User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: Sisteme sonradan düşen trafik cezasını kim öder ?

phoenixs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sisteme sonradan düşen trafik cezasını kim öder ?

İyi günler techturkey ailesi

6 ay önce Araba satın aldım hiçbir problem yok her internet bankacılığına girdiğimde plaka sorgulatırım ceza var mı diye bugün farkettim sisteme yeni düşen eski araç sahibine ait ceza mevcut zaten ceza isim soyismi eski kullanıcıya ait ama ceza plakaya yeni düştü bu cezayı kim ödeyecek ? Biz aracı satarken sıkıntı olur mu ?

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mantıken eski sahibini ilgilendirir.

Şurada çıkıyor mu ceza?
    https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/...=IVD_MTV_SORGU

anıl turan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeri gelmisken bende uyarayim.

gecmiste satisini verdigim bir kac tane aracin, cezasi devir verdikten sonra bana teblig edilmis.

yani soyle aracin devrini verirken herhangi bir borc yok, devri verdikten sonra ceza teblig ediliyor tabi benim bu zamana kadar birseyden haberim yok nur topu gibi faizli borcum oluyor.

vergi affi falan bekleyecegiz artik

jRMix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 aydır sisteme düşmemiş ve yeni düşüyorsa diyecek kelime yok İsim Soyisim karşıya ait ise arkadaşa durumu iletin ödesin.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu ceza sistemi zaten komedi.Ceza kesmişler bana üstünden 8-9 ay geçmiş şans eseri e devlet'den gördüm.Sonra bankadan yatırdım hala ödenmemiş gözüküyor sanırım makbuz ile gidip vergi dairesini birde ibraz etmek gerekiyormuş.

Yahu ceza kestin sene olmuş 2016 heryerde internet var sisteme nasıl geç giriyorlar anlamıyorum.

Maksat iş olsun işte orda memurlar boş durmasın onların önüne sanırım koçanları bırakıyorlar ondanlar vakit buldukca laflamakdan sisteme tek tek giriyorlar.

Bu arada ceza eski sahibinin tabi.

Örnek vereyim e devlet'da kardeşimin motor cezası var ama bankada vergi dairesinde çıkmıyor motoru sattık üstünden kaç ay geçti hala ödeyemiyoruz buda garip bir olay mesela.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim sattığım subarunun cezasını 3-4 yıl sonra maaşıma hacız gelince anladım. Aracı sattım meğer 200 liralık bir cezası varmış ama ne bana ne muhtara tebliğ falan edilmedi bu ceza. Devletimiz sağolsun ceza faiziyle 600 tl olana kadar beklemiş. Sonrada maaşıma haciz koymuş 600 tl de durmasının nedeni üst limite takılması yani daha fazla gecikme faizi koyamıyorlar. anlamadığım her yerde kaydımız var bir şekilde bilgilendir borcumu hemen ödeyim niye üst limite gelene kadar bekleyip maaşa haciz koyuyorsun

jRMix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Artık online sistem var ona bile işlenmiyor. Kardeşim bilgilendirme sıfır... Sistemde zaten herkesin telefonu yokmu ceza geldi sisteme işlenince gönder millet yatırsın. Bir ceza makbuzunu sisteme işlemek maksimum 2 dakika alıyor.

timmaah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugün başıma geldi daha eşimin aracını sattım 5-6 ay önce. adam aradı ceza görünüyor adınıza diye, girdim baktım eşimin adına ceza satılmadan önce yemiş. Ödedik geçtik adamın ne suçu var cezayı kim yediyse o öder.
    no car no fakin fuel

emresener - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şubat ayında aldığımız sıfır caddy 'ye özel plaka aldık. geçen hafta plaka üzerinde 1.770tl bir ceza gözükmeye başladı. bu ceza şimdi ben muayeneye gittiğimde karşıma çıkacakmı çıkmayacakmı ? trafik şubeden satış belgem ile gidip düşürebilirmiyim acaba ?

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski sahibindeyken cezası varsa yeni sahibine hiç bir bağlayıcılığı yok merak etmeyin.

Demek istediğim aracı şuan sorunsuz bir şekilde satabilirsiniz mesela.

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde sattığım aracıma ait bir HGS borcum var, ve sattığım başka aracıma ait sigorta ve emniyet kemerinden cezam var bana tebliğ edildi, hatta ehliyetime yazıldı. Fakat satarken ödemememe rağmen çıkmadı bir ara E-Devlet' te borç görünüyordu sonra ne hikmetse düştü Bu borç aracın benden sonraki sahiplerini ilgilendirmiyor. Satabiliyorlar, sizide eski borcu ilgilendirmez, hiç bir yerde karşınıza çıkmaz.

B-Devi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim de nereden geldiğini bilmediğim 396 TL cevam varmış. Faiz vs derken borcun 2 katını geçip 970 TL olmuş ve artmaya devam ediyor. Sırf o yüzden aracı muayeneye de sokamıyorum. 2 ceza da sağolsun motoru yapan usta, test yaparken yemiş. Ayrıca bandrol zamanı da geldi. Muayene ücreti, sızdırmazlık, egzoz emisyonu da katınca toplam 2600 TL gibi bir rakam çıkıyor. Muayene zamanı da geçti ama giremiyoruz muayeneye
    M50b30 - Bumblebee...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B-Devi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim de nereden geldiğini bilmediğim 396 TL cevam varmış. Faiz vs derken borcun 2 katını geçip 970 TL olmuş ve artmaya devam ediyor. Sırf o yüzden aracı muayeneye de sokamıyorum. 2 ceza da sağolsun motoru yapan usta, test yaparken yemiş. Ayrıca bandrol zamanı da geldi. Muayene ücreti, sızdırmazlık, egzoz emisyonu da katınca toplam 2600 TL gibi bir rakam çıkıyor. Muayene zamanı da geçti ama giremiyoruz muayeneye
    Valla sıkıntılı bir durum.Zamanında bizim evdeki çok kullanmadığımız bir arabada öyle olmuş sonra o rakam daha çok çıkıyor en yakın zamanında inşallah çözüme ulaşır.

Muayenesiz polis yakalarsa bağlıyor birde otopark ücreti çıkıyor.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 durum var.

Ceza plakaya yazılmış ise ve cezanın tanzim tarihi sizin araç satışınızın evveline denk geliyor ise ödeyip ödememek karşı tarafın sütüne kalmış.

Ceza şahıs adına düzenlenmiş ise, yani atıyorum park cezasını polis kesip eline verdiyse sizi bağlamıyor olması lazım.

Benzer bir durum başıma geldi, sattığım araç üzerinnde ogs'm gitti.
    Araç benden sonra birkaç el değiştirdi. Sonra ilanda rastladım mesaj yazdım sahibinden üzerinden adama, dedim kardeşim ben senin geçtiğin köprü parasını ödüyorum haberin olsun.
    Para da istemdim, belki süt'ü temizdir "sağol" der diye. Ama tenezzül edip dönüş bile yapmadı.

B-Devi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla sıkıntılı bir durum.Zamanında bizim evdeki çok kullanmadığımız bir arabada öyle olmuş sonra o rakam daha çok çıkıyor en yakın zamanında inşallah çözüme ulaşır.

Muayenesiz polis yakalarsa bağlıyor birde otopark ücreti çıkıyor.
    Aklımda kesinlikle en yakın zamanda ödemek var ama o para ha deyince ödenmiyor maalesef. En azından 2-3 ay sürer diye tahmin ediyorum. İnşallah bi sıkıntı çıkmaz. Bağlanırsa Otopark vs paraları daha fazla tutar diyorlar. Düşene tekme atmak milli sporumuz ne de olsa..
    M50b30 - Bumblebee...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B-Devi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aklımda kesinlikle en yakın zamanda ödemek var ama o para ha deyince ödenmiyor maalesef. En azından 2-3 ay sürer diye tahmin ediyorum. İnşallah bi sıkıntı çıkmaz. Bağlanırsa Otopark vs paraları daha fazla tutar diyorlar. Düşene tekme atmak milli sporumuz ne de olsa..
    Aynen otopark'dan çıkarmak otopark parası daha fena hergün'e yazıyor aklından bulunsun.Polis yakalarsada ceza kestir bağlatma sakın ha.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Bolkar1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesin bilgi internet bankaciligindan sorguladığıniz cezayı fazla takmayın vergi dairesi de çıkıyorsa eğer siz aracı aldıktan sonra tebliğ edilmisse size ait değilse sizin değildir tc no ya kesilir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)