User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
50 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Facebook - Kimlik bulma

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Facebook - Kimlik bulma

Facebook'ta fake isim soyad ( yabancı bir müzik grubunun ismi )ile açılmış bir accounttan tehdit mesajı aldım.

Daha önce de çok karşılaştığımdan pek sallamadım, hatta iş adresimi webden kopyalayıp yazmış buraya gelicem diye, buyur gel ama yanlış yazmışsın doğrusu bu diye düzelttim.

Dün akşam tesadüf eşimle onun facebook'una bakarken eşimin facebook others klasöründe yine bu kişinin mesajlarını gördük. Eşim Others klasörüne hiç bakmadığından görülmemiş. Ben elemanın nickini görünce atladım hemen bu nedir, kimdir, bana da mesaj attı diye.

2 tane tehdit mesajı atmış eşime; biri bana attığı gün ( ağustos ayı başında ) benden 1 saat önce.. Diğeri 4 nisan'da..

Hemen 4 nisanda ne yaptığımıza, sosyal medyada ne paylaştığımıza baktık. Paylaştığı yeri görünce olay çözüldü gibi.. 4 nisanda Şöyle bir olay olmuş;

Eşim, iş arkadaşlarıyla beraber etiler civarında ufak bir restauranta öğle paydosu için 15 kişilik yer ayırtıyor. Restaurant rezervasyonu alıyor ancak eşimin grubu gittiğinde yer olmadığını görüyorlar. işletme sahibi "buraya bu kadar kalabalık gelinir mi, bekleyin şurda, bir kısmınız şuraya diğerleri buraya otursun, rezervasyonu ben almadım benim haberim yok kasadaki çocuk almış o ne bilir rezervasyon almayı" gibi saçma ve kaba bir yaklaşımda bulunuyor. Grup da ayrı ayrı oturmaktansa mekandan ayrılıyor. foursquare üzerinden de küfür - hakaret vs olmaksızın olumsuz yorum yapıyor.

Daha sonra bu yorumları gören mekan sahibi eşimin çalıştığı bankanın bir şubesine geliyor, ufaktan bağırıp çağırıyor. Bu yaptığı da genel müdürlükte çalışan eşime ( rezervasyonu eşim yaptığı için bir tek eşimin adını biliyor herif ) insan kaynaklarından bilgi olarak geliyor.

ilk tehdit mesajı tam bu olayın yaşandığı günün akşamında atılmış eşime..

Ben de bu ay başında bir kişinin instagramda paylaştığı fotoğrafta bu mekanı görünce eşimin yaşadığı durumu yorum olarak yazıp arkadaşlarıma mekanı önermediğimi belirtmiştim. bana attığı ve benden 1 saat sonra eşime attığı mesaj da tam bu güne tekabül ediyor.

Yani mesajları yazanın bu mekanın sahibi / sahibinin iti köpeği olduğu çok açık ama kanıt var mı derseniz; maalesef yok..

Bu durumda tehditleri yazan kişinin kimliğini nasıl saptarız? prosedür nedir? Velev ki saptadık, yaptırımımız ne olabilir?

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Abi benim bildiğim direk savcılık çözer işi, illegal olarakta hack işinden anlayan birisi ip tespiti yaparak o kişinin tahmin ettiğiniz kişi olduğunu saptayabilir.

Geçmiş olsun, can sıkıcı bi durum olmuş sizin açınızdan.

BarKing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hangi mekan abi. zaten iki kıçıkırık yer açtımı kendini işletmeci sanan lavuk iyice çoğaldı. Batar inşallah yakında mahsulsuz zürafa sokak cocug..
    Eger Nissan Motorsports=NISMO ise Honda Motorsports'un kisaltmasi ne oluyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Savcılık işi benim de aklımda levent ama uğraşması dert
    işi gücü bırak bu sıcakta
    bi halt çıkar - çıkmaz o da ayrı konu.. facebooktan ip istenecek de facebook o ip'yi verecek de, türk telekoma gidip o ip'nin kime bağlı olduğu çıkartılacakta.. ölme eşşeğim ölme.. başka türlü yolu yok mudur acaba. iyi bi hacker hangi bilgisine ulaşabilir bu herifin?

barking siktiret şimdilik mekan ismini, mantıcının teki diyeyim sen anla

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu işten anlayan biri varsa direkt ip den çözebilir bence. Elbet vardır forumda birileri ?

Bu arada geçmiş olsun abi. Saçma sapan hareketler içinde millet.. Sözlü de olsa dikkat etmek lazım millet delirmiş çünkü.
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    coder nerde, çözerse o çözer herhalde ama
    velev ki ip'yi buldu

192.176.201.45 mesela..

ee kim bu? ali mi veli mi? onu nasıl çözecek? ya da mailini buldu diyelim sarıcizmelimehmetaga@hotmail.com sa maili, kişinin kim olduğu nasıl bulunur bundan?

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Coder diye biri vardi, o cozebilir belki ?

emoro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evren abi Adeo'da bir kaç güvenlikçi arkadaş var rica edelim istersen yapabilecekleri birşey varsa yaptıralım IP'den.
    R.E.S

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    AMK çelloları , istanbulda mekancılık mı kaldı hep itin köpeğin tekelinde. Şaşırmamak lazım o yüzden bu tarz tepkilere , geçmiş olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı emoro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evren abi Adeo'da bir kaç güvenlikçi arkadaş var rica edelim istersen yapabilecekleri birşey varsa yaptıralım IP'den.
    IP'yi nasıl bulucazki elemanın?

OMTechJr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Host sahibi görünüyor oda Kjell Svensson ve Peter Sorensen diye iki tane isim çıkıyor. Da aradığınız isim muhtemelen bunlar değil..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pc coklu kullaniliyorsa yani ornek mekan bilgisayarindan falan atildiysa direk mesaji atan sahsi bulmak cok zor hepsi birbirinin ustune de atarsa iyice corba olur . Ha ama biri fake kiz adiyla elemana yazip bulusma ayarlasin bence gidip darp edelim mantiksiz belki ama yazan kisiye direk ulasma da yardimci olabilir

MertSerhanÖ. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun öncelikle.Ülkenin çivisi tamamen çıktı.İşletme sahibi dediğimiz insanlar bile it kopuk oldu iyice.Forumda hatırladığım kadarı ile ileri derecede bilgisayarla ilgilenen bir kaç arkadaş vardı.coder'di sanırım nicki ilk aklıma gelen isim o.Kullanıcının ip numarasını öğrenip savcılığa başvurduğunuzda savcılık olayı çözücektir.Yüksek ihtimal karşı tarafta kendini "işletmesine leke sürmek" olarak savunup aynı şekilde ters psikoloji olarak oda şikayet edecektir.Sonuna kadar haklısınız,umarım bir an önce çözüme kavuşur.Tekrar çok geçmiş olsun.
    Sizin Maymun Olmanıza Darwin de Şaşkın.

Belly Detail

Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pc coklu kullaniliyorsa yani ornek mekan bilgisayarindan falan atildiysa direk mesaji atan sahsi bulmak cok zor hepsi birbirinin ustune de atarsa iyice corba olur . Ha ama biri fake kiz adiyla elemana yazip bulusma ayarlasin bence gidip darp edelim mantiksiz belki ama yazan kisiye direk ulasma da yardimci olabilir
    Hesaba sık giren biri değil muhtemelen, bana attığı mesajdan sonra ben sövmüştüm dönmedi mesela hiç bana

Ve büyük olasılıkla da sadece bu iş için açılmış bir hesap olduğundan yemez kız muhabbetini. zaten foto - bilgi bir şey de yok profilde. Tek bi joker fotosu o kadar. başka kelime yok bilgilerde, beğenilerde vs

emoro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi güvenlik tarafında fazla bilgim yok ancak aradım şimdi bizimkiler direk devlete bağlanmış savcılıktan kağıt olmadan yardımcı olamam dedi.
    R.E.S

Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı emoro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi güvenlik tarafında fazla bilgim yok ancak aradım şimdi bizimkiler direk devlete bağlanmış savcılıktan kağıt olmadan yardımcı olamam dedi.
    hay spor gazetesi...

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Abi bizim mod Cem de secere döküyordu bir ara ip üzerinden adres vs şeklinde, onla da bi konuşsan..

Dediğin gibi savcılık işi çok uzun süreç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    facebook'a şikayette bulundum onlar da sallamadı
    IP'yi vermezki herifler durup dururken

hkkcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir ara msn varken ip saptanıyordu. Komut dizininden sonra bir program yardimiyla ipden ulasiliyordu karsidakine ama sadece bilgisayarina.bilgisayara ulasincada keylogger kurardik hacklerdik ama sene kacti kimbilir...belki detayli bilen vardir .. Bu isi facebook messengerdanda yapabilirsiniz yada direkman bir resmin dosyanin.içine keylogger cakip gonderin keko tiklarsa is biter direk bilgisayara erisirsiniz...
    Hakkı Can Eryüzlü...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)