User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Sürveyan hakkında.

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sürveyan hakkında.

Karayolları'na bağlı olarak köprü ve yapım onarım çalışmalarında çalışmak üzere sürveyan olarak başlamayı düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda kadro alma olayları da var . En alt kademe sürveyan olarak geçiyor. Herhalde belli bir zaman sonra kurs'a girerek araştırma teknisyeni pozisyonuna da gelebiliyorsun.

Var mı daha önce bu pozisyonlarda çalışan arkadaşlarımız ? İnşaat mühendisi olanlar bilirler sanırım. Şantiye şartları falan nasıldır hiç bilgim yok .
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KGM Projelerinde çalışmadığım için pek bilgim yok ama, mevzuattan anladığım kadarı ile, hem depocu, hem saha amiri, hem de saha formeni görevininin bir kısmını yapıyor. Personel puantajı takip ettiği gibi, ekipman puantajını da tutuyor, sahada gözlemde yapıyor, kalite kontrolde yapıyor.
    Sahada uygulaması çok daha farklıdır o konuda bir bilgim yok.

İnşaat Mühendisi olarak, şantiye şartları zordur, keyiflidir, yazın sıcak, kışın çok soğuk olur. Sürekli bir hareket vardır, sabah sahaya bir çıkarsın o koşuşturmada bir bakmışssın saat öğlen olmuş.
    Pompa gelir, mikser gider, demirci projeyi ters okur, tahvil yaparsın,
    Kalıpçı kalfasıyla tartışırsın haritacıdan kot beklemeden kalıbı kapattığı için o kalıbı açtırıp tekrar kapattırırsın. Kalfaya sinir olursun, o sana daha fazla sinir olur 2 saat sonra, gel şefim bir çay içelim der bir bakarsınız aranızda hiç bir problem yok. Mekanikçi gelir şefim bir haritacıları çağırın kot versin kutu çakıcaz derler. Zordur ama çok keyiflidir, plaza gibi bir meeting schedule edip, gerekli planlamaları yapıp ona göre aksiyon alalım savsaklığı ve yavşaklığı yoktur. Küfürde gırla gider, eğlenceside gırla gider. O betona bir bulaştımı o ayağınız, şantiyelerden kurtuluşunuz yok cidden. İçindeyken ana-avrat küfür edersiniz, dışarı çıkınca o samimiyeti, ortamı ararsınız.

Şantiye de sürekli bir hareketlilik vardır, sürekli bir koşuşturma. Yorucudur, mesaisi çoktur. gece betonu olur, cumartesi çalışması olur, ayda 2 pazar iznin olur, teslime yaklaştıkça ayda 1 pazara kadar düşer bu izinler. Düzenli hayat, sabit lokasyon, 8-5 mesai vs. düşünüyorsanız asla ama asla girmeyin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    KGM Projelerinde çalışmadığım için pek bilgim yok ama, mevzuattan anladığım kadarı ile, hem depocu, hem saha amiri, hem de saha formeni görevininin bir kısmını yapıyor. Personel puantajı takip ettiği gibi, ekipman puantajını da tutuyor, sahada gözlemde yapıyor, kalite kontrolde yapıyor.
    Sahada uygulaması çok daha farklıdır o konuda bir bilgim yok.

İnşaat Mühendisi olarak, şantiye şartları zordur, keyiflidir, yazın sıcak, kışın çok soğuk olur. Sürekli bir hareket vardır, sabah sahaya bir çıkarsın o koşuşturmada bir bakmışssın saat öğlen olmuş.
    Pompa gelir, mikser gider, demirci projeyi ters okur, tahvil yaparsın,
    Kalıpçı kalfasıyla tartışırsın haritacıdan kot beklemeden kalıbı kapattığı için o kalıbı açtırıp tekrar kapattırırsın. Kalfaya sinir olursun, o sana daha fazla sinir olur 2 saat sonra, gel şefim bir çay içelim der bir bakarsınız aranızda hiç bir problem yok. Mekanikçi gelir şefim bir haritacıları çağırın kot versin kutu çakıcaz derler. Zordur ama çok keyiflidir, plaza gibi bir meeting schedule edip, gerekli planlamaları yapıp ona göre aksiyon alalım savsaklığı ve yavşaklığı yoktur. Küfürde gırla gider, eğlenceside gırla gider. O betona bir bulaştımı o ayağınız, şantiyelerden kurtuluşunuz yok cidden. İçindeyken ana-avrat küfür edersiniz, dışarı çıkınca o samimiyeti, ortamı ararsınız.

Şantiye de sürekli bir hareketlilik vardır, sürekli bir koşuşturma. Yorucudur, mesaisi çoktur. gece betonu olur, cumartesi çalışması olur, ayda 2 pazar iznin olur, teslime yaklaştıkça ayda 1 pazara kadar düşer bu izinler. Düzenli hayat, sabit lokasyon, 8-5 mesai vs. düşünüyorsanız asla ama asla girmeyin.

İntihar etmeyi düşünüyorum .
    imzasız..

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karayolları'na bağlı olarak köprü ve yapım onarım çalışmalarında çalışmak üzere sürveyan olarak başlamayı düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda kadro alma olayları da var . En alt kademe sürveyan olarak geçiyor. Herhalde belli bir zaman sonra kurs'a girerek araştırma teknisyeni pozisyonuna da gelebiliyorsun.

Var mı daha önce bu pozisyonlarda çalışan arkadaşlarımız ? İnşaat mühendisi olanlar bilirler sanırım. Şantiye şartları falan nasıldır hiç bilgim yok .
    sana talih kuşu konmuş hemde tam bilet büyük ikramiye
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sana talih kuşu konmuş hemde tam bilet büyük ikramiye
    Niye öyle dedin abi şanslı değilimdir genelde. Kulağa pek hoş gelmiyor ,sivas'ın dışında bir ilçede çalışmaya başlayacağım ve orada kalacağım 15 ya da 20 günde 2 gün iznim var . Tek iyi yanı karayolları olması ,şantiye şartları nedir nasıl adamlar çalışır bilmiyorum. Ben konteynırda kalınacak diye düşünüyordum kendi kiraladıkları evler varmış ,birkaç kişi şeklinde öğrenci evi gibi onlarda kalınıyormuş.
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 26 yılı devirdim çokta memnunum
    şöle anlatayım sanırım sen inşaat teknisyenisin yoksa başka türlü sürveyyan yapmazlar
    ayrıca şuan geçici işçi sınıfındamı çalışıyorsun bilemiyorum ama hertürlü kadroya geçersin
    bende ilk işe başladıgımda iller bankasın da sürveyyan olarak ulan dedim yıllarca oku teknisyen ol sonra gel burda işçi ol sonra şantiede çalış tühh dedim ordan eski bi memeur abim sen ne diyosun sana talih kuşu konmuş büyük ikramiye vurmuş demişti daha dün gibi hatırlıyom
    allaha çok şükür bu işi yaptıgım için
    çalışmaya başlayınca anlarsın herkes sana muhtaç
    PROSTOCK GARAGE

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dünyanın en acayip adamısın bigün tv aparatı bigün sürveyan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı LnchCntrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dünyanın en acayip adamısın bigün tv aparatı bigün sürveyan

ahahaha tv aparatını halledemedik kanka bari bunu halledelim . Sür-ve-yan

kulağa hoş geliyor
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilave olarak hele ki karayollarında sürveyyan olmak kral gibi bişeysin kontrol mühendis yardımcısı pozisyonunda oluyorsun daha dogrusu şantiyede sorumlu oldugun bölgede müdürü temsil ediyorsun ve senin okeylemediğin hiçbir işi ne kontrol mühendisi ne şube müdürü ne bölge müdürü kabul edip hakediş ödemesi yapmaz
    yani senin imza atmadıgın röleveye ataşman yapıp hakediş düzenleyemezler
    yani ipin ucu sende
    PROSTOCK GARAGE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilave olarak hele ki karayollarında sürveyyan olmak kral gibi bişeysin kontrol mühendis yardımcısı pozisyonunda oluyorsun daha dogrusu şantiyede sorumlu oldugun bölgede müdürü temsil ediyorsun ve senin okeylemediğin hiçbir işi ne kontrol mühendisi ne şube müdürü ne bölge müdürü kabul edip hakediş ödemesi yapmaz
    yani senin imza atmadıgın röleveye ataşman yapıp hakediş düzenleyemezler
    yani ipin ucu sende
    abi imza yetkim yok diye biliyorum. Ayrıca sana özel mesaj yolladım.
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi imza yetkim yok diye biliyorum. Ayrıca sana özel mesaj yolladım.
    sen inşaat teknisyeni değilmisin ? ayrıca hakediş imzasından bahsetmiyorum hakediş içindeki röleveden bahsediyorum sen sadece onu imzalıyorsun
    PROSTOCK GARAGE

naci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karayolları Genel Müdürlüğüne de çalışıyorum ama benim birimim sağlık hizmetleri, şu an yapım işlerini bilmiyorum işe başlarsan ve Ankara'ya yolun düşerse beklerim Anıl. Sormak istediğin bir konu olursa ilgili birimde tanıdık varsa onlara sorar yanıtlarım.
    2 Temmuz 1993 unutma / unutturma

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı naci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karayolları Genel Müdürlüğüne de çalışıyorum ama benim birimim sağlık hizmetleri, şu an yapım işlerini bilmiyorum işe başlarsan ve Ankara'ya yolun düşerse beklerim Anıl. Sormak istediğin bir konu olursa ilgili birimde tanıdık varsa onlara sorar yanıtlarım.
    Abi numaranı alabilirsem daha detaylı konuşuruz karayollarında isen.
    imzasız..

naci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi numaranı alabilirsem daha detaylı konuşuruz karayollarında isen.
    Yolladım özelden.
    2 Temmuz 1993 unutma / unutturma

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güncel güncel bilgiler lazım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler