kasımda vatani görevimi yapmaya gidecegim tavsiyelirinizi ve ögutleriniz nelerdir![]()
kasımda vatani görevimi yapmaya gidecegim tavsiyelirinizi ve ögutleriniz nelerdir![]()
Tanrı kırbacıyız aman nedir bilmeyiz !
Herkes bulunduğu yerdeki kuralları ve durumu anlatacaktır gidince duruma göre takılırsın bi çok şey anlatıldğı gibi çıkmaz giderken hazırlık yapma boşa yük. Acemi birliğim Manisaydı her şey vardı kantinde ben tırnak makası bile almıştım giderken halbukiAcemilikte herkes kısa dönemdi bir hırsızlık bile olmadı kaybolanı geri getiriyodu herkes.Ama askerde sabır her şeyin başı sokakta yüzüne tükürmediğin adam orada rütbe takıp ego tatmin edebilir şaşırma
bide uzun dönemlerin garip hareketleri poşet vs demeleri ve saçma salak çocuksu tavırlar...Dertleri ondan sonra gelip önce gitmen sanırsam Allah kolaylık versin şimdiden hayırlı tezkereler
tek tavsiyem şafak saati almaalanlarlada arkadaş olma
![]()
99' ZN 106 GTİ
14' SC İBİZA CUPRA
94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
16' FK2 TYPE-R
takip, bende kasımda gidiyorum
şafağı ne kadar çok sayarsan o kadar bitmez bunu bil önceliklePara geçmiyor askeriyede ziraat banakası kartı verirler sana tsk nın sorgulat önceden cıkabilir. Ziraat bankası kartı veriyorlar ama kışlanın içinde ziraat bankası atm si yok
Hayırlı teskereler yanına sadece sakalların cok gür ise güzel bi traş bıcagı al gerisini hepsini tsk veriyor..
TSK'nın verdiği eşyaları ben pek kullanmamıştım..
Donunu, atletini, termal tshirtünü, piyamalarını, terliğini, çorabını kendin götür. Ne kadar bol eşya götürürsen o kadar çok çalınma / kirlenme'ye karşı hazırlıklı olursun.
Acemilikte çok yürürsün, güzel bir taban astarı al.
Acemiliği bitirdikten sonra nöbet yerlerinin durumu, nöbet sıklığı ve ortamı da değerlendirerek pilli - ısıtıcılı taban astarı alırsan, huzura erersin.
İlk ve önemli bir tavsiyem silikon taban.. Acemilikte çok çektik ayak ağrısından, sonra usta birliğinde çarşıda bunu buldum, askerlik bitene kadar her gün şükrettim...
Her yerin durumu farklı. Ama değişmeyen tek şey sabır! Sabretmeyi öğreneceksin.
+ Bahsedilen silikon tabanlığı unutma. Askerlikte en güzel dostluklar acemi birliğinde kuruluyor. Çünkü herkes kısa dönem.
360 kdy oluyorsunuz sanırım. Torunlar biz mi yapalım bu saatten sonra
Askerlik abartıldığı kadar lanet bir yer değil, Endişe etmeyin.. Özellikle acemilikte müthiş eğleneceksiniz emin olun..
Bu vereceğim bilgi altın değerindedir dikkat edin.. Acemilikte hastalıktan gebereceksiniz, revir Ağzına kadar dolu olacağı için sizinle kolay kolay ilgilenen olmaz. Bir de komutanım başım ağrıyor gibi rahatsızlıklarda fırça da yiyorsunuz. Dolayısıyla yanınıza 1 adet augmentin antibiyotik 1 adet Ağrı kesici 1 adet soğuk algınlığı ilacı alın çantanıza koyun bulamazlar, bulsalarda bişey olmaz rahat olun.
2 adet Yün içlik alın yeterli.. Önemli olan sağlığınız jilet köpük vs onlar halledilir birşekilde zaten heeerşey satılıyor kantinde.
Allah sağ salim gidip gelmenizi nasip etsin güzel kardeşlerim.. Gün sayıp canınızı sıkmayın zira o günler bir daha gelmiyor her anın tadını Çıkarın.
Unutmadan, polar boyunluk kesin alın hayat kurtarıyor.
Bu bilgilere Artı olarak kesinlikle 2 tane içlik al. Kantinden alırım diye Düşünme heryer aynı olmaz. Ben 20 gün birşey alamadım. Gidip zamanında geri gelmeyen kazmalar olurdu o yüzden komutanlar kısıtlı gönderirlerdi ondada sıra Yüzünden birşey alamazsın. Gidince normal Çavuşu albay sanarsın zaten ilk birkaç gün. Sakın yüz verme özellikle uzun dönemler kıllık olsun diye Orayı burayı temizletmeye kalkar kesinlikle yapma. Mıntıkanı yaparsın zaten sabahları. Bütün arkadaşların kısa dönem olacak büyük ihtimal bunun değerini oradayken değil ustaya gittiğinde anlayacaksın. Sağlam durup yüz vermediğin zaman çok rahat edersin.
Bu bilgiler çok işine yarar iyice kazı aklına. Günleri Yaşadıkça hatırlarsın zaten![]()
Yanında bolca atlet,çorap ve boxer götür, boxer yasak diyenlere inanma, çoraplar haki yeşil olsun, çoğu birlik renkli çoralara izin vermez , birde kaliteli traş bıçağı götür, ben mach 3 kullandım 6 ay
boyun altına hiç jilet vurmamak için birde traş makinesi götürmüştüm yanağın üst kısımlarını ve boynumu makineyle alıyordum : D
geri kalanları götürmene gerek yok askeriye her şeyi veriyor
şampuanı kendi kullandığın marka alırsın , tırnak makasını kendin alırsın
kaliteli sağlam KALE nin kilidini götür , diğer kilitlerin hepsi birbirini açıyor, en az 3 tane kilit al yanına , bot + dolap + diğerleri için , yer değiştirme meşurdur askerde gavat çok olduğu için
gideceğin usta birliğine hazırlıklı olarak gitmen için söylüyorum, hala çoğu birliklerde vardır ( asker çocuguyum ) devrecilik yada sıracılık adı altında devreclik görebilirsin. bunlara fazla takılma , sessizde kalma lafını esirgeme kendine güvenen biriysen , allahın barzolarıyla uğraşmak zorunda kalacaksın yeri geldiğinde kavga edeceksin![]()
inşallah güzel bi usta birliğine denk gelirsin, acemi birliği her zaman en iyisidir çok özleyeceksin. usta birliğinde ben sayısız kavga ettim tutanaklarım torpille silindi![]()
http://www.techturkey.com/forum/sohb...light=askerlik
Konusunu açmıştım fakat bazı sebeplerden dolayı geçen hafta tecil ettirmek durumunda kaldım.![]()
"Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."
tek önerim, uyumlu ol, isyan etme, olan biteni anlamlandırmaya çalışma
akışına bırak, 180 gün gelip geçiyor
öyle bir yere denk gelirsin, rütbeliler pamuk gibi olur, görev yeri rahat olur, lay lay lom geçer..
öyle yere denk gelirsin, rütbeliler illahlah ettirir..
kısmet işi, o yüzden tadını çıkar, kitap fln götür, boş vakit çok olabilir![]()
Kimsenşn anlattıklarına takılma. Zormuş kolaymış vs vs. Bana giderken "Çoook geç gidiyorsun. Senin baya çekeceğin var" dediler. Gittim kendim gördüm yaşadım. "Ben rahattım" diyenden en az 2 kat rahat askerlik yaptım. Askerlik 3 ay kısaldığında üzülmüştük. O derece.
Tek tavsiye kulağını herkese tıka ve sabırlı bir kişi ol.
hayırlısıyla bende kasımda kısa dönem gidiyorum. Allah hepimize kolaylık versin, hayırlı tezkereler versin
güzel bi canta toplıycagım artık bu kesin eksiksiz gitmek lagzımmış anlasılan.
benimle beraber gidecek olan arkadslarada hayrlı tezkereler...
Tanrı kırbacıyız aman nedir bilmeyiz !
yerin yurdun herşeyin bi belli olsun, o aman bile verilen tavsiyeler ordaki askerlere komutanlara göre değişeceği için, sen şuandan hiç öyle moda sokma. keyfine bak.
Açık sözlü olmanı öneririm komutanlara karşıda ciddi ol yumuşak gözüken insanlarda kolay baskı kuruyorlar. Yazıhaneyle aranı iyi tut ben keşanda kaldığımda ailem gelmeden evci iznine çıktım 2 gün tek başıma takıldım gerçi ben uzun dönemdim. Her soruya bir cevabın olsun yazıcı olmaya çalış veya gece koğuşcusu gece silahcısı en kıyak bunlardır. Komutan yüzü görmezsin pek fazla gideceğin usta birliği merkezi bir yer değilse çorap iç çamaşırı farklı renkler giyebilirsin bir tek denetimde yeşil giyin derler merkezden uzak birliklerde. Kantin çoğu zaman akşam 5 den sonra post cihazı kapanır derler ona göre yanında nakit bulundur.
AC/DC Back In Black
1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)