User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 10.000 civarına eski 4×4 (lada niva)

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

10.000 civarına eski 4×4 (lada niva)

Arkadaşlar 10 civarına arazi bakıyorum kullanım amacı olarak benim köpeği taşıma amaçlı hemde klasik hoparlor kolon vs alıyorum her defasında taşımacı tutuyorum veya arkadaşlara rica minnet soruyorum aklımda lada niva var 10.000 civarına dolu var sizce nasıldır bu araçlar kronik sorunları varmı istanbulda ustası nasıldır ? Karda falan çıkılabilir mi ? Çok birşey istemiyorum yolda bırakmasım yeter
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Loading site please wait...

giresunda var temiz duruyor baya ama giresun yahu , giresun nere..

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O fiyatlara suzuki samurai baksan daha iyi bence. Yakıt olarak daha ekonomik ve daha sorunsuz araçlar. Lada niva çok problem çıkarıyor benim bildiğim.
    Nadide şeyler değerlidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o fiyatlara hiç bulamadım istanbulda.Niva daha çok ve daha uygun fiyata var.Niva nın çok problem çıkardıgını ilk defa duydum 2-3 gündür okuyorum forumlardan 1-2 kronik sorun dısında taş gibi diyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıllarca eşşek niyetine kullandık çiftlikte. Yakıtı LPG'yle bile fazla , konfor olarak sadece koltuk var onuda rica minnet koymuşlar sanki. Bizdeki 2000 modeldi şehir içerisinde kullanmaktan nefret ederdim ama hakkını yemeyeyim arazide içerisinde bir hayvan çikiyor resmen . Dağ taş demeden vurduk kırbaçı bana mısın demedi . Yedek parçası çok ucuz , ustası çok fazla , kış aylarında bir kaloriferi var resmen cehenneme 5 kala .

Bu arada köpek taşımak için hiç ama hiç uygun değil. Bagaj denebilecek bir yer yok, arka koltuk ise daracık .

TLH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keyif olarak binen, bu aracı seven insanları bularsanız alın aracı. Ben aracıma masraf yaptıkça mutlu oluyorum mesela. Kronik mi bilemem ama bu 4. nivam ve hepsinde fan sorunu yaşadım, araba fan açmıyordu. Arazide zorladığım olur bazen tuş yaptırdım manuel olarak açıyorum fanı. Bakımı düzgün yapıldığı taktirde dağda bayırda, karda bırakmaz. Traktör çekmişliğim dahi var
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuksaracci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yıllarca eşşek niyetine kullandık çiftlikte. Yakıtı LPG'yle bile fazla , konfor olarak sadece koltuk var onuda rica minnet koymuşlar sanki. Bizdeki 2000 modeldi şehir içerisinde kullanmaktan nefret ederdim ama hakkını yemeyeyim arazide içerisinde bir hayvan çikiyor resmen . Dağ taş demeden vurduk kırbaçı bana mısın demedi . Yedek parçası çok ucuz , ustası çok fazla , kış aylarında bir kaloriferi var resmen cehenneme 5 kala .

Bu arada köpek taşımak için hiç ama hiç uygun değil. Bagaj denebilecek bir yer yok, arka koltuk ise daracık .
    Arka koltugu iptal etmeyi düşünüyorum zaten yalnız yaşayan biriyim tek ben kullanıyorum arkanın bana bir faydası yok.Ayrıca çıkıp oturur arkada sorun değil bol bol salya akıtıp aracı yıkar ama araç alma sebebimde o zaten umrumda olmaz Tek istediğim gittiğim yerde beni bırakmasın....

Alıntı Tbekler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Keyif olarak binen, bu aracı seven insanları bularsanız alın aracı. Ben aracıma masraf yaptıkça mutlu oluyorum mesela. Kronik mi bilemem ama bu 4. nivam ve hepsinde fan sorunu yaşadım, araba fan açmıyordu. Arazide zorladığım olur bazen tuş yaptırdım manuel olarak açıyorum fanı. Bakımı düzgün yapıldığı taktirde dağda bayırda, karda bırakmaz. Traktör çekmişliğim dahi var
    70 beygir bir araç nasıl traktör çekiyor hayret torku mu yüksek şanzumanı mı iyi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

70 beygir bir araç nasıl traktör çekiyor hayret torku mu yüksek şanzumanı mı iyi
    Arazi vitesi var, traktör konusunda kuru asfaltta değil çamurluğa kadar kar olan yerde çekildi.
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arka koltuk iptal olursa LPG takmak sıkıntı olabilir. Yolda kesinlikle bırakmaz bir şey olsa bile ite kaka ulaştırır o derece gaddar araç . Şehir içi ciddi anlamda can sıkabilir imkan varsa kullanıp görmenizi tavsiye ederim . 70 Hp ama gerekirse iki traktörü bile çeker. Bizimkinin önüne kar küremek için zımbırtı yapılmıştı çelikten , köy yolu açıyorduk kar yağdığı zaman 100 km/h hızı geçmek ( geçmek derken 105 falan yani ) roller coster etkisi yaratıyor .

Biz araçla;

- Kar küremesi yaptık

- Ağaç devirdik

- Kara çamura batanları kurtardık

- yol olmayan arazde 45 derece gibi yerlere çıktık

- kayaya vurduk

- hendeğe düştuk vb.

Bunlara rağman hiç bir sorun çıkarmadı , çıkan sorunlar ise çok komik rakamlara tamir oluyordu . En çok sinyal ve kapı kolu kırdım, elinde kalıveriyor insanın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu arkadaşla konuşuyorum sizce bu araç nasıl pazarlıgıda var

"merhaba aracimla ozetle tanitmak amaciyla soyliyim beylikduzu haramiderede kisin tum araclar yolda kalmiken ben bu aracimla arac kurtarici olarak bildiginiz son model jeepleri hatta mercedesleri mahsur kalmaktan kurtardim on lastikler lassanin traktor tekeri gibidir silivride sahilde denize girip ciktim duzcede melen cayi icerisinde yol aldim offroad aracidir yolda kalmaz rus araci oldugu icinde asiri sicaktir icerisi motoru çelik motordur koltuklar bmw x5 spor koltuklaridir.Saglamligina en ufak supheniz olmasin youtubeden lada nivalari izleyebilirsiniz yaban tv av tv den kiralama amacli teklifleri suan degerlendiriyorum ama niyetim satmak suan."

yazmış bana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Enjektörlü olanlarından bak bence......
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.7 enjektörlü olanlar o fiyata bulunsa bile çok masrafı olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şöyle birşeye mi yönelsem acaba ?

ama bununda tadı yok ya yetkili servis aracı Nivanın bir havası var kışın karda yağmurda çıkarım cayır cayır gezerim falan... uğraşırımda parça getiririm spotlar ışıklar falan ne bilm..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi boşver gel toros alalım sana

b.ustaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lada nivaya binene kadar cok severdim hatta almayi dusunuyordum 2007 ve uzeri. Bir gun arkadasla gezmeye gittik kartepe filan dolastik. En son donduk. Kararim su oldu "iyi ki almak kismet olmamis" dedim. Bu kadar rahatsiz gurultulu ve bunaltici bir arac olamaz. Amacina hizmet cok iyi ancak sehir ici veya bir yerden bir yere gitmek icin iskence.

Bu araba koyde ama sadece koyde kullanmak icin. Ciftlik vs gibi islerde ideal. Kesinlikle tavsiye etmem. Eski kasa vitara oneririm. Butcenizi biraz daha arttirmaniz gerekenilir yada kango tarzi arac da mantikli kar kis demezseniz
    Bahadır Ustaoğlu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @YiGiT g. %50 şehiriçi kullanacaksan bile tavsiye etmem cidden eziyet. Dediğim gibi bizdeki 1.7 enjeksiyonlu hidrolik direksiyonlu ( güya) olandı, kullanırken sağ koltuğumdakini bile duyamıyordum neredeyse. Emin ol o kangoo'yu alırsan çok daha rahat edersin . Bu arada yakıt kısmını bir kere daha söyleyeyim , LPG'de bile çok yakıyor

crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

10 bine aldım geçen şubat ayında 6 bin lira masraf yaptım hem değişmesi gerekenler hemde keyfii harcamaları ile arazide girip çıkmadığım yer kalmadı bana mısın demedi , şehir içinde özellikle yazın ızdırap çok sıcak oluyor aracın içi , uzun yolda hızı 100 km yi anca geçer ( ok lastiklerle ) Eğerki niva alırsan soğutma sistemine çok iyi baktır aldığın araçta extra fan yoksa mutlaka taktır ben takarım takarım dedim üst kapak girdi bu yüzden Ağustos ayında araç değişitirmek için sattım valla dönüp bakınca özlüyorum eşşeği.

TheIllest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 bin liraya skoda felicia sw alıp kupa altına takoz + büyük lastikle videodaki gibi birşey yapılamazmı ?

Polni Felicie (Svět motorů 1/2014) a Citroen AX 4x4 - YouTube

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    niva en iyi seçim olacaktır bildiğin keçi dağda bayırda parçası bol ucuz dingil mesafesiyle askıda da kalmıyor çoğunun kaldığı yerde sen geçiyosun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler