User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
51 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Evimi öğrenciye kiraya verdim ve...

meLaNchoLic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Evimi öğrenciye kiraya verdim ve...

Herkese merhabalar, hayırlı ramazanlar.

Şimdi konu biraz dallı budaklı o yüzden uzun yazıcam ve fikirlerinizi isticem.. Şimdiden imla kuralları vs. için özür dilerim mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıcam.

Bundan 15 yıl önce iki bloklu bi sitede daire aldık ve oturduk.. sitedeki herkes bizi tanır yani neredeyse. geçen yıl o evi satıp 200-300 metre ötede kiraya çıktık.. o sırada kelepir bulunca aynı sitenin diğer bloğundan başka bir daire aldık içinde kiracısıyla birlikte..

2 hafta kadar önce kiracı evi boşaltıp gitti.. bizde evi satalım yada kiraya verelim derken emlakcı vasıtasıyla 3 erkek öğrenci arkadaş kiralamak istedi. dün evi gösterdim beğendiler, önceki evleri müstakil biyermiş 3 daire elektrik suyu ortak ödüyormuş, o dairelerde klima vs ekstralarda kullanıldığından bunların payıda yükseliyormuş, doğal olarak daha fazla dayanamamışlar.. Efendi tiplere benziyorlar, baştan konuştum. Apartmanda genelde aileler var ve çoğunlukla da polis vs. mahallenin geneli öyle gerçi Antalya Uncalıyı bilenler hak vericektir..

Arkadaşlara söyledim efendi uslu durmanız gerekiyor fazla gürültü taşkınlık vs. olmayacak.. Komşulardan bu şekilde şikayet gelmemesi lazım diye.. çokcuklarda bunu kabul ettiler zaten, çok gelip gidenimiz olmaz zaten işe başlıcaz fazla zamanımızda olmaz dediler.. Efendi tipler diye tamam dedim kiraladım evi.. Bugün eşya taşırlarken komşular görmüş, önce yöneticiye sonra babama dönüş yapmışlar babamı tanıdıkları için.. Evde tapuda babamın adına kayıtlı ama bunun fark yaratacağını sanmıyorum. Ev benim istediğime kiraya veririm düşüncesinde iken.

Ev zaten 5 katlının en üstü ve asansörde yok, aile bulmak zor öyle hemen bulamazsın kiracı.. öğrencilerede ucuz geldi fiyat olarak.. 2+1 dairelere 800 lira istenen yerlerden ziyade 650 ye 3+1 tutmuş oldular..

Neyse babam aradı şikayet ediyolar bekar öğrenci istemiyolar vs dediler dedi.. Bende babama haberim yok ev oğlanın o vermiş kiraya ben karışamam de derdi olan beni arasın dedim..

İlk önce karşı dairede oturan polis amcamız aradı.. Görevdeymiş daha kimseyide görmemiş, büyük ihtimalle eşi arayıp söylemiş ordan başladı atıp tutmaya.. İzin alıp gelirim engel olurum ben istemiyorum karşımda 3 tane erkeğin oturmasını vs. burası aile apartmanı aileye verin benim iki tane kızım var ben rahatsız olurum sen olsan olmazmısın falan diye.. Şimdi adam babamın arkadaşlarından olduğu için ters konuşmak istemedim.. Çocuklar benim arkadaşlarım ihtiyaçları vardı uygun fiyata verdim apartmanda sıkıntı çıkarmıcaklar kendi hallerinde tipler birşey olmaz dedim.. Ama yok önyargı var bikere.. Ayrıca abimizin kızlarıda bildiğim kadarıyla şehir dışında okuyorlar evde bi eşi bi 3 5 yaşlarında bi kız var başka kimse yok.. Girer çıkarlarken bakarlar ederler falan diye saçmaladı sonrada söyle taşınmasınlar hiç yoksa ben müdahale ederim gerekirse imza toplarız dedi.. Bende şuanda hiçbişekilde arkadaşlarımı mağdur edemem evlerini boşaltıp geldiler şuanda olmaz gerekirse başka yer bulunur o sıradada idare edin dedim uzatmadım kapattım..

Daha sonra arkadaşlarla otururken yönetici aradı.. Evi 3 öğrenciye vermişsin galiba şikayet geldi aradılar falan haberin varmı duydunmu dedi..
    Evet arkadaşlarıma verdim evi haberim var karşı komşuda aradı onlada konuştum dedim.. Yönetici önce gürültü oluyo gireni çıkanı belli olmuyo aidatlar ödenmiyo balkonlardan sigara izmariti atılıyo diye bi söylendi.. Arka blokdada var öğrenci onlarıda çıkarmaya uğraşıyoruz gecenin 2sinde kakara kikiri gürültü oluyo falan dedi.. Bunları düşünmedinmi hiç dedi babanı aradım o haberim yok durumdan diyor dedi..
    Bende, ev benim onların tabiki haberi yok kendi arkadaşlarıma ihtiyaçları olduğundan uygun fiyata verdim ve bu tür sorunları bildiğim için baştan pazarlık yaptım böyle şeyler yaşanmıcak diye dedim.
    Yöneticide polis bu arada yani işte karşıdakide altta oturanda psikopat dengesiz tipler sen uğraşırsın bişey olursa ben arada elçiyiö yönetici olduğumdan dedi.. Ama bence bi yolunu bul çıkar sonuçta burası bi aile apartmanı burayı aileye ver öğrenci olmaz dedi..

Banada gelenler geldi, oldu o zaman öğrenciler ölsün gebersin yaşamasın hiçbiyerde diye başladım konuşmaya.. Arkadaşların sözleşmesi var şuan 1 yıllık, taşkınlık gürültü vs. olmadığı sürece oturabilirler, ayrıca 2bin tl masrafımız var kim apartmanda istemiyosa versin bize 2bin tl çıkalım gidelim diyolar dedim.. Ondan sonra bi geri vites durumu oldu, istemiyenler niye veriyomuş sen sokmuşsun sen çıkar ver dediler.. Bende öyle bi dünya yok akıllı uslu durmazlarsa haber verirsiniz sözleşmemin içeriği buna göre ben çıkarma yoluna giderim aksi halde otururlar yasal olarak bişey yapamam dedim.. O da öyle kapandı..

Arkadaşlarla da konuştum durum böyle böyle diye, akıllı uslu durun ben sizin arkanızda durabileyim dedim.Akşamada işten sonra karşıdaki kesin gelir kapınızı çalar bi ne ayaksınız diye bakmaya gelir efendi efendi açıklamanızı yaparsınız konuşursunuz dedim.. Onlarda zaten efendi tipler sorun çıkarcaklarını sanmıyorum..

Şuan için durum bu ekstra bi gelişme olmadı.. Elektriği suyu açtırmaya gitti arkadaşlarda kendi üzerlerine alıyolar zaten..
    Benim içim arkadaşları sokağa atıp bide evi boşta tutup yeni kiracı vs aramaya el vermiyor.
    İmza toplayıp attırmaya kalksalar zaten mahkemesi vs. aylar sürecek ondan da birşey çıkmayacak..

Sizce bu işin devamında olabiliecekler nelerdir, ne yapmalı ne etmeli.. En son ihtimal baş edemessem ev sahibi olarak ben taşınıyorum eve bunlarda kiracım değil arkadaşlarım benle kalıyolar diyip kestirip atsammı diye düşünüyorum..
    Fikirlerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Evin içi öyle ahım şahım durumda da değil yani öğrenciler evin içine eder şöyle yapar böyle yapar durumuna girmeye gerek yok, ki bende ara sıra giderim o eve arkadaşların yanına..
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu kızın memeleri anadoluda 9 çocuk doğurupta emzirememiş kadınlarınkine benziyor ama biri ünlü oluyor digerleri tarlada ugrasıyor

hkkcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim eski apartmanda kons bile oturuyor üstümüzde.ses gürültü olmuyorsa bence sorn çıkarmaya hakları yok sonuç olarak onlara sorucak değilsiniz bence imza felan toplarlar ama çıkartabilceklerini pek sanmıyorum.avukat üyelerimiz varsa daha detaylı yazaabilirler yada büyük sitelerde yöneticilik yapan birisi.
    Hakkı Can Eryüzlü...

yucelebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hiç bir problem olmadan öyle ben istemiyorum çıkar gibi bir dünya yok, sen en iyi cevabı vermişsin bence problem sıkıntı olmadan istediğine kiraya verebilirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nezaman su ön yargilar kalkacak cok merak ediyorum nedir bu ogrenciye bekara ev verilmez mantigi ev kiralamak icin evlenecez yakinda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Altı üstü öğrenci ne bu adamlardan nefret nasıl bir site-apartman orası. Terörist olur o...pu olur anlarım. Neyin kafası merak ettim Arkadaşlarda efendi oturup gürültü yapmadıkları sürece bir şey olmaz. İmza falanda hikaye olur sebepsiz yere sırf öğrenci imza ile evden çıkaramazlarda.

oxygen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim çok özür dilerim ama senin o komşularının taaaa ...

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ev senin kimse senin kanuni kiracına karışamaz.
    Eğer kiracıların genel apartman düzeni bozacak şekilde davranmazlarsa ve akıllı uslu otururlarsa,
    değil komşular genel kurmay başkanı gelse kontratlı kiracıyı taraflar istemeden evinden çıkartamaz. İmza da toplasalar işe yaramaz.
    Ama dediğim gibi karı kız, alkol alem, vur patlasın çal oynasına dönerse iş o zaman şikayet hakları bulunuyor apartman sakinlerinin.
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel ülkem ya, niye şaşıralım ki. Adam oldup efendi gibi oturduktan sonra kimseni senin evine karışma lüksü yok.

Karışan adam o zaman boş kalan ayların kirasını versin bir zahmet. Sen efendi gibi baştan konuşup evini 3 tane erkeğe vermişsin.

Kiraya verdiğim evimin bir daires polise ait adam gitmiş travestiye vermiş evi. Kiracımla kaç defa sorun yaşadım.

Polisi aradım (ev sahibini yani) dedim arkadaşım durum böyle böyle. Adam kalktı ev benim kardeşim dedi sustuk

Sen rahat ol hiçbirşey olmaz. En fazla şikayet ederler o da yazdığın gibi yıllar sürer.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Resmi olarak kimse en ufak bir şey yapamaz.. Ancak, kiracılar akıllı - uslu durmazlarsa ve komşular bunu polis / noter yoluyla belgeleyebilir ise mahkeme yolu ( mahkeme bitene kadar çocuklar mezun olur muhtemelen ) ile tahliye davası açabilirler diye düşünüyorum.

Mevzuata hakim avukat arkadaşlar daha doğru bir yorum yapacaklardır..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    senin apartmandaki en düzgün adamlar kiracın olan öğrenciler galiba, gerisi 5 para etmez tipler gibi geldi bana.
    If you don't go when you want to go, when you do go, you'll find you're gone.

altugkocer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ben de üni yi Kayseri'de okumuştum. Merkezde ev ararken canım çıkmıştı, yok siz öğrencisiniz size veremem, içip sıçarsınız, evi batırırsınız, karı kız atarsınız, gece geç saatlere kadar oturursunuz, müzik dinlersiniz vs. başlıca sebepleriydi

Neyse güç bela bir ev bulduk, zaten normal ailenin oturmayacağı bir evdi içip sıçtık, evi batırdık, karı kız attık, sabahlara kadar oturduk, müzik dinledik, 5-6 yılda hiç şikayet gelmedi, herşeyi adabıyla yaptık çünkü komşularla aramız da gayet iyiydi Kayseri gibi bir yerde (öğrenciye bekara vs. ev vermeye çok karşı oldukları için Kayseri gibi bir yer dedim yanlış anlaşılmasın )

Senin konuna gelirsek bence de çok birşey yapamazlar gibi geliyor bana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya herşeyi geçtim ben aynı sitede otururken ailem 6 7 ay izmire giderdi ben tek kaldığımda eve giren çıkan bitmezdi ben bile ailemle kaldığım evde neler yaptımda kimse ses edemedi.. şimdi mırın kırın ediyolar.. yeri gelir eve karı kız atarlar bekarsın öğrencisin sonuçta bokunu çıkarmazsan hiçbirşey olmaz.. bende yaptım aynılarını hatta ailemle kaldığım evde kimse yokken yaptım.. şuanda kiradayız yüksek sesle müzik dinlediğimde oluyor..

arkadaşlarıda uyardım akıllı uslu durun hiçbirşey olmaz diye.. zaten o sitedeki kimseyide sevmezdim hepsi birbirinden beter arkadaşlardan birinin dayısıda avukatmış zaten abi mahkemeye versinler dayım halleder uzar gider o iş bişey olmaz diyor.. iyi tamam o zaman siz yinede bokunu çıkarmayın durduk yere birşey yapamazlar haksız konuma düşürmeyin kendinizi dedim anlaştık şimdilik.. 1 yıllıkda senet yaptım çocuklara
    şu kızın memeleri anadoluda 9 çocuk doğurupta emzirememiş kadınlarınkine benziyor ama biri ünlü oluyor digerleri tarlada ugrasıyor

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bey amca sen karşı komşuya karışacağına şehir dışında okuyan kızına karış.
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunlar şimdi kızlı erkekli de kalırlar..
    Ne güzel söylemiş atalarımız ''Kişinin fikri neyse zikri de o olur''

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de öğrenciyim.Bir ara kiraya çıkalım dedik.Yok gürültü oluyor öğrenciye vermiyoruz,eve bakmıyorlar vs.Eskişehire gittim.Bir apartman var ama ne apartman.30 daire falan varmış sanırım.Hep 1+1.Herkes öğrenci.Sadece bir aile oturuyor ve 2 kızı var.Kimse kimseye karışmıyor.Gürültü olursa da gidip uyarıyorlar birbirlerini.Zaten apartmanın yaş ortalaması 20.Ailedekilerle herkes çok iyi.Kadın fazla yemek olursa öğrencilere dağıtıyor.Öğrenciler memleketinden hediye getiriyor.İnsanlık parayla pulla değil usülünce,adabınca olur... Benim size tavsiyem geri vites yapmayın.Sözleşme var.Eğer bir dertleri varsa çağırsınlar polisi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    büyük ihtimalle akşam falan tekrar arar noldu bitti diye yada yarın öbürgün illa ki arar.. aileye verin diyor ya.. aradığında dicem bu sefer ben bu evin kredisini ödüyorum bul orda 800e oturacak iki kira bedeli de depozito verecek 2 yıllıkda çıkmayacağına dair sözleşme yapacak aile o zaman arkadaşları çıkarayım diyicem.. öylede kimseyi bulamaz o evde oturacak olurda inada bindirip bulursa falan aldığım 800 un her ay 100 lirasını o arkadaşlara veririrm depozito aldığım parayla da yardım ederim ev bulup taşınmalarına.. mağdur etmemiş olurum en azından.. zaten şimdide depozito vs almadım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yasal olarak hiç bir şey yapamazlar, o konuda muhatap olmanıza dahi gerek yok.

Allahtan şanslı doğanlardanım.
    Babam elin evinde oturacağına,trip çekeceğine beğendiğin evi alalım dedi. Şansıma okulun hemen yanında toki'den topraktan ev aldık kiradan daha ucuza geldi hemde hiç böyle dertlerim yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazılanları okumadım ama eğer öğrenciye ev veriyorsan, satır satır düzgün teslim almak istedigin yerleri yazdıgın bi sözleşme yap
    badanası, mutfak dolapları, duş teknesi, klozeti vs derken aldığın kira toplamından fazla bi masraf yapma.
    gerçi bu sadece ögrenciler için geçerli değil ama risk faktörü daha fazla artıyor onlarda.

SerkanYazgan. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birşey olmaz yapamazlar. Polisliğine güvenipte kimsenin özgürlüğünü kısıtlamaya çalışmasınlar. Ev senindir, edebiyle oturan herkese verebilirsin.
    "Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)