Merhabalar
Farlar orjinal mercekli bixenon, far yıkama ve sis far mevcut tampon, bunun yerine far yıkaması ve sis farları olmayan tampon takılsa araç muayeneden sorun yaşanırmı? Bilgisi deneyimi olanlar?
Merhabalar
Farlar orjinal mercekli bixenon, far yıkama ve sis far mevcut tampon, bunun yerine far yıkaması ve sis farları olmayan tampon takılsa araç muayeneden sorun yaşanırmı? Bilgisi deneyimi olanlar?
Far yıkama yoksa sorun yaşarsın. Ama far yıkama yerine muayene zamani far yikamaya benzer bir plastik yapıştır geçici olarak far yıkamayı kontrol etmiyorlar. sadece gözle kontrol.
Far yıkama olmayan xenonlar bixenonlar var
Önemli olan otomatik yükseklik ayarı olmalı.
Bendeki sonatada arka tekerleklerde sensor vardı. Arkası cokse bile ışığın yüksekliğini otomatik ayarliyordu araç.
Far yıkama eski tıp xenolar da mecburen oluyor çünkü xenon kirlenince aydınlatmıyor Avrupa da mecburi teknik sebebden ihtiyaç yani.
''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN
Selamlar bende bir soru sorayım konu açmak istemedim
118i kullanıyorum (F20 lci) farlar led ama yıkama falan yok. Bize muayenede sorun yaparmı bu durum?
bixenonda eski nesillerde mercek olmıyanlar bile var mesela ilk nesil e39 lar ve ilk nesil xc90 lar bixenondur ama mercek yoktur.. bazı bixenonlu araçlarda far yıkama olmayabilir oda doğrudur.. ama bunu benim gibi araba meraklısı bir adam biliyorsa tüvde mesleği bu olan insanların hayli hayli bilmesi gerekir..
Genel olarak far yıkama şarttır bixenonda sadece yükseklik ivme ölçer sistemi ile olmaz far yıkama yoksa bırakırlar oraya kapak taksanda adam silecekleri su verdimi öndeki farında püskürtmesi gerekir püskürtmesse gene bırakır arızalı diye ağır kusur sayar.. tabii gözünden kaçar görmezden gelir yada ilgilenmez oda şansa kalmış..
zaten orjinal bixenon ve fark yıkama varsa niye iptal ediyorsunki..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Halojen ampul takıp muayeneden sıkıntısız geçersiniz.İlla ampulu oturtmanızda şart değil.Tam oturmasa bile far ayarsız yazıyor.O da zaten hafif kusur geçiyor...
far yıkamasız bi xenon örnek: new beetle
merceksiz xenon örnek: makyajsız laguna 2 (far yıkamalı), son kasa forester (zannediyorum far yıkamasız)
muaynede far yıkamaları kontrol ediyorlar, galiba üç sene önceydi muaynede farlara xenon takmışsın ama geçmeyecek muayneden dedi (araçta orijinal bi xenon ve far yıkama mevcut). Yoo dedim fabrikasyon farı böyle, far yıkama nerde çalıştıramadım çalıştırır mısın dedi ( 3 far yıkamada 1 çalışıyordu far yıkamalar)
bunun dışında new beetle'lar fabrikasyon far yıkamasız geldiği için tüv çalışanlarının bilgisizliğinden kaynaklı sorun yaşayanlar olmuştu, servisten yazı alıp o şekilde geçmişlerdi muayneden daha sonra. Sanıyorum düşük lümen değeri sebepli far yıkama yok orjinalinde bazı araçların.
bu yazdıklarımdan ötürü far yıkama orjinalinde varsa ve şuan çalışmıyorsa sorun yaşayabilirsiniz, aracınızı kontrol eden personele kalır durum. En temizi halojen ampul takıp gitmek olacaktır söylendiği gibi
peki orjinalde sis farı olupta, sis farı olmayan tampon takılırsa sis farı anahtarı var diye araç muayeneden sorun olurmu?
sis farında hiç bir sıkıntı olmaz..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Konu sahibinden özür dilerek ben de şunu sorayım, benim sisler parklar ile yanabiliyor, kısaları yakmadan sadece sisler yani. Muayenede sıkıntı oluşturur mu bu durum?? Zaten memnun değilim ama değiştirmeyede üşeniyor insan.![]()
MR.EVO53
sis bütün araçlarda ek aksesuara girer olup olmaması tüv için pek önem işgal etmez.. sis farı dediğimiz far ismindende belli teknik olarak sisin çok yoğun olduğu ülkelerde geçerli bir donanım diğer türlü göz alır rahatsız eder.. helebirde xenon türevi şeyler takılmışsa adamın gözünü mahveder ...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)