Şimdi dikkatli okuyun...
Şubat ayının sanırım son günüydü telefonuma avedan faturamın ödendigine dair mesaj geldi.Bu arada son ödeme tarihi 2 mart.
Allah allah dedim kim len bu faturamı ödeyen.Heralde yanlışlık oldu dedim.Bu arada aradan 2 gün geçti.Uykularım falan kaçtı.Acaba kim bu?Sonuçta haram para dedim.Hatta 2. gün sonunda bu kişiye ulaşmak ve parasını iade etmek için mahkemeye dilekçe vercektim ki tam bu sırada faturamı yanlışlıkla ödeyen kişi aradı ve ablasıyla kavga ettigini o sırada da dalgınlıkla faturamı yanlışlıkla ödedigini belirtip parasını iade etmemi kibarca rica etti.Ben de ertesi günü(az önce hesap özetime baktım 3 mart 2015)de adamın parasını iade yaptım...Ve bana verdigi hesap numarasının da ablasına ait oldugunu söyledi.Ve bugun telefonuma gelen mesajla şok oldum..Ödenmemiş faturam olduguna dair mesaj geldi. Online işlemlerden baktıgımda martta ödemem gereken faturam ödenmedi olarak gözüküyor.Hemen jeton düştü.
Müşteri hizmetlerini aradım.Bakın dedim mart ayında faturam ödenmemişse o halde ben hala şu an nasıl görüşme yapabiliyorum diyorum ve o ay ekranımda ödenmemiş faturam yoktu diyorum?Adam bana diyorki "Eger ödeyen kişi dilekçe verirse kredi kartıyla ödedigine ait dekont belirtirse yaptıgı ödeme iptal olabiliyormuş."Halbuki ben o gün müşteri hizmetlerini aradıgımda telefondaki bayan fatura ödenmişse ödenmiştir onu geri çekemez demişti.Bana ulaşan kişinin de numarasını kaydetmemiştim fakat eski telefonumda attıgı smsler var.O telefonumda tamirde şu an.Eft yaptıgım hesap numarası da bi bayana ait .
Şimdi içinizde parayı dilekçeyle geri çekebilir diyenler olcaktır ama ah keşke o gün buraya konu açsaydım da " acaba adamın parasını ödesem mi "diye sorsaydım eminim beni uyaranlar olcaktı.Biz adamın parasını nasıl ödicez diye saf saf düşünürken adam bizi tokatladı...Bu arada fatura 157 liraydı.Yurtdışında teyzemi vs aramak zorunda kaldıgım için o ay yüksek gelmişti.Durumu az önce arkadaşlarıma anlattım.Aynı şey birinin annesinin de başına gelmiş biz de ödedik diyor.Dedim kokusu çıkar onun da yakında.
Bu dakikadan sonra artık kime güvencegimi şaşırdım...Sizi biri ararsa eger arayıp faturanızı yanlışlıkla ödedik derse kesinlikle ödemeyin.