User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yurtdışı araç ile gezi ( Tecrübeli arkadaşlardan öneriler lazım)

punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yurtdışı araç ile gezi ( Tecrübeli arkadaşlardan öneriler lazım)

Arkadaşlar merhaba,

Yurtdışına hep uçak ile çıktım. Geçen gün kuzenle konuşurken gaza geldik ve dedik ki bu sefer İzmirden yola çıkalım balkanlar falan gezip gelelim. ( Diğer seçenek Avrupa gezisi) Ancak daha önce bu şekilde bir seyahate hiç çıkmadım. TR içerisinde uzun yol çok yaptım ancak yurtdışına araç ile hiç çıkmadım. Öncelikle dikkat etmem gerekenler nelerdir? Prosedürler nelerdir? Transporter tarzı tek araç mı mantıklı yoksa normal 2 araç mı?

Buarada 2 aile olucaz. Toplam 4 yetişkin 2 çocuk. Ufaklıklardan 1i 17 aylık diğeri ise 2.5 yaşında olacak( Gitmeyi planladığımız tarihte).

Tavsiyeler uyarılar nelerdir?

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yardımcı olur umarım.

ukku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ehliyet işi kafa karıştırıcı. Orda arabayla gezersen sorun yok da burdan çıkarken sorun gibi. :/
    if in doubt, flat out.

instagram: utkuuzunoglu

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İspanyaya kadar giderseniz radarlara dikkat edin derim. Bir de burada hiç aklınıza gelmeyecek yerlerde kamera ile ceza yapıştırıyorlar. Yol yapım çalışması vardı, baktım herkes kaçıyo, ben de takıldım peşlerine, yapıştırdılar 55 euro'yu.
    Instagram: mutusgarage

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uluslararasi Ehliyet cikarttiriyosun.
    Arabana yurtdisina cikabilmesi icin Yesil Pasaport Cikarttiriyorsun.
    Yurtdisi seyahat icin sigorta yaptiriyorsun araca. Varsa yurtdisini da kapsar diye belge aliyorsun.
    Eger araba kiralik olacaksa kiralama sirketinden vekaletname aliyorsun noter tasdikli. Arac yurtdisina cikabilir diye.

Bu islemlerin hepsi yaklasik 300 ila 500 lira arasi bisey tutuyor. Ben Selanige gittim cok keyifliydi. Yunan tarafindaki Otoban harika. Bombos ve dumduz. Meger bizim ferrarili canti abilerimiz sirf gazlamaya top speed yapmaya Selanige gidiyorlarmis o otobandan. Yol uzerinde birkac ufak sahil kasabasi var. Oralarda durup ufak tavernalarda cok guzel balik mezeleri ve balik yiyebilirsin. Uzo icebilirsin. Alexandropoliye gecebilirsin. Tavsiye ederim.

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5-6 sene önce evo x i ile birisi gezmişti avrupayı evo gumball diye geçiyordu ama sitesi kapanmış orada detaylı bilgiler vardı.

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sırf yunan yapcaksan sadece yeşil sigorta yeterli tabi sizin pasaport ve vizeniz harici. uluslararası ehliyet istemio yunanistan artık bulgar zaten istemiyodu. balkanlarda da isteyen yoksa almana gerek dahi yok hayveye 200-300 lira uluslararası ehliyet çünkü.
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkürler arkadaşlar cvplar için...

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim Erdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5-6 sene önce evo x i ile birisi gezmişti avrupayı evo gumball diye geçiyordu ama sitesi kapanmış orada detaylı bilgiler vardı.
    O konuyu hatirliyorum modfiyem.com da yaziyordu arkadas. Mukemmel anlatiyordu.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    233 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Modifiyemde bir çok konu açılmıştı bu tarz. Çok keyifli olduğunu belirtiyorlardı. Hatta evolu bir abi bayağı gezmişti.
    Sizin balkanlar turunuz için pek sıkıntı çıkmaz diye düsünuyorum.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ülkeye girişten itibaren 6 ay geçerli cebinizdeki ehliyet.
    Eskiden Yunanistan Uluslar arası geçeliliği olan ehliyet isterdi ki oda kalmış arkadaşın dediğine göre
    Sigortadan zaten bahsetmişler
    Araç ruhsat sahibi araçta değilse noter tasdikli vekaletnamesiz çıkış yapamazsınız.
    Avrupa için İspala kapıdan çıkış yapın. Hem yol kalitesi olarak hemde güvenlik bakımından daha iyi. Hollanda/Almanya/Belçika tarafı için yolu uzatıyor ama değer. Ben daha yakın zamanda diğer yoldan gece diye geçemeyen gurbetçiler biliyorum.
    Radarlara dikkat. o 55€'yu bende Belçika'da yemiştim Radarlar sabit. Güncel yazılımlı radarları gösteren bir navigasyonla sorunsuz seyahat edilebilir. Ben Mons'tan (Belçika) Paris'e normalde 2.5 saat süren yolu 2 saatte cezasız gittiğimi bilirim.

