Bizim sivas'à yakın şehirler ama detaylıca gidip gezemedim. Askere gitmeden önce yakın şehirlerden başlayıp gezmeyi düşünüyorum .
Memleketi tokat amasya olan ya da iyi bilen arkadaşlar tavsiyede bulunabilir mi ?
Bizim sivas'à yakın şehirler ama detaylıca gidip gezemedim. Askere gitmeden önce yakın şehirlerden başlayıp gezmeyi düşünüyorum .
Memleketi tokat amasya olan ya da iyi bilen arkadaşlar tavsiyede bulunabilir mi ?
imzasız..
Amasyalıyım anıl hamam,camii,mumyalı müze,delinen dağların olduğu yerlere çıkmak, onun dışında ufacık yer zaten her yeri dağ ile kaplı aklıma başka yer gelmiyor.
Tokatta erbaa ve niksar'a gittim niksar'da ayvaz suyunun olduğu yer var bide tokat kebabı güzel![]()
35 KU 606- Outlander MT Turbo
34 ENP 29 - TypeR
34 VTE 64 - S2000
34 VG 3670 - Type-R
10 E 6622 - Civic vti
he bir'de samsun yolu üzerine giderken Borabay gölü var kesinlikle gitmeni isterim gidip mangal yak yada ye
35 KU 606- Outlander MT Turbo
34 ENP 29 - TypeR
34 VTE 64 - S2000
34 VG 3670 - Type-R
10 E 6622 - Civic vti
Amasya'da acemi birlik zamanı bulundum. 2004 yılında. Yeşilırmak'ın arka tarafında güzel yerler var. Kale'ye çıkmanı tavsiye ederim. Manzarası çok güzel.
Ayrıca Sagi daha iyi bilir. Tepe'de bulunan bi restoran var herşeyiyle 10 numaraydı. Özellikle akşam bütün Amasya manzrası görmeye değer![]()
Amasya kalesini uzaktan gördüm leon almaya gitmişken zaman bulamadım gezmek için . Arabayla mı çıkılıyor kaleye ?
imzasız..
+05
bende amasyalıyım kaleye yürüyerek çıkarsın. Ali kayanın lokantası içkili araçla tavsiye etmem o tarafta seyir kafe vardı semaver alıp yukarıdan izleyebilirsin şehri. ırmak kenarında güzel mekanlar var hafta sonu içkili canlı müzikli güzel bir akşam olabilir. şehir küçük camiler tarihidir ve medreseleri görebilirsin arabayı koy bir kenara yürüyerek yaparsın şehir içi gezmeleri. ana cadde arkasındaki sokaklarda otopark ücreti alıyorlar sinir bozucu şekilde görevliye görünmeden park et kaç arkandan ceza gönderemezler belediyenin kafasına göre uygulaması.
i'm not a monster i'm just ahead of the curve..
Eğer değişmediyse meydanda Ptt'nin merkez binası vardı. Onun yanında bi fırın vardı. Amasya'nın meşhur üstü toz şekerli kurabiyesini al. Bi de Öğretmen Evi vardı yanlış hatırlamıyorsam. Onun yanından stad'a olan bölüm yürüyerek gidilebilir.
Amasya da tepe de bı resteron vardı adını unuttum oraya cık bı yemek ye ordan havza yakın gıt termal otele bı kur havuzuna gır kese yaptır sonra yapıstır samsuna gıt derım amasya aksam guzeldır dagların arasında kalmıs sehır 4 sene merzıfonda yasadım merzıfona gelıp topuz kebabı da yıyebılrsın
Kız arkadaşım Tokatta üni okurken 2-3 defa gidip gezdiğimiz yerleri yazayım.. Ballıca mağarası, taşhan, almus gölü, tokat kalesi, turhal, niksari almus bu sonda yazdıklarım Tokatın ilçesi oralarda güzeldir.![]()
Haddini bilmez gülüşlerim vardır benim... Dosta keyif, düşmana acı verir...
Ama genel olarak sevemedim Tokat'ı pek.
Haddini bilmez gülüşlerim vardır benim... Dosta keyif, düşmana acı verir...
amasya g.hacıköylüyüm
kral kaya mezarlığı ferat ile şirin yeşilırmak mumyalı müze bir de osmanlıdan kalan ney sesi ile tedavi yeri var
yenilecek şeyler mezgit keşkek haşhaşlıı çörek semaver çayı
yetmez mi herii atuk
Tokat merkezde tarihi özelliği olan mekanlardan başka gezip görülebilecek pek birşey yok hatta hiç yokYukarıdakilere ek olarak yanlış hatırlamıyorsam anadoluda Konyadan sonra açılan ilk mevlevihane, Atatürk'ün kaldığı küçük bir müzeye çevrilmiş konak, Ali Paşa Camisi, Ulu Cami, gök medrese (halka açıkmı bilmiyorum) vs var.Google da çıkacaktır dahası.Kısacası eş dost yoksa eğlence seviliyorsa Tokat pek çekilecek biryer değil
Bunun dışında illede kebap yenilecekse, mekan takıntısı yoksa sanayide yenmesini tavsiye ederim.Kebap mevsimimi değil mi onuda bilmiyorum bu arada.Memlekette olsam elimden geleni yapardım, yönlendirebileceğim tek arkadaşımda askerde malesef.Umarım yine buradan birisi yardımcı olur.Şimdiden iyi eğlenceler
![]()
Tokat ta tarihi yerler haricinde gezebileceginiz pek bir yer yok. Arkadaşı dostu olan için guzel bir şehirdir. En azindan müzeye uğrayın , müze çevresinde tarihi bir kaç yer var oralarida görmüş olursunuz. Ballıca magrasina uğramanızı tavsiye ederim gorulmesi gereken bir yer . sivas yolu üzerinden tokat a girdiğinizde latifoglu konağı var. Arka caddesinde mevlevi hane var. Latifoglu konağının ilerisinde ali pasa camii var. Cami olduğu sokagi gezebilirsiniz. Müze yakin zaten.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)