User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
51 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Tek başına İstanbul'da yaşamak.

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tek başına İstanbul'da yaşamak.

Merhaba Techturkey ailesi.

Bir resmi kuruma iş başvurusunda bulundum, pazar gün Beşiktaş'ta sınavım var, eğer sınavda ve mülakatta başarılı olursam, eğitim göreceğim, ve bu eğitim sonucu işe başlayacağım, fakat işe kabul edilirsem Ankara'dan İstanbula taşınma konusunda endişelerim var. Alacağım maaş başlangıç olarak 1800 TL, mesailer ile 2300 2400 lirayı bulacak, 20 yaşımdayım bu paralara İstanbul'da tek başıma yaşamam mümkün mü? İşimi garantiler isem, 2-3 sene sonra ilk fırsatta geri Ankara'ya dönmeyi düşünüyorum, iş benim için çok önemli bir iş, mecburen gitmeliyim. Eğitim süresi 3 ay, bu süre boyunca uygun fiyatlara nerde kalabilirim, işi garantilemeden, eve çıkmak istemiyorum, iş oluncada evi Kurtköy, Pendik civarı tutmayı düşünüyorum, siz olsanız hayatınızı kurtaracak bir iş için, ailenizi ve sevdiklerinizi geri bırakıp, belli bir süre şehir değiştirirmisiniz?

Sigara kullanmıyorum, aktif bir alkol bağımlılığım yok, pavyon, bar vs tarzı alışkanlıklarım yok, bu süreçte birde para biriktirip bir araba almak istiyorum. Biliyorum bu konu üzerine çok konu açıldı ama, yinede özel bir konu açıp sormak istedim.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

Type-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla kardeşim bende 1 seneye yakındır tek yaşıyorum lakin istanbul gibi bi yerde iyi paralar kazanman lazım rahat yaşaman için..
    Haddini bilmez gülüşlerim vardır benim... Dosta keyif, düşmana acı verir...

Type-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit;

1.800 tl maaş alacağını yazmışsın fakat içini karartmak gibi olmasın evler kiralar aşırı pahalı kıçı kırık 1+1 zemin katlar 700-800den başlıyor.. Kentsel dönüşüm girdi gireli evler kiralar depar yaptı yazık günah resmen soyuluyoruz..

İnşallah hayırlısı olur senin için.
    Haddini bilmez gülüşlerim vardır benim... Dosta keyif, düşmana acı verir...

tremx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ben belirsiz bir süre için ailem ve arkadaşlarımı bırakıp ülke değiştirdim 3-5 ay ev-iş iş-ev o maaşa yaşanır istanbulda hiç düşünme.
    K 1989 BB - TYPER / K 1997 BM - S2K / K 1595 BM - ML350

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Type-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Edit;

1.800 tl maaş alacağını yazmışsın fakat içini karartmak gibi olmasın evler kiralar aşırı pahalı kıçı kırık 1+1 zemin katlar 700-800den başlıyor.. Kentsel dönüşüm girdi gireli evler kiralar depar yaptı yazık günah resmen soyuluyoruz..

İnşallah hayırlısı olur senin için.
    Tek yaşayacağım için, 1+1 veya 2+1 yeter diye düşünüyorum, ama cidden araştırdım ev kiraları aşırı pahalı, burda Ankara'da pendik civarlarına denk semtlerde, 500-600 liraya 150m2 ev kiralıyorsun.

Alıntı tremx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla ben belirsiz bir süre için ailem ve arkadaşlarımı bırakıp ülke değiştirdim 3-5 ay ev-iş iş-ev o maaşa yaşanır istanbulda hiç düşünme.
    3-5 ay değilde, en kötü 2 yıl kalmam gerekecek sanırım.
    1994 Opel Astra F GSi

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 300E Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Techturkey ailesi.

Bir resmi kuruma iş başvurusunda bulundum, pazar gün Beşiktaş'ta sınavım var, eğer sınavda ve mülakatta başarılı olursam, eğitim göreceğim, ve bu eğitim sonucu işe başlayacağım, fakat işe kabul edilirsem Ankara'dan İstanbula taşınma konusunda endişelerim var. Alacağım maaş başlangıç olarak 1800 TL, mesailer ile 2300 2400 lirayı bulacak, 20 yaşımdayım bu paralara İstanbul'da tek başıma yaşamam mümkün mü? İşimi garantiler isem, 2-3 sene sonra ilk fırsatta geri Ankara'ya dönmeyi düşünüyorum, iş benim için çok önemli bir iş, mecburen gitmeliyim. Eğitim süresi 3 ay, bu süre boyunca uygun fiyatlara nerde kalabilirim, işi garantilemeden, eve çıkmak istemiyorum, iş oluncada evi Kurtköy, Pendik civarı tutmayı düşünüyorum, siz olsanız hayatınızı kurtaracak bir iş için, ailenizi ve sevdiklerinizi geri bırakıp, belli bir süre şehir değiştirirmisiniz?

Sigara kullanmıyorum, aktif bir alkol bağımlılığım yok, pavyon, bar vs tarzı alışkanlıklarım yok, bu süreçte birde para biriktirip bir araba almak istiyorum. Biliyorum bu konu üzerine çok konu açıldı ama, yinede özel bir konu açıp sormak istedim.
    Tabi ki yaşarsın hatta istanbul daha dolu gelecektir sana. Önce işi garantile sonra yer konum bakarsın. Çünkü çoğu işlerinin servisi var. Sen mümkünse iş yerine yakın bi yer bakarsın. Yada servisin olduğu bi noktaya göre. bir ay kadar uygun fiyatlı yerlerde kalırsın. sonra uygun bi yere geçersin. istanbulda çok 1+1 ler var. Ayrıca ankara kadar karlı ve soğuk geçmediği için bi scooter yada chooper ulaşımda derdini görür başlangıçta

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    233 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    illaki geçinirsin 2000 lira ile. Millet asgari ücret alarak ailesine bakıyor. suit apartlar var aylık 500-600 liralara onlara bak istersen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankara'da 6 sene istanbulda 4 senedir yalnız yaşayan birisi olarak,

İstanbul'da 1800 TL'ye yaşanmaz, hayatta kalınır. 500-600 Kira/250-300 Elektrik-İnternet-Isınma- 900 TL Gidiyor, kalan 900 TL ile mutfak masrafın+eşya taksidi+haftasonu gezintisi vs hesaba kattığında ucu ucuna yeter.

Para biriktirmek gerçekten hayal olur.

Umarım her yeni memur gibi kredi çekip araba almazsın, o zaman hayatının en güzel zamanları kredi ödemek, hesap yapmakla geçer.

Ayrıca Ankara'ya geri dönmek hayatının en büyük hatası olabilir eğer işinde ilerleyip güzel paralar kazanabileceğini düşünüyorsan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ailen biraz destek olursa daha rahat edersin. 1800 olarak düşünürsek en ucuz evde bile otursan maaşının 1000-1200 lirası sadece evine gidecek. 800 TL ile de İstanbulda 1 ay geçinilmiyor malesef. Sırf 1 aylık yol paran 170 TL ordan hesapla

optimus_prime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaşarsın ama para biriktirmen çok zor iş yeri beşiktaşta mı yoksa sadece sınava mı orda girceksin

iş yeri beşiktaştaysa çevre mahallelerde studyo daireler bile uçuk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada kirası faturası toplamda 1000+ para verdiğin evin de, moralini bozmak gibi olmasın, ailenin sana sunduğu standartların muhtemelen bir 10 kat altında olacak. Bunları bilerek gelmelisin, kariyerin için katlanman gereken bir detay.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İş resmi bir kurumda, işin olanaklarıda iyi, o yüzden biraz çileye katlanmalıyım sanırım. Birde yazmayı unuttum, 3 ayda birde ikramiyeli maaş alacağım, 4000-4500 arası bir ücret, 2+1 bir eve geçersem, ilerleyen zamanlarda kendime bir ev arkadaşıda bulabilirim, masraflarımı azaltmak için.
    1994 Opel Astra F GSi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı optimus_prime Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaşarsın ama para biriktirmen çok zor iş yeri beşiktaşta mı yoksa sadece sınava mı orda girceksin

iş yeri beşiktaştaysa çevre mahallelerde studyo daireler bile uçuk
    Sadece sınav yeri Beşiktaş'ta işyeri anadolu yakasında, kurtköyde.
    1994 Opel Astra F GSi

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onemli bir işin bence istanbul rahatlıkla çekilir

pendik tarafında biraz daha aşağılara doğru 1+1 tarzı ufak daireleri uyguna kiralayabilirsin , ki o bolgede dediğin maaşla 2 sene bence idare edilebilir

eğitim suresi boyunca ise , günlük kiralama yapan yerlerle oturup pazarlık edilebilir bence hazır eşyalı 3 ay tutulabilir

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İş resmi bir kurumda, işin olanaklarıda iyi, o yüzden biraz çileye katlanmalıyım sanırım. Birde yazmayı unuttum, 3 ayda birde ikramiyeli maaş alacağım, 4000-4500 arası bir ücret, 2+1 bir eve geçersem, ilerleyen zamanlarda kendime bir ev arkadaşıda bulabilirim, masraflarımı azaltmak için.
    Sadece sınav yeri Beşiktaş'ta işyeri anadolu yakasında, kurtköyde.
    Yaşarsın sıkıntı yapma o kadar. internette ev arkadaşı arayan siteler facebook grupları var. bir süre o yöntemi kullanırsın biraz paradan sonra bi araba yaptın mı oho senden iyisi olmaz.

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğitimlerde seninle aynı durumda olan kişilerde olacaktır. Kafa dengi 1-2 kişiyle eve çıkılıp masraflar paylaşılabilir.

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mesailerle alabileceğin 2300-2400 liralar iyi paralar aslında
    ama istanbul için artık iyi değil
    burda kirada oturmayacağın kendi evin varsa anca o zaman para biriktirebilirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Thracian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaşarsın sıkıntı yapma o kadar. internette ev arkadaşı arayan siteler facebook grupları var. bir süre o yöntemi kullanırsın biraz paradan sonra bi araba yaptın mı oho senden iyisi olmaz.
    Alıntı hddsheriff Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğitimlerde seninle aynı durumda olan kişilerde olacaktır. Kafa dengi 1-2 kişiyle eve çıkılıp masraflar paylaşılabilir.
    Bunlar hiç aklıma gelmemişti, iyi fikir gerçekten, teşekkür ederim.
    1994 Opel Astra F GSi

TEQUILA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tuzla Aydınlı belirttiğin lokasyona çok yakın. 1+0 bir daire aidatıyla birlikte yaklaşık 600 650 civarına gelir. Ev ne kadar ufak masraf o kadar az demek. Elektrik, su, ısınma, internet 300 TL desen. Sana yaşamak için 800 TL kalır. Mesailerinizde kenara koyar araba için bir başlangıç yaparsın.

Hakkında hayırlısı olsun.
    '05 Honda CBF 600 SA
    '16 Qashqai

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)