Aynı problem bendede vardı . Servis geldi kombiye girişteki vananın içindeki filtreyi temizledi ve sorun çözüldü
Printable View
Evim yerden ısıtmalı merkezi sıcak su sistemli böyle bir rahatlık yok işten gelip bastığın zeminin sıcak olması ayrı bi huzur veriyor. Ocak ayı toplam gelen rakam 375 tl diyelim aidat 120 lira bu ay 250 tl civarı rakam ödeyeceğim ısınma ve sıcak suya petekleri sürekli %20 açıklıkta bırakıyorum hiç kapatmadım.Zemin altı betonun ısınması uzun sürdüğünden en mantıkılısı bu.
Eski evde petek kullanırken ne yaparsam yapayım evin bi bölümü mutlaka soğuk kalırdı termostat petek üstü djital sayaç allah ne verdiyse taktım sonuç aynıydı ev alırken göz ününde bulundurun yerden ısıtma=huzur
Kısadan hisse anlatınca yalnlış anlamalar olmuş , sizde de bende de.
Benim bahsettiğim de şu, sürekli durulan odaya konur oda termostatı , salonununda vanası normal vana olsun, 8 tur döner normalde ,salonu 3 tur çevirdin mi fazladan ısınmaz güneşden de istifade edersiniz, oda termostatının olduğu vana 5 tur çevrilir, yatak odası da yatmadan önce 8 tur çevrilir tamamdır, yatak odasına girilmeyen saatlerde 3 turda yeter sanırım, tabi tesisat sırasıda önemli
termostatik vana dediğiniz ısıya duyarlı yaydır. 2 seneden sonra 24 dereceye ayarlı vana kim bilir hangi sıcaklıkta atar kim bilir.
asıl sorunuza gelim bu sistemin kötü değilde eksik yanı, sürekli her odanın 24 e ayarlı olması , ve az kullanılan yerlerin ve , sıcaklığa az ihtiyaç olan zamanlarda fazladan gaz yakılması.
bebek odasında ayar o oda baz alınarak yapılır ve ayarlanır. Her ev ve durum için ayar kendine özgüdür.
Amacım sizin siteminizi kötülemek değil di, yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermek istemem.
Bu termostatik vanaların hangi markasını ve nereden almak gerekir?
Sağolasın, o zaman şu alınır :)
Danfoss 013G5016 - 013G0004 Termostatik Düz Radyatör Vana Seti Düz Tip - Koçtaş
Estafurullah :) bende en iyisi budur iddiam yok.. Sadece benim beklentimi karsiladi dusuk maliyetle..
Kablolu ac kapa termostat 35 tl, termostatik vanalar 15x7=105 tl
Bu arada hepsini ben 24 e ayarladim ama farkli farkli ayarlayabilme imkanida var.. 10-28 derece arasi ayar imkani var tamamen de kapatilabiliyor.. Dedigim gibi ufak bebek var evin her kosesine girip cikiyor o yuzden 24 derecede butun ev..
Yoksa mutfak ve banyolari 1-2 odayi kapatma imkanim var..
Dediginin tam tersi oda termostati evin farkli isi ihtiyaci olan noktalarina ihtiyac kadar isi gitmesini sagliyor..
Benim evde salonun petegi genelde serin olur cunku konum geregi isik alir ve sicak olur termostatik vana sayesinde bu petek kapali olur.. Ozellikle bizim oda kuzeye bakar ve petegi kucuktur bu petek ise geceleri sicak olur.. Oda isinma sorunu yasadigi icin vana hep acik kalarak kombiden sicak su gelmesini saglar..
Evin hicbir yerine gerektiginden fazla isi gitmez..
O nedenle tek noktadan termostata gore avantajlidir.
Termostatik vanalar danfoss bu arada degil iki sene 20 sene gecsin bisey olmaz..
Burada yazanlara gore vana ayarini ve kombi sicakliklarini ayarladim suan gunde 7 m3 yakiyorum gayet iyi oldu bu. İsinmada guzel seviyede suan. Techturkey sayesinde bunuda cozduk :)
kanka her gun 7 -24 acık çocuk var : ) 50 derecede 340 cıvarı oduyorum : )
yENİ bir konu açmak istemedim
eve kombi alacağım
Protherm Lynx 24
Demirdöküm Atron 24
görüşlerinizi alabilirmiyim
Eca Confeo Premix 24 2 yıl dır kullanıyoruz memnum.
Kombiden verim almak için evin içindeki peteklerin konumu ve kombiye uzaklığı ayrıca metrekaresi çok önemlidir. Öncelikle oto termostatı tasarruf isteyen biri için kesinlikle gerekli bu araç sayesinde eve girip çıkma saatlerinize göre ve uyanıp kalkma saatinize göre ısıtma ayarlarınızı rahatça yapabilirsiniz. Tabii termostatın yeri çok önemli ve bunun yanında kombiye çok yakın olan radyatörleri kapatmanıza da gerek yok.
Termostatik vanalar ise bilindiği gibi odanın sıcaklığına göre vanayı ayarlıyor. Zaten iki çeşiti var. Ben gazlı olanları tavsiye ediyorum. Gazlı vanalar yeni nesil tepkime süresini 20 dakikadan 13 dakikaya düşürüyor. Gazı sensörlüler sıvı sensörlüye göre tepkime süreleri daha kısa bu yüzden gaz sensörlüyü tavsiye ediyorum.
Ayrıca oda termostatları ve termostatik vanalar aynı odaya takılmamak koşuluyla ev içinde farklı odalarda kullanılabilirler. Aynı odada kullanılırsa oda termostatını 24 dereceye ye ayarladınız. Aynı zamanda, aynı odada bulunan termostatik vana ise 23 derece de ayarlı olsun. Bu durumda Odanız 23 derece olduğunda termostatik vana petek girişindeki suyu kesecek ve odanız yavaş yavaş soğumaya başlayacak. Ancak oda termostatınız halen kombiyi çalıştırmaya devam edecek çünkü odanızın 24 derece olması için bekliyor. Ve kombiniz hiçbir zaman durmaz etmez. Ayrıca oda termostatının bulunduğu odayı ısıtmaya çalışan termostat diğer odalarında aşırı derecede ısınmasına neden olmuş olur.
Bunlara dikkat edildiğinde gereken tasarrufu elde etmiş olacaksınız. Bide dış hava sıcaklık sensörü var. Bunu oto termostatı ile kullanırsanız yine gereken tasarrufu karşılık olarak alırsınız.
Şunu öğrendim ev alırken / ya da taşınıken ısınma işi çok önemli.
Bahçeli olsun diye bir tarafı kör duvar olan dublex bir eve taşındık,
ev 3+1 ve 110 m2 civarı var yok. Bina 0 ve ilk biz oturduk, Isı yalıtımı var, yani 4- 5 cm lik siyah köpük bir malzeme var pek anladığı bir konu değil. Evin tabanında sadace ufak bir kısım garaj için ayrılmış ve kapısı yok, ayrıca tavanda da ısı yalıtımı yok (cam yünü vs)
gel gelelim, 110 m2 ev de vaillant kombi var, saatte 1 m3 evet yanlış okumadınız saatte 1m3 tüketiyoruz. Dışarının sıcaklığı + 5- 8 derece iken.
İlk ay 700 TL fatura geldi şok olduk.
envai çeşit usta geldi, kombi değişti sorun yok dediler. Sayaç değişti yine sorun yok dediler. Ama çözümü yok, sırf bu yüzden dünya masraf ettik , etmee devam ediyoruz. Çözebilen de yok, sıfır ev için yeniden tesisat çekelim diyeni bile duyuk.
Allah kimseye yaşatmasın, mümkünse önceden test edebileceğiniz bir ev alın/kiralayın.
Allahtan satın almadık yoksa uğraş dur.
ARkadaşlar demirdöküm atron h24 kombi aldım eco modunda 45 dereceye ayarladım 47 de devreden çıkıyor 33 de devreye giriyor ama bu süre 5 dakikada 1 dakika oluyor bu süre normal mi? birde 47 de kapanınca direk 36 ya düşüyor servisi çağırdım parametre ayarı yaptırdım eski ayar 45 - 35 di ama oda 5 dakikaydi bu normal mi? takıntı yaptım
Kombili eve geçince konu benim de ilgi alanıma girdi..
Kombim her daim açık, daire içi termostatı da 20 derecede tutuyorum.. Ev çok soğuk geldiğinde ise 22-23 civarına getiriyorum. Ayrıca petekler üzerinde 5 kademeli bir derecelendirme sistemi var, onu da 3. seviyede ( üzerinde eco yazıyor ) tutuyorum.
Bu kullanım şekli doğru mudur acaba?
Petekler üzerindeki vana termostatik radyatör vanasıdır (TRV). 3. konum 20 C'ye denk gelir genelde. Yani oda sıcaklığı 20 C olduğu zaman radyatöre su girişini kapatır, o da biraz soğuyunca tekrar su yolunu açar ve odanın sıcaklığı sabit kalır.
Oda termostatı ile birlikte kullanılması bence doğru değil çünkü oda termostatının bulunduğu oda 20 C olduğu zaman termostat kombiyi kapatır, odalar ısınmadıysa soğuk kalır. Oda termostatının bulunduğu oda da TRV var mı bilmiyorum ama ben olsam oda termostatını 25-26 C yaparım, odanın sıcaklık kontrolünü TRV'ye bırakırım.
Normal, her cihazın histerirsiz değeri vardır. Sen 45 ayarlıyorsun 47'de durup 33'de devreye giriyorsa histerisiz değerin +2 -8 demektir.
Cihaz termostat yaptıktan sonra, yani durduktan sonra, bir süre çalışmaz. Bu süre 3-5 dk arasıdır default olarak. Bu süre dolunca su sıcaklığına bakar, histerisis kadar soğudu ise çalışır. Cihazın normal yani.