User Tag List

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
99 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Düşmeyecek Piyasa

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Km sınırına takılmayın yahu. Farzı misal olarak verdim o linkleri. Fiyatı yükseltmek suretiyle daha iyi araçlar için daha iyi teklifler alınabilir.

Şimdi kendi açımdan bakınca Compact'ın ikamesi kiralık araç değil, onun yeri ayrı. Ama eşek niyetine kullanacağım dizel b segmentinin ikamesi birebir kiralık araç. Araba parası yine cebimde kalsın. Hem masraftan düşerim hem başım ağrımaz. Kontrat bitince de yine sıfır araçla devam.

lowfamilia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kiralama olayı biraz değiştirir zaten işleri... Ama yastık altına altın atan, kredi kartında taksit olmasa kullanmayan bir milletiz. Psikolojik olarak halkı kirlamaya ikna etmek lazım... Nasıl ve ne ile olur kısmını çalışmak gerekiyor...
    abi bi ara bi sistem getirmişlerdi 4 yıllık aracı kiralıyordun 4 yıl kiralık gösterilip 4.yılın sonunda aracı sana devrediyorlardı. çok cazipti sonra nolduda bitti anlamadım.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0.5 ne arkadaş benim aspiratör okadar üflüyo ya sc yerine onu verirdim üfletirdin motora serdar
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malı arapfaikten alıyoruz mersine kadar göki kullanıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkiyedeki yeni araba pazarını görmeyen anlayamıyor.. artık araba satın alma kültürü git gide bitiyor.. ufak esnaf bile artık kiralık araç almayı tercih ediyor hem iş hem şirketi üstünden kişisel kullanım için..

bunu anlayamadınızmı türkiyedeki araba pazarı niye bu kadar pahalı yada niye düşmüyor asla anlayamassınız..

piyasa düşücek hemde kafa aşağı düşücek şu anda pazar stoklama depolama aşamasında aldıkça alıyor.. pazar o yüzden yüksek.. Alım çok çünkü..

bu stokları eritme noktasında bir sürü galeri esnaf firma ellerindeki araçları yenileme aşamasında yada satma aşamasında arzın talepden fazla olmasından ötürü ellerinde o araçları satarken inanılmaz zorlanıcaklar kaba tabirle patlıycak.. nedenide en başda dediğim gibi insanlar satın almakdan çok kiralamaya yöneliyorlar..

kiralama şirketleri şahıslara inebilirse yani öğretmen ahmete memur mehmete emekli ali amcama güzel paketler halinde güzel ödeme koşulları içinde paketler yaparlarsa... ilerde kimse araba satın almıycak ancak araba hastası yada eski mantıkda araba süren bir avuç insan alıcak..

çünkü araba satın almak mantıksız ve zarar olucak.. kiralama şirketi bakımı kazası sigortası vergisi lastiğine kadar osu busu herşeyiyle kendi ilgilenicek sen sadece kontağı çevirip gidiceksin .. derdin yok tasan yok..

o zaman pazardaki bu kadar milyonlarca araca ne olucak satılıkda... tabiki fiyatlar dibin dibine vurucak..
    inşallah 1 ay sonra olurda araba alalım bi ya
    ya hu arakadaş 5 ay önce 9.000 tl ye mazda 323 ün temiz denecek araçları satılırdı şimdi olmuş turşular 11 hayır satılmıyorda ilan süresi dolup düşüyor
    Amaç mantık yok hiç yerden 2.000 tl yi satılmayan arabaya nasıl koyarsın anlamıyorum neyse acelemiz yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ek olarak ;
    Her ne olursa olsun 0 arabadan alınan 1 araba parası yapan vergiler kalkmadıkça.
    2. el fiyatı inmez katlanarak artar, Ki .mk çocukları her yıl ötv ve mtv ye zam yapıyor . Lan zaten yüksek sen neyine zam yapıyorsun orrr....
    devlet bu arabadan %10 alsa da kazanır %100 alasa da

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    inşallah 1 ay sonra olurda araba alalım bi ya
    ya hu arakadaş 5 ay önce 9.000 tl ye mazda 323 ün temiz denecek araçları satılırdı şimdi olmuş turşular 11 hayır satılmıyorda ilan süresi dolup düşüyor
    Amaç mantık yok hiç yerden 2.000 tl yi satılmayan arabaya nasıl koyarsın anlamıyorum neyse acelemiz yok
    o işin başka yüzü favori ilanlarım konusunu takip edenler iyi bilir 6-7 senedir galerilerde olan çok iyi bildiğim araçlar var. ve araçların fiyatları gün geçdikçe artıyor satılıyormu hayır. ama artıyor.. bazı araçlar ilandan çekiliyor bir kaç ay unutturulup yeniden farklı resim belki farklı galeriden tekrar satışa konuluyor internete..

Burdaki en büyük tuzak ne yazık ki algı meselesi. araç ilandan kalkdımı direkman forumlarda araç satılmış damgası yiyor halbuki kim biliyor satıldığını .. ilandan kalkması yada satıldı diye kaldırılması gerçekten satıldığı anlamınamı geliyor.. keza bir kaç ay sonra tekrar bazı araçlar satışa konuluyor..

bu seferde mantık şu aracı alan satışa koymuş tekrardan deniyor.. tamamen algılama ve algı oyunları.. onu gören bir şahıs o araç bu fiyattan satıldıysa benimkide o fiyat eder mantığına giriyor.. buda işin başka bir yüzü..

favori araçlar konusunu takip edenler iyi bilir 6-7 senedir satılmayan araçlar var paylaşıyoruz ara sıra..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bu hastalık motor camiasınada bulaşdı ne yazık ki arkadaşıma motor alıcaktık 2 sene önce kafayı bir satıcıya takmışdık motor tertemizdi km si düşükdü adam 16 bin tl istiyordu ki o motorun öyle bir pazarı yoktu en fazla en temizinin ederi 12 falandı neyse biz arkadaşa aldık arkadaş motorunu şimdi satılığa koydu ilanlara bakarken denk geldik hala aynı adam inatla bu sefer rakamı 20 bin yapmış satmaya çalışıyor ..

ister satamaz o ayrı öyle bir pazarı yok o motorun ama bu tip şeyler var.. arkadaş aldı 2 sene bindi şimdi satıcak o adam hala satıcakda satıcak..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o işin başka yüzü favori ilanlarım konusunu takip edenler iyi bilir 6-7 senedir galerilerde olan çok iyi bildiğim araçlar var. ve araçların fiyatları gün geçdikçe artıyor satılıyormu hayır. ama artıyor.. bazı araçlar ilandan çekiliyor bir kaç ay unutturulup yeniden farklı resim belki farklı galeriden tekrar satışa konuluyor internete..

Burdaki en büyük tuzak ne yazık ki algı meselesi. araç ilandan kalkdımı direkman forumlarda araç satılmış damgası yiyor halbuki kim biliyor satıldığını .. ilandan kalkması yada satıldı diye kaldırılması gerçekten satıldığı anlamınamı geliyor.. keza bir kaç ay sonra tekrar bazı araçlar satışa konuluyor..

bu seferde mantık şu aracı alan satışa koymuş tekrardan deniyor.. tamamen algılama ve algı oyunları.. onu gören bir şahıs o araç bu fiyattan satıldıysa benimkide o fiyat eder mantığına giriyor.. buda işin başka bir yüzü..

favori araçlar konusunu takip edenler iyi bilir 6-7 senedir satılmayan araçlar var paylaşıyoruz ara sıra..
    Valla abi kimse salak değil bu adamlar istedikleri kadar böyle yapsınlar kanan olur ama. Bi arabayı 1-2 yıl elinde tutmak onun getirdiği zararı sırf 2 fazlasına satmak kapatır mı bilmem.
    ki bi araba günde yattığı yerden 10 tl yer günlük (vergisi-bakımı-sigortası vs.)
    Acil duruma düştüğü zaman ben görürüm onları

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla abi kimse salak değil bu adamlar istedikleri kadar böyle yapsınlar kanan olur ama. Bi arabayı 1-2 yıl elinde tutmak onun getirdiği zararı sırf 2 fazlasına satmak kapatır mı bilmem.
    ki bi araba günde yattığı yerden 10 tl yer günlük (vergisi-bakımı-sigortası vs.)
    Acil duruma düştüğü zaman ben görürüm onları
    o kadar çok varki hani ilan koy desen hiç düşünmeden bildiğim 20 ilanı direk atarım..başkalarıda atar özellikle pazarı takip edenler..
    en basitinden benim 2010 da fiyatta anlaşamadığımdan ötürü almadığım bir sebring cabrio vardı o araç şu anda hala satılıkda yıl olmuş 2016..

ben kaç araç değiştirdim o zamandan bu zamana o araç hala satılıkta.. ve fiyatı benim almayı istediğim vakitlerdeki fiyarın şu anda 3 misli nerdeyse..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kadar çok varki hani ilan koy desen hiç düşünmeden bildiğim 20 ilanı direk atarım..başkalarıda atar özellikle pazarı takip edenler..
    en basitinden benim 2010 da fiyatta anlaşamadığımdan ötürü almadığım bir sebring cabrio vardı o araç şu anda hala satılıkda yıl olmuş 2016..

ben kaç araç değiştirdim o zamandan bu zamana o araç hala satılıkta.. ve fiyatı benim almayı istediğim vakitlerdeki fiyarın şu anda 3 misli nerdeyse..
    Adam azmetmiş birine ittircek abi Araba al-sat çılık eskiden ucuza arızalı olanı alıp onarıp piyasa fiyatına satmaktı. Şimdi pasta cila at 1000 fazla yaz koy.
    Artık coil-yay da takmıyorlar direk pasta cila yapıştır.
    Bizim arkadaşın babası bu işe bakar. Dediği aynen şu alıyoruz piyasadan 500 aşağıya. Direksiyona ve vitese maun kaplama yapıyoruz 50 tl .1000 fazlasına satıyoruz. Maun kaplama sebebi yıprandığını gizlemekmiş. Buna kanıp alan adam var abi.(en çok bu tuzaklara ilk arabasını alıcaklar düşüyor. )
    Halkımız memnun yapıcak bir şey yok. Ben bekliyorum piyasanın patlamasını 9.000 alıcam 323 ü . Gidip de 12 k veremiycem , hakkı 7 k olan arabaya.

Ahmet Bby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Toyota'da staj gördüğüm dönemlerde tırdan sıfır araçlar inerdi. Aracın PDI vs işlemlerini yaparken torpidoda fatura gördüm.. Ötv'siz fiyatı 25-30k civarlarıydı... Bu vergiler böyle oldukta hiç bir umudum kalmıyor piyasadan...

Son olarakta şunu söyleyeyim. Facebook gruplarında E36 3,28 aracına 75.000 TL yazıp paylaşınca gelen eleştirilere ' MAL ONUN DEĞİLMİ GARDAŞ İSTEDİĞİNİ YAZAR ' gibi cevap veren tipler olduğu müddetce bu piyasa düzelmezz.
    SKODA SIMPLY CLEVER

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Bby Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Toyota'da staj gördüðüm dönemlerde týrdan sýfýr araçlar inerdi. Aracýn PDI vs iþlemlerini yaparken torpidoda fatura gördüm.. Ötv'siz fiyatý 25-30k civarlarýydý... Bu vergiler böyle oldukta hiç bir umudum kalmýyor piyasadan...

Son olarakta þunu söyleyeyim. Facebook gruplarýnda E36 3,28 aracýna 75.000 TL yazýp paylaþýnca gelen eleþtirilere ' MAL ONUN DEÃÃLMà GARDAà ÃSTEDÃÃÃNà YAZAR ' gibi cevap veren tipler olduðu müddetce bu piyasa düzelmezz.
    Fiyatı yazana bende suç bulmam.
    Problem o fiyattan alanda.

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence suç hiç kimsede değil hemde hiç kimsede...

Yönetim 50 Bin TL"lik aracı size 100"e satıyor.

Halbuki 2 katı vergi almak yerine daha az vergi alsa kimse "Kuruş" fiyat yükseltemez.

Bir araçtan %50-%150 arası vergi almak nasıl bir adiliktir nasıl bi şerefsizliktir.

Şafak Sezer"in filmde çok güzel bir sözü vardı;

Memleketi soydun ibnenin evladı.

Dünyanın en pahalı benzinini al birde %50-%150 arabaya vergi ver.
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence hiçbir şey değişmez. bizim milletimizde lüks hastalığı var.
    asgari ücretli çalışanın ayağında da airmax elinde 6s plus holding patronu oğlu da aynı şekilde. Hiç gücü yetemeyen bir şekilde çakmasını alıyor öyle hissedeyim diye. Durumunu kabullenmek ayağını yorgana göre uzatmak yok hep göz yukarı da hep daha iyisi alma peşinde. elindeki telefona internet paketi alamaz alamaz ama illa 6s olacak.
    vergiler düşerse olacak şu.
    büyük çoğunlu şahini doğanı satıp jetta passat alma hevesine girecek. jetta passat sınıfı da 5,20 C serisi alma çabasına girecek. piyasa yine allak bullak olacak..

FB10ur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyasa maalesef artık düzelmez diye düşünüyorum. İlanlara bakıyorum piyasada dolaşan araçlardan ziyade artık şahin ,doğanlar bile 17-18 olmuş giderek artıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence hiçbir şey değişmez. bizim milletimizde lüks hastalığı var.
    asgari ücretli çalışanın ayağında da airmax elinde 6s plus holding patronu oğlu da aynı şekilde. Hiç gücü yetemeyen bir şekilde çakmasını alıyor öyle hissedeyim diye. Durumunu kabullenmek ayağını yorgana göre uzatmak yok hep göz yukarı da hep daha iyisi alma peşinde. elindeki telefona internet paketi alamaz alamaz ama illa 6s olacak.
    vergiler düşerse olacak şu.
    büyük çoğunlu şahini doğanı satıp jetta passat alma hevesine girecek. jetta passat sınıfı da 5,20 C serisi alma çabasına girecek. piyasa yine allak bullak olacak..
    vergiler inierse eskiden 100 k ya aldğın araba sana 70k olcak.
    80-90k ya satılan 2. elini alan olmayıp otomatikman fiyatlar dibe inecek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Lüks hastalığı aslında egosal birşey bunda insanlarında çok suçu yok bence.. Lüks avrupada amerikada araba üretim tarihinden beri var.. ısıtmalı koltuklar masajl koltuklar v.b bakarsan 70 model o zamanın bazı araçlarında bile görebilirsin.. yani adamlar için lüks bizdeki elektrikli cama bakdığımız lüks algısı kadar..

o yüzden dikkat edilirse misal gümrükden çok harika 7 kasalar s kasalar A6 lar A4 ler falan çekiliyor donanımlarına bakdınızmı şok oluyorsunuz çünkü türkiyede satılan versiyonlarının donanım olarak misli misli altında oluyorlar nedenide avrupalı ihtiyaç duymadığı bir defalık kullanıcağı bir şeyi gereksiz gördüğünden ek para verip almıyor.. buda doymuşlukla alakalı..

Bizde ise oda olsun buda olsun suyundanda koy tarzında alıyoruz satarkende aracın şuyunu kullandınmı hiç yok ya merakdan bir alırken bakmışdım yada şu özelliği nerden aktif oluyor bilmem hiç kullanmadımki gibi sohbetlere çok denk geliriz kullanmadığımız sırf dolu olsun hava atıyım diye aldığımız bir ton özellik var..

arkadaşımda 2012 de ds4 vardı masajlı koltuklu falan filan 2015 de sattı sohbet ederken buna benzer bir konu açıldığında kaç kere kullandın o masaj özelliğini demişdim bilmem 10 defayı geçmemişdir demişdi.. 3 senede 10 defa kullandın dedim yani..

kısaca lüks hastalığı bizdede belli bir doymuşluk sınırına geldiğinde.. bizdede insanlar sadece ihtiyaçları oranında %100 verimli kullanabilicekleri donanımları sipariş geçmeye başladıklarında çok şey değişir türkiyede..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lüks hastalığı aslında egosal birşey bunda insanlarında çok suçu yok bence.. Lüks avrupada amerikada araba üretim tarihinden beri var.. ısıtmalı koltuklar masajl koltuklar v.b bakarsan 70 model o zamanın bazı araçlarında bile görebilirsin.. yani adamlar için lüks bizdeki elektrikli cama bakdığımız lüks algısı kadar..

o yüzden dikkat edilirse misal gümrükden çok harika 7 kasalar s kasalar A6 lar A4 ler falan çekiliyor donanımlarına bakdınızmı şok oluyorsunuz çünkü türkiyede satılan versiyonlarının donanım olarak misli misli altında oluyorlar nedenide avrupalı ihtiyaç duymadığı bir defalık kullanıcağı bir şeyi gereksiz gördüğünden ek para verip almıyor.. buda doymuşlukla alakalı..

Bizde ise oda olsun buda olsun suyundanda koy tarzında alıyoruz satarkende aracın şuyunu kullandınmı hiç yok ya merakdan bir alırken bakmışdım yada şu özelliği nerden aktif oluyor bilmem hiç kullanmadımki gibi sohbetlere çok denk geliriz kullanmadığımız sırf dolu olsun hava atıyım diye aldığımız bir ton özellik var..

arkadaşımda 2012 de ds4 vardı masajlı koltuklu falan filan 2015 de sattı sohbet ederken buna benzer bir konu açıldığında kaç kere kullandın o masaj özelliğini demişdim bilmem 10 defayı geçmemişdir demişdi.. 3 senede 10 defa kullandın dedim yani..

kısaca lüks hastalığı bizdede belli bir doymuşluk sınırına geldiğinde.. bizdede insanlar sadece ihtiyaçları oranında %100 verimli kullanabilicekleri donanımları sipariş geçmeye başladıklarında çok şey değişir türkiyede..
    Az önce internette yabancı bir web sitesini inceledim, düz vites Porsche cayenne test etmiş abi

Araçta bixenon yok, opsiyonel

Yer kanada

kurtlukaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence biryerden sonra patlar gibime geliyor piyasa , 35 liraya 2013 yılında 2010 model boyasız makyajlı kasa auris almıştım 1.6 elegant , şimdi o arabayı 45 e zor alıyorsun

Gry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    15 yaşındaki bebe al-sat çı olmuş , anadolunun küçük şehirleri modifiyeli araçlar ile hemen hemen yeni tanışmış ,

mesela burda 20 lira vermeyeceğimiz EK kasa civic için anadoludan gelen eleman 22-23 veriyor

bunun haricinde sıfır araçların etkisi de çok büyük , mesela 65k TL ye doblo satıyor adamlar yani diğer markalarda buna benzer durumda

Vergilendirme politikası hem çük kadar cc ye binmemizi hemde etmeyecek ederi kadar para vermemizi sağlıyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)