Bugün yaptırdım ve tek seansta bitti . Hafif bir ağrı var , normal mi ? Dişte bir kaç ay hassasiyet oluşuyor diyorlar doğru mu ? Nelere dikkat etmeliyim
Bugün yaptırdım ve tek seansta bitti . Hafif bir ağrı var , normal mi ? Dişte bir kaç ay hassasiyet oluşuyor diyorlar doğru mu ? Nelere dikkat etmeliyim
26 temmuzda başladım, 28 temmuzda ilk pansumanı oldum. 4 ağustosta ikinci pansumanımı oldum ve 5 eylülde görünüşe ve söylenene göre son pansumanımı olacağım. Sizinki çok çabuk bitmiş ama dişin durumuna da bağlı olabilir belki de. Benim serüvenim bu şekilde en azından![]()
Bir kac gun hafif bir agri olabilir.Sonrasinda disinizde hissizlik olucak zamanla alisacaksin kardesim sikinti yok yani![]()
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Benim diş kırıktı Erçin abi. Yani bi 10 sene önce kırıldı. Film çekildi geçen, kökte problem oluşmuş yılların içinde işte. Onu gidermek amaçlı birde randevu sırası yoktu ondan 1 ay sonrasına kaldı son randevu. Sonuncusunda da dişin kalıbını mı alacaklar neyse artık 1 hafta sonrasında da bitecek inşaallah![]()
Normalde 1 defa temizlenip kalıcı kapatılması önerilmez. Hem sıkıntı yaşama riski hemde dişin ileri de sararma riskinden dolayı.
Ben askerken izin zamanı kanal yaptırdım. Zaman olmadığından mecbur 1 defada temizlenip kapandı. İlk akşam hafif bir ağrı yaşadım ama çürük diş ağrısı gibi değildi. Onu da ağrı kesici ile geçiştirmiştim. Üzerinden 4 yıl geçti. Ağrı, sızı, hassasiyet vs hiç yaşamadım.
Ağrı varsa kanalın iyi temizlenmeme ihtimali de var. Özellikle diş öğütme veya azı dişi ise, 3 kanal gibi görünen diş, 3. kanalın kendi içinde ikiye ayrılmasından dolayı 4 kanllı olabiliyor. Bu 4. kanalda genelde terste kaldığından doktorlar atlayabiliyor yada atlamasa da iyi temizleyemeyebiliyor
Bu sabah üst damağıma 3 ampul iğne yaptılar. 5 diş kesip kalıp çıkartılar. Akşam üstü geçici dişlerim takıldı. Ağrı yapacak iğnelerin geçmeden ağrı kesici al dedi dr apranax içtim ağrı sızı olmadı. Tek sorun saat 2,5-3 e kadar su bile içemedim dudaklar iptal vaziyetteydi içmeye çalıştığım sular dökülüp durdu![]()
Ben de senin gibi 1 günde hallettim. Benim diş oyulmuştu çürümeden ötürü,içi temizlendi dolgu yapıldı,evime geldim 3-4 saat uyudum uyandığımda uyuşukluk gitmiş yerini sızlamaya bırakmıştı. Ağrı kesici vs kullanmadan günü tamamladım ertesi güne ağrısı tamamen geçmişti. Birkaç gün o hissizliğe alışamadığım için sıkıntı yaşadım. Şu an 2 ay oldu çok şükür ağrı sızı yok. 1-2 gün dayanılabilir bir acın varsa sorun etme ama 2.günü geçerse doktora tekrar gitmeni tavsiye ederim. Doktorum bana aynen böyle söyledi.
Zorlu bir diş değilse kanal tedavisinden sonra hiç bir ağrı sızı olmuyor fakat sinirler alınırken fazla kurcalanır ise ozaman ağrı veya sızı yapabiliyor 1-2 gün sıkıntı yoktur bence de dişinizde
35 KU 606- Outlander MT Turbo
34 ENP 29 - TypeR
34 VTE 64 - S2000
34 VG 3670 - Type-R
10 E 6622 - Civic vti
bende daha yeni yaptırdım kanal tedavisi. 3 kere gittim. seninki nasıl tek seferde olmuş anlamadım![]()
İltihap oluşmadıysa tek seans da bitiyor fakat iltihap kaldıysa ilerde sorun açabilir kistleşmeye kadar gidiyor. Ağrı yapmazsa bir kaç ay sonra bi panoramik filmb çektirip kök ucunu kontrol ettirin derim.
Doktora hiç ağrı hissetmeyecek bir iğne yap dedim; adam bir iğne yaptı dil, dudak, çeneyi bırak kafama balyozla vursalar ağrı hissetmeyecek kıvamdaydım. İşlemler bittiğinde, 4 saat boyunca yemek yeme, su içme birde mümkünse konuşma demişti. Şansıma edeyim, eve giderken 500 mt sonra polis çevirmesine girdim, adam suratıma bakıp alkol var mı diye sormuştu, dilimi, çenemi toplayıp konuşmaya çalıştım adam dayanamayıp suratıma suratıma gülmüştü![]()
![]()
Konuşmam resmen rahmetli Levent Kırca'nın alkolik tiplemeleri gibiydi![]()
![]()
![]()
Ve dediğin gibi, su içmeye çalışmıştım, bir an gırtlığım delik sanmıştım![]()
![]()
![]()
Konu disi ama 20 lik dis cikiyo,sag ustte cenemi bile tam acamiyorum. Bi doktora gozukmem gerekirmi? Daha tam cikmamis,ciktiginda doktora gidip durumuna gore cektiricem.
Hız,sonsuz bir tutkudur.
Ben de dün yaptırdım ortası bir süredir oyuk olan dişime, kanal tedavisi akabinde dolgu yapıldı. Dün akşam hafiften dişime dokunduğumda ağrı filan yapıyordu, bugün sıkıntı yok, ne ağrı ne sızı. 2 hafta sonra tekrar bir başka dişim için yapılacak aynı tedavi. Yıllardır yaptığımız ihmalimizin bugün acısını çekiyoruz...
Ben cocukken iğne ile uyusturmuslardı. Operasyon sonrası tabii acı, ağrı, sızı yok. Ben de *bneliğine dudağımı falan ısırıyordum. Hissetmiyorum ya hesapta. Bir ısırdım, bir et parçası kopdu, deli gibi kanadı. Uyuşturucu etkisi geçince acısı da cabası.....
Okumadan imzalamam.....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)