Macin işlemcilerinin sonu hq ile bitiyor. hiç birinde ultrabook işlemcisi yok U ile bitenler. Bu sebepten çatır çatır çalışıyor makine. Aynı özellikteki notebooklarda 3500 Tl den freedos olarak başlıyor.
Printable View
Macin işlemcilerinin sonu hq ile bitiyor. hiç birinde ultrabook işlemcisi yok U ile bitenler. Bu sebepten çatır çatır çalışıyor makine. Aynı özellikteki notebooklarda 3500 Tl den freedos olarak başlıyor.
Sadece fotoğrafcılar veya tasarımcılar kullanır diye bir geyik yalan.
Dünyanın en rahat bilgisayarı bence. Virüs yok,kasma yok,aptal aptal hatalar,mavi ekranlar,sürücü (driver) vs. yok. Kısacası kafa rahat. Müthiş bir ekosistemi var, uygulamalar hızlı, bilgisayar telefon gibi uyuyup uyanıyor, kaldığınız yerden devam etmek çok kolay, .dll hataları, eksikleri yok :) Birçok program artık MacOS'da da var, o yüzden ideal bir bilgisayar. İşlemcisi, Rami falan az o paraya daha iyi laptoplar var diyenler de var; ancak unutulmamalıdır ki MacOS'un hem RAM kullanımı hem de işletim sistemi zaten fazla kaynak tüketmeyen bir sistem. Bunlar dışında format diye birşey yok, işletim sistemi bir şekilde bozulsa ve açılmasa dahi, hiçbirşeye ihtiyacınız yok, tek gerekli şey internet. İnternet üzerinden tüm işletim sistemini otomatik indirip tekrar kuruyor. 2012 model Macbook'umu tam 5 sene tek bir dosya silmeden, yeniden kurmadan, hata ile karşılaşmadan kullandım. Ayriyetten bootcamp veya sanal olarak Windows kurup tüm eksik kalan işlerinizi de halledebiliyorsunuz.
Eksileri ise oldukça pahalı, o kadar paraya oyun performansı isteyenler için kötü bir tercih. Soğutması yeterli değil, ekran kartı; macbook ne kadar pahalı olursa olsun yeterli değil. Ram miktarı bazı oyunlar için yeterli gelmeyince, Ram eklemesi yapılmıyor. HDD bence küçük. (ki bendeki çift HDD'li idi.) Oyun sayısı az.
Kısacası tek eksiği oyun olayı bence. Onun dışında efsane bir bilgisayar.
Bu arada 2012 de 2999 TL ye iPad ile beraber aldığım Macbook'u 2016'da 2400 TL'ye sattım. Marka değeri ve ikinci el piyasası zaten olayı bitiriyor. Ayriyetten ekran kalitesi muazzam.
iMac'de güzel ama bana gereksiz pahalı geliyor. Macbook Pro alıp devam etmeli.
7000 liraya X marka bir laptop aldım. Piyasanın en iyi GameBook'larından biri. 64 GB Ram, 2 adet SSD'si ve Raid bağlantısı mevcut. Hayvan gibi hızlı. Kapağı kapatıp uyku moduna alıp açtığımda mavi ekran veriyor. Servise 3 kere gidip geldi. Hala sorun bulunamadı. Stabilite 0.
1 senedir macbook air kullanıyorum beni cezbeden teş şeyi tasarımıydı.Artık herşeyiyle cezbediyor.Aldım hiç pişman değilim en son İphone aldığımda bundan başka telefon kullanmam dedim 6 plus sahibiyim hala da kullanmam diyorum.Artık kişisel bilgisayar içinde böyle diyorum Mac candır.
vay be,
1996 yılından beri Mac kullanıyorum TÜRKİYE'de.
Macintosh Classic II ile başlayıp, LCIII ile devam eden, sonrasında PowerMac ler, G3 ler falan derken... (birçoğunuz bunlar ne olaki diyordur :) )
Şimdi macbook pro kullanıyorum.
o zamanlar MAC a ne program ne birşey vardı. adam akıllı word bile yoktu :)
mp3 çalmak için türlü taklalar atardık Mac'de. Internette her site uyumluluk göstermezdi, bazı sitede Netscape desteklerdi, bazısı opera ile çalışırdı :) Ne günlerdi...
Arabirimi SCSI idi, kafana göre disk bağlayamazdın ama her zaman hızlı ve stabildi. 10 sene format atmadan aynı stabilitede kullanılabilen Mac görmüşlüğüm var.
Kullanıcı platformlarında fuarlarda ElmaKurdu olarak mac tanıtmak için yırtınırdık :)
Kimseye cazip gelmezdi.
Şimdi bu yorumlara bakıyorum da,
ne güzel ya :)
Sonunda Türkiye'de de hakettiği değeri gördü Macintosh olarak Apple :)
Donanımsal bir problemin olabilir, windowsla alakası olmayabilir. 5 yıldır kullandığım ultrabook core i5, 8gb ram, önce normal hdd, sonra ssd hdd olarak kullanıyorum ve makina aldığımda vista ile gelmişti sonrasında yükselterek windows 7, 8, 8.1 ve şuan win10 olarak devam ediyorum aynı windows ile ve sadece windowsun defender antivirüsü ile.. Ki 2-3 ayda bir restart ederim sürekli uyku modunda kullanırım. Hala 5 saniye içinde uyuyup, uyanıyor ve kullanımda gram bekletmiyor gayet stabil ve performanslı hala. Bu işler makinanın donanımı veya markasıyla alakası yoktur. Her şey son kullanıcı da biter. Bence stabilite sorunu senin 7000 lira verdiğin X marka laptop da var, windowsda yok.
Mac lerin en en büyük sıkntısı ucuza macbook olmaması. Macten aldığın tat ve performansı sana bu gün enaz 4-5.000TL lik cihazlar verebiliyor. Zaten mac te o kadar. Ama piyasada X kadar markanın Y kadar modelin Z kadar konfigurasyonu var. 1000 e de buluyorsun 999TL ye bimde de pc alabiliyorsun. sonra 999 tl li cihazla webe giriyor birçok şey yapabiliyorsun.
Mac kullanmadan yorum yazmayındesek 10 tane beğenmedim mesajı gelmez forumda
gerizekali mac da bugun finder kitlendi.
zaten nefret ediyorum kendisinden..
Terminalden, olduremedim, baslatamadim. GUI (X) Takilinca linux deki gibi terminale gecememek deli ediyor beni.
Cozunurlugu (scaling) yukseltince acaip isinmasi ve pil omrunun yariya dusmesi de aptalca.
Buyuk iconlar kullanmak zorunda kaliyorum istemesem de..
Time machine e bayiliyorum, local snapshotlar filan super calisiyor. in built ssh vnc sftp de iyi calisiyor.
Lenovo ile takaslı macbook arıyorum :) 16gb ram 4gb ekran kartı i7 özellikli. Sıfır gibi cihazıö bae süşünen yazsın :) kervana katılacam.
Makine ne? Kaç yıldır kullanıyorsunuz bu makineyi? MacBook galiba ama Mid 2012 öncesi mi sonrası mı? İşlemci nedir? İşletim sistemi hangisi ?
Örneğin i5 - 1.7 ghz üzerinde ElCapitan, Sierra gibi işletim sistemleri kullanıyorsanız finder'ın kitlemesi normal. iPhone 4s e iOS 10 kurmaktan farkı olmaz yoksa..
Örnekte verdiğim gibi bir konfigürasyonda Mavericks üstüne çıkmamak gerek.
Yaklaşık 1 haftadır MacBook Air 13" laptopumun kamerası çalışmıyor. Facetime açtığımda kameranın yanındaki led ışık yanıyor ama kamera başlamıyor. Fotoğraf yakalayıcısına girdiğimde ise fotoğraf cihazı bulunamadı diyor. Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum daha önce başına gelen, yardımcı olabilecek birisi var mıdır acaba?
early 2015 mac pro. 4-5 aydir kullaniyorum
sierra.
Sorun kitlenmesi degil, kitlendikten sonra mudahale ettirmemesi. Ortada finder yok; Task manager da yok, alttaki barda ustune basinca not responding relaunch secenegi calismiyor.
Terminala gir hop zombie processe dusmus, bir instance daha calistirmiyor. Illa reboot..
Ite kaka kullaniyorum. Office bagimliligi olmasa 10 kere silmistim macosu..
Çok enteresan.. Diskinde sorun olabilir. Böyle saçmalamaması gerek..
Disk flash mı sata mı?
Apple ile bir görüşsen? Diski kontrol etseler? Sen makinayı açarsan garantisi sizlere ömür olur.. Elleme, randevu ile Apple a gönder/götür.
Bir de enteresan bir şey söyleyeyim, Spotify var mı makinada bilmiyorum ama Spotify nin son sürümü bir çok makinanın diskinin canına okumuş. 1 hafta kadar önce güncellendi, yeni app kurulması gerekli..
Aynı şekilde benim de macbookpro da donuyor hiç bir şekilde müdahale edemiyorum tek çare olarak power tuşuna kapanana kadar basıyorum sonra düzeliyor, neden olabilir acaba bu