Benim de imkanım olsa TR'de Levorg'a STI swaplamak isterim![]()
Hakan,senın kullanımın peygamber sabrı,degerlendırme dısı
Bak mavı kırmzı ve sıyah halaa duruyor. Onları favorılere almıstım,passat almakdan cok once. Tamam subaru adamısın ama bunlardan gercek ama. Malesef benzınlı oldugu zaman bu sınıfda sansı cokk zayıflıyor.
Yanı forester outback ne kadar benzınlı satıyor suan? Neden son ıkı subarun dızeldı? Cevaplar burada gızlı...
Bak bu arac tek kapı yada 240+hp olsaydı,benzınlı olurdu. Ama o sanzımanla torpulenen performans ve hıtap ettıgı kesım yuzunden,dezavantajı motor....
Forester Turbo'yu insan gibi kullanmadım hele ki Özgün reflash yapıp üzerine prodive catback, vf35 turbo'dan sonra otomobilin karakteri bambaşka olmuştu bende tadını çıkarmak adına sürekli performanslı kullanıyordum. Dizel Outback gelince Forester'ı gönderdim dizele geçtim. Açıkçası şu an kullandığım Outback'te benzinli seçeneği olmadığı için dizeli tercih ettim. Açıkçası Forester'da benzinli turbo tercih edecektim ama Forester'ın makyaj veya kasa değiştirme durumu söz konusuydu bende haliyle en güncel olan ve en donanımlı ve teknolojik olan Outback dizeli tercih ettim. Yoksa ben şu an için hesaben benzinli tercih etmem lazım.
Levorg'da ben Outback'i aldıktan çok sonra geldi. Şu an bir otomobil daha alacak olsam düşünmeden Levorg tercih ederim.
P.S: Abi benim aslında hiçbir şeye sabrım yok ama gaz pedalına ya 1 ya 0 şeklinde basmıyorum sanırım ondan az tüketim değerleri elde ediyorum. (Video çekmişmiydim hatırlamıyorum ama geçenlerde baktım bir önceki Outback ile 4,8 lt ortalama tüketim değerini yakaladığım fotoğrafı buldum![]()
)
4,8 falan fılan,fabrıkaya gondersen capon arkadaslarım senı davet edıp,o ulke sartlarında 4.8 yaptıysan,burada 3 lerı zorlarson,hadı bıze goster neoluurrr dıye kapına ususurlerrr...
Dızel bu sınıfda malesef gereklı. Ha bende benzınlı sevıyorum. Gt3'u dızel dusunsene... Onun gıbı nerdeyse...
Yoksa bendeıyı subarucuyum bılırısın![]()
3lt imkansız gibi birşey, ruhuna aykırıYarım depo ile 550 km gitmişliğim var
Fotoğraf Subaru Türkiye'de mevcut
Muhtemelen Japonya'ya veya Subaru EU'ya göndermişlerdir
![]()
Bu sınıfa dizel şart olabilir ama Levorg için çok da şart değil. Ya birde dizel dizel diye ısrar edip senede maksimum 12.000km yapan biri malesef boşu boşuna dizelde ısrar etmiş olur. Çünkü dpf'e, yakıta, kullanımına, motor ısınma süresine, bakımına ve yağına vs vs vs çok çok özen göstermeli.
Benzinlide dpf, mazot filtresi, geç motor ısınması gibi dertler tasalar yok. Yakın arkadaşımda Levorg var; ağırlıklı olarak şehir içinde kullanıyor ama ona rağmen 8.2lt ortalama ile geziniyor. Benim elimde de katalog verisini yakalar diye düşünüyorum. Test için bende kaldığında değerleri paylaşacağım ona göre yeniden dizel gereklimi gereksiz mi konuşuruz![]()
Dediğin gibi abi kesinlike çok zahmetli iş olur. Olup olmayacağı da meçhul. STI dan kastım EJ207 motor artı yürüyen. Yani hem hacim büyütmek hem manuel şanzımana geçmek. Yani Levorg STI. Tabi benimkisi sadece istekLevorgun tasarımına bayılıyorum.
Bu yaz Japonya'da çıkıyor sanırım Levorg STI. Türkiye'ye gelmeyeceği kesin gibi, gelse de alacak imkan yok zaten![]()
LEVORG×STI ティザーサイト|SUBARU
https://www.youtube.com/watch?v=lhkdSf4-DL8
Altuğ, Levorg STi muhtemelen Avrupa'ya da gitmez. Emisyon normlarını karşılamayabilir veya başka bir nedenle yine Japonya içinde kalır. Keza, sırf emisyon uğruna Forester XT 240Hp olarak geliyor; normalde o makina 280Hp. 280Hp olarak gelseydi Outback yerine ondan alırdım, otobanda da şaka makinası olurdu![]()
Abi Forester XT zaten arazide de şaka makinesi gibi"i can go ewerywhere fast" modunda bir araç bence
![]()
Valla çok ciddi aklımda bu araç... 110 lardaydı sanırsam fiyatı şöyle 1 yıl geçsin 90-80 bandına düşsün alıcam sanırsam.. Hem gazlayabileceğim hemde köpeği bindirebileceğim bir araç bakıyordum... Mini cooper aldım 1 kez bile binemediBu araç benim ilacım... downpipe , intake kit , intercooler , buji bide stage 2 yazılım oh çıtır olur +-250 leri görür tertemiz binecen... Bekleyelim 1 sene bakalım.
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
Levorg bloğu ne çıkıyor ona bakmak lazım 2 litresi olan bir araç olduğu için aynı blokta sadece krank,kol,piston yüksekliği ile oynayarak 2 litreyi bulabilirsin veya altı ej207 kullanıp kapakları aynı bırakılabilir ama kesinlikle otomatik binerim 2 litrenin hızlanma videolarına bakmıştım çoğu adamı memnun eder tabiki turbo upgrade ve yazılım ile birlikte muhtemelen bir kaç sene içerisinde amerikada bolton kitler üretilecektir levorg bence çok başarılı 80 bandlarına inerse benimde düşünebileceğim m bir araç gerek iç dizayn gerek görseli çok iyi fakat forester gibi tahta üzerinde gidiyormuş izlenimi veriyor bana tek kötü yanı bu
Guc konusurken sanzimanin limitlerinide konusmak gerek. Tork ne kadara kadar kaldirabiliyor?
80 olsa bende alirim tabiki![]()
Hımm tam ağzıma layık STi'ın 1.6lt seçeneği bile var. Trim işçiliğine de hayran kaldımGetirseler de ölümlü dünyada bir tane STi sahibi olsam
LEVORG×STI ティザーサイト|SUBARU
![]()
Bugün tamamen tesadüfen Levorg'un Eye-Sight'li versiyonunu kullanma şansı elde ettim. Şu ana kadar tek donanım seçeneği ile getirilen Levorg'da 2 donanım seçeneği oldu; ana donanımlara ek olarak cüzdanın ağzını azıcık daha açanlar için aktif destekleri bol versiyon alınabiliyor.
Bu ek donanımların listesi subaru.com.tr'de mevcut değil (güncellememişler) ama bugün aldığım broşürde ek donanımları belirtmişler.
-Eye sight
-Şerit takip sistemi (direksiyona müdahale ediyor, şeritten çıkarsanız, direksiyon ani sayılabilecek reaksiyon ile nazik sayılabilecek reaksiyon arası deresi bir tepki ile müdahale edip aracı şerit içine çekiyor.)
20km boyunca kullandım; ben sürmeden önce gaz pedalını paspastan çıkararak sürmüşler bende bindiğimde yakıt tüketimini düşürme amaçlı kullanmadım haliyle biraz edepsiz bir sürüş stili ile ortalama 10lt gözüküyordu ben motoru stop ettiğimde de 10lt aynen duruyordu.
Netice hatice, bana verdikleri test sürüşü sözü unutulmamış ama ortada test otomobili kalmadığından halen beklemedeyim. Ama, Outback kullancısı olarak özellikle eye-sight'li Levorg beni bitirdi; bastın mı gidiyor, direksiyon net, frenler net, içerisi ferah, istersen aile babası istersen yarış pilotu olabiliyorsun. Ne diyeyim, almak isteyenler bence hiç düşünmesinler. Kur bu kadar yüksek olmasa bu otomobillerin fiyatı daha makul olurdu ama bu haliyle de emsallerinin arasından zaten sıyrılıp gittiği için bence fiyatının karşılığını veriyor.
Sadece opsiyon mu gelmis. Araçta herhangi bir makyaj yada degisiklik var mı. Bende almayi dusunuyordum levorg
Life is Too Short To Stay Stock
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)