Siteye modifiye ile uğraşan insanlar için açılan şikayet konuları gün geçmiyor artıp gidiyor.
Bunu gördüm ve bende mağduriyetimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bu şikayetlerle ilgili yeni bir topic açılsa hiçte fena olmaz neyse konuya dönelim.
Aracım civic si d16a9 motor ve projemiz full motor girip atmosferik olarak yüklemek(ti)
Bunun için burada ozamanlar bir çok yerde övülen reklamları olan ppr motorsports u tercih ettim
Kaanla ilk görüşmemizde bana vaadedilen işçilikler parça listesi ve bunlara kaanın bana verdiği toplam fiyatları belirtiyorum.
Bisimoto egzantrikler
Race Port Kapak
Bisimoyo yay
Bisimoto Şapka
Ayarlı Kasnak (kendi önerdiği güzel bir marka)
şuan aklıma gelen ilk parçalar bunlar bunların hepsine 5.000 TL dedi ve bende motoru araçtan söküp komple gönderdim. Tak çalıştır şeklinde geri gelecek diye konuştuk.
Bu zaman içinde işin içine krank hafifletme girdi. Bloğu hiç açmayın kesinlikle ellemeyin dememe rağmen 200hp olcak deyip bu işlemi yapmamız lazım gibi bahanelerle beni ikna etmeye çalıştı neden böyle bir şey olduğunu bilmiyorum en son bende motor sorun çıkarmasında kırılmasında ona göre işlem yap dedim. Biz profesyoneliz biz yaparsak bir şey olmaz deyip ikna etmeye çalıştı diğer ustalara benzemediğini biz farklıyız deyip bi şekilde ikna etti. Buişlemler içinde eyine aradı emmeye işlem yapcaz 1000 TL de ona istedi ben istemediğime rağmen itb yapacam dememe rağmen yine biz en iyisini yaparız bizden iyisi yok deyip ordanda 1000 TL aldı bunları hep peşin istedi ve gönderdim. Egzantrikleride ben bisimotodan daha iyi yaparım bizim yaptığımız daha iyi güç verir daha agrasif yapacaz PPR imzalı olacak bizi sor herkese bizden iiyisi yok deyip yine kandırıp ikna etti onada tamam dedik. Onada bi 2000 TL yazdı haşırt
Neyse sözde motor çok kısa zamanda geri dönecekti ama 4-5 ay geçti ne motor var ne ses. Arayıp soruyorum telefonlara çıkmamalar herkesin bildiği ıvır zıvır bahaneler böyle sürüp gitti en son dayanamadım ben geliyom dedim bir tarih verdim her seferinde hazır olcak dediği halde erteleyip sallamaya başladı kalktım istanbula gittim. Motoru başka bir dükkanda hondanın özel bir servisinden teslim aldım. Teslim alırken ne hikmetse fiyat birden 10.000 TL ye çıktı. Neden böyle bir şey olduğunu sorduğumda krankı taşladığını alt taraftada bir çok işlem yaptığını volanıda söküp taşladığını hafiflettiğini söyledi. Ben bloğu açma dediğim halde biz yaptık fiyat bu çıktı yine para yine para derken Bütün işlemler yapıldı dendi o şekilde mecburen alıp geri döndüm.
Montajı hiç bir şeyini değiştirmeden kulaklardan takıp hallettik marşa bi bastık yağ fışkırmayan yer yok motorda duman desen dükkanın içinde zehirlenecektik o an zaten başımdan aşşağı kaynar sular döküldü. Paramamı yanayım beklediğim harcadığım zamanamı yanayım tekrar uğraşacağımamı yanayım derken kaanı aradım. Dedim ne yap et bu durumu düzelt dedim 1 hafta sonra geldi. Üst kapağı söktük baktık ne görelim !!! Kapak taşlanmış ama köşesinde bir kısmı 1cm2 civarında bir kısım taşlanmamış sözde unutulmuş yada görülmemiş bu şekilde kapak kapatılmış haliyle conta kapak hiç bişi oturmamış gelişi güzel sıkılmış kapatılmış bu işlerlede kendi ustam uğraştı kaan yanımızdayken kapağı resmen eğeleyerek kapattık düzelir umuduyla sonra araç ne rölantide duruyor nede düzgün bir çalışması var patırdıyor emmeden yağ atmalar vs vs bu şekilde oooooo çok iyi oldu çok agresif çalışıyor deyip kalan 2000 tl yi almadan sorunlu halde çekip gitti.
Biz ustamla kaldık kendi başımıza orda araba bize biz arabaya bakıoz ne rölantisi rölanti nede çalışması çalışma hala hafiften duman atmalar vs vs
Sonraki telefonlaşmalarımızda kapakta sorun olabileceğini inceleyeceğini söyleyip tekrar göndermemi istedi bende eli mağkum söktüm kapağı mecburen yine gönderdim. Yine 1-2 ay geçti ses soluk yok telefona bakan yok gene aynı hikayeler... Neyse bir şekilde zor bela yine kendim gidip zor bela kapağı aldım. Yaptığım yol bunların cabası zaten onu hiç katmıyorum. Her yaptığımız kapak sökme takma işinede kendi ustama para verip duruyorum. Neyse kapağı taktırdım yine dumanlar yağlar hayattan bezdim resmen. Bu seferde ayardan sonra düzelecek demeler vs vs derken beni özgünün dükkana yönlendirdi. Özgün bekliyor dedi özgünden randevu aldığını söyledi özgünü arıom yok öle bişi diyor ama sağ olsun arada beni okadar yolu dönmeyim diye aldı dynoda ayar yapmaya başladı ama özgünün dükkan oldu sinek ilacı arabasının dumanı gibi birbirimizi göremioz orada ayar yapmaya çalışıoz birbirimizi göremioz dynoda verilen 200hp sözden sonra en son görebildiğimiz rakam sadece 138hp di. Kaan yanımda düzeltecem diyor kasnaklarla oynuyoruz araba dahada düşük çıkıyor özgün gülüyor biz uğraşıyoruz bütün uğraşmaya rağmen 138 den bi tık yukarı çıkaramadık. En son özgün aracın yağ yaktığını sorunlu olduğunu vuruntu odluğunu bu şekilde ayarın olmucanı söyleyince yine sinir olmuş şekilde okadar yolu tepip memlekete geri döndüm.
Araca ne binesim kaldı nede hevesim nede cebimde param kaldı. Bu kadar olaydan sonra birde telefonda kaan arayıp bişi olmaz o şekilde istediğin gibi gazla diyor. Çıktım daha ilk denememde araba tak dedi yolun ortasında *** gibi kaldım. Artık ağlıcak dereceye geldim sinirden çektik aracı sanayiye motoru açtık araba kol çıkarmış yataklar dağılmış krankın ağzına sıçılmış blok delinmiş yani direk al çöpe at o anki ruh halimi empati yapıp düşünmenizi isterdim.
Kaanı aradım dedim motor böyle böyle bana verdiği cevap "allah allah nasıl olur yahu" oldu.
Sonraki muhabetleri az çok tahmin edersiniz zaten
Bunlar bir kenara sonrasında işler tek tek ortaya çıkmaya başladı.
Aldım motoru Kaandan umudu kesip taa ankaraya civic d motorlardan anladığı için Erkut ustaya götürdüm.
Tek tek inceledik. Birde ne görelim.
PPR özel yapım denilen eksantrik üstünde HKSM diye bir yazı bu nedir diye Google a yazdık direk Google ın cevabı HÜNER CAMSHAFT geçmiş olsun oldu.
Ordan aşşağı indik bisimotomu supertechmi neyse artık subaplar yaylar şapkalara bakalım çok para verdik dedik anaaa bi baktık bildiğin Aksaray üretim türk subaplar
Zaten yediğimiz kazığı yemişiz derken kranka baktık ondada bi halt olduğu yok
Volan desen ondada bi halt yok ellenmemiş yani bildiğiniz berbat bir sanayi ustasının yaptığı yalan dolanlarla iş yapılmış
Bu olaylardan sonra kaanı aramak farz oldu arayıp bu olanların hepsini söyledim harcadığım 10.000 TL yi ve elimden yok olan sağlam motor karşılığında ondan sadece 5.000 TL sini geri istedim onlada kendime stock motor alıp takarım dedim zaten battım batacağım kadar verdiği cevaplar "şuan veremem 2014 eylülde verecem" dedi. bende senet istedim senette yollamadı. baktım para falan geleceği yok bana motoru toplıcağım şekilde oem parçalar yolla dedim. bana yolladığı tek şey krank eksantrik ve yatak oldu bunlarla hiç bir motoru düzeltemeyiz dediğim halde bana benim sana başka borcum yok deyip kesip attı. Kalan malzemeleride cebimden aldım aracımı stock halde çıkma parçalarla toplayıp yürütmeye çalışıyorum cebimde 5 kuruş param yok.
Ha bu anlatılanlara yalan dolan diyen birisi çıkabilirse ki sanmıyorum hepsinin telefon kaydı mesaj kaydı parça fotoğrafları var kaanında bunlardan haberi var hayattan arabadan herşeyden soğudum resmen psikolojik bunalıma soktu araç beni.
Herşeyi eksiksiz yalansız anlattım araç çöp halde kapıda yatıyor motorsuz şekilde tek isteğim aracımın stockta olsa toplanıp yürümesi yaptıracak ne param nede gücüm var tek isteğim toplanacak kadar 3.000 tl para göndersin yada motor göndersin takayım geri arabasızım tek arabamda bu zaten
Şimdi sorarım tüm techturkey e siz olsanız ne yaparsınız ?![]()