User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
104 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Projeden ev al - sat yapmak

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Projeden ev al - sat yapmak

Beyler geçen aylarda burda bir konu vardu şu kadar paraya ne iş yapılır diye , orada birileri projeden ve al sat çok karlı demişti , biraz araştırdım hakkaten yerinden aldıktan sonra ciddi karlar elde edilebiliyor.Birkaç aydır araştırıyorum bu işi.. Yakında işimden ayrılıcam , bu işi kafama koydum.1 m gibi bir parayla bu işe girmeyi düşünüyorum.Ama problem şurda mesela 80-100 bin civarı 8-10 daire almak mı karlı olur yoksa daha pahalı ama 3-4 dairemi mi ? Sürede önemli tabi mesela yeni başlanıcak bir proje ile ilgili görüştüm anahtar tesliminde %50 kesin kar diyor adamlar ama 24 ay ? Çok uzun değil mi... ? Şirket kurup mu yapmak mantıklı yoksa kendi üstüme kardeşim üstüne falan alıp mı ? Bu işi yapan varsa biraz akıl verebilir mi ?
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle sa yiğit bey dediğiniz rakam bu ise girmek için mantıklı ben proje sektorundeyim. Şu an piyasa biraz durgun hem yapıp hem satım 2010 yıllarındaki ivme yok lokasyona göre yatırım yapılabilir 1+1 daire alınıp 7-8. Civarında satılır bunlarda beylikdüzü tarafı fakat o kesimde şişmiş piyasa doymuş ıstanbul daki çok fazla yüksek yapi projede çalıştım proje anlaminda kar marjı eskisi kadar fazla değil.
    Benim önerim kafanızda lokasyon belirleyin sonra daire tipi belirleyin satacaginiz müşteriye göre yatırımı ona göre yapın
    Alıntı MiaMi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Köfrezde klima açık drag yapan ankaradan dönerken 290 + da motorcunun yanına gelip sigara yakan kaç kişi kaldı kardeşim

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankarada 500 ü bizim , bikaç ortak total 1 - 1.3 gibi bi rakamla arsa al sat işine girdik yaz başından beri.Kısa vadede getirisi çok daha iyi.Yazın 60 a aldığımız 500m2 4 kat imarlı parseller(min 8 dairelik , kot varsa daha fazla) şimdi 110 120 bandında.Bu arada istanbulda oturuyoruz , duruma göre gidip alıp geliyoruz.Düşünün mantıklı gelirse irtibata geçelim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahmet dediği mantıklı veya o sermayeye sen yap sat
    Alıntı MiaMi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Köfrezde klima açık drag yapan ankaradan dönerken 290 + da motorcunun yanına gelip sigara yakan kaç kişi kaldı kardeşim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla baska illeri bilmem de burada projeden 180 110~120 metrekare daire alıp 400 okutuyorlar

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vadi kule inşaat bizim firmanın projesi 3 4 ay içinde bitecek satış ofisine gidin görüşün mantıklı bir yatırım olacaktır.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kadar nakit var ise neden kendiniz yapmıyorsunuz ?

Şahsen böyle bir meblağı 3. kişilere asla emanet etmezdim.

Takip ettiğim için çok iyi biliyorum küçük ve büyük çaplı birçok şirket projeden satarız düşüncesiyle işe girip sonunda batıyorlar.

İnşaat şirketleri genel itibariyle net işletme sermayesi düşük firmalardır bu da batmalarının en büyük nedenidir.

Açıklamak gerekirse temeli atarım proje üzerinden satış yapar gelen parayla binanın geri kalanını yapar bitirir teslim ederim.

En ünlülerinden batanlar için örnek vermek gerekirse Ukra - Fi yapı vs. Bu firmaların geçmişini ve batış hikayelerini mutlaka irdeleyin.

Bu da elde para olmadan iş yapmak demek, inşaat piyasası ***** yüksek rakamların döndüğü bir piyasa, kaldı ki İstanbul rakamsal olarak aşmış durumda.

Ayrıca şahsi olarak emlak ve araç konusunda her zaman para bi yana anahtar / tapu bir yana şeklinde işlem yapmak bence en sağlıklısı.

Ayrıca girdi fiyatlarının dövize bağlı olarak bu kadar yükseldiği ve piyasa da belirsizliğin arttığı dönemde bu tarz bir yatırımı asla yapmazdım.

Nacizane öneri olarak kelepir düşürüp alır akabinde de satardım.

Baba emlakçılık yaptığı için biliyorum, İst. dan bir müşterimiz var bir fiyat aralığı belirliyor ve o rakamda hesabına gelen ya da acil satılık yerleri alıyor.

Bütçesi de sizin rakamın yarısı kadar var yada yok kazandığı parayı duysanız inanamazsınız.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    +1 takipteyim. Bu iş Adana-Antep tarafında nasıl bilen varmıdır acaba?

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir hatırlatma, kendiniz ya da kardeşiniz üzerine almanızın bir esprisi yok, 5 yıl içerisinde elden çıkartılan gayrimenkuller "değer artış kazancı" sebebiyle gelir vergisine tabidir.

Alım satım işini kendi üzerinize yapacaksanız eğer zaten bir süre sonra vergi dairesi tarafından incelemeye takılırsınız.

O yüzden en temizi başında şirket kurarak bu işe girmek daha sağlıklı.

Ayrıca alım işleminde emlak bedelini tapu harcını daha az ödemek için düşük göstermeyin.

Satın alacak kişi aldığı değer üzerinden göstermek ister ise kazanç çok görüneceği için vergisel olarak dezavantaj sağlar.

Örnek olarak evi 200 bin e aldınız ama tapu da 100 bin yazdınız, 250 bin'e de satacaksınız, Alıcı değeri 250 bin olarak yazdırırsa sizin vergi matrahınız (tapuda yazılı olan değer esastır) 250 - 100 = 150 bin olacaktır.

desibel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende az çok bu sektörün içindeyim 1m keş bu şekilde kullanılmaz bence hemde kesinlikle şuan manav bakkal bile inşaat yapıyor güven olmaz yada şahsen ben güvenmem...

O kadar canlı parayla kendin yaparsın yada ben inşaat sektöründen para kazanıcam diyorsan git 10-15 emlakçıyla kanka ol bu emlakçılar kentsel dönüşümün girmediği yerlerden olsun mümkünse..

Onlar sana istediğin kadar hurda bitik daire bulur yok parasına alırsın içine 20-30 bin - + harcar ciddi karla satarsın ticaretten beklentin ne bilmiyorum ama bu işi yapıpda ciddi paralar kazanan bildiklerim var...
    Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız

770
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi bu sektörde biri olarak nacizane tavsiyem,geçmişi olan sağlam inşaat firmalarından gidip 7 8 tane değilde tek tek yavaş yavaş almak.istanbul piyasasını bilmiyorum ama yeni yerleşim yerleri olan şehirlerde şansınız çok daha yüksek.Mesela k.maraştan örnek verym yeni yerleşim yerlerinde %150 lere yakın karla satıyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1m paran varsa insaat sirktiyle direk anlasın derim bir miktar daha kredi cekip 5 6 katli yapip paranizi en az %50 dedegerlendirirsiniz müteahhit le anlasmayin derim ama en rahat al sattır proh
    proje bitmeden alip satmak acaip karlidir

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir hatırlatma, kendiniz ya da kardeşiniz üzerine almanızın bir esprisi yok, 5 yıl içerisinde elden çıkartılan gayrimenkuller "değer artış kazancı" sebebiyle gelir vergisine tabidir.

Alım satım işini kendi üzerinize yapacaksanız eğer zaten bir süre sonra vergi dairesi tarafından incelemeye takılırsınız.

O yüzden en temizi başında şirket kurarak bu işe girmek daha sağlıklı.

Ayrıca alım işleminde emlak bedelini tapu harcını daha az ödemek için düşük göstermeyin.

Satın alacak kişi aldığı değer üzerinden göstermek ister ise kazanç çok görüneceği için vergisel olarak dezavantaj sağlar.

Örnek olarak evi 200 bin e aldınız ama tapu da 100 bin yazdınız, 250 bin'e de satacaksınız, Alıcı değeri 250 bin olarak yazdırırsa sizin vergi matrahınız (tapuda yazılı olan değer esastır) 250 - 100 = 150 bin olacaktır.
    Bu konuda tapuda ödenen alım satım vergisi %4tü, Kazanç vergisi % kaç acaba ? Hangi durumda daha fazla vergi ödenmiş olunuyor?

ECD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genç ve girişimci ruhumla takipteyim

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkürler herkese tek tek cevap veremicem toparlayıp yazıcam

Arsa işinden hiç anlamam , daire ise bende yeni daire aldım baya araştırdım azda olsa daire işinden anlarım ama arsa ıhhh hiç ilgim yok.Biraz daha riskli gibi arsa işi ama araştırıcam hiç düşünmemiştim

Batan firmalar oldugunu biliyorum ama ben riske girmeden daha çok şu anda revaçta olsan sağlam firmalardan almayı dusunuyorum.Atıyorum sur yapı vitrin projesi yapıyor şimdi ordan 2 tane 1+1 almak ne kadar riskli olabilir ki ? Ha vardır belki her işte oldugu risk ama çat diye batarmı ? Batsa da teminat veriyorlardır heralde bi şekilde alırım paramı.. Ha birde zaten inşaat firması olan dostlarımızda var şu an bu işe yakın bir iş yaptıgımız için güvenilir olmayan yerden almam zaten...

Desibel arkadaş manav bakkalda bu işi yapıyor güven olmaz dedin de yukarda belirttiğim gibi zaten manav bakkalın yaptıgı binalardan alıcagımı sanmam.Ama bitik daire alıp onu toparlayıp satma mantıklı.Olabilir.

İnşaat şirketi ile anlaşıp direk binaya girme bana daha riskli geliyor sonuçta sur yapı gelipte benimle anlaşmaz koca şirket eee xxx tanımadıgım ufak yatırımcı ilede bu işe girmem zaten..

Ha bide şu var illa sıfır daire alıcam diyede bir şart yok... Ben su an oturdugum daireyi inanmıcaksınız ama 120 bine aldım 1.5 sene evvel... Hemde maltepe sahilde şu an ederi 250-300 bin arası.Yan dairem 330 bine satıldı... Nasıl aldım burayı çok arastırdım sürekli gezdim daireleri ve sonunda çok acil satması gereken birine denk geldim ve aldım... Bu tarz evlerde arastırıp alabilirim.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen yap sat diyenler

1- herkese kat karsiligi vermezler, guvenilir referans insaatlar yapmis olman lazim

2- isi hic bilmeyen biri icin, kalfa ile usta ile nalburla betoncuyla ugrasmak kolay degil.

İsi ogrenene kadar, kotu durumdaki ev alip, tadilat yapip satmak olabilir.

Karakuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer vaktiniz varsa, Küçük şehirlere konsantre olun. oralarda ki projeleri araştırın. Misal; Bilecik-Kütahya-Isparta vsvs.
    Real Cars, Real Roads.

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen yap sat diyenler

1- herkese kat karsiligi vermezler, guvenilir referans insaatlar yapmis olman lazim

2- isi hic bilmeyen biri icin, kalfa ile usta ile nalburla betoncuyla ugrasmak kolay degil.

İsi ogrenene kadar, kotu durumdaki ev alip, tadilat yapip satmak olabilir.
    Aynen katılıyorum, özellikle istanbul çakal dolu resmen. Kendim inşaat mühendisiyim, çorluda ciddi tecrübem var bir çok bina bitirdik, denetimini yaptık, şirket adına kendimiz yaptık vs. Orda olsa korkmam girerim ama istanbul öyle değil.
    Sağlam firmalardan bu al sat mantıklı aslında, mesela şuan şefliğini yaptığım projede 1 ay öncesine oranla yüzde 10 artış yaptık fiyatlarda, tuğla işleri yeni bitti henüz satışlarda baya hareketlilik var. Bina ilerledikçe fiyat artışları devam edicek eylül sonu gibi teslimde tahminim şuana göre yüzde 30ları bulur artış. Oturum başladıktan bir süre sonrada bu artış devam eder. Ama özellikle güvenilir firma çok önemli, projede kullanılan ürünlerin kalitesi, firmanın sorunlara karşı projenin arkasında olması vs gibi.

sportwagon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sinpaş,dumankaya, özyazıcı vb.. şirketlerin kartal, maltepe , pendik ,taşdelen bölgeleri öncelikli olmak üzere 2+1 lansman fiyatlarıyla ev alınıp 2sene sonra nakite dönebilinir. Ama şunuda belirteyim inanın istanbulda fiyatlar tavan durumda kadıköy bölgesi(erenköy,suadiye,göztepe) hariç satışlar çok durgun. Fikirtepe de başlıyacak projeleri takip edin derim 1 milyon istanbul gibi bir yerde bu iş için para değil hele siz yapın sözüne sadece gülüyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)