User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
40 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: İphone 6 Batarya Boşalması

AhmetKaratay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İphone 6 Batarya Boşalması

Telefonum daha 2 senesini doldurmadı garantisi devam ediyor , ancak normal zamanda şarj yüzde 50-60 a indiğinde kapanıyor , soğukta kaldığında ise yüzde 80 gibi kapanıyordu. Bende geçtiğimiz ctesi günü telefonumu Bursa'da ipointe verdim , bugün ipointten aradılar ve bataryanın boşaldığını 500 liraya yeni batarya takabileceklerini veya 1350 lira karşılığında sıfır cihaz verebileceklerini söylediler , bende kabul etmedim tabi.
    Batarya boşalmasına sebep olanlar:
    1)Powerbank kullanımı
    2)Arabada Şarj etme
    3)Yan sanayi şarj aleti kullanımı
    4)Pil ömrü 500 tak çıkarmış(bu kadar saçma bişey olmaz diğerleri neyse de 500 kerelik pil ömrü mü olur?)

Bunları saydılar ve tabi bütün hepsini de yaptım malesef , arabada şarja taktım , arkadaşımın powerbankini ve yan sanayi şarjını kullanmıştım bi kaç kere , telefon sürekli elimde olduğu için 500 kereyi geçmiştir heralde şarj etme sayısı çünkü sürekli şarja takıyorum telefonu.

Sonuç olarak telefonumun garantisinin dolmasına 5-6 ay varken bu sorunlarla karşılaştım , 500 lira vermek istemiyorum batarya değişimine öğrenci adamız sonuçta. En ucuza nasıl halledebilirim , kaç paraya halledebilirim? İnternette batarya fiyatlarını 50-60 liraya kadar gördüm , değişim için fiyat sorgulattığımda 150 lira filan gördüm. Şimdi 50 liraya alsam kendim değiştirebilir miyim? Ne yapmamı önerirsiniz acil tavsiyelerinizi bekliyorum.

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son güncelleme ile gelen sıkıntılardan biri bu. Eşimde 6S var 30' dayken Snapchat açınca kapanıyor, kuzenimde 6 var onunkide keza öyle. Soğukta kalınca falan kapanıyor dedi dün. Ben 5S kullanıyorum bir sıkıntısı yok çok şükür

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -Belirli bir pil döngüsü var o döngüyü geçtiğinizde garanti dışı kalıyor malesef. Döngüyü şurdan bakabilirsiniz benimki şu anda 800 döngüde ( iPhone'unuzu Kac Kez Şarj Ettiğinizi Gormek İster misiniz? - ShiftDelete.Net )
    -http://www.hepsiburada.com/apple-iphone-6-orjinal-batarya-pil-1810-mah-kutusuz-p-TELBATIPHN12536 Batarya neden bu kadar ucuz bilemedim orjinal diyor,bir alın zaten beğenmez iseniz 14 iş günü içinde iadesi var

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazdıkları bütün olaylar doğru. Orjinal şarj cihazı dışında kullanmamak lazım. 500 döngü olayı biraz hikaye ama pil ömrünü en çok azaltan yanlış kullanım şekli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı problemden dolayı 1 hafta önce Apple Zorlu'ya gittim ben de. %20-30 larda kapanma ve soğuk havalarda dediğiniz gibi %50 hatta 60'larda kapanıyordu. Garantisinin bitmesine 6 ay var bu arada. Genius'tan bir arkadaş ilgilendi, testler yaptı ve batarya kapasitesinin normalde 500 döngü olduğunu (tam doldurma) ve benim telefonun şuan 797. döngüde olduğunu, bundan dolayı bataryanın artık boşalmaya başladığını söyledi. İstersem 270 liraya yeni batarya takabileceklerini veya evde bataryaya kalibrasyon yapmamı önerdi;

-3g ve wifi kapalıyken bataryayı bitebileceği noktaya kadar kullanıyorsunuz. %1'e kadar inerse ne mutlu.
    -Sonra telefon kapalı bi şekilde tamamen doldurup tekrar kullanmaya başlıyorsunuz.

Bende biraz işe yaradı %1'lere kadar düşmeye başladı o günden beri ama ara sıra yine kapandığı oluyor. Tek çözümü batarya değişimi malesef

semsialtunbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim 6da da aynı sıkıntı vardı, %20 civarında şarjı bitmiş gibi kapanıyodu, home lock button beraber basınca geri açılıyodu bazen bazende illa şarja takmak gerekiyordu ve açıldığı zaman da şarjı 1den değil kaldığı yerden dolmaya devam ediyordu , sonuç olarak vatandan almıştım garanti bitimine yakın verdim yeni cihaz verdiler (swap)
    SM Spacers

http://www.facebook.com/smspacers

instagram: @smspacers

AhmetKaratay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Garanti bitmesine şuan 2 ay kaldı mecbur bataryayı değiştiricem , kendim yapabilir miyim acaba bu değiştirme işini şu 32 liraya olan bataryadan alsam

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Youtube a iphone 6 battety change yaz. Bir kaç video izle. Aklına yatarsa cin den pil sipariş et değiştir. Ben babamın 4s ine yapmay düşünüyorum

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence takma kitiyle alın takın. 500 nedir yahu.

http://www.hepsiburada.com/iphone-6-...BATPLUS2021360
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Aynı sorundan arkadaşımın telefonunu garantiden değiştirdik.

2 kere Zorlu'ya gitti, belli testler yaptılar sorun yok dediler.

En son %20-30larda şarj varken kapanmasını videoya çekip gösterince aynı gün değişim yaptılar.

semsialtunbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kendiniz yapacak iseniz bu tip işler için hazırlanmış bir site var yararlanabilirsiniz iPhone 6 Battery Replacement - iFixit parça ve kit satışları da mevcut ama biraz pahalı hbdekilere göre, ya da hbdekiler fazla ucuz bilemiyorum
    SM Spacers

http://www.facebook.com/smspacers

instagram: @smspacers

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İphoneler de sıkıntıya düştü valla teker teker
    3s den beri iphone kullanıyorum en dandık telefonum 6s patetes cıktı kabul de etmıyorlar sorunları

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sonra android takılıyor ekranı pahalı bilmemne, apple stabil telefon oluyor tabi kullanbilirseniz enazından daha ömründe böyle bir sorundan kapanmadı
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu dert bendede var ama sorun sosyalmedya programarı bence, 2 film izliyorum bitmiyor sarj ama 4 saati bırak 2 saat aktif sosyal medya kullansam bitiyor, o yüzden sarjım az ve takamıycaksam sadece mail kullanıyorum, snapchat kullanmıyorum ama var telefonda nadirde olsa açıyorum, yüzde 20de bile direk kapanıyor telefon.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Soğukta %30larda kapanmadan dolayı telefonu Koç Sistem'e teslim ettim. Telefonu aldığım firma ve apple yetkili servis olmasından dolayı orayı tercih ettim. Bakalım neler olacak.

Gelişmeleri buradan yazarım.

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kız arkadaşımınkide öyleydi garanti varsa direk değiştiriyorlar.4 ay garantisi kala değiştirdiler.

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen iphone 6si samsung s7ye karşı çılgınca savunan tayfa nerede acaba.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

burakk. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben çözümü telefonu satmakla buldum.Batarya değiştirmek çok akıllıca olmazdı 7-8 aylık cihazdı benimki. Apple yedek parçalarını yakinen takip eden biriyim. Kimse orijinal bataryayı 60-70 tlye vermez. Dolar bu kurda iken hele. Bu bataryalar A kalite diye geçen yan sanayilerin içindeki en iyiler olabilir. Telefonu kullanmayı düşünüyor isen garantiyi takma değiştir bataryanı ama deneyimsiz isen güvenebileceğin bir serviste yaptır en az yarı yarıya farkeder apple store fiyatı ile. Kendin takma dememin sebebi de ekranı çıkaracak olmandan ötürü,touch button çok hassas bi karta sahip ona muhtemelen zarar vereceksin sökerken ve touch id çalışmayacak sadece ip5 ve öncesindeki button fonksiyonu olacak. Bunun olmasını da istemezsin diye düşünüyorum.

Bu arada buda benim baş belası konum:
    http://www.techturkey.com/forum/off-...-store-hk.html
    Çeyrek Mühendis

psy_dreams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence takma kitiyle alın takın. 500 nedir yahu.

http://www.hepsiburada.com/iphone-6-...BATPLUS2021360
    Bu bataryalar kesinlikle orijinal değil, denemek için aldım 1 ay olmadan şişti.

Ifixit almanızı tavsiye edereim. Şuan iPhone 5' de ifixit bataryası kullanıyorum ilk günlerine geri döndü telefon.

iPhone Parts - iFixit
    VectraGT 16v

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler