Facebook'ta fake isim soyad ( yabancı bir müzik grubunun ismi )ile açılmış bir accounttan tehdit mesajı aldım.
Daha önce de çok karşılaştığımdan pek sallamadım, hatta iş adresimi webden kopyalayıp yazmış buraya gelicem diye, buyur gel ama yanlış yazmışsın doğrusu bu diye düzelttim.
Dün akşam tesadüf eşimle onun facebook'una bakarken eşimin facebook others klasöründe yine bu kişinin mesajlarını gördük. Eşim Others klasörüne hiç bakmadığından görülmemiş. Ben elemanın nickini görünce atladım hemen bu nedir, kimdir, bana da mesaj attı diye.
2 tane tehdit mesajı atmış eşime; biri bana attığı gün ( ağustos ayı başında ) benden 1 saat önce.. Diğeri 4 nisan'da..
Hemen 4 nisanda ne yaptığımıza, sosyal medyada ne paylaştığımıza baktık. Paylaştığı yeri görünce olay çözüldü gibi.. 4 nisanda Şöyle bir olay olmuş;
Eşim, iş arkadaşlarıyla beraber etiler civarında ufak bir restauranta öğle paydosu için 15 kişilik yer ayırtıyor. Restaurant rezervasyonu alıyor ancak eşimin grubu gittiğinde yer olmadığını görüyorlar. işletme sahibi "buraya bu kadar kalabalık gelinir mi, bekleyin şurda, bir kısmınız şuraya diğerleri buraya otursun, rezervasyonu ben almadım benim haberim yok kasadaki çocuk almış o ne bilir rezervasyon almayı" gibi saçma ve kaba bir yaklaşımda bulunuyor. Grup da ayrı ayrı oturmaktansa mekandan ayrılıyor. foursquare üzerinden de küfür - hakaret vs olmaksızın olumsuz yorum yapıyor.
Daha sonra bu yorumları gören mekan sahibi eşimin çalıştığı bankanın bir şubesine geliyor, ufaktan bağırıp çağırıyor. Bu yaptığı da genel müdürlükte çalışan eşime ( rezervasyonu eşim yaptığı için bir tek eşimin adını biliyor herif ) insan kaynaklarından bilgi olarak geliyor.
ilk tehdit mesajı tam bu olayın yaşandığı günün akşamında atılmış eşime..
Ben de bu ay başında bir kişinin instagramda paylaştığı fotoğrafta bu mekanı görünce eşimin yaşadığı durumu yorum olarak yazıp arkadaşlarıma mekanı önermediğimi belirtmiştim. bana attığı ve benden 1 saat sonra eşime attığı mesaj da tam bu güne tekabül ediyor.
Yani mesajları yazanın bu mekanın sahibi / sahibinin iti köpeği olduğu çok açık ama kanıt var mı derseniz; maalesef yok..
Bu durumda tehditleri yazan kişinin kimliğini nasıl saptarız? prosedür nedir? Velev ki saptadık, yaptırımımız ne olabilir?