User Tag List

Sayfa 6/31 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon
584 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Yurtdışı Kıskanma Favorilerini Paylaş

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mesela ihracat yapan bir firma sahibi 1 araç alamazmı kendi adına..Sesli düşündüğümü varsayın
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı streetracer_nos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    x5 direk..

dar gelirliye kampanya 35 bine 435i..daha fazla bakmıycam..

2014 *BMW* *4 Series* *435i* Liquid Blue Metallic

trameri temizmiymiş baktınız mı ?
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bahsettiğim durum çifte vatandaşlık değil ama.Direk yabancı uyruklu.Çifte vatandaşlarda durum farklı oluyor.Bu sebeple detayları sorup öğrenebileceğim bir yer soruyorum
    bürokraside çifte veya sadece yabancı farketmiyor ne yazıkki

Aracı almanyadan 1 aylık çecisi plaka ile getirebiliyorsun sadece adına bir ruhsat olması yeterli bunun geçici olması fark etmiyor. Sınırdan girerken yapmanız gereken bir şey yok zaten geçici plakayla gelirseniz size sınırda ''Türkiye'de 15 gün dolaşım'' hakkı veriliyor bu sürede aracı gümrüğe teslim etmek zorundasınız. Aracı gümrüğe teslim ettikten sonra mavi karne işlemlerini 3 ay içerisinde tamamlayabilirsiniz tabi mavi karnenizi almadan aracı gümrükten geri alamazsınız. İşelmler sırasıyla

gümrüğe teslim
    mavi karne işlemleri
    aracı gümrükten teslim alma
    tse onayı
    tüv muaynesi
    trafik tescilden ma plaka çıkarılması
    alınan ma plaka ile gümrüğe gidip ruhsatın teslimi ve mavi karnenin geri alınması

ek olarak aracınızın teminat tutarını önceden öğrenmenizi, ek masrafları bilmenizi, satış zorluğundan haberdar olmanızı tavsiye derim, çalışma izniniz olması şart. oturum olanlara verilmiyormuyş sordum öğrendim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Year One Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bürokraside çifte veya sadece yabancı farketmiyor ne yazıkki

Aracı almanyadan 1 aylık çecisi plaka ile getirebiliyorsun sadece adına bir ruhsat olması yeterli bunun geçici olması fark etmiyor. Sınırdan girerken yapmanız gereken bir şey yok zaten geçici plakayla gelirseniz size sınırda ''Türkiye'de 15 gün dolaşım'' hakkı veriliyor bu sürede aracı gümrüğe teslim etmek zorundasınız. Aracı gümrüğe teslim ettikten sonra mavi karne işlemlerini 3 ay içerisinde tamamlayabilirsiniz tabi mavi karnenizi almadan aracı gümrükten geri alamazsınız. İşelmler sırasıyla

gümrüğe teslim
    mavi karne işlemleri
    aracı gümrükten teslim alma
    tse onayı
    tüv muaynesi
    trafik tescilden ma plaka çıkarılması
    alınan ma plaka ile gümrüğe gidip ruhsatın teslimi ve mavi karnenin geri alınması

ek olarak aracınızın teminat tutarını önceden öğrenmenizi, ek masrafları bilmenizi, satış zorluğundan haberdar olmanızı tavsiye derim, çalışma izniniz olması şart. oturum olanlara verilmiyormuyş sordum öğrendim.
    peki neden Türkiyede satılan araçlara özellikle çifte vatandaşlar alamaz yazıyorlar?

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki neden Türkiyede satılan araçlara özellikle çifte vatandaşlar alamaz yazıyorlar?
    tam detayını bilmiyorum fakat mesela alman vatandaşı olabilmen için kendi bulunduğun ülkenin vatandaşlığından çıkman gerek

mavi karne dedikleride türk vatandaşlığından çıkıp alman vatandaşı olanlar için ülkemizde sağlanan bir kolaylık , farklı bir şekilde tc kimlik numaranız vs bu yolla devam ediyor

