User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
56 sonuçtan 39 ile 56 arası

Konu: Direksiyonu Tam Kırıp Hareket Edince Gelen Anormal Sesler

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne olursa olsun audi buna normal derse büyük maraz çıkar, bugun sıfır ne marka olursa olsun normaldir diyemiyor, dacia bile ıkınıp pıkınıp garantiye sokuyor.

Soğukta fazla olabilir çünkü aks içinde yağ var, ne olursa olsun yoğunlaşır, eski arabalar gibi kuru yağlama yapılan ön takım olmasada burçlar, plastik aksam sertleşir, araba ısındıkça sanjıman , motor, difransiyel yağları, aks vs gibi yağlama olan yerledeki yağlar kendine gelir.

Quattroda %100 kilit olacağını hiç sanmam ayrıca kilit katırdar vibrasyonu hissedilir ama arabayı sallamaz kaldiki üzerindeki quattro çok gelişmiş, neredeyse tek lastiği çevirir kar buz o arabaya fark etmez, audinin en gözde aracı allroad.

Sıkıntı; direksyon kutusu, porya, aks, amartisor kulesi, difransiyel vs bağlıntıları olabilir ama bunların hepsi boşluk yapar.
    Garanti yokken aynısı başıma geldi audi araba alacak kadar parça soktu sıfır lastik bile aldırdılar, sonra aks körüğünde küçük bir dekil varmış yağ azalmış dedi 4 körük değiştik, audi aksları maaşallah havyduty sorun çözüldü

Garantiye sokmazlarsa arabayı satın

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neredeyse her şeyinden memnun olduğum aracın bir parçasında sıkıntı çıktı diye koca aracı veya markayı çöpe atamam.
    sorun çıkarmayan araç yoktur ve 10.000 km'de ilk defa sıkıntısını gördüm.
    soğuklardan kaynaklı yağ donması veya katılaşması kaynaklı bi sıkıntı var büyük ihtimal.
    çünkü kış sezonuna kadar zerre ses yoktu. hadi olsun da en fazla kırılan bir iki parçanın değişimi olsun.
    mesele sorunun giderilmesi, giderilmeyecek bi sorun varsa o zaman lanet okuruz.
    bahsi geçen konuda arıza çıkması halinde garantiden karşılanacağını belirtiyorlar, o konuda sıkıntı yok.
    zaten aksini söylerlerse o zaman sıkıntı çıkar.
    çarşamba bi ekip gelecek ve bakacaklar.
    sonuçları buradan yazarım arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten arabayi sallayan eden bi durum yok hafiften ugultu yapiyor bende titizim arkadasta oyle , o konu icin hic servise gitmedik. ustalar orayi burayi sokerlerken umarim baska yerlere zarar vermezler. Bu durum karakteristik, sicaktada mevcut , sizin dikkatinizi cekmemis olabilir. Aracta torsen kilitli diferansiyel var ve onun hafif tiriltisi var tam tur direksiyon kirikken.

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erhanarici18 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ayrıca değerler normal derken nasıl bakıyolar bunlar alt takıma?
    cihaza bağlamışlar, akslardaki vibrasyonu mu ölçüyormuş nedir normal a6'ların değerlerine yakın sonuçlar çıkmış.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Gimifayf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2014 23k da Dusterim var 4x4. Arac sifir geldigi zamanlarda dahi Auto ya da Lock modlarinda bile arazide ve yolda bu sesleri yapiyodu, onemsemiyodum cunku D-max'layken de bu sesler sadece 4x4'te geliyodu. Bu aralar Ankara yagisli ve karli oldugu icin hep Lock modunda kullaniyorum ve ses surekli var, ozellikle sabah ilk calistirip park yerinden cikarken sogukta daha da fazla yapiyo. Bence olay aracin 4x4 olmasi ve soguk havalardan kaynakli.
    Ya ölürüm ya da kaskodan para alırım kafası.

meLaNchoLic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    getzde sadece direksiyonu sağa çevirince yapıyodu balata sürtmesi gibi.. gittik sağ ön teker bilyası ve porya değişti ses gitti.. yağ gibi akıyor şimdi araba
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu kızın memeleri anadoluda 9 çocuk doğurupta emzirememiş kadınlarınkine benziyor ama biri ünlü oluyor digerleri tarlada ugrasıyor

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    96 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Bence alt yürüyen aksam, ağırlıkla aks kaynaklı bir sorun gibi.. İst'daki ekipte çözemezse Almanyaya mail atın derim abi, müşteri memnuniyeti adına çözmeleri lazım sıfır garantili araba..

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FATİH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cihaza bağlamışlar, akslardaki vibrasyonu mu ölçüyormuş nedir normal a6'ların değerlerine yakın sonuçlar çıkmış.
    tamda aklıma gelen şey
    mekanik aksamların bilgisayar, cihaz vb şeylerden arızasını anlamak mümkün mü

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    96 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı erhanarici18 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamda aklıma gelen şey
    mekanik aksamların bilgisayar, cihaz vb şeylerden arızasını anlamak mümkün mü
    Değil.

Şöyle bir örnek vereceğim biraz uzun olacak ama, Alanya toyota plaza sahibinde FJ Cruiser vardı, yaz aylarında teknikerler teste çıkarken denk geldim, sen de gel dediler bindim.

Binerken kablo yığınları dolu, avans kulaklığı gibi bir kulaklık ve o kabloların girdiği her kablodan ayrı noktanın dinlendiği bir sistem ile yürür aksamı dinliyorlardı. Kablo uçları mikrofonmuş ve sahibi diferansiyelden ses geliyor demiş, test ediyorlar.

1-2-3-4 vs diye en az 8-10 kanal dinliyorlardı, bana da dinlettiler. Normal vibrasyon testinde çıkmayan, değişmesi gereken, yıpranmış veya arızalı parçaların hepsi tek tek o test sırasında bulundu. Benim katılımını gerçekleştirdiğim 3. çıkışlarıymış o gün içinde, aşağı yukarı her testte 50-60 km yol yapılmış farklı hızlar ve direksiyon açıları vs denenerek. Benim dahil olduğum test sonrası tüm saptamalar bitmişti.

Fatih beyin Allroad için de lift üzerinde veya balans aleti benzeri aletler üzerinde yapılan vibrasyon testi soruna çözüm olmaz bence bu yüzden. Araç ağırlığı yürür aksam üzerindeyken o sesler geliyor çünkü.

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Değil.

Şöyle bir örnek vereceğim biraz uzun olacak ama, Alanya toyota plaza sahibinde FJ Cruiser vardı, yaz aylarında teknikerler teste çıkarken denk geldim, sen de gel dediler bindim.

Binerken kablo yığınları dolu, avans kulaklığı gibi bir kulaklık ve o kabloların girdiği her kablodan ayrı noktanın dinlendiği bir sistem ile yürür aksamı dinliyorlardı. Kablo uçları mikrofonmuş ve sahibi diferansiyelden ses geliyor demiş, test ediyorlar.

1-2-3-4 vs diye en az 8-10 kanal dinliyorlardı, bana da dinlettiler. Normal vibrasyon testinde çıkmayan, değişmesi gereken, yıpranmış veya arızalı parçaların hepsi tek tek o test sırasında bulundu. Benim katılımını gerçekleştirdiğim 3. çıkışlarıymış o gün içinde, aşağı yukarı her testte 50-60 km yol yapılmış farklı hızlar ve direksiyon açıları vs denenerek. Benim dahil olduğum test sonrası tüm saptamalar bitmişti.

Fatih beyin Allroad için de lift üzerinde veya balans aleti benzeri aletler üzerinde yapılan vibrasyon testi soruna çözüm olmaz bence bu yüzden. Araç ağırlığı yürür aksam üzerindeyken o sesler geliyor çünkü.
    valla şarşıdım açıkçası hiç duyup görmediğim bişey

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende tam onu diyecektim.Lift üzerinde çözülemeyen sıkıntılar için birde araca kanalda bakmak gerekir diye düşünüyorum..

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sonuç ne oldu bizleri de bilgilendirir misiniz?

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istanbul son 4-5 gündür güzeş, sıcak +10 derecelerde hele garaj içi biraz daha iyi. Ne bir ses ne bir problem yok şuan. onumuzdeki hafta soguklar bastırınca yine aynı durumlar ortaya çıkacak. Fatih abi'de alışacaktır zamanla Bu arada sonuç ne oldu ?

Dongul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya konuyu sonuça ulaştırmıssınız ama benimde sorunum var 4x4e alınca sorentoda yaşıyorum aynı sorunu ama böle sanki şanzıman sıkıyor gibi oluyor direksiyonu tam kırınca ama gaza az basarsam ses gelmiyor biraz fazla basarsa (dip gaz değil biraz fazla ) aynı sorun var 4x2 de hiç sorun yok

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Audi fanı olarak yazıyorum, araba soğukken bu seslerin gelmesi demek; ses gelen her parçanın aşınması, ısınana kadar bu parçaların zarar görmesi anlamına gelir. Zaten sopukken ön takım burçlarının kuruduğunu, aks yağlarının daha yoğun oldğunu belirtmiştim.

Audi bu arabanın reklamlarını ezelden beri kar buz şartlarında yapar, özellikle audinin -20, +50 derece test odası var, internette bu bulunabilir,
    Eğer soğuk kaynaklı bir sorun olsa amerikan ve diğer almanlar gibi ısıtmalı blok, webasto vs yapardı.

Servis gene güzel kaçar yol bulmuş, sorunu tespit etmişler güzel şimdide çözüm bulmalılar, kışın kullanılan yağ değişecek yada ön takım aksamı kışlık olarak upgrade edilcecek.

Finlandiya, isvicre vs neresi soğuksa demek lüks audi kullanıcıları tofaş modeli zangır zungur geziyorlar

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oh hadi abi gözün aydın, valla içinin rahatlamasına da çok sevindim. Kazasız belasız günler hepimize

majesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim roccoda kilitli war önlerde bendede tam kırmada o sesler gelmekte özellikle araç dur kalk halindeyse , ben kilitten lduğunu düşünmüştüm ama bu soğuk hawalarda oldu bu gün baktım denedim çıt yok hawalar ısındı ondan heralde.

bu arada geçmiş olsun
    Erkekler büyümez oyuncakları büyür...

onurgoyunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence kabul edilebilir bir sebep değil. 100000€ +- para verdiğiniz bir aracın böyle sorunları olmaması lazım. Hele hele markanın belkide en çok talep gören özelliğinde

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler