User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Prefabrik Yapı Hakkında Bilgi Sahibi Arkadaşlar Buraya

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Prefabrik Yapı Hakkında Bilgi Sahibi Arkadaşlar Buraya

Arkadaşlar yalovada bir arazimiz var ve buraya ev yapmak istiyoruz. zemin katı yapıldı bitti bodrum şeklinde ve taban betonu atıldı. yani beton zeminimiz hazır üzerine 120m2 iki katlı olacak şekilde bir imar planımız var.

bir kaç yerden fiyat aldık 45-60bin tl arasında değişkenlik gösteriyor.
    Aramızda daha önce yaptıran memnun kalan yada sorun yasayan var mı? fikirlerini paylaşırsa sevinirim.
    öneri firma yaparsanız yine sevinirim hatta kendisi veya yakını bu işi yapan varsa yabancıya para kazandırmayalım.
    beyin fırtınası baslasın

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar yalovada bir arazimiz var ve buraya ev yapmak istiyoruz. zemin katı yapıldı bitti bodrum şeklinde ve taban betonu atıldı. yani beton zeminimiz hazır üzerine 120m2 iki katlı olacak şekilde bir imar planımız var.

bir kaç yerden fiyat aldık 45-60bin tl arasında değişkenlik gösteriyor.
    Aramızda daha önce yaptıran memnun kalan yada sorun yasayan var mı? fikirlerini paylaşırsa sevinirim.
    öneri firma yaparsanız yine sevinirim hatta kendisi veya yakını bu işi yapan varsa yabancıya para kazandırmayalım.
    beyin fırtınası baslasın
    ben çelik prefabrik bir projenin işlerini yapmıştım, bu esnada artı ve eksi yönler belirledim kendimce, aktarmak gerekirse

artıları:

kolay kurulum
    yer değişikliği yapma imkanı
    ilave değişiklikler yapmadaki kolaylık
    depreme dayanıklılık (Yalova için önemli)
    yalıtım kolaylığı var, detay çözümleri de kolay

eksileri:

betonarme hissi vermemesi, evde yürürken merdiven çıkarken vs betonarme olmadığını belli ediyor
    su ve lağım giderleri, en sessiz olanlarla bile yapılsa akışlar içeride duyuluyor
    zemin kaplama yükseltilmiş zemin olarak yapılıyor çoğunlukla
    duvarlar betopan bölmelerle yapılıyor, ciddi bir ses izolasyonu yaparım dersen çok pahalı tutuyor diğer türlü de yan odaya duvar koymasan daha iyi direk duyuluyor
    çelik yapı sıcak ve soğukta esneme ve gerilme yapıyor
    duvarlara çivi vs çakamazsınız, sadece aksesuarların yerini önceden belirlerseniz, arkasına çelik plaka koyulabilir
    evde rüzgarlı günlerde çatırtılar duyulabilir

aklıma gelenler bunlar, ben olsam uğraşmam, sonuçta temeli hazırsa kolonları tabliyeyi attırın, çatıyı yaptırıp duvarları gaz beton ile ördürün gitsin, maliyet farkı olmaz hatta ucuza bile gelir...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben çelik prefabrik bir projenin işlerini yapmıştım, bu esnada artı ve eksi yönler belirledim kendimce, aktarmak gerekirse

artıları:

kolay kurulum
    yer değişikliği yapma imkanı
    ilave değişiklikler yapmadaki kolaylık
    depreme dayanıklılık (Yalova için önemli)
    yalıtım kolaylığı var, detay çözümleri de kolay

eksileri:

betonarme hissi vermemesi, evde yürürken merdiven çıkarken vs betonarme olmadığını belli ediyor
    su ve lağım giderleri, en sessiz olanlarla bile yapılsa akışlar içeride duyuluyor
    zemin kaplama yükseltilmiş zemin olarak yapılıyor çoğunlukla
    duvarlar betopan bölmelerle yapılıyor, ciddi bir ses izolasyonu yaparım dersen çok pahalı tutuyor diğer türlü de yan odaya duvar koymasan daha iyi direk duyuluyor
    çelik yapı sıcak ve soğukta esneme ve gerilme yapıyor
    duvarlara çivi vs çakamazsınız, sadece aksesuarların yerini önceden belirlerseniz, arkasına çelik plaka koyulabilir
    evde rüzgarlı günlerde çatırtılar duyulabilir

aklıma gelenler bunlar, ben olsam uğraşmam, sonuçta temeli hazırsa kolonları tabliyeyi attırın, çatıyı yaptırıp duvarları gaz beton ile ördürün gitsin, maliyet farkı olmaz hatta ucuza bile gelir...
    Abi bilgiler için cok tesekkür ederim.
    proje ahşap veya çelik konstrüksiyon olarak çizildi o yuzden değişiklik yapamıyoruz yoksa istediğimiz üste tek kat dediğiniz gibi ytong dan yapmak bi heves bodrum +2 kat çizdirdik yaparız diye ama suan buyuk ve maliyetli geliyor.

üst katın beton hissi vermesi için zemine 6cm beton düşündük taşıyıcılara cok agırlık bindirmiyor m2 de 250kg tasıma kapasitesi var.

duvarlar 6cm betopan içi strafor döşeli dıs duvarlar aynı sekilde 10cm ama dısardan yine kaplama seklinde su dekoratif yalıtım malzemesinden yapılabilir
    yazlık oalrak yapılıcak bu ev o yuzden çokta mükemmel birşey beklemiyoruz açıkcası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yap-boz şeklinde olması ve fiyatı ne kadar cezbediyorsa konforuda o kadar pişman ediyor. Ev hissi gerçekten yok rüzgarda,yağmurda,sıcakta,soğukta zorluklar çıkarabiliyor. Amacınız sadece haftasonları gidip gün içinde geri dönmekse mantıklı bir seçenek daha fazlasını beklemeyin asla. Keşke duvar örüp küçük bir yapı olsada yapsaydık demeyin sonrasında.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşim bu isi yapıyor gerçi onunki çelik yapı değil cok daha iyi olan sandiwich panel sistem kendinden yalitimli tekrar isi yalitima gerek yok.ıstersen kendi sitelerinden bakabilirsin yipyapi.

psikolojikdeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beni yarın ara

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fabrikanın 3 katlı 2000metrekare çelik konsüksiyonunu yaptım ama ev için yapıldığında çok daha ince düşünmek ve her ayrıntıyı plana dökerek yapmak lazım...
    Güzel ve Planlı yapılırsa betonermeden çok farklı olmaz ancak türkiyede gördüğüm prefabrik firmalarının yaptığı evleri ne yaparsan yap betonerme keyfi bulamazsın..
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fikirler önemli arkadaslar
    bir kac demo ev incelediğimizde bizde farkettik eko mod olanlar zaten oldukca basit lüx tabir edilenler bile bittikten sonra tadilata ihtiyac duyuyor sanırım biraz bastan savma calısma mevcut

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Belki fikir verici olur die benim yaptığım yapının fotolarını ekledim... Piyasadakiler kalın profil çok kullanmadığı için yapının geneli çok esnek oluyor.. Benim resimde görünen profiller 210x80mm ve 8 metre açıklıkta bile hiçbirşey olmuyor.. Fiyat olarak bu yapıdaki evin bahsettiğin boyutlardaki hatta daha büyüğü maliyeti 10bin tl yi geçmez (kabası sadece)

https://www.dropbox.com/sc/022oolmqc...T6gt_GeL9nLdsa
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

BoraÇİFTÇİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakın bir arkadaşımın firması kendiminde gezip görmüşlüğü var kaliteli ve uzun ömürlü yapılar yapıyorlar eğer düşünürsen bir görüş piyasaya göre kaliteli ve m2 ye göre uygun fiyat veriyorlar
    http://www.nestavilla.com/
    Bilgi Ve Akıl Konuşur;Cehâlet İse Bağırır.

MrT_55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prefabrik ev düşünüyorsan eğer yardımcı olurum sana.Ben prefabrik konteynerlerin kaplama malzemelerini üretiyorum.İletişime geçelim
    34 MRT 55 ... AUDİ A3 1.8 T

Mert Ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yalovada nerede tam olarak ? Annem yalovalıdır.. Bızım koyde 3 katlıyı anahtar teslım 90 bıne yaptılar 3 sene evvel. Fırma olarak kıpanın otopark gırısınde prefabrık yapı fırması var,fıyat alabılırsınız.

EMRE KAAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende yardımcı olabilirim iki tane çok sağlam ve büyük mal verdiğimiz ve senelerdir çalıştığımız şirket var biri afad için üretim yapıyo ve normal olarakta zevke göre.diğeride çok büyük bi firma nazımız geçer
    küçükken yaramazsın diyolardı artık büyüdüm yarabiliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yavuz364 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Belki fikir verici olur die benim yaptığım yapının fotolarını ekledim... Piyasadakiler kalın profil çok kullanmadığı için yapının geneli çok esnek oluyor.. Benim resimde görünen profiller 210x80mm ve 8 metre açıklıkta bile hiçbirşey olmuyor.. Fiyat olarak bu yapıdaki evin bahsettiğin boyutlardaki hatta daha büyüğü maliyeti 10bin tl yi geçmez (kabası sadece)

https://www.dropbox.com/sc/022oolmqc...T6gt_GeL9nLdsa
    iş zaten duvar ve profil kalınlıklarında değişiyor kalın ve yogun stroforlu duvar malzemesi uygun kalınlıkta profille dayanıklı bir yapıya sahip oluruz diye düşünüyorum aklımızda olsun profil ölçüleri tesekkür ederim

Alıntı BoraÇİFTÇİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakın bir arkadaşımın firması kendiminde gezip görmüşlüğü var kaliteli ve uzun ömürlü yapılar yapıyorlar eğer düşünürsen bir görüş piyasaya göre kaliteli ve m2 ye göre uygun fiyat veriyorlar
    Nestavilla - Prefabrik Ev, Hazır Ev, Prefabrik Konut, Prefabrik Yapı, Hazır Konut, Villa Yapı, Pratik ev
    burası evime çok yakın yerlerini görüyordum isminizi vermemin sakıncası olurmı birde orada kiminle görüşeyim

Alıntı MrT_55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Prefabrik ev düşünüyorsan eğer yardımcı olurum sana.Ben prefabrik konteynerlerin kaplama malzemelerini üretiyorum.İletişime geçelim
    iletişim bilgileri alabilirmiyim

Alıntı Mert Ali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yalovada nerede tam olarak ? Annem yalovalıdır.. Bızım koyde 3 katlıyı anahtar teslım 90 bıne yaptılar 3 sene evvel. Fırma olarak kıpanın otopark gırısınde prefabrık yapı fırması var,fıyat alabılırsınız.
    yalova armutluda arazi yalova sınırları içerisinde olursa nakliye masrafı avantajı olur.

Alıntı EMRE KAAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende yardımcı olabilirim iki tane çok sağlam ve büyük mal verdiğimiz ve senelerdir çalıştığımız şirket var biri afad için üretim yapıyo ve normal olarakta zevke göre.diğeride çok büyük bi firma nazımız geçer
    iletişim bilgilerini alabilirsem güzel olur sizde bir iletişime geçin arıcaklar seni diye güzel fiyat versinler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hafta sonu bir kaç yerle görüşücez yine belirtilen yerlerlede bi görüşücem bu yapılar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen yada yaptırmayı düşünen varsa fikir paylaşımları yapabilriz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)