belirli bir süre mi var deneme için ? Yazılımı yaptırdın 5 gün bekle arabanın bi içine sinsin , biraz alışsın gibi faktörler mi var ?
3-) A firmasıyla anlaşıp yazılıp yaptırınca , diğer firmalarla görüşemiyor muyuz ?
4-) A firmasından yazılıp yaptırıp , B firmasından turbo büyütemiyor muyuz ?
5-) Yazılım yaptırırken cebinde paran olması şartının yanında yazılım işlerini , en az yazılımcı kadar bilmek mi gerekiyor ?
Şimdiden teşekkür ederim :)
Ben bu yüzden senelerdir arabaları götürdüğümüz yerle ilişiği kesmek durumunda kaldım.
Yapmaya uğraştığımız yazılım istediğim gibi olmayıp iptal edelim diyince, bi anda o kadar senenin hatrı falan filan gitti, tavırlar başka bir şeye dönüştü, hocam diyorum olayı görüyorsun, alet olmuyor, razı olmayacağım, silelim, iptal edelim... Yok diyor, yahu nasıl edemiyorsun, edersin edemezsin derken bi koşu arabaya inip fişe takıp "AL SİLDİM" dedikten sonra dükkana geri girmesi ile ipler koptu. Çünkü o "AL SİLDİM"de cümle bitmiyor, "...tir git şimdi" edası da oldu. Ben de o sinir ve şokla diğerlerine kolay gelsin bile diyemeden bastım gittim.
Sonra bir başka arkadaşa uğradım.
Yaşananı da hiç söylemedim. Fiyat ne olur, "ya hallederiz"... Abi dedim söyle, hallederiz olmasın :) Yav yok şöledir böledir... İyi peki, attı yazılımı teste çıktı geri geldi, herneyse, aracın yapısından dolayı çok fazla olmadı ama elimden geleni yaptım dedi, bi ara boş zamanda dyno'ya da çıkarırız, veya downpipe falan filan bişeyler yaparsan yine getir, ince ayar çekmeye çalışalım dedi. Tamamdır dedim, parayı vericem, adam almıyor, ya arkadaş al, ne kadar vericez, yok... Sen bişey verme... Yahu neden... Yok... O anda çözemedim, niye böyle yaptı diye. 600-700 TL para alıyorlar, 200-300 bişey al, onu bile almıyor adam.
Sonradan anladım, ya da o olduğunu tahmin ettim. Kaç sene önce yaşanan bir olayda bir yardımlaşma durumu olmuştu. Herhalde ona saydı dedim ve ciddi anlamda duygulandım. Çünkü kendisiyle anca şuraya buraya işimiz düştüğünde görüşebildik. Ama adam unutmamış dedim resmen. Helal dedim ve ne zaman "yazılım" diyen oldu, hepsinde bana hisse vermişçesine kendisini tavsiye ettim.
Kısaca, yaklaşım çok önemli. Aha da örnek :)
@Ormanci kim o yazilimci :)
Abi benim anlamadığım araba bozulmamış olsa ama adamın içine sinmese veya vazgeçse 7 gün içinde tüketici hakkı gereği geri iade edemiyor mu ? Yanı ben x firmasından birşey aldım ama memnun kalmadım geri veremiyor muyum ben mi yanlış biliyorum ? Adam turboyu büyütür arabayı satar ne yaparsa yapar firmayı ilgilendirmemesi lazım bu konunun diye düşünüyorum.
Telefondan yazdıydım değişik harflerle işaretlerle çıkmış tekrar yazıyorum
Bence; yazılım yaptıran adam tabii ki yarışacak, geçecek,geçilecek ve ücretini ödediği yazılımı beğenip beğenmediğine karar verecek. Yazılımı yaptırdıktan sonra gazlamayacaksa neden yaptırsın.
Bana göre burada olması gereken; madem araba sorunluydu megachips araya adam da koyulsa 600tl almak için yazılım yapmayacaktı. Ve. Sitesinde koşulsuz iade yerine iade kurallarını daha detaylı yazacak veya yazılımdan kaynaklı arıza durumlarında iade denecekti. İadeyi keyfe bırakırsan, iş buralara gelir.
Şimdi şöle bi durum var
1-Adam yaptırmış olduğu arabayla gazlamaya çıkmışmışta bmw ye geçilmişte zart zurt adam arabayı denemek için yarışcak tabi mersinde ara sokaklarda turlarken deneyecek hali yok.
2-Adam isterse büyük turbo yapar isterse motoru değiştirir sen tüketici kanuna göre ürünü 1 hafta içinde iade almak zorundasın siteye yazmışsın ( siteyi burda syledikleri zaman düzelttirdin buda rezaletin boyutunu gösterir)
3-Bu durum çözülmez 600 tl den dolayı megachips mersin bayisi rezil olur
4- Mehmet Gazihanın yerinde ben olsam mersin bayimi ya kapatırım yada kurucu olarak adamın zararını karşılarım herşey para değildir bazen esnaflık gerekr burda konuyu kaç kişi takip ediyor rezillik diz boyu zararı karşılasa aa adam gibi firmaymış ürünün arkasında sonuna kadar duruyor (sonuna kadar işi abartması zaten zorunluluk aslında) deyip aslında bir sürü müşteri kazanırdım.
5- Mersin bayisi diz boyu hatalı 1xx.000 km de bi araba araç bide corsa komple ofsayt hepsinin durumu ortada yürüyen çamaşır makinası gibi gidiyorlar patlayacagı belli abi arabanın durumu kötü bu araca yapmayalım araç sorun cııkartır deyip yollayabilirlerdi aracı geri ama ooo 600 tl geliyor hadi yapalım patlarsa patlsın mantıgının sonucu budur.
Hadi çıkın işin içinden :D
@Ormanci, Onur kim o esnaf?
Allaha şükür şu yazılım olaylarına girmedim, giresim de yok. Şu muhabbetlere bak. 600 lira için girilen şekillere bak.