Citroen C2 1.4 HDİ alınır mı arkadaşlar, üzer mi vs. vs. kapsamlı bilgi verebilecek arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum![]()
Citroen C2 1.4 HDİ alınır mı arkadaşlar, üzer mi vs. vs. kapsamlı bilgi verebilecek arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum![]()
Bildiğim kadarı ile kullanıcılarını hiç üzmeyen,yakıtı resmen koklayan bir araba,modifiklenincede süper tatlı olan bir araba benim gözümde (: Donanımıda iyi diye duymuştum.
Her araba alınır almak istedikten sonra. Kullanım amacı araçtan beklenti önemli ?
1.4 hdi mı (VTR - VTS olmadığını anlıyorum ilk mesajdan)
1.4 sx mi ?
Hdi tork tan dolayı az biraz hafifliğin de etkisiyle gidiyor imajı çizer. 1.4 SX olan sanıyorum 70 ya da 75 hp olmalı.
Güzel bir araba temiz buluyorsan al.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
20-25 gün önce 1.4 Hdi modelini aldım oldukça memnunum..1.7 dti bakarken kendimi birden bu araca bakarken buldum ve aldım..Modelli ve oldukça donanımlı bi araç..Performans yönünden biraz ekside ama yapılınca görüntü olarak göze fazlasıyla hitap eden bi araç..
bugün Kırmızı bir tane gördüm de uzun zamandır bi araba bu kadar gözüme güzel görünmemişti, araştırmalara başladım hemen
19-20 bin lira arası bi bütçem var
Kendisi benim ilk arabamdı. Şimdiye kadar 4 tane araba değiştirdim hala ararım c2 yi. Ayrıca can sıkıntısına mazot aldığım tek arabaydı( ankara ş.içi 4.4 ortalamayla geziyordu)
Donanımı verilen paraya göre baya yüksek bence 4 airbag, elektrikli ısıtmalı ayna, abs vs. (1.4 hdi sx di arabam)
Motoru uçmaz kaçmaz yolda da bırakmaz. Bence tek sıkıntısı yedek parçada biraz tuzlu olabilir. Tavsiye ediyorum memnun kalırsınız
20 bin civarına alacağın en modelli, donanımlı göreceli olarak yakışıklı 2 kapı otomobil.
motorun kroniği ara sıra beyni saçmalar tamir edilir, geçer.
yürüyen çok hassastır. fazla hırpalamaya gelmez ses yapar.
motor mekanik parçasında bulunmama sorunu yaşamazsın. fiyatları da pahalı değil.
kaporta parçaları ne yazık ki pahalı.
iç plastik trimleri çok ses yapar. bozuk yollarda araba konuşacak gibi olur her köşesinden ses gelir. çok umursamazsan problem değil ama eğer takıntılı biriysen bu konuda kafayı yersin.
iç yalıtımı başarılı değil. yol sesi biraz fazla alır, özellikle arka taraftan.
en sevmediğim yanı gaz tepkimesi. rezalet.
dizel düşük km bulman için biraz kovalaman lazım. benzinli 35-40 bin km' de 22 civarına bir kaç tane satılık vardı. benzinli istersen kurcalanmamış, orijinal araç bulman daha kolay ve olası. ama benzinli de hiç gitmiyor. yani uçsun kaçsın istemiyorsan benzinlide tercih edebilirsin. lpg takmak istersen stepne dıştan olduğu için mecbur bagaja takarsın, küçük olan bagaj hepten gider.
benzinli ile şehir içinde 7-7.5 lt arası yakıt tüketimi var. tüketimi ebatına göre çok fazla ne yazıkki.
bayram tatilinde 4 kişi, full bagaj, 3.000 km yol yaptım, rota sonunda tüketimi 5.5 lt idi 120 civarı hızda seyrederek. (benzinli 1.4)
ben tasarımını çok beğeniyorum c2'lerin. bu paralara 300-500 binde sadece hızlı bir şekilde düz giden corsa almak veya 90 küsür model araba almaktansa çok mantıklı bir tercih olur.
ben her türlü öneririm. km sine bağlı olarak mazot pompasına, turboya, enjektörlere(işeme var mı) ve kompresyona baktırın. düzgünse alınır her türlü binilir. zaten yakmıyor arka çok fazla kişi inip binmeyecekse 2 kişi için çok ideal + yol tutuşu gidişi hiç fena değil. her türlü öneririm dediğim gibi.
///MPower
Alinir bende bi ara yesil vardi gitmiyordu ama az takiyordu. Yazilim vs bayagi keyifli hale geliyor. Ici biraz fazla tikirti alir ama genel olarakk sorunsuz ve ekonomiktir.
2004 aldık bu yaz bir arkadaşıma 10 15 bin km yol yaptı tam düğün arifesi hiç yakmıyor diyordu genel olarak memnundu km'ler genelde yüksek bu araçların düzgününü alırsan bir sorun yaşamazsın tek sorunumuz egr arızasıydı bizim.
#eksikpazar
öneriim diye girdim kimse kötü konuşmamış neredeyse
1 buçuk sene bindik eşimin en rahat kullandığı manuel araçtı
1.4 lpgliydi bizimki yakıtı çok iyiydi
kesinlikle üzmeyecek bir şehir arabası
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Arkadaşlar bu motor fiesta ile aynı motor mu?
evet ortak motor 1.4 tdci ile tek fark c2 1.4 dizelde intercooler yok tdci ayda intercooler mevcut
bende var 1 yıldır kullanıyorum kronik beyin arızası verdı 500 tl bi ücretle onarımını sagladım yol sesi cok alır yalıtım (bitüself) yapmak iyi olucaktır kaporta parcası pahalıdır yakıtı üzmez istanbulda şehir içi 4.5-5.5 lt gezersin klima acık 4 airbag abs klima yol bilgisayarı mevcuttur
yazılım ve intercooler takılmasıyla 110-120 bg almak mümkündür alınır alınmaz egr ve kat iptal edilip emme temizletilmelidir
F&F CAR CLEAN - Detailing Center
Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)