belki bu yuzden olabilir

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nameless34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki farklı bir soru daha sorayım, eşim sürekli TR de olduğundan ve çalışma izni olmadığı için Yabancı plaka veya MA plaka alamıyorum ama mesela kayınvalidem üzerine olan bir aracı kayınvalide getirse bıraksa burda süresi ne kadar ise bu süreçte akrabalıktan dolayı ben kullanabilir miyim?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mavi kartlıyım ben şuan öğrenciyimde ilanlarda yazanlara göre alabılıyorum ama aracı aldıktan sonra satmanın çok sıkıntı olmıcağını bilsem alırım güzel bişey ama misafir plaka almak için mavi kartlı olmak şart diye biliyorum çifte vatandaşlık olmuyor

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tam detayını bilmiyorum fakat mesela alman vatandaşı olabilmen için kendi bulunduğun ülkenin vatandaşlığından çıkman gerek

mavi karne dedikleride türk vatandaşlığından çıkıp alman vatandaşı olanlar için ülkemizde sağlanan bir kolaylık , farklı bir şekilde tc kimlik numaranız vs bu yolla devam ediyor

belki bu yuzden olabilir
    aynen onlar tr de yabancı vatandaş gibi herşeyden faydalanabiliyorlar, aynı zamanda tr vatandaşı gibi de haklara sahipler. Bir arkadaşım MX plaka araç kullanıyo, burdan alsam daha kolaydı keşke direk burdan alsaydım demişti ilk getirdiği zaman aracını

Alıntı Nameless34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki farklı bir soru daha sorayım, eşim sürekli TR de olduğundan ve çalışma izni olmadığı için Yabancı plaka veya MA plaka alamıyorum ama mesela kayınvalidem üzerine olan bir aracı kayınvalide getirse bıraksa burda süresi ne kadar ise bu süreçte akrabalıktan dolayı ben kullanabilir miyim?
    ülkeye giriş yapan aracı sahibi dışında biri "normal şartlar" dışında kullanamaz. Özetlemem gerekirse, yanınızda olmadan kullanamazsınız aracın sahibi. Araç sahibi ülkeyi aracı olmadan terk ederse de aracı gümrüğe alırlar yakaladıklarında.

Özetlemem gerekirse, bu işin bi açığı kaçarı yok prosedürüne uygun olmadan bu işi yapmak zor ve tehlikeli

Daha detaylı tartışmak istiyorsanız, ricam olan konular'dan ve ya yeni bir başlık açıp oradan devam etmeniz yönünde. Konunun amacının dışında kaldık çok

Mercedes-Benz E 250 CDI Coupe Avantgarde Vollausstattung Top-Z als Sportwagen/Coupe in Heilbronn

Mercedes-Benz E-Klasse Lim. E 350 CDI Avandgarde*Standheizung* als Limousine in Hamburg

Mercedes-Benz E 350 BlueTEC AMG Avantgarde ALU NAVI LEDER als Limousine in Huckelhoven

Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

belki bu yuzden olabilir
    moruk ben kendi adıma sormuyorum zaten.Direk eşimin adına alıcam.Oda Tc vatandaşı değil.Nikahtan sonra da 3 yıldan önce olamıyor

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kısaca yazıp noktalayayım konu dağılmasın, çifte vatandaşların MA MB plakalı araç alamama nedenleri kaydının yabancı uyruklu olarak yapılması ve çifte vatandaş olan kişinin aynı zamanda TC vatandaşı olması... TC vatandaşı olduğu için hem satış yapılamıyor hemde yapılsa dahi yurtdışında satış yapılıp yabancı plaka olarak kullanması gerekecek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Year One Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kısaca yazıp noktalayayım konu dağılmasın, çifte vatandaşların MA MB plakalı araç alamama nedenleri kaydının yabancı uyruklu olarak yapılması ve çifte vatandaş olan kişinin aynı zamanda TC vatandaşı olması... TC vatandaşı olduğu için hem satış yapılamıyor hemde yapılsa dahi yurtdışında satış yapılıp yabancı plaka olarak kullanması gerekecek.
    Tamam işte benim tüm sorularım Tc yada çifte vatandaş olmayan kısımla ilgili.Direk doğma büyüme yabancı uyruklu kişi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok yakın bir arkadaşım yunanistan vatandaşı tr de sadece 5 yıllık oturma izni ile duruyor. üni ögrencisi oldugu dönemde gidip ordan araç getirdi 6 ay yunan plaka ile gezdi sonra ma yaptı ögrenci oldugu için hakkı vardı .sonrasında teminat yatırdı şasi no işlemleri falan aracı ma lı tr yaptı üni bitti sonunda aracı burda satamadı yurt dışı çıkartmak içinde ayrı bir sürü işlem istedikleri için ve aracın orda para etmedigi için aracı gümrüğe bıraktı sonrasındada teminatını aldı.bu teknik ile araç almanın sıfır ve çok pahalı olan araçlar olmadıgı sürece e46 bmw falan filan hiç mantıklı olmadığını söylüyor.
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alpha12gtr ye de gider turbo civic ile. 100-300 getir
    Alıntı Kekuti* Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ulan miniyle M6 geçtik bu kadar hit olmadık asahuahuashuahus

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamam işte benim tüm sorularım Tc yada çifte vatandaş olmayan kısımla ilgili.Direk doğma büyüme yabancı uyruklu kişi
    senin olayın bu tax free car dedikleri olay misafir araç getiricek

ondada birkaç şart var değişmediyse ya çalışma izni olucak yada yüksek öğrenim yapan öğrenci olucak

şartlar tutuyorsa yabancıdan yabancıya araç bakabilir mesela

135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    senin olayın bu tax free car dedikleri olay misafir araç getiricek

ondada birkaç şart var değişmediyse ya çalışma izni olucak yada yüksek öğrenim yapan öğrenci olucak

şartlar tutuyorsa yabancıdan yabancıya araç bakabilir mesela
    yüksek öğrenim görüyor aynı zamanda tezinide hazırlıyor.
    hayır biz bukadar kastırırken bu siktimin suriyelisi nasıl rahat rahat takılıyor her konuda anlamıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yüksek öğrenim görüyor aynı zamanda tezinide hazırlıyor.
    hayır biz bukadar kastırırken bu siktimin suriyelisi nasıl rahat rahat takılıyor her konuda anlamıyorum
    burası turkiye diyorlarya her konuda boyleyiz malesef , bu yabancılar içinde zaten her araç mantıklı değil ozel birşey bulmak lazım çünkü ciddi teminatlar yatırmak gerekebiliyor , bide oğrencilik bittiğinde çalışma izni almanız gerek yoksa gene başınza sıkıntı olucak aldığınız araba

135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    burası turkiye diyorlarya her konuda boyleyiz malesef , bu yabancılar içinde zaten her araç mantıklı değil ozel birşey bulmak lazım çünkü ciddi teminatlar yatırmak gerekebiliyor , bide oğrencilik bittiğinde çalışma izni almanız gerek yoksa gene başınza sıkıntı olucak aldığınız araba
    Üstümüze daire vs yapıp onu göstersek olur mu teminat yerine , bide yurt dışında 6 ay kalmış olmak vs gerekiyomuş diyolar almak için öyle bi durum var mı biliyomusunuz ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı enes_srb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstümüze daire vs yapıp onu göstersek olur mu teminat yerine , bide yurt dışında 6 ay kalmış olmak vs gerekiyomuş diyolar almak için öyle bi durum var mı biliyomusunuz ?
    valla bu olaylardan hiç anlamıyorum değişmediyse bu yabancıdan yabancıya kısmı hakkında bildiğim olay bu

yurt dışında 6 ay kalma olayı tr plakaya çevirmeyenler için geçerli farklı bi olay yani sen hangi şekile yararlanıcaksın durumun nedir ona gore değişiyor

135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bu olaylardan hiç anlamıyorum değişmediyse bu yabancıdan yabancıya kısmı hakkında bildiğim olay bu

yurt dışında 6 ay kalma olayı tr plakaya çevirmeyenler için geçerli farklı bi olay yani sen hangi şekile yararlanıcaksın durumun nedir ona gore değişiyor
    Mavi kartlıyım ben üniversite okuyorum şuan

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler