Şöyle söyliyim, özetliyim.
98 yılı yazında pörtlek gözlüler çıktı, 2000 yazında da vvti yani makyajlıları geldi. pörtlek gözler ae111, vvti lar zze112 olarak geçer kasa kodu.
pörtlek gözler ae101 lerdeki 4afe nin son jenerasyonunu kullanır, emme manifoldu, headers ları farklıdır ae101 lerden. torku 3nm fazladır gücü 4hp az görünse de, daha lineer çizgide verir bu gücü. İçi ae101 den inip buna binince ilk etapta biraz dar gelebilir, koltukların geniş yapısından dolayı. Fakat ben seviyorum içini dışını hertürlü
İlk gelen vvti larda yağ eksiltme sorunu oldu, çoğu blok değiştirdi serviste garantiden. Değiştirmeyenler de o 200k km civarında motor yapanlar. Zincir hatırladığım kadarıyla gevşeme yapmadan değişim yok bakım programında. Onun haricinde sıkıntı, kronikleri yoktur. Zamanla cam krikoları bozulup, direksiyon kutusu kullanıma bağlı olarak boşluk yapabilir çok az.
pörtlek gözler; eco, base, terra, luna donanımla satıldı. eco 1.3 karb motorla. base de 1.3 enj motorla satılan versiyon ikisinde de boyasız tampon vs var.
terra tamponları çıtaları boyasız, luna komple gövde rengi. cam çıtaları kromdur.
en donanımlısında yani luna special de, abs + ebd, 2 air bag, klima, 4cam + ayna otm. bulunur (liftbackte 4airbag, içeriden far yükseklik ayarı vardır, ön koltuk destekleri daha iridir)
vvti ın en donanımlısı sol specialdir, luna ya + olarak yan hava yast. far yükseklik ayarı, yol pc vardır.
benim vereceğim rakamlar, sedan luna spc için max 17. liftback luna spc için max 18.5
vvti sol spc için max 18.5 tur.
ae101, ae111 kullandık e12 yi hala kullanıyoruz. Corolla'nın en keyifli sürüşe sahip modelidir ae111 bence gelmiş geçmiş. Fazladan aklına gelen soru olursa sorabilirsin

Bu arada 3zzfe yani 1.6 vvti, 4afe olan pörtlek gözlü kardeşinden her koşulda 1-1,5 lt az yakar.