User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Kasko Hasarsızlık Aktarımı

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kasko Hasarsızlık Aktarımı

Kasko ile alakalı tuhaf bir durumum var. Geçen sene Temmuz ayında yaklaşık 9 aydır kullanmadığım 8 yıllık aracımın kasko yenilemesine yaklaşık 1 ay zaman varken Sigortam.net bana 7inci basamak hasarsızlığım olmasına rağmen ilk kez bir önceki seneden fazla fiyat çıkardı. Bende itiraz ettim. Yenileme zamanı tekrar bakalım o zaman fiyat düşer dediler.

Bu olaydan yaklaşık 15-20 gün sonrada 1 tane sıfır araç aldım. Bunun sigortası ve kaskosunu yaparken önceki poliçemi gördü. Hasarsızlık aktarılacak mı dedi. Dedim satılmadı araç duruyor durmaya devam edicek. Kaskosunu aktarabiliriz dedi. Hayır kalsın ona da kasko yapacam diyerek sıfır aracın sigortası ve kaskosunu 1000+1000= 2000 TL şeklinde yaptım. 20-30 TL küsüratları olabilir.

Sonra eski aracımın kasko yenileme zamanı gelince fiyatı iyice abarttılar. Önceki sene fiyatının yaklaşık 2 katı istediler. Araç 10 yaşı geçmiş 11 yaş olmuş diye. Bende sinirlendim bağırdım çağırdım yaptırmıyorum kasko dedim. Zaten kullanmıyorum diye.

Bu olaydan yaklaşık 8 ay sonra bir sigorta eksperi tanıdık hasarsızlık indirimleri 6 ay içinde aktarılabilinir dedi. Ama tabi süre kaçtı. Eski poliçemdeki 7inci basamak aktarılamadı. Ama başka poliçeye bir kaç sene daha aktarılır dedi.

Şimdi senesi geldi kasko ve sigortanın. Denilen şu. Öbür araç satılmadığı için hasarsızlık aktarılamaz. Eğer satarsam o zaman o hasarsızlığı istediğim araca aktarabilirmişim.

Bu saçma uygulama doğru mu? Aracı neden satmak zorundayım. Poliçe zaten bitmiş. Ben neden hasarsızlığımı kazanmak için aracı elden çıkartmam gerekiyor.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kendi üzerine 2. araçtan itibaren sanki sıfır araç alıyormuş gibi tekrar sigorta ve kasko fiyatları veriliyor diye biliyorum.

Eski aracın satışını eşinizin üzerine vererek hasarsızlık indirimi alınabilir

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben forumda sigortak onusunda sormuştum aktarmam için satışı vermem gerektiğini soylemişlerdi geçen hafta aracımın birinin satışını verip o şekilde yeni aracıma aktarım yaptırabildim

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 yaşı geçince artması saçmaymış bu sene 10 yaşı dolcak benim arabanın 500 liralık kaskom 1000 liramı olcak acaba

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi üzerine 2. araçtan itibaren sanki sıfır araç alıyormuş gibi tekrar sigorta ve kasko fiyatları veriliyor diye biliyorum.

Eski aracın satışını eşinizin üzerine vererek hasarsızlık indirimi alınabilir
    Araç sahıs firmamın üzerine kayıtlı. Satarken %1 KDV ile fatura kesmem lazım. Aracın 2inci sahibiyim ve göstermelikte olsa satış yapmak istemiyorum. Sistemin bu şekilde olması çok saçma.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

zx6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi araç modeli nedir anlattığına göre temiz araba satarsam ven talibim garajda dursun
    Kawasaki zx6r
    Nissan 350Z
    The Beetle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı zx6r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi araç modeli nedir anlattığına göre temiz araba satarsam ven talibim garajda dursun
    206 RC olması lazım.
    Aracı görmeden talip olan koca yürekli adam

NOT: Aracın temiz olduğunu bende düşünüyorum.
    NOT2: Ölücüler lütfen mesaj atmasın

