ruhsatta otomatik yazmayıp km saatini filan değiştirirseniz zaten anlamazlar çevrildiğini.
ruhsatta otomatik yazmayıp km saatini filan değiştirirseniz zaten anlamazlar çevrildiğini.
komançero garage
Muayene sırasında aracın vites tipi sisteme işleniyor, daha sonra muayeneye girdiğinizde otomatikten düze çevrim yada tersi varsa araç muayeneden geçmiyor. Proje çizdirip değişiklik yapılması gerekiyor. Otomatik vites kutusu takıp muayeneden sonra tekrardan düze dönen var. Ne kadar doğru bilmiyorum 8.000 TL proje ve işletme masrafı var diyorlar.
Bizde rover varken otomatik şanzıman sıkıntısından manuele çevirmiştik ruhsatta otomatik vites ibaresi falan yoktu hiç bir sorunda yaşamadık muayenelerde şuan araç dayımda o da muayeneye girdi yine bir sorun çıkartmamışlar.
Biz manuelden otomatik yaptık hiç sorunsuz muayeneden geçti .)
konuyu hortlatayım,
güncel tecrübesi olan var mı?
97-98 otomatik bir aracı manuele çevirsek muayenede sorun yaşar mıyım, veya resmi bir prosedürü var mı?
şanzıman swap yapacak usta derki, eski arabalarda otomatikmiş manuelmiş bakmıyorlar ama çok ikna olamadım.
Ruhsatta otomatik olduğu yazmıyorsa veya gösterge panelinde otomatik vites sembolleri yoksa fark edilmez bence.
Okumadan imzalamam.....
Eger kı arabanın genel kayıt sıstemınde otomatık yazıyorsa hıc bır sekılde gecıremezsın
fcebook da boyle bır bmw konusu var
ne yazkkı guncel olarak arac otomatıkten manuel e donduguıcın gecmıyor
hatta buna sonradan takılmıs olan turbo sıstemlerı de dahıl hıc bır sekılde tuv den gecmıyor
bu konuya bir hort çekeyim.
e36 318is arabam var günlük kullanma niyeti ve arabamı sevmemden dolayı otomatik vitese geçirmek istiyorum. zf 8hp70 ve harici şanzıman beyni ile arabamı otomatiğe çevirmek için hazırlıklara başladım ancak muayene konusu içime dert oldu.
diğer modellere nazaran benim ruhsatımda ia ifadesi yok onun yerine is/2 ifadesi mevcut ve söylenen bu ia ifadesinden arabanın otomatik olduğu anlaşılıyor ve manuele çevrilmişse ağır kusur sayılıp işlenmesi gerekiyormuş.
bununla ilgili yorumu olan birileri var mıdır ?
Youtube kanalım
https://www.youtube.com/c/DensWorkshop
Instagram sayfam
https://www.instagram.com/dens_workshop
bende geçen sene e36 coupe var dı ruhsatta ia yazıyordu. benden önceki sahipleri s54 swap motor ve şanzıman da e46 m3 şanzıman olarak 2017 de proje yapmışlar. 2023 yılına kadar sıkıntısız bir şekilde ruhsatta ia yazmasına rahmen tüvtürk ten bir şekilde geçmiş araç. 2023 temmuz ayında muayene bittiğinde başıma gelenler ruhsatta ia yazdığı için araba kırmızı liste denen bir liste eklenmiş ve tüvtürk den geçemedik. bir şekilde ruhsatta yazan ia ibaresini kaldırdık ve yeni ruhsat 3.20i olarak tüvtürk de muayene girdi arabam ve kusursuz şekilde geçti.. ama 2025 yılında durum ne olacak belli değil. aracı bu şekilde ben sattım ama bir daha ruhsatta ia yazan bmw marka bir araba almam. ia yazan arabayıda düz vites geçireceksem herşey yasal olmasını özen gösteririm. proje ve makina müh. odasındaki evrakları vs. tam ise sıkıntı çekmezsiniz. ama biri yapmış bir şekilde toplanmış evrakları olmayan otomatik - manuel geçmiş araç yanaşmayın.
318is forged stroker turbo e50 yakıt ve 1.8bar basınçla yürüyor arabam. Dyno verisi yok ancak 400-450hp arası sağlıklı güç üretiyor m42 motor.
Gelelim neden 8hp70 tercih ediyorum. 3 farklı arabada m57tu2top motora 6hp28 den 8hp70 güncellemesi yaptım. Bu motor büyük cooler, pompa ve yakıt regülatörü ile 2.5bar basınçta 900nm tork üretebiliyor bu kuvvet altında 8hp70 çok sağlıklı yürüyebiliyor. Sorunsuzluk ve dünya çapında kendini ispatlamış bir şanzıman 8hp70. Şunu diyebilirsin bukadar setup var arabanda şanzımanı mı dert ediyorsun ancak turbo söküp egzoz değiştirmek ile şanzımanı söküp fren pedalına kadar çıkarmak aynı iş değil eğer otomatik dönüşümü muayenede yada ruhsat değişiminde sorun olacaksa hiç girmeden manuel olarak devam edeceğim kullanmaya. ***** tüvtürk istasyonlarına e36 ile gidince zaten ekstra kontrol etme gereği duyuyorlar bu yüzden fazla baş ağrısı çekmeden devam etmek daha iyi olacaktır.
Youtube kanalım
https://www.youtube.com/c/DensWorkshop
Instagram sayfam
https://www.instagram.com/dens_workshop
Aracın turbo olduğunu belirtmediğiniz için stok 318 is için fazla gelir demişdim. Aracınız turbo ise 8hp zaten bu iş için biçilmiş kaftan.
Bende kendi aracımda 8hp75 kullanıyorum, ve Ankarada bir çok dönüşüm işine yardımcı oluyorum 2jz M50 M57 gibi projelerde 8hp montajladım.
6hp den 8hp ye geçerken herhangi bir ekstra ecu kullandınızmı? Şuan yurduşında ekstra ecu olmadan kullananlar var.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)