User Tag List

9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: indiegogo hakkında.. nedir?ne işe yarar? nasıl olur ?

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

indiegogo hakkında.. nedir?ne işe yarar? nasıl olur ?

indiegogo diye bir site gördüm , bir ürün tanıtımı yapmışlar o ürünü inceleyeyim derken sitenin farklı bi yapıda olduğunu anladım, bi iki arkadaşıma sordum detaylı bilgileri olmamakla birlikte , bu sitenin bağış sitesi olduğunu söylediler,
    diğer bilenler bana bilgi verebilir mi ? eğer yanlışsam düzeltirseniz sevinirim,

şimdi bir ürün var diyelim, bu ürünün üretimi için bağış yapılıyor , bağışınıza karşılık miktarına göre sticker, tshirt vb. şeyler veriliyor, eğer ürün fiyatına yakın bağış yaparsanız ürünü size veriyorlar. doğrumudur ?

ve belli bir seviyeye gelmesi lazım bu bağışların, bağışlar diyelim o seviyeye gelmedi, benim yaptığım bağış ürün üretilmediği için yalan mı oluyor ? geri iade ediyorlarmı ? yoksa ürün yine üretiliyor mu ?

rastgele bir ürün üzerinden gidiyorum mesela şu ürün

https://www.indiegogo.com/projects/d...plant-watering

belli miktarlar var sağ tarafta, düşük miktarlara teşekkür ediyorlar, orta meblağlara sticker veya tshirt yolluyorlar, ürünün miktarına yakın miktarlarda ürün gönderiyorlar dimi ? , peki o tarih nedir, o tarihe kadar okadar bağış toplanamazsa tarih uzatılacak mı ? bilen ve daha önce görmüş birileri bana yardımcı olabilir mi teşekkürler
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

edemirbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dedikleriniz doğru. Kickstarter ile aynı mantıkla çalışıyor bu site. TOplanan miktar üzerinden kend, karını alarak çalışıyor. Eğer yeterli miktar toplanmazsa şöyle birşey var:

If you don’t reach your goal:

1) With a Flexible Funding campaign you’ll keep the funds you raised, but be charged a fee of 9% of your raised funds.
    2) With a Fixed Funding campaign you won’t keep the funds you raised, all of your contributors will be refunded, and you won’t be charged any fees.

BUrdan anladığım kadarıyla 2 çeşit kampanya var, birinde bağış miktarıyla ilan açıldıktan sonra oynanabiliyor, diğeriyle oynanamıyor. Eğer oynanabilen bir ilan açarsanız ve gereken miktarı yakalayamazsanız para yine sizde kalıyor, ama topladığınız paranın %9'unu siteye veriyorsunuz.

Bağış miktarında oynanamayan bir ilan açarsanız ve gereken miktarı toplayamazsanız ise toplanan para bağışçılara geri ödeniyor. Siteye zırnık koklatmak zorunda da olmuyorsunuz

Ayrıca bağış yapmadan önce kampanyanın ne Flexible Funding mi yoksa Fixed Funding mi olduğunu görebilmeniz mümkün.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    asıl sıkıntım şu , bi ürün gördüm çok beğendim alıcaktım fakat bağış mevzusu çıktı, ve bu gece sona erecek ürünün hedefi, ve hedefe daha %25 var ve bu gece dolacak gibi durmuyor ben bağış yapsam ürün süresi dolduğunda üretilmeyecek mi? yani benim para nereye gidiyor
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M.A.D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    asıl sıkıntım şu , bi ürün gördüm çok beğendim alıcaktım fakat bağış mevzusu çıktı, ve bu gece sona erecek ürünün hedefi, ve hedefe daha %25 var ve bu gece dolacak gibi durmuyor ben bağış yapsam ürün süresi dolduğunda üretilmeyecek mi? yani benim para nereye gidiyor
    İlanı görebilirmiyim? Eğer fixed funding yazıyorsa ve bağış toplanamazsa paranız iade edilir ama flexible ise sanırım adamın insafına kalmış birşey.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yorumlar kısmında Pam Lai diye birisi aynı soruyu sormuş. Proje sahiplerinden biriside yanıtlamış. Cevabı şöyle:

Dear Pam,

We started working on this project in 2008 and have come a long way to bring it to the current phase. Crowdfunding is only one of the available funding sources and we are committed to proceed with development and deliver iPal.

Thank you for your interest and support!

The iPal Team

Çevirisi aşağı yukarı şöyle birşey oluyor:

Sevgili Pam,

Biz bu projeye 2008 yılında başladık ve bu aşamaya gelebilmek için çok yol katettik. Bağış toplamak mümkün olan ekonomik kaynaklardan sadece biri ve biz kendimizi iPal'in geliştirilmesine ve dağıtımına kendimizi adamış durumdayız.

Anladığım kadarıyla indiegogo kampanyası başarılı olmasa bile üretim yapılacak. Projeyle ilgili merak ettiğiniz detay bilgiler varsa eğer "comments" kısmına yazabilirsiniz. 3-4 saat içinde cevap verirler sanıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ingilizcem var ama bu kadar detaylı yok, derdimi anlatacak kadar var

BORKED
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ürün canavarmış yalnız
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ingilizcem var ama bu kadar detaylı yok, derdimi anlatacak kadar var

BORKED
    Gerekirse video'daki bahattin oluruz ayıp ettin

Alıntı TolgaEsentepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ürün canavarmış yalnız
    Çok güzel ürünler çıkıyor, takip etmek lazım sürekli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)