Benim tecilde 2016 nisanda bitiyor ocak ayında bahar döneminde tezsiz bir yüksek lisans başlatmazsak galiba askere :)
Printable View
Benim tecilde 2016 nisanda bitiyor ocak ayında bahar döneminde tezsiz bir yüksek lisans başlatmazsak galiba askere :)
Konuyu okumam iyi oldu. Kuzenim 20.11.88 doğumlu aof de okuyor. Askere gitmeyi düşünmüyor. Nasıl bir yol izlemeli tecil süresini uzatmak için.
ylisans öğrencisi 29 yaş,
doktora öğrencisi 35 yaş değil mi?
lisans 29 sonrası 35 olması lazım ama tecilin belirli bir sınırı var.
"yada hiç fantaziye kaçmadan, lisans eğitimi esnasında mezun olmadan aöf ikinci üniversite kaydı yaptırıp, standart bir şekilde ana üniversiteden mezun olup 29 yaşına kadar aöf ekmeğini yiyebilirsiniz.
burada dikkat edilecek husus aöf ikinci üni kaydını ana üniversiteden henüz mezun olmadan önce yaptırmak, yoksa bir işe yaramaz."
ekşide okudum bunu, bilen arkadaş varsa durumu detaylandırabilir mi ?
Problem yok :)
Yalniz bilgi eksikligi var
4 yillik lisansta max sure 7 yil
5 yillik lisansta max sure 8 yil
6 yillik lisansta max sure 9 yil
Tabi her sartta yas siniri 29 okul devam etsin veya etmesin farketmez..
Doktora ve yuksek lisans ayni 35 yas sonu..
Ana okunan universiteden tek ders birakilip zaten 7-8 sene hak mevcut e mezun olduktan sonra 2 yilda tecil hakki var etti 10 sene e zaten 29 yasa takilinmis olur aof ye gecmenin mantigi ne ki ?.
Evet aof olayi gecerli degilmis acikogretimin kendi sitesinden alinti
Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamaz.
https://www.anadolu.edu.tr/acikogret...nci-universite
Lisansı bitirmemek mesleki açıdan da sıkıntılı olur.
yüksek lisansın 5.döneminde başka bir ylisansa kaydolduktan sonra, diğerinden kaydımızı sildirip tecili uzatabiliyoruz konudan anladığım kadarıyla. Peki bu işlemi 35 yaşına kadar yapmamız sorun yaratıyor mu?
haziran 2015 lisans mezunuyum, 22 yaşındayım yolumuz uzun anlaşılan.
Selam tekrar herkese :) Konuyu açtığımdan beri şu an bakaya durumundayım.
Aklıma takılan bir durum var. Ben askerlik şubesine gitmeden kendiliğinden sevk işlemi olup sevk yeri belli olur mu ?
Bir tanıdığımın lisans tecili bittikten sonra sevk yeri belli olmuş müracaat etmeden ama bunun özel bir maddesi ve durumu mu var bilemedim.
Lisansın tecil süresi haziran ayında bitiyor.
ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMA SONUÇLARI (*)
AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 15/06/2017 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
Yüksek lisansa en son ne zaman kayıt olmam gerekir ? Tecil ettirdiğim zaman Eylül'de gelir işlemlerini yaptırırsın Kasım'da sevk için demişlerdi. Haziran ayından sonra kayıt olmam durumunda tecil edilmeme durumu söz konusu olur mu?