User Tag List

19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 206 1.4 HDi hakkında

TLH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

206 1.4 HDi hakkında

Forumda arattım ama bu motor hakkında herhangi bir bilgi bulamadım. Peugeot 206 2004 150binde bir araçla anlaştık sayılır fakat motoru hakkında kullanıcı yorumu bulamadım. Farklı yerlerde motoru kötüleyende var övende fakat net bir bilgi yok. Kullanan var mı veya araç hakkında bilgisi olan var mı? Bu arada 1.4 HDi x-line paketi.
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    '98 Peugeot 106 XS

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı motora sahip 207yi 2 seneye yakın kullandım,hiç bi sorun yaşamadım.207 206ya göre ciddi ağır,o yüzden 206 performansta bir tık öndedir diye düşünüyorum.
    Yakıt konusunda ise gayet ideal,ancak alırken bence çok iyi baktırın. (turbosu,baskı balatası,yürüyen vs)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı motora sahip 207yi 2 seneye yakın kullandım,hiç bi sorun yaşamadım.207 206ya göre ciddi ağır,o yüzden 206 performansta bir tık öndedir diye düşünüyorum.
    Yakıt konusunda ise gayet ideal,ancak alırken bence çok iyi baktırın. (turbosu,baskı balatası,yürüyen vs)
    Aracı yabancıdan almıyoruz, bakımlı araç aslında sahibi çok titiz bir insan sanıyorum arabasıda öyledir. Sizin aracınızda yakıt tüketimi nasıldı ?
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

E21hamza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı aracı kullanıyorum yakıt konusunda çok çok cimri. Tam ölçmedim fakat şehir içi 20 kuruş civarı bir tüketimi var. Performansa gelirsek 1.4 hdi yeni nesil motorlar gibi öyle çok hızlı bir araç değil fakat hafif olduğu için bu durumu tolere edebiliyor.. Turbo açılıncaya kadar (turbo lag denilen sürede) araç gitmiyor turbo lag evresi geçince performansı gayet iyi fakat 3.500 devirden sonra kesilmeye başlıyor. İntercooler, yazılım, egzoz vs ile performansta iyileşme sağlanabilir fakat bu işlemlerden sonra duman atma ve motor ömründeki azalmayı göz önüne almak gerek . Yol tutuşu konusunda zayıf sayılır sert girilen virajlarda arkadan kopma yaşanıyor, arkada bağımsız süspansiyon yerine torsiyon kullanıldığı için sanırım, onun dışında eksi yönleri yok. Parça fiyatları epey ucuz gerek kaporta gerek motor olsun olası arızalarda cebinize çok yormuyor. Kronik sinyal kolu arızası var kom2000 diye geçen parça ona bakmanızda fayda var biraz pahalı bir parça ve tamiri yapılmıyor yan sanayisi de yok. Düzgün kullanılmış, bakımları aksatılmamış bir 206 1.4 hdi kolay kolay arıza çıkartmaz. Şimdiden hayırlı olsun.

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tbekler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracı yabancıdan almıyoruz, bakımlı araç aslında sahibi çok titiz bir insan sanıyorum arabasıda öyledir. Sizin aracınızda yakıt tüketimi nasıldı ?
    Şehiriçi 6-6.5 litre arası görüyordu araç.Şehirdışı 5 litre civarı.Gayet makul yani.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı E21hamza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı aracı kullanıyorum yakıt konusunda çok çok cimri. Tam ölçmedim fakat şehir içi 20 kuruş civarı bir tüketimi var. Performansa gelirsek 1.4 hdi yeni nesil motorlar gibi öyle çok hızlı bir araç değil fakat hafif olduğu için bu durumu tolere edebiliyor.. Turbo açılıncaya kadar (turbo lag denilen sürede) araç gitmiyor turbo lag evresi geçince performansı gayet iyi fakat 3.500 devirden sonra kesilmeye başlıyor. İntercooler, yazılım, egzoz vs ile performansta iyileşme sağlanabilir fakat bu işlemlerden sonra duman atma ve motor ömründeki azalmayı göz önüne almak gerek . Yol tutuşu konusunda zayıf sayılır sert girilen virajlarda arkadan kopma yaşanıyor, arkada bağımsız süspansiyon yerine torsiyon kullanıldığı için sanırım, onun dışında eksi yönleri yok. Parça fiyatları epey ucuz gerek kaporta gerek motor olsun olası arızalarda cebinize çok yormuyor. Kronik sinyal kolu arızası var kom2000 diye geçen parça ona bakmanızda fayda var biraz pahalı bir parça ve tamiri yapılmıyor yan sanayisi de yok. Düzgün kullanılmış, bakımları aksatılmamış bir 206 1.4 hdi kolay kolay arıza çıkartmaz. Şimdiden hayırlı olsun.
    Bilgilendirdiğin için çok sağol sormak istediğim bi kaç şey daha var. Araç dizel olduğu için daha önce dizel kullanmadım hiç. Bakımlarını kaç binde bir yaptırıyosunuz?

E21hamza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tbekler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilgilendirdiğin için çok sağol sormak istediğim bi kaç şey daha var. Araç dizel olduğu için daha önce dizel kullanmadım hiç. Bakımlarını kaç binde bir yaptırıyosunuz?
    Ben 10 bin km'de bir yaptırıyorum, normalde 15.000 de bir olması lazım sanırım 30.000 Km'de bir de mazot filtresi değiştiriliyor.

Uur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir de torsiyon'a kesinlikle baktırılmalı kroniktir ve patlamadıysa bir gün kesin patlayacaktır Torsiyon bilyası zamanla dağılıyor ve 500 tl gibi bir rakamı sıkıştırıyor. İşinin ehli usta bulmak bunun ile ilgili de zor. Onun dışında zamanla ufak tefek şeyler çıkartıyor elbet. Benim araç 2006 benzinli 206.

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    performansı kötü, yakıtı iyi . o paralara güzel araba tavsiye ederim .

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaç kere 150 bin yapmış acaba araba ?
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    307de sıkıntılı bir motor ama fiestada, 206da 207de amanda aman sıkıntı yaşayanı hiç duymadım. Kendi 307me sıfır sandık motoru 2750ye almıştırm turbo enjektör hariç, çok korkulacak bir motor değil o yüzden. Elektronik olarak çok kurcalanmış araçlardan uzak durun.

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4 hdi şehir içi aracı hiç yakmaz biz 307 de 4.5 litrerde dolasıyorduk

cooler + filtre + yazılım + kat iptali ile

aracın sehir içinde rahat kullanılması gereken şekile gelir diğer turlu cok hantal .

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    215/45/17 jantlarla uzun yolda 3,8-5,0 arası yakıyordu aracım. Komple düz boru vardı sadece. 5 litreyi geçtiğini hatırlamıyorum, ne kadar basarsan bas geçmiyodu, bi sınırdan sonra gitmiyoduda zaten. Ama ciddi yürüyen 1.4hdi 206lar fiestalar var

-Murat Özcan- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşımda 207 Dizel vardı bir daha tövbe dedi bu markaya binmem ön takım kronik sorunu vardı

RedCan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 benzinli 206 vardı. 2 yıl bindim hiç sorun yaşamadım. Rutin bakımları dışında sadece baskı balatasını değiştirdim.

Kuzenimde 1.4 hdi 207 var. Evet biraz hantal ama yakıtı mükemmel. Şehirdışı cruise control ile 4.1 gibi değerler arasında yakıyor.

206 da alırken torsiyonlara bak. İlk etapda araca bakarken arka lastikler düz basıyor mu ve bin zaten dağılmış torsiyonu sesinden (gacır gucur ), konforsuzluğundan anlarsın.

sadettin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4 hdi 206 plusım vardı yakıt seni mutlu eder performans olarakta beklentini bilmiyorum ama 0-120 o kadar kötü değil.HDİ motor bildiğim kadarıyla uzun ömürlü motor araç sıkıntılı değilse fiyat aralıgına göre alınabilcek araçlar arasında
    06 BG 0008 R56

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın kmsini yanlış söylemişim. 195bindeymiş araç bugün ilanı gördüm. ***** site

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4 dizel Feline vardı bende. Yine olsun yine binerim. Ama artık benimki gibi nerde bulcam.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)