User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
53 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: polis çakarlı araçlar hakkında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi, açıkca söyliyeyim 155'e direk arayıp konumu ve aracın rengini bildir. Hele sıkıştırdıysa, tehlikeye attıysa görevli bile olsa gerekli yaptırımı uyguluyorlar emin olabilirsiniz.

Garip arabalarda ki çakarlara gelirsek; O kiralık passat-jetta'lar devletin herhangi bir kurumuna kiralanıyor, yetkisi olmamasına rağmen zart müdürü, zırt müdürünün şöförü taktırıyor o çakarı. Cezaları da yiyor ama devlet kurumuna sonradan fatura ediliyor o cezalar bizlerin vergisiyle ödeniyor.

1. Ağızdan duyduğumu söylüyorum, Plakası emniyet plakası olan araçlar var onlar sivilken dahi ceza yemiyor daha doğrusu ceza yesede TEDES-EDS Vb. yansıltımıyor ama kiralik araçlar varsa çakarlı dahi olsa %100 kesinlikle ceza yazılıyor. Ayrıca acil görevi olmayan, görev yazısı olmayan resmi görevli dahi olsa araçlar emniyet şeridine giremez, çakar açamaz, vatandaşı rahatsız edemez diye biliyorum. Uygulaması yoktur belki ama kanun bu yönde.

Babam resmi plaka ile gezmek istemediği ve kendisi yokken şöförleri kimseyi sıkıştırmasın, çakar açıp gezmesin diye kiralık plakalı makam aracı kullanıyor asla ama asla emniyet şeridi kullandırmaz. Ancak gerçekten ama gerçekten çok acil işleri varsa, resmi plakayı takıp emniyet şeridi vs. kullanıyorlar.

Siz gördüğünüzde 155'i arayın abi. O çakarlı arkadaşların %95'ı zaten alakasız insanlardır, bilmem ne partisinin lçe başkanı, bilmem nerenin şube müdürü %100 kendisi veya bir yakını vardır şöför koltuğunda.

Sivil ekip araçlarına görev dışında çakar kullanmanın cezası var mı emin değilim ancak emniyet mensubu olmadan o çakarı kullananlara, çakar ile, emniyet şeridine girerek vatandaşı rahatsız edenlere kesin yaptırımı var "192 lira ceza makbuzunuz buyurun." diyip göndermiyorlar emin olabilirsiniz.

En azından ben çakarlı araç gördüğümde arıyorum 155'i çoğu zamanda yol üzerinde ekip varsa alınıyor araçlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    192 TL lerle olmaz o iş.. Para cezası ile de olmaz.. Parasını veririm takarım/kullanırım zihniyetinde olan çok kişi var. Baya hapis cezası olması gerek.. Direkt mahkemeye çıkarılması gerek.. Para cezası yıldırmaz insanları.. Ödemese, 5 yıl sonra mutlaka seçim zamanı af geliyor cezalara eşşek mi ödesin? (Bu durumda cezalarımı ödeyen ben eşşek oluyorum orası ayrı konu)

Tepe lambası ve çakar kullanım hakkı sadece resmi araçlarda olması gerekmiyor mu?

Mavi ve kırmızı ışıkları sadece polis ve jandarma araçlarında,
    Karayollarına ait araçlarda sadece turuncu,
    Cenaze araçlarında sadece yeşil,
    İtfaiyede sadece kırmızı
    Ambulanslarda sadece mavi

sinyalizasyon cihazlarını takması gerekiyor.
    Onu haricindeki araçlarda böyle şeyler takılmaması gerek.
    Sivil araçlara takılıyorsa aktif trafikte olmaması gerek..

Bendeki bu bilgi yanlış/güncel değil o halde.. Benim bildiğim kanunda bu şekilde geçiyor.
    Plaka listesi nedir? O listedeki her plaka yasal bir şekilde mi eklenmiştir oraya? Vatandaş olarak bu soru aklıma geliyor benim örneğin..

Bilmem ne okulunun rektörü, bilmem ne hastanesinin doktoru, savcısı vsvs onların arabalarında ne işi var bu cihazların? Kolluk kuvveti mi bunlar.. Rektör nereye yetişiyor şunu bana birisi anlatsa ya.. Sabah işe gitmek için akşam eve gitmek için açılan o çakarlar ne kadar etik?
    Arkasından küfür edilmesini dert etmeyen, meşrepi müsait herkes bu şekilde davranıyor. Böyle bir genişlik karşısında düğmemi ilikliyorum. Beni aşar..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    zaten bizde her şey canımız yanana kadar.. birgün teröristler kiralıycak son model mercedesi takıcak çakarları millet makam aracı falan sanıcak doldurucaklar bombaları yada artık ne tür eylem yapıcaklarsa .. sonra tvlerde izliycez adamlar özel makam aracı görüntüsünde çakarlı polis aracı havasında falanca yollardan geçip filanca yerde eylem yapmışlar.. ondan sonra ancak bu olaya el atılıp kontroller sıkılaşıp cezalarda ağırlaşıcak bizde her şey yumurta ağza gelene kadar..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    192 nin görme sen bunu suda 50 tl haydi hayırlı işler.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

kesici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir anımı anlatayım ;

Yaklaşık 1 hafta önce felan Merter'den Metroport sonrası Şirinevler yanyol girişine dek arkamda bir Octavia çakarları yanık bir şekilde geldik. Bilenleriniz vardır 112 acil servisinin sağda otoparkı var, iki şerifli yanyol birden 3 şeride çıkıyor ve sağda kimin durduğunu bilemiyorsunuz. O akşam da muhtemelen de siyasi birisi geçiş yapacaktı elinde makinalı 2 memur yolda bekliyordu. Ben polis aracını görür görmez arkamdaki de farketmiş olacak ki çakarları söndürdü. Arabayı hemen durdurup polise olayı anlattım, çocukta genç bir memur çıktı 'biz birşey yapamayız abi' dedi resmen bana. Zaten o arada trafik kitlendi kornalar vs havada uçuşuyor bastım gittim. Benim çok polis arkadaşım, tanıdığım, abim var. Size bir gerçeği açıklayayım da emniyet neden ilgilenmiyor bazı suçlar ile bilginiz olsun.

Hergün görüştüğüm 2 polis abim var, bunlar abi kardeşler ve birisi hırsızlık masasında, diğeri ise narkotikte. Hergün ya Bostancı'da ya da Anadolu Yakası'ndaki metrobüs noktalarında gbt yapıyorlar. Yani ikisi de işlerini yapamıyor. Bazı günler Marmaray kullanıyorum, Ayrılık Çeşmesi'nde bi bakıyorum Terörle Mücadele'den abiler gbt yapıyorlar. Harem'den arabalı feribota binicem, İskele Karakolu'ndaki yazıcı abi giren araçların bagajlarını kontrol ediyor. Emniyet şu anda karman çorman olmuş durumda. Çoğu Polis kendi biriminin işlerini yapamıyor. Ohal durumunu belki biz hissetmiyoruz ama memurlar günde 24 saat çalışıyorlar. Çalışıyorlar dediğim de kontrol noktalarında bekliyorlar. Hal böyle olunca vatandaşın bu şekilde göze küçük gelen suçlamalarına bakacak kimse kalmıyor.

Çakarlı araçlara gelecek olursa da işin bir de şu boyutu var. Kısıklıdan Cumhurbaşkanı'nın Timinde çalışan bir arkadaşım ile Bahçelievler'e eve gidiyoruz. Köprüyü geçtikten sonra geri dön diye telefon geldi bizim arakdaşa. Mecbur geri döndü beni yol üzerinde Kadıköy'e yakın bir yere bırakıp tekrar Kısıklı'ya dönecek yani. Hafif akıcı trafikte sirenler açık telsizden kibarca yol isteyerek Kısıklıya dönmeye çalışıyor arkadaş ve bingo... Bir araç sıkıştırdı emniyet şeridine ve yol vermedi, gerisini anlatmayayım....

Şimdi bir düşünün, hadi olmadı olmadı diyelim, çakarlı bir araca yol vermediniz ve içindeki kişilerin normal polis olmasını geçtim, Cumhurbaşkanlığı Koruma Timi'nde çalışan 3 adet 1.95 boyunda 110 kg kas yığını adamın indiğini düşünün ve bu 3 kişi ülkenin 1 numarasının korumaları. Ne yapacaksınız ? Motorlular gibi götünü yiyim ayağımı yapacaksınız ? Çakarlı aracın görevli polis memuru olup olmadığını nereden bileceksiniz ? Bir anlık sinirinize yenik düşüp, o aracı sıkıştırıp bu riske almaya değer mi ?

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1,5 ay önce falan başta çakarsız gelen bi fluenace kardeş sapık gibi sellektör yapıyor bana en sağda, normalde sağımdan geçip gitme şansı yok basın ekspressde ama sola kaysam geçecek. Sonradan çakar dat dat yapınca iplemedim, sapık gibi geliyor en sonunda geldi yanıma eliyle ceza işareti yapıp plakanı aldım yaptı.. Bende senin plakanı aldım araç kamerama el salla dedim

o gün bugündür ses seda yok

normalde bıdı bıdı yapmam yol veririm geçer ama akan yolda tek şeride ikinci araba olarak onu almadığım için bana bunu yapınca bende gerildim
    - Bize Her Yer TRABZON

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Banada çok geliyor yolda özellikle typer ile denk gelirse bi koyuyorum önunde 2-3-4-5 çakar makar kalmıyor

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten memlekette a4 e binen kendini kaymakam,a6 ya binen vali a8 e binen bakan sanıyor.Bide bmw ye apaçi arabası derler hıaaa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    192 tl cezayı duydum bende radyoda epey bi sövdüm. sabah çakralarımı açtım....
    mal la bunlar mal.
    adam sahte polis sahte görevli görünüyor bas 10-20 bin tl cezayı. al 2 yıl ehliyetinide, kimmiş delikanlı görsünler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyiki Ankara Söğütözün de yaşamıyorsunuz illalah ettim ve bela okuyorum, polis, milletvekili, ilçe başkanı, belediye başkanı ne olursa... Zira keyfi olarak insanları sıkıştırarak yol alıyorlar... Acemi bir sürücünün hayatıyla bile oynuyorlar tabakaneye *** yetiştirebilmek için.

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yol vermeye gerek yok, 1.6 TDI koruma arabası olmaz zaten

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi bir düşünün, hadi olmadı olmadı diyelim, çakarlı bir araca yol vermediniz ve içindeki kişilerin normal polis olmasını geçtim, Cumhurbaşkanlığı Koruma Timi'nde çalışan 3 adet 1.95 boyunda 110 kg kas yığını adamın indiğini düşünün ve bu 3 kişi ülkenin 1 numarasının korumaları. Ne yapacaksınız ? Motorlular gibi götünü yiyim ayağımı yapacaksınız ? Çakarlı aracın görevli polis memuru olup olmadığını nereden bileceksiniz ? Bir anlık sinirinize yenik düşüp, o aracı sıkıştırıp bu riske almaya değer mi ?
    Korumaların 195 ve 100küsür kilo olması pek umrumda değil kendi ama fiziki olarak üstünlük sağlama şansı çok yok, fakat yetki olarak herif beni çekip vursa resmen *** yoluna gidicem yani. Dünya üstünde bu tarz bir korkuyla trafikte seyretmek zorunda kalınan kaç ülke var acaba?

kesici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OmerRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yol vermeye gerek yok, 1.6 TDI koruma arabası olmaz zaten
    Araç 1.6 Tdı Mondeo

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç 1.6 Tdı Mondeo
    Yok değil, benim arabayı soruyosan;

2011 Mondeo 2.0 Ecoboost 240
    2008 Fiesta ST
    1993 Mondeo 2.0 T3/T4

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gereksiz bi gerginlik olmasın diye yol veriyorum arabasına göre ama ben yol versem bi başkası vermiyor sıkışık istanbul trafiğinde öyle çakarla falan yol açmak çok zor tank tüfekle anca

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu gibi şeyleri kullanıp zorla yol alan, polis armasını sırf halka üstünlük sağlamak için kullanan artizlik yapan ama iş ciddi bi mevzuya geldiğinde hep olay bittikten sonra gelen polisi sevmem 10 parmağın 10'uda bir değil ama bana hep böylesi denk geldi. Oldum olası sevmiyorum.
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

ottoman32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    192 tl ceza ve men cezası aktıf edıldı. uzerınde durulacakmıs .gazetede yayınladılar dun
    app ye 412 lira sahte çakara 192 mantıklı
    Alıntı oxygen Nickli Üyeden Alıntı;
    "yanındaki avukat demiyor mu göte mukayyet ol 200 erkek okuyor konuyu, ortalama 14 cm den 28 mt yapar diye?"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işe artık sabahları gittiğimden midir nedir yoksa hep mi vardı bilmiyorum ama cidden her önüne gelen taktırmış gibi artık b.ku çıkmış insanların iyi niyetlerini de geçtim gürültü kirliliği hat safhada..

Khortytsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ****dumun evlatları appye yaptıkları gibi en az 500 liradan başlatsın cezayı, satana 10 bin lira ceza kessin. işlerine gelmiyor çünkü. kendileri de kullanıyor. seviyorlar illegal işi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler