User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
55 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Ehliyetsiz ölümlü kaza durumu

pacman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ehliyetsiz ölümlü kaza durumu

Arkadaslar merhaba, bir konu hakkinda bilginize ihtiyacim var.

Bir arkadasimin kardesi motosikletle baska bir motosikletli ile carpisiyor. Carptigi cocuk maalesef hayatini kaybediyor iki cocuk da 18 yasinin altinda. Ikisinin de haliyle ehliyeti yok. Yolda kamera vesaire olmadigi icin olayin suclusunun kim oldugu da bilinmiyor. Carpan cocuk bir hafta komada kaldiktan sonra hayata donuyor.

Vicdani boyutu ayri tarafa koyarsak, bu cocuk icin kanuni sorumluluk, cezai yaptirim ne olur?

Yakinlarinizin basina gelmemesi dilegiyle..
    Basiniza gelmem

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 ila 8 yıl arası hapis yer. 18 yaş durumunu bilmiyorum ama işin içinde ölüm olunca yine yatar yani.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    233 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önce ıslah evi sonra askerlik sonra cezaevi. Ölene rahmet kalana allah yardimcisi olsun diyorum.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ölen kardeşimizin mekanı cennet olsun Allah kalanlara sabır versin...

kuzenimin oğlu 17 yaşında motorla kaza yaptı, arkasındaki arkadaşı vefat etti... dava 2 sene sürdü sonrasında hapis cezası aldı, 19 yaşında cezaevine girdi, 2 sene sonra da kanser oldu, hastalık durumundan tahliye oldu...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düzgün bi avukatta iş biter biz ne kadar yorum yapsakta az. 5 ay ceza yer denetimliye de dönebilir. 6 sene ceza alıp 4 senesini içeride yatabılır. Avukatta biter bu işler.
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

tayreep_john - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zor bir durum allah rahmet eylesin ama ölüm olduğu için yine yatıcağı düşüncesindeyim
    SM PERFORMANCE

bordeaux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    baklava çalana yıllarca hapis veriliyorken, bıçakla adam yaralama hatta silahla adam yaralamaya ceza verilmeyebiliyor. suçun cezası çekilmeli lakin belli ki kaza olmus, hapis cezasıyla başka bir hayat kararmamasından yanayım. konuyu takipteyim güncellerseniz sevinirim.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bu iş tamamiyle avukatlık işi

Ucu her tarafa çekilebilir

Maddi durumları yoksa b.ku avuçladılar hayatları kaydı
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yiğitin dediği gibi maddi güce dayanıyor bu işler. Sağlam bi avukat bi gün bile yatırmaz hapiste ama adamın iliğini kurutur avukatlar ayrıca kan parası falan da var inş ailenin durumu iyidir. Yoksa taş taşı tuttu gerçekten
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Hukuk içinde kan parası muhabbeti yok sadece karşı tarafın şikayetçi olmaması için biraz da vicdani rahatlık için ödenen para o ..

Onu geçtim de iş avukatta biter.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hukuk içinde kan parası muhabbeti yok sadece karşı tarafın şikayetçi olmaması için biraz da vicdani rahatlık için ödenen para o ..

Onu geçtim de iş avukatta biter.
    ölümlü kazalarda şikayetin hiçbir önemi yok kamu davasına döner çünkü olay.Ehliyetsiz olduğu için illaki yatacaktır.Dünyanın en iyi avukatı olsa bunu önleyemez.(rüşvet vs vermediği sürece) Ha 8 yıl yatmazda 4 yıl yatar 5 yıl yatar , 18 yaş altı denir 2 yıl yatar neyse artık.İşin en kötü kamera veya görgü tanığı yok... Savunma olamıcak yani.Tamamen hakimin elinde.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ölümlü kazalarda şikayetin hiçbir önemi yok kamu davasına döner çünkü olay.Ehliyetsiz olduğu için illaki yatacaktır.Dünyanın en iyi avukatı olsa bunu önleyemez.(rüşvet vs vermediği sürece) Ha 8 yıl yatmazda 4 yıl yatar 5 yıl yatar , 18 yaş altı denir 2 yıl yatar neyse artık.İşin en kötü kamera veya görgü tanığı yok... Savunma olamıcak yani.Tamamen hakimin elinde.
    hakim savcı avukat, suçlu olduğu konu ehliyetsizlik, karşı tarafın da ehliyeti olmaması suçu böler.. bunlar göz önüne alındığında iş yine avukatta biter.

yakın zamanda bi arkadaşım ölümlü kazaya karıştı, karşı tarafta kemer yok. bizimkinde hız vardı, 1,5 ay sonunda avukat vs sayesinde çıktı.. kamera / görgü tanığı yok..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hakim savcı avukat, suçlu olduğu konu ehliyetsizlik, karşı tarafın da ehliyeti olmaması suçu böler.. bunlar göz önüne alındığında iş yine avukatta biter.

yakın zamanda bi arkadaşım ölümlü kazaya karıştı, karşı tarafta kemer yok. bizimkinde hız vardı, 1,5 ay sonunda avukat vs sayesinde çıktı.. kamera / görgü tanığı yok..
    Ama verdiğin örnek farklı.. Arkadaşında ehliyet olmasa o zaman bak neler olurdu... ehliyetli kaza bambaşka ehliyetsiz kaza bambaşka.. Ehliyetsiz ölümlü kaza 4-8 yıl arasıdır.Ama bu cocukda 18 yaş altı var..Yoksa kesin 3-5 yıl yatardı.Yukarda da yazdım o yüzden konuşmak zor cocuk oldugu için ama işte bazı bu tarz olayları cinayet gibi görüyorlar ve yaşa bakmıyorlar.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir cümlenin bile dava seyrini değiştirdiği hukuki bir olayda mevcut bilgi ile hüküm vermek abesle iştigal olur.