Benim bir sorum olacak,
    Avrupa'ya şahsi araç ile seyahat için kullanılacak araç için bir yaş sınırlaması var mı? Mesela 2001 model bir araba ile seyahat edilebilir mi?

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim de çok istediğim ve bu yaza olmazsa gelecek yaza yapacağım şey kısmet olursa..

Konuyu takipteyim..

Mythos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaan, Engin abiye ulasabilirsen o bosnaya atandi simdi, arabayla gitti oraya... Adam geziyo feldir feldir, arnavutluk makedonya falan
    V8

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eskiden Yunanistan Uluslar arası geçeliliği olan ehliyet isterdi ki oda kalmış arkadaşın dediğine göre
    Araç ruhsat sahibi araçta değilse noter tasdikli vekaletnamesiz çıkış yapamazsınız.
    Avrupa için İspala kapıdan çıkış yapın. Hem yol kalitesi olarak hemde güvenlik bakımından daha iyi. Hollanda/Almanya/Belçika tarafı için yolu uzatıyor ama değer. Ben daha yakın zamanda diğer yoldan gece diye geçemeyen gurbetçiler biliyorum.
    Radarlara dikkat. o 55€'yu bende Belçika'da yemiştim Radarlar sabit. Güncel yazılımlı radarları gösteren bir navigasyonla sorunsuz seyahat edilebilir. Ben Mons'tan (Belçika) Paris'e normalde 2.5 saat süren yolu 2 saatte cezasız gittiğimi bilirim.

Benim bir sorum olacak,
    Avrupa'ya şahsi araç ile seyahat için kullanılacak araç için bir yaş sınırlaması var mı? Mesela 2001 model bir araba ile seyahat edilebilir mi?
    yunanistan ab üyesi, 87 model defender la girdim, sonrasında zaten sıkıntı da yok sanmıyorum problem olacağını hele 2001le hiç sanmam
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

gsi_club - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Benim bir sorum olacak,
    ben bi sorun olacagini sanmiyorum.ben Tr ye gelirken insanlar ne eski arabalarla geliyorlardi ve ayriyeten gittiginiz ülkelerde sizden daha eski arabalar mevcut

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yunan yolu ok guzel ama degmez o kdr yol uzatmaya bg den cikin gidin hicbisey olmaz,gece yolculugunda denk gekirseniz yolu karistirmayin yeterli ki geceden sabah agirma saati arasi bg bitirip sirpa girdiktn sora sikinti yok.

Bg de transit yoluda kullnabilirsiniz(35km) ama bozuk biraz isterseniz sici halani yoluda olur.

Sirpta sikinti yasamassiniz yollar guzel beogradin icinde bozuk cok sokak var ama dikkat.

Hirvatta yollar baldok yala ama gezici radar otobanda cok fazla dikkt edin. Sirpta da debk gelebilir ama olasilik hr de daha fazla.

Bosna konusunda istenilen zamanda yardimci olurum 11 sene olcak az kaldi : ).

Dedigim gibi bg de korkulck bisey yok.
    - K -

________
    Dr.Ecu

VhpCupra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu yaz subaru stı aracımla bulgaristan ordanda romanyaya gittim, giderken yeşil sigorta, aracın sizin üzerinize olması lazım yada vekaletname, ehliyet konusunda sıkıntı yok, radarlara çok dikkat edin güncel navigasyonlar bütün radarları gösteriyor, extra bir durum olmadığı sürece ceza yemezsiniz, gidiceğiniz ülkelerin hepsinde o ülkede araba ile gezebilmeniz için almanız gereken bir pul yada kart diyim bir şey var süreli oluyor, mesela 1 haftalık yada 1 aylık şeklinde, ona çok dikkat edin polisler çevirdiği zaman mutlaka kontrol ediyorlar, tek araç gitmeniz çok daha mantıklı 2 araç bence gereksiz transporter tarzı bir araç işinizi görücektir. Polisler beni çok çevirdi ancak aracı merak ettikleri için herhangi bir sıkıntı yaşamadım çok zevkli araç ile gezmek tavsiye ederim...
    02' Ep3 type-r---00' Gc8---02' Vts---
    05' CooperS---11' Ds3 thp --- 01' S3 1,8t
    03' e46 330ci---13' İbiza Cupra--- 06' 2.5 STİ
    Megane RS

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    radar 55€ diye bir standart yok hız sınırını ne kadar aştığınız önemli, ayrıca nerede yakalandığınız daha da önemli.
    ben 50 lik yolda 60 la yakalandığımda 30€ eşim yol çalışması yapılan 60 lık yerde 75 ile yakalandığında 100€ ve 1 puanı gitti. 300-400€ ceza ödeyenler ve ehliyetine el konunanlar var.
    Köln-Paris yada Köln-Amsterdam arasında 200 ile kullanmışlığım var fakat biz az çok tahmin ve dikkat ile kurtarıyoruz.

eski araç sorusuna gelince,
    son zamanlarda burada gezen Bulgar yada romen araçlarını görseniz yuhh dersiniz ben diyorum çünkü.
    o araçlara güvenip ben işe gitmem o derece.
    Polis istediği zaman durdurup arama yapabilir.

Avrupa ehliyetini bilmiyorum fakat normal ehliyetler belirli bir süre geçerli diye biliyorum.

birbirinize ayak uydurabilirseniz iki araç zevkli olur yanlız yanınıza haberleşme için telsiz alırsanız faydasını görürsünüz.
    sollamalarda başta olmak üzere iletişimde olmak büyük artı olur biz çok faydasını gördük.

çıkmadan önce güzergahınızı ve yapmanız gerekenleri iyi belirlerseniz iyi olur,gideceğiniz yere göre feribot kullanabilirsiniz vs vs

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı clioGT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yunanistan ab üyesi, 87 model defender la girdim, sonrasında zaten sıkıntı da yok sanmıyorum problem olacağını hele 2001le hiç sanmam
    O araba hala yürüyor birde Yunanistan'a mı gitti? Vay bee Bilgi için ayrıca sağol.

Alıntı gsi_club Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bi sorun olacagini sanmiyorum.ben Tr ye gelirken insanlar ne eski arabalarla geliyorlardi ve ayriyeten gittiginiz ülkelerde sizden daha eski arabalar mevcut
    Gelenlerde sıkıntı yokta TR araçları için birşeyler duydum gibi kalmış aklımda ondan sormuştum.

Alıntı turci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    radar 55€ diye bir standart yok hız sınırını ne kadar aştığınız önemli, ayrıca nerede yakalandığınız daha da önemli.
    ben 50 lik yolda 60 la yakalandığımda 30€ eşim yol çalışması yapılan 60 lık yerde 75 ile yakalandığında 100€ ve 1 puanı gitti. 300-400€ ceza ödeyenler ve ehliyetine el konunanlar var.
    Köln-Paris yada Köln-Amsterdam arasında 200 ile kullanmışlığım var fakat biz az çok tahmin ve dikkat ile kurtarıyoruz.

eski araç sorusuna gelince,
    son zamanlarda burada gezen Bulgar yada romen araçlarını görseniz yuhh dersiniz ben diyorum çünkü.
    o araçlara güvenip ben işe gitmem o derece.
    Polis istediği zaman durdurup arama yapabilir.

Avrupa ehliyetini bilmiyorum fakat normal ehliyetler belirli bir süre geçerli diye biliyorum.

birbirinize ayak uydurabilirseniz iki araç zevkli olur yanlız yanınıza haberleşme için telsiz alırsanız faydasını görürsünüz.
    sollamalarda başta olmak üzere iletişimde olmak büyük artı olur biz çok faydasını gördük.

çıkmadan önce güzergahınızı ve yapmanız gerekenleri iyi belirlerseniz iyi olur,gideceğiniz yere göre feribot kullanabilirsiniz vs vs
    Tabi ki sınır yok. Ne kadar katlarsan o kadar cortingen Bende yol çalışması sebebi ile 70'e düşen yerde 55€ yiyince yazayım dedim. Bulgaristan ve Romanya AB üyesi. ***** AB'de ülke geçişleri şehir değiştirmekten farkı yok. Acaba AB sınırlarına girerken kriter var mı dedim ki yokmuş

Bu yolların saate göre hız limitlerini nereden öğrenebiliriz? Genelde tabelalarda yazıyor da amaç yola çıkış saatini ona göre ayarlayıp hızlı bir seyahat yapmak. Genelde gece ama net saatleri bilmekte fayda var. Sizin bir bilginiz var mı?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler