Başımdan geçen bir olayı sizlerin de benzer şekilde aldatılıp dolandırılmamanız için yazmak istiyorum:
Mart 2015'te 444'lü bir numaradan cep telefonuma bir çağrı geliyor, Digitürk'e ait bir pazarlamacı bayan beni arıyor ve Digitürk-Superonline ortaklığı ile çok güzel bir kampanya yaptıklarını belirtiyor. ADSL aboneliğiniz var mı? "Evet", Uydu aboneliğiniz var mı? "Evet" şeklinde soruları cevapladıktan sonra, eğer bu kampanyaya geçersem, tek bir fatura ile Superonline sınırsız ADSL ve 1 ay hediyeli tüm kanalların açık olduğu bir Digitürk paketiyle ayda 55 TL'ye hem internet hem de Tv abonliğim olacağını belirtiyor.
Kampanya güzel, ama benim ADSL taahhüddüm var dolmamış bana fatura çıkarır TTNet diye soruyorum. Bayan bana sorun değil 100-120 TL'ye kadar olan cayma bedellerinizi biz ödüyoruz diye yanıt veriyor. İyimiş diye düşünüp beni yarın tekrar arayın bir düşüneyim diye telefonu kapatıyorum. Ertesi gün tekrar arıyor beni Digitürk'teki bayan, madem cayma bedelini de ödeyeceksiniz OK diyorum. Ertesi gün hemen receiver'lar çanaklar, modemler vs evime getiriliyor. Apar topar sözleşmelere imza attırılıyor ve süreç ADSL ve uydunun aktivasyonu noktasına geliyor.
Aradan geçen birkaç gün sonrasında TTNet'i arayıp aboneliğimi iptal edeceğimi söylediğimde bana cayma bedeli olarak 120 TL civarında bir bedel çıkarıyor Telekom. Digitürk'ü arayıp bu kadar bir bedel talep edilmekte nasıl yapcağız. Ben ödeyeceğim siz gelecek ilk faturalarımdan mahsup mu edeceksiniz diyorum? Nedir bunun olayı? O da ne, Digitürk'teki bayan bizim böyle bir uygulamamız yok, size yanlış bilgi verilmiş dememiz mi? Eee pazarlarken bana bunu cayma bedelini biz karşılaycağız dediniz diyorum. Yok efendim böyle bir kampanyamız. vs. Sinirlerim bir tepe yaptıktan sonra tamam o zaman iptal edin her şeyi diyorum, ne Digitürk ne de Superonline hiçbirini istemiyorum. Bu arada ne ADSL ne de Digitürk aktif olup kullanıma başlanmış durumda..
Sonrasında evime 2 dakikada gelen modem, kutu vs aletleri iade etmek için bir uğraş bir çaba, şu lanet olası aletleri saniyesinde getiriyorsunuz ama iş iptal kısmına gelince kimse aletleri geri almak istemiyor! Belki 2 cumartesi nereye iade edeceğim diye uğraştım! Sonunda aletlerden kurtulduktan sonra aradan 1-2 ay geçti beni Superonline arayıp sms atmaya başladı, ödenmemiş borcunuz vardır diye. Ne ki bu derken, hiç aktif olmamış ve 1KB bile kullanmamış hatta dair bu kez Superonline bana cayma bedeli yansıtmış! Buyur burdan yak, ödemeyeceğimi belirtip burada benim bir mağduriyetim var diye defalarca çağrı merkezini aramama rağmen bir sonuca ulaşamadım ve beklemeye geçtim. Aradan bir kaç ay daha geçti ve yaz bitti, Eylül 2015'te bu kez bir avukatlık bürosu arayıp SMS atmaya başladı bize ulaşın diye... Bu nedir diye aradığımda Superonline'ın benim dosyayı avukatlık bürosüna verdiğini ve tarafıma alacak takibine başlanacağı bildirildi. Haydaaa derken oradaki bayana da durumu anlatmak vs ile uğraştım ama o da konun tarafı olmadığı için aradan 1 hafta 10 gün geçtikten sonra illallah deyip lanet ettim ve 109 TL'yi Superonline'a ödedim. Yemin de ettim bir daha bu 2 firmanın ne müşterisi olurum ne de dükkanlarının önününden geçerim diye. Bunca olaya rağmen de bu 2 firmayı hala da bir yere şikeyet vb etmemiştim. Bugün bir sms, Superonline 12 Kasım tarihli 9,5 TL ödenmemiş borunuz bulunmaktadır. Ödeme yaptıysanız dikkate almayınız. Şaka mı bu??! Aradım çağrı merkezini nedir bu diye? 109 TL'yi 100 küsür gün geç ödemişim onun faiziymiş. Vay be, pes diyorum bu kadarına da pes...
Bu 2 firmaya da savaş açıyorum, bundan sonra her platformda her ortamda eş dostla nerede olursa olsun karşı en antipatik ve acımasız karşsında olacağım ve insanları bunlara abone olmamaları için yada kurtulmaları için uğraş vereceğim!