Ben ikisinide kullandım vw cc yi tek geçerim bmw deki her özelliği barındırıyor ve daha tatmin edici tsı 160 hp bmw takıntısı yoksa tabi
Ben ikisinide kullandım vw cc yi tek geçerim bmw deki her özelliği barındırıyor ve daha tatmin edici tsı 160 hp bmw takıntısı yoksa tabi
207 RC > POLO GTİ > BUGEYE STİ > POLO GTİ > GOLF > HAWKEYE STİ
Çok bilmiş seni.
Ben okuduğumu çok iyi anlarım merak etme,bu sorguyu önce kendin için yap.Şayet konuya yazdığım ikinci mesajı okusan anlayabileceğini düşünüyorum.
Yine anlamadıysam bende yazayım.Konu ilk açıldığında başlık Bmw 116 benzinli yorum? Şeklindeydi.Şimdi 'ne alaka'olduğunu anladın mı?
Bir ara bende niyetlenmiştim alıcaktım f20 116i ancak birçok forum sitesinde okuduğum ve gözlemlediğim kadarıyla gerçekten birden fazla kronik sorunu var aracın.
Direksiyonun gacır gucur ses yapması 120 den sonra aşırı titreme sorunu , Koltuk altı paslanma sorunu şuan hatırladıklarım bunlar ve biraz daha vardı bunu duyunca biraz geri çektim kendimi ama bmw bunu çözüyor diye biliyorum serviste.Bu okuduklarım benim midemi bulandırmıştı bilginiz olsun diye yazmak istedim.
Bide eklemek istedim içi gerçekten dar ferah araç seven insanlar için sıkıcı olabiliyor sunroof da etki etmiyor![]()
Iyi yonlerini yazardimda uzun eriniyorumtek gordugum kotu yani koltuk iskeletinde pas oda cok garip oyle arac icin unutmuslar koltuk grubu trim toplantisini galiba mühendis abiler
![]()
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
BMW 116 güzel bir otomobil. Sürüş keyfi olduça yüksek. Motor artık 5 Serisi'ne kadar tüm modellerde kullanılıyor. Turbo beslemeli ve 136 bg. Bu otomobil için yeterli geliyor. Ama eğer fazlasıyla gitsin istiyorsanız 118i daha iyi bir tercih olur.
Ön konsol tüm BMW'lerde aynı neredeyse. Kalite malzemesi yüksek ama yaşam alanı çok sınırlı. 17o cm'lik ben bile ön koltukta B sütununun yanında kalıyorum. Ama oturma pozisyonu çok başarılı. Arka koltuklar ise uzun yolculuklarda can sıkacak kadar dar. Şehir içinde idare edilebilir.
Motorun tüketimi düşük. Eğer dikkat edilirse 6 lt/100 km değeri kolaylıkla yakalanabilir. Ecopro bugüne kadar kullandıklarım arasında en efektif çalışan ekonomi programı. Sport ve Sport+ ise sportif yön biraz daha öne çıkıyor ama tam farkını daha yüksek güçlü otomobillerde anlayabiliyorsunuz.
Direksiyon hissi tüm BMW'ler gibi çok iyi. Ama sertliği biraz fazla ve manevralar sırasında yorucu olabiliyor. Kadın sürücüler özellikle zorlanabiliyor. Yol tutuşu iyi. İçeride tatlı tatlı duyulan motor sesine yol ve rüzgâr sesi de eşlik ediyor. Ama moor sesi daha baskın olduğu için göze batmıyor.
bana o direksiyon titremesi ve paslanma sıkıntılarının artık olmadığını ,2013 lerde giderildiğini söylediler
ankara havalimanı yolundaki borusanda çalışan arkadaşım şuan piyasadaki en iyi motor+şanzıman uyumlu araç olarak anlattı.
i'm not a monster i'm just ahead of the curve..
yeni konu açmayayım, yeni kasa 118i lerde yakıt ne durumda ? şehir içi kaç lt geziyor kullanan arkadaşlar bir el atabilir mi![]()
Bazı tsi lar doğuştan şanslı![]()
1 serisinde ben şahsen Golf'teki kadar dahi özenilmişlik hissedemedim. Maliyetini biraz