Kasko ile alakalı tuhaf bir durumum var. Geçen sene Temmuz ayında yaklaşık 9 aydır kullanmadığım 8 yıllık aracımın kasko yenilemesine yaklaşık 1 ay zaman varken Sigortam.net bana 7inci basamak hasarsızlığım olmasına rağmen ilk kez bir önceki seneden fazla fiyat çıkardı. Bende itiraz ettim. Yenileme zamanı tekrar bakalım o zaman fiyat düşer dediler.
Bu olaydan yaklaşık 15-20 gün sonrada 1 tane sıfır araç aldım. Bunun sigortası ve kaskosunu yaparken önceki poliçemi gördü. Hasarsızlık aktarılacak mı dedi. Dedim satılmadı araç duruyor durmaya devam edicek. Kaskosunu aktarabiliriz dedi. Hayır kalsın ona da kasko yapacam diyerek sıfır aracın sigortası ve kaskosunu 1000+1000= 2000 TL şeklinde yaptım. 20-30 TL küsüratları olabilir.
Sonra eski aracımın kasko yenileme zamanı gelince fiyatı iyice abarttılar. Önceki sene fiyatının yaklaşık 2 katı istediler. Araç 10 yaşı geçmiş 11 yaş olmuş diye. Bende sinirlendim bağırdım çağırdım yaptırmıyorum kasko dedim. Zaten kullanmıyorum diye.
Bu olaydan yaklaşık 8 ay sonra bir sigorta eksperi tanıdık hasarsızlık indirimleri 6 ay içinde aktarılabilinir dedi. Ama tabi süre kaçtı. Eski poliçemdeki 7inci basamak aktarılamadı. Ama başka poliçeye bir kaç sene daha aktarılır dedi.
Şimdi senesi geldi kasko ve sigortanın. Denilen şu. Öbür araç satılmadığı için hasarsızlık aktarılamaz. Eğer satarsam o zaman o hasarsızlığı istediğim araca aktarabilirmişim.
Bu saçma uygulama doğru mu? Aracı neden satmak zorundayım. Poliçe zaten bitmiş. Ben neden hasarsızlığımı kazanmak için aracı elden çıkartmam gerekiyor.