Tek gerçek ölümlü bir kaza olduğundan şikayetçi olunmasına bakılmadan kamu davasına döner olay.

Bir ceza muhakkak olacak ama savunma yapacak tarafın elinde kanıt olmaması ölüme sebebiyet veren kişinin lehine bir durum oluşturuyor.

İşi bilen bir savunma avukatı minimum ceza aldıracak şekilde davayı sonuçlandırabilir.

Kaza yapan arkadaşın maddi durumu burada en önemli etken. Gerisi kim ne derse boş.

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ama verdiğin örnek farklı.. Arkadaşında ehliyet olmasa o zaman bak neler olurdu... ehliyetli kaza bambaşka ehliyetsiz kaza bambaşka.. Ehliyetsiz ölümlü kaza 4-8 yıl arasıdır.Ama bu cocukda 18 yaş altı var..Yoksa kesin 3-5 yıl yatardı.Yukarda da yazdım o yüzden konuşmak zor cocuk oldugu için ama işte bazı bu tarz olayları cinayet gibi görüyorlar ve yaşa bakmıyorlar.
    Üniversiteden tanıdığım biri 21 yaşında ehliyetsiz ve alkollü şekilde kaza yapmış ve yanındaki arkadaşı ölmüş. Dershaneye gidip üniversite sınavına hazırlanacağı için ertelenmiş ilk başta cezası. Sonra üniversite kazandığı için tekrar ertelenmiş. Devamını ve şimdi ne olduğunu bilmiyorum.

Bu kaza yapanda yaş olarak ufak. Okula devam etmesi gerekiyor. Eğitim sebebiyle falan ertelenebilir belkide.

Allah korusun herkesi kazadan beladan. Gerçekten çok zor iki taraf içinde.

kesici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bordeaux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    baklava çalana yıllarca hapis veriliyorken, bıçakla adam yaralama hatta silahla adam yaralamaya ceza verilmeyebiliyor. suçun cezası çekilmeli lakin belli ki kaza olmus, hapis cezasıyla başka bir hayat kararmamasından yanayım. konuyu takipteyim güncellerseniz sevinirim.
    18 yaşın altında bir sürücü diyelim bir yakınını ezdi, gene aynısını dermiydin ?

Kurallar çok açık ehliyetsiz araç kullanımı sonucunda ölümlü kaza var ve siz kimin suçlu olup olmamasına mı bakıyorsunuz beyler ?

Hümanistliği bir kenara bırakın burada ölüme sebebiyet verilmiş zaten, bence kamu davası açılır.

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vel hasıl şöyle düşünelim benim ehliyetim yok hatta sarhoşumda araba sürüyorum geldi arkamdan bir motor bana çarptı. Suçlu kim ?
    Motor sürücüsü değil mi?
    Avukat arkadaşlar vardır aramızda cevaplarlar.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vel hasıl şöyle düşünelim benim ehliyetim yok hatta sarhoşumda araba sürüyorum geldi arkamdan bir motor bana çarptı. Suçlu kim ?
    Motor sürücüsü değil mi?
    Avukat arkadaşlar vardır aramızda cevaplarlar.
    Avukat olmak şart değil. Yasalar da açık araç kullanmak için "ehliyet" olmalı. Ehliyetin kökü zaten ehil den geliyor.

Yani o işi yapabilir olmak manasında. Yazdığım örnekte 2 olay var. Sana çarpan evet suçlu, ama sen de ilgili durumlardan ötürü ayrıca ceza alacaksın.

Ehliyetli olarak araç kullandırana da ceza var, kardeşimin kiraladığı ruhsatı adıma olan araçla birisi kaza yaptı, alkolden dolayı 1200 küsür TL ceza yedim.

Sadece sana çarpanın suçuna bakılmaz yani. Hem ehliyet yok hem alkol var ise en güzeli "taksi" ya da eş dost ile gitmek.

Maazallah seni düz gidersin biri düşer aracın önüne öleceği vardır sen vesile olursun. Hayatın kayar.

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Avukat olmak şart değil. Yasalar da açık araç kullanmak için "ehliyet" olmalı. Ehliyetin kökü zaten ehil den geliyor.

Yani o işi yapabilir olmak manasında. Yazdığım örnekte 2 olay var. Sana çarpan evet suçlu, ama sen de ilgili durumlardan ötürü ayrıca ceza alacaksın.

Ehliyetli olarak araç kullandırana da ceza var, kardeşimin kiraladığı ruhsatı adıma olan araçla birisi kaza yaptı, alkolden dolayı 1200 küsür TL ceza yedim.

Sadece sana çarpanın suçuna bakılmaz yani. Hem ehliyet yok hem alkol var ise en güzeli "taksi" ya da eş dost ile gitmek.

Maazallah seni düz gidersin biri düşer aracın önüne öleceği vardır sen vesile olursun. Hayatın kayar.
    ceza yemezsin demiyorum ki. kusur ne olur polis geldiginde tutanaktaki bundan bahsediyorum. Ayrica ehliyetim yok diye karsinin sigortasi odeme yapmaz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler