BU işin sonunda çıkacak pislik ikinci el araç satış vergisidir bakın görün yaparlar buradan esip gürleriz protesto konvoyu yapalım dersek 10 kişi gelir.
BU işin sonunda çıkacak pislik ikinci el araç satış vergisidir bakın görün yaparlar buradan esip gürleriz protesto konvoyu yapalım dersek 10 kişi gelir.
şimdi bi ana avrat söverdim burdan ama olmaz... ulan ne vergi meraklısı devlet arkadaş yaa. sıfır araba alırken eşşek yüküyle vergiyi alıyosun. o da yetmiyo yıllık hayvan gibi mtv alıyosun onunla da doymayıp arabayı satarkende ekmek yemeye çalışıyosun... yemin ederim bir devlet bu kadar aç olamaz...
Bahadır Ustaoğlu
vatandaş umurlarında değil , amacları sadece daha ne koparabiliriz . zaten herşeyin yarısından fazlası vergi ????
Simdi ben size hukumetimizin yaptigi nabiz olcme politikasini hatirlatayim tekrardan.
Once bi adam cikar insanlan dolandiriliyor, devlet vergi alamiyor der. Ilginc biseyler geveler, bu devirde internetten satis yasaklanmali der ve bir tartisma yaratir. Haberlere tasinir.
Halk cok itiraz gostermezse bu sefer bi devlet yetkilisi cikar, bu yonde arastirmalarimiz var, kimseyi madur etmeyecek bir sistem yapicaz der. Halk cok itiraz gosterirse baska bir gorevli cikar olmaz der. bir muddet beklerler, halk unutsun ama akillarinda kalsin diye.
3. Seviyede ise sistem aciklanir, eger hala tepki gelirse biraz duzenleme yapilir, gelmezse cat diye hayata gecirirler sistemi.
Gercekten bircok irnegi var bu asamali sistemin
Maliye ve noter zaten teknolojik altyapi icin yazilim gelistirmesi yaptiriyordur muhakkak, ayni sene icinde alinip sonra satilan ikinci el arac satisinda olusan geliri direk noterde gelir vergisi olarak almak uzerine (ya da buna benzer). Ki bence bu olmali, 1 ya da 2 sene icinde alinip satildiginda olusan karin vergilendirilmesi.
ÖTV yi hele bir tam ödeyin siz de...
Bu işi yapan dürüst esnafa yazık.
Çakal çok fazla öyle böyle değil.
Internetden kalkarsa esnaf taş yer bu arada.
Tabi canim araba alirken galericilere domalalim, ev alirken kiralarken de emlakcilara domalalim zaten devlet baba her gun geciriyor akaryakittan bir de ikinci el araba alirken domalalim. Ne ala memleket lan sade vatandas kucak dansi yapsin her onune gelene oh.
ne olursa olsun işin sonunda öpülen vatandaş oluyor
"Ve her millet, icraatına tahammül ettiği yönetimin mesuliyetine ortaktır."
valla üç kere okudum gene anlamadım şimdi galerici esnaftır ticaret yapıyor haliyle sattığı araç başına vergi ödüyor yapıcakda bunu manavda yapıyor şarkütericide yapıyor bütün esnaf üretici satıcı yapıyor.. burda sanırım denilmeye çalışılan normal vatandaş kendi sattımı vergi ödemiyor onlarda ödesin yada satmasın onların araçlarınıda biz satalım.. benim anladığım bu..