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı olay trafik sigortasında başıma geldi ama aracı sattim sigorta düzeltti ama kasko düzeltmedi firmadan firmaya değişiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu an benim üzerime kayıtlı 2 tane araç var. düzenli olarak bindiğim aracıma 7. basamak ve hasarsızlık indirimi düzenli olarak uygulanıyorken, diğer aracıma sigorta yaptırırken epey yüksek bir fiyata yaptırmıştım. Buda onun gibi birşey heralde

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sigortam.net uzak durulması gereken bir yer.
    kendilerine göre bir sistem geliştirmişler herhalde. uzun süre hasar yapmayan araçlara kasko yaptı gösterip ama gerçekte kaskolamıyorlar.
    1990 yılından beri olan kasko poliçesi bir şekilde sigortam net ten yenileniyor araç değişiklikleri falan sene 2005 e geliyor. hasarsızlık indirimi en üst basamakta. bu tarihte kredi ile alınan bir araca kasko devrolacak kredi olmasa veya krediyi veren banka uçuk kasko fiyatı çıkartmasa o da fark edilmeyecek. o zaman yıllarca eski poliçeleri yapmadıkları ama varmış gibi işlem yaptıkları ortaya çıkıyor. koç sigorta bütün zararı falan üstleniyor ama son kasko olayı benim için artık son oluyor. eğer elinizde bir poliçe varsa hele sigortam net kesmişse önerim sigorta şirketinden poliçe teyidi yaptırmanız.
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

turkerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tc ve iki aracında plakalarını msj atarsanız durumu izah edebilirim.
    ORDU SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
    ZEY OTOMOTİV
    https://zeyotomotiv.sahibinden.com/

turkerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben forumda sigortak onusunda sormuştum aktarmam için satışı vermem gerektiğini soylemişlerdi geçen hafta aracımın birinin satışını verip o şekilde yeni aracıma aktarım yaptırabildim
    kaskoda satış şartı yok, trafik sigortasında var.
    ORDU SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
    ZEY OTOMOTİV
    https://zeyotomotiv.sahibinden.com/

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece trafik sigortası araç satılmadan iptal edilemez ve eski araç satılmadan yeni araca hasarsızlık aktarılamaz.

Kasko öyle değil.

Kasko yu kullanıcı isteğiyle iptal edebilir. Dondurabilir. Yeni bir araca araç değişikliği yapabilirsiniz.

Ama eski kasko dururken onu devre dışı bırakmadan 2. Bir kaskoya hasarsızlık aktarılmaz.

1 hasarsızlık indirimi 2 kaskoda kullanılamaz.

chatlaxs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kasko için aracı satmak zorunda değilsiniz,araç değişiklik zeyili ile yeni aracı poliçeye ekleyebilirsiniz.Hatta şuan trafik sigortasında satılan aracın poliçesini iptal ettirmemiş olsanız bile günü geçince yeni aldığınız araca referans olarak gösterip indiriminden faydalanabilirsiniz.
    Trafik & Kasko Sigorta işleri Yapılır

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanırım, trafik ve kaskoda ki hasarsızlık aktarım durumlarını karıştırmışsınız veya size yanlış anlatılmış.
    anladığım kadarıyla, kaskoda 8-9 ay gibi bir süre geçmiş, bu süre geçtiyse kaskodaki hasarsızlığınızın aktarılması çok zor.
    trafik sigortasındaki hasarsızlığınız bakidir, aktarılabilir ki sistemler artık otomatik olarak görerek çekiyor zaten.

10 yaşını geçen araçlarda fiyat 2 katına çıkar diye bir şey yok ayrıca, yalnızca bazı şirketler, 10 yaşını geçen araçlarda eskime payı düşüyor hasarlarda (bazıları 15 yaş üzerinde uyguluyor),

sizin kasko fiyatınızı etkileyecek tek bir etmen var o da araç bedeli. aynı şirketten değilde piyasa da yer alan başka şirketlerden de araştırın, her yiğidin kendine göre bir yoğurt yiyişi var.
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler