mesela ihracat yapan bir firma sahibi 1 araç alamazmı kendi adına..Sesli düşündüğümü varsayın
mesela ihracat yapan bir firma sahibi 1 araç alamazmı kendi adına..Sesli düşündüğümü varsayın
Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri![]()
bürokraside çifte veya sadece yabancı farketmiyor ne yazıkki![]()
Aracı almanyadan 1 aylık çecisi plaka ile getirebiliyorsun sadece adına bir ruhsat olması yeterli bunun geçici olması fark etmiyor. Sınırdan girerken yapmanız gereken bir şey yok zaten geçici plakayla gelirseniz size sınırda ''Türkiye'de 15 gün dolaşım'' hakkı veriliyor bu sürede aracı gümrüğe teslim etmek zorundasınız. Aracı gümrüğe teslim ettikten sonra mavi karne işlemlerini 3 ay içerisinde tamamlayabilirsiniz tabi mavi karnenizi almadan aracı gümrükten geri alamazsınız. İşelmler sırasıyla
gümrüğe teslim
mavi karne işlemleri
aracı gümrükten teslim alma
tse onayı
tüv muaynesi
trafik tescilden ma plaka çıkarılması
alınan ma plaka ile gümrüğe gidip ruhsatın teslimi ve mavi karnenin geri alınması
ek olarak aracınızın teminat tutarını önceden öğrenmenizi, ek masrafları bilmenizi, satış zorluğundan haberdar olmanızı tavsiye derim, çalışma izniniz olması şart. oturum olanlara verilmiyormuyş sordum öğrendim.
tam detayını bilmiyorum fakat mesela alman vatandaşı olabilmen için kendi bulunduğun ülkenin vatandaşlığından çıkman gerek
mavi karne dedikleride türk vatandaşlığından çıkıp alman vatandaşı olanlar için ülkemizde sağlanan bir kolaylık , farklı bir şekilde tc kimlik numaranız vs bu yolla devam ediyor
belki bu yuzden olabilir
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Porsche Cayenne Turbo S / techa
keşke benim olsa![]()
Peki farklı bir soru daha sorayım, eşim sürekli TR de olduğundan ve çalışma izni olmadığı için Yabancı plaka veya MA plaka alamıyorum ama mesela kayınvalidem üzerine olan bir aracı kayınvalide getirse bıraksa burda süresi ne kadar ise bu süreçte akrabalıktan dolayı ben kullanabilir miyim?
Mavi kartlıyım ben şuan öğrenciyimde ilanlarda yazanlara göre alabılıyorum ama aracı aldıktan sonra satmanın çok sıkıntı olmıcağını bilsem alırım güzel bişey ama misafir plaka almak için mavi kartlı olmak şart diye biliyorum çifte vatandaşlık olmuyor
aynen onlar tr de yabancı vatandaş gibi herşeyden faydalanabiliyorlar, aynı zamanda tr vatandaşı gibi de haklara sahipler. Bir arkadaşım MX plaka araç kullanıyo, burdan alsam daha kolaydı keşke direk burdan alsaydım demişti ilk getirdiği zaman aracını
ülkeye giriş yapan aracı sahibi dışında biri "normal şartlar" dışında kullanamaz. Özetlemem gerekirse, yanınızda olmadan kullanamazsınız aracın sahibi. Araç sahibi ülkeyi aracı olmadan terk ederse de aracı gümrüğe alırlar yakaladıklarında.
Özetlemem gerekirse, bu işin bi açığı kaçarı yok prosedürüne uygun olmadan bu işi yapmak zor ve tehlikeli
Daha detaylı tartışmak istiyorsanız, ricam olan konular'dan ve ya yeni bir başlık açıp oradan devam etmeniz yönünde. Konunun amacının dışında kaldık çok
Mercedes-Benz E 250 CDI Coupe Avantgarde Vollausstattung Top-Z als Sportwagen/Coupe in Heilbronn
Mercedes-Benz E-Klasse Lim. E 350 CDI Avandgarde*Standheizung* als Limousine in Hamburg
Mercedes-Benz E 350 BlueTEC AMG Avantgarde ALU NAVI LEDER als Limousine in Huckelhoven
kısaca yazıp noktalayayım konu dağılmasın, çifte vatandaşların MA MB plakalı araç alamama nedenleri kaydının yabancı uyruklu olarak yapılması ve çifte vatandaş olan kişinin aynı zamanda TC vatandaşı olması... TC vatandaşı olduğu için hem satış yapılamıyor hemde yapılsa dahi yurtdışında satış yapılıp yabancı plaka olarak kullanması gerekecek.
çok yakın bir arkadaşım yunanistan vatandaşı tr de sadece 5 yıllık oturma izni ile duruyor. üni ögrencisi oldugu dönemde gidip ordan araç getirdi 6 ay yunan plaka ile gezdi sonra ma yaptı ögrenci oldugu için hakkı vardı .sonrasında teminat yatırdı şasi no işlemleri falan aracı ma lı tr yaptı üni bitti sonunda aracı burda satamadı yurt dışı çıkartmak içinde ayrı bir sürü işlem istedikleri için ve aracın orda para etmedigi için aracı gümrüğe bıraktı sonrasındada teminatını aldı.bu teknik ile araç almanın sıfır ve çok pahalı olan araçlar olmadıgı sürece e46 bmw falan filan hiç mantıklı olmadığını söylüyor.
burası turkiye diyorlarya her konuda boyleyiz malesef , bu yabancılar içinde zaten her araç mantıklı değil ozel birşey bulmak lazım çünkü ciddi teminatlar yatırmak gerekebiliyor , bide oğrencilik bittiğinde çalışma izni almanız gerek yoksa gene başınza sıkıntı olucak aldığınız araba
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)