Telefonum daha 2 senesini doldurmadı garantisi devam ediyor , ancak normal zamanda şarj yüzde 50-60 a indiğinde kapanıyor , soğukta kaldığında ise yüzde 80 gibi kapanıyordu. Bende geçtiğimiz ctesi günü telefonumu Bursa'da ipointe verdim , bugün ipointten aradılar ve bataryanın boşaldığını 500 liraya yeni batarya takabileceklerini veya 1350 lira karşılığında sıfır cihaz verebileceklerini söylediler , bende kabul etmedim tabi.
Batarya boşalmasına sebep olanlar:
1)Powerbank kullanımı
2)Arabada Şarj etme
3)Yan sanayi şarj aleti kullanımı
4)Pil ömrü 500 tak çıkarmış(bu kadar saçma bişey olmaz diğerleri neyse de 500 kerelik pil ömrü mü olur?)
Bunları saydılar ve tabi bütün hepsini de yaptım malesef , arabada şarja taktım , arkadaşımın powerbankini ve yan sanayi şarjını kullanmıştım bi kaç kere , telefon sürekli elimde olduğu için 500 kereyi geçmiştir heralde şarj etme sayısı çünkü sürekli şarja takıyorum telefonu.
Sonuç olarak telefonumun garantisinin dolmasına 5-6 ay varken bu sorunlarla karşılaştım , 500 lira vermek istemiyorum batarya değişimine öğrenci adamız sonuçta. En ucuza nasıl halledebilirim , kaç paraya halledebilirim? İnternette batarya fiyatlarını 50-60 liraya kadar gördüm , değişim için fiyat sorgulattığımda 150 lira filan gördüm. Şimdi 50 liraya alsam kendim değiştirebilir miyim? Ne yapmamı önerirsiniz acil tavsiyelerinizi bekliyorum.