Benim gözümde dövüş sporları düz boks ve diğerleri olarak ayrılır. Ama bayan için daha savunma ağırlıklı ve felsefesi olan aikido daha mantıklı gözüküyor. Her ne kadar savunma veya teknik spor da olsa her dövüş sporu güç ister öyle karşındakinin gücünü ona geri çevirme falan sadece kağıt üzerinde geçerli şeyler. Bu yüzden aynı zamanda güçlendirecek bir spora yönelmekte fayda var. Her ne olursa olsun müsabık olmayacaksa bile bir spora yönlendirilmesi düşüncesi çok güzel bu devirde, tebrik ederim.
Sokakta teknik pek işlemiyor ben olsam düz boks'a gönderirim en azından güzel yumruk atmayı öğrenir
35 KU 606- Outlander MT Turbo
34 ENP 29 - TypeR
34 VTE 64 - S2000
34 VG 3670 - Type-R
10 E 6622 - Civic vti
Wing Tsun ve Jui Jitsu tavsiye ederim. Özellikle WT , öğretinin başı bir kadın hemde cılız bir kadın. Ciddi efor gerektirir ve kadınlar ciddi dayanıklılar.
mma olabilir aklınızdaki herhangi bi sporu yapsa kendini savunabilir en iyi elektro şok cihazı
Dışarıda kendini koruyabilme konusu için herhangi bir dövüş sporunu iyi bir antrenörle hakkıyla yapması yeterli olur diye düşünüyorum. Savunma sporu şart değilse Wushu Sanda olabilir. Şampiyonalara katılıp önünün açık olması konusunda küçük yaşta başlayanların çok avantajlı olduğunu düşünüyorum, araştırmanızı tavsiye ederim.
arkadaşlar abimiz kızım 2010 doğumlu diyor
sizler gelmiş burada mma, wing tsun filan diyorsunuz
lisedeyken wing tsun yapmış bir arkadaşım vardı
güreşirken hallaç pamuğu gibi sallardı beni
bence daha temel sayılabilecek karateyle başlatın, orta okul zamanı daha ileri seviyeye geçirirsiniz
o yaşta anca karate olur..zaten kuşak kuşak gidiyor 15 yaşına kadar karate ile çalışsın sonra boks a geçer..en azından bileği güçlü eli ağır olur kendini korumaya yeter..sokakta hiçbir sanat işe yaramıyor heleki 2 3 kişiye karşıysanız..yani profesyonel değilseniz şansınız yok..
beyler bende bu aralar kılıçlı sanatlara sardım , türkiyede (istanbulda) eğitimi verilen hangileri var
sokakta işe yaramıyor diyenler için konuşayım.
yaşım 13ken sokakta 6 kişi tarafından hastanelik edilip hastaneyi birçok kemiğim kaynayana,vucüdümdaki travma ve enfeksiyon atana kadar 2hafta terke edemedim, kimi noktanın iyileşmesi aylar aldı.
çok üzülen türkiye milli boks eğitmeni öz Amcam Boksa yazdırdı sadece 3 sene gittim, ömrümde sadece 3-4 defa kullanmak durumunda kaldım aldığım eğitimi sokakta.
devam etmeden belirteyim 174 boyunda oldukça kibar suratlıvede o yıllar 70kg olup şu an 85kg olan biriyim şunu diyim 2 olayda 2inci yumruk atma ihtiyacım bile olmadı hatta tam güçle bile vurmadım direk knockout, 3üncü olayda Kanada'da 2 bodyguard beni başkasıyla karıştırıp bana saldırdı 2sini indirmem muhtemelen 30sn ya sürdü ya sürmedi bahsettiğim adamlarda 1.90mt 120kg canavarlardı vede özellikle bu tip durumlar için eğitmli
silah ile gelmediği sürece elinde bıçak, odun sopa, çoklu grup hiç farketmez gerçekten seri şekilde gerçek şekilde pratikler yapıldığı için el alışkanlığı o boyut kazanıyorki insan resmen otomatik robot gibi napacağını, nasıl vuracağını ve nereye vuracağını biliyor emin olun en son yaklaşmak istediğiniz adam boksör derim
Arkadaşlar ilgilenen herkes için ayrı ayrı teşekkürler.
Dün kızımın sınıf arkadaşının ailesi aracılığıyla bir karate salonuyla görüştük
1 hafta misafir olarak katılacak cevher varsa devam![]()
Arkadaşlar konu açılmışken, bu tarz sporlara başlama yaşı en kötü ihtimal max. kaç olmalıdır ?
Çocukluğumdan beri sporun içerisindeyim, ilkokul çağında Karete ile spor hayatıma başladım sonrasında Grekoromen Güreş - Atletizm - Kick Boks - Düz Boks ve sonunda Kick Boks olarak devam ettim. Boks ve Kick Boks' ta müsabık olarak dövüştüm ve dereceler elde ettim. Babam Karate' de eski Avrupa Şampiyonu ve Kick Boks camiasında tanınır.
Kızım olursa ve bir spora yatkınlığını sezersem kesinlikle Düz Boks yaptırırdım. Olimpik bir spor birincisi, ikincisi gerçekten çok hoşuma gidiyor ve kendisini korumayı öğreniyor. Babam şu anda Fenerbahçe' de Kick Boks dersleri veriyor. İstanbul' da olsaydınız düz Boks konusunda yardımcı olurdum.
üstad sevgili küçük kardeşimiz için kesinlikle shotokan karate ya da judo tavsiye ederim. judo temelliyim (kahverengi kemer) 2010 yılından bu yana da krav maga çalışıyorum. krav maga'da küçükler için sınıf açmak ve gerçek anlamıyla musabık olmayan sert bir sistemi çalıştırmak bence manasız ve mantıksız. ama judo için kesinlikle iyi bir eğitmen bulursanız başlayın derim. minik minik judokaları hep sevmişimdirhem iyi bir olimpik spor öğrenip kendini geliştirir hemde Allah vermesin gerekirse vursun duvardan duvara çekilsin kenara
şimdiden başarılar dilerim.
Bu siteden Türkiye'de kendo ve iaido çalışan yerlere bakabilirsiniz: KULUPLER | Kendo Dernegi
Kendo hocalarının hepsini tanıyorum, iyi insanlar hepside, İstanbul'da yapacağınız seçim bence size yakınlığına göre olmalı trafikten dolayı)
Hayırlı olsun, bence en iyisini yapmışınız. Karate gerçekten çok iyi bir disiplin.
Bu tarz sporlara başlamak için bence hiçbir zaman geç değil. Ne kadar erken başlarsanız tabii ki o kadar iyi ancak iş biraz kendinizi ne kadar verdiğiniz ile alakalı. 5 sene haftada 1 çalışan adam, sene boyunca hafta 5 gün çalışmış adamdan iyi olamaz..
2004 wrx
--
208 GTI
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)