slm...
eminevime gidip sordum soruşturdum,, onların mantık şu şekilde oluyor..
vereceğin peşinata bağlı olarak minimum 6 ay ile 100 ay sıra bekleyen bi havuza koyuyorlar seni.. bu havuzda sıranı bekleyip aylık taksitlerini ödüyorsun.. (sıra bekleme olayı şöyle oluyor,, misal verdiğin peşinatla 40 kişilik bi grubun içindesin,, her ay noter huzurunda bi çekiliş yapıp havuzda toplanan para ile o kişiye evi alınıyor. evini alan kişi taksitlerine devam ediyor. 100 kişilik grupta 50. aydada sana sıra gelebilir, 2. aydada bu tamamen şans. ama 50 aydada yapılan çekilişte sıra gelmediyse, bir sonraki ay otomatikman senin ev sahibi yapıyorlar, maksat müşteriyi mağdur etmemek için.)
eve geçtikten sonra taksitlerine devam ediyorsun. burda olay şu,, eminevimciler faiz koymuyorlar.. evi onlar alıyor,, taksitleriniz bitince (yada eve geçince galiba burasını net hatırlamıyorum) evi sizlere satıyorlar.. evi muteahhit yada firmadan değil direk Eminevimden alıyorsunuz..
faiz ödemem 2-3 sene beklerim (şansınıza 2. aydada kura çıkabilir) evim olsun yeterki derseniz Eminevim tam size göre..
tşk
Rıdvan