aslında içden içe bir yanımda mantıklı gelmiyor değil balonlar patır patır patlıycak o zaman.. piyasa olmuş devasal bir uçan balon rakamlar hayali düzeylerde geziniyor uçarı ayağı yere basmıyan oranlarda.. üç yıl önce 20 bin tl olan araçlara bugün pazarda 40-50 bin tl çekenler var 3 yılda dolar o kadar artmadı ötv o kadar artmadı.. herkes kafasına göre fiyat yazar oldu şişdikçe şişdi rakamlar.. benim 20 favorim var içlerinden 14 tanesi aylardır bazıları yıllardır satılıkta o fiyatlara dahada kalır satılıkta.. bu olay olsa bir nebze piyasalar kendine gelebilir frenler ayağı yere basar mı acaba diyede düşünmeden etmiyor değilim..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Evet fiyatlar ucuk ama piyasa bu, alırken pahalıya satılıyor, satılırkende pahalıya satılıyor, ya da mesela şuan leon fr bakıyorum kullanmalık ikinci elleri sıfırdan daha fazla bu işte bayilere yarıyor insan sıfır alırım daha iyi dıo. Ülkede daha açık şeyler varken bu saçmalık öncelikle dolandırıclığın önüne geçsin yazın araç sattım kredili alıcak müşteri önce noterde devir yapılıyo o kagıt ile bankaya gidilıyo noterde kaç kere sormama rağmen paranızı aldınızmı hayır kredili dıorum verilen kagıtta ise parayı aldım dıyorum, ve banka bu satış kagıdı + kasko - sigorta istiyor bunuda müşterinin keyfine bırakıyor ben kasko yapmıyorum dese mevzu cıkıcak bunuda daha eylül-ekim gibi düzelttiler notere gittik paranızı aldnzmı hayır şukadar aldık şukadar kredili dedik ve onu direk hangi bankadan oldugunu yazdı kagıda bizde herşey çok geç ilerliyor aynı şekilde tapu dairelerindede sıkıntı var o yüzden dikkatli olmak gerek devlet dıyorsun ama dikkatli olsaydın satışı yapmasaydın dıyor
piyasa bu değil.. 20 bin tl lik arabaya 40-50 bin istemek bana göre köylü kurnazlığıdır.. şimdi birileri diyebilir mal adamın sanane zaten bu mantaliteden piyasada kocaman bir balon oldu.. işi bilmeyende hanım koş bak bizim 20 bin liralık araç 40 bin olmuş dedi oda koydu 40 binden diğeride onlar satabiliyorsa bende koyarım dedi.. piyasada kocaman bir balon oldu bu tamamen benim şahsi fikrim..
gene sahibindende gezerken en normal fiyatları galeriler yazıyor.. eskiden galeriler fiyatta uçardı araç sahipleri normal piyasasında satardı şimdi tam tersi oldu.. neticede adam o işden ekmek yiyor satmak zorunda diğeri keyfi satılırsada olur satılmassada sürüyorum zaten kapıda dursun misali..
galeriler hakkındada olumlu bir şey yazıcğaım aklımın ucundan geçmezdi![]()
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
bahsettiğim bu arada gerçek galericiler galericilik kisvesi altında tefecilik yapan yada başka işlerden başka yerlerden geliri olup adres belli olsun hesabı galeri açanlar değil..
Amaç dolandırıcılığı engellemekse yapılcak iş çok basit satın alınan araç 1 ay başkasına satış yapılamasın. Bildiğim kadarıyla dolandırıcılar aracı alıp 2 3 kez satış yapıyorlar. Sonra zaten iş çıkmaza giriyor hukuki olarak birşey yapılamıyor.
Everyday I ** çapuling...
Galericiler mağdur mu oluyormuş? haha ya!mağdurlarsa kapatsınlar dükkanı kardeşim banane, noterde devir denen bir sistem olduğu sürece sahibinden alır ve satarım.
Hepsi için konuşmuyorum ama, bir çoğunda aynı durumu yaşıyorum, dükkanlarına girdiğim andan itibaren bir sıkıntı başlıyor bende..
Her türlü dalavere bunlarda hala ne yüzle konuşuyor bunlar anlamak mümkün değil
Hastayi yatağında *****eksin demişler. Halk olarak yatağa düştük. brazzers teaseri gibi :-) ağlancak halimize götümüzle kahkahalar atıyoruz. Bir halk olan bitene anca bukadar soğuk kanli olabilir. Adamlar iyi asimile ediyor bixi. O konuda bende taktitaktire şayan bir performans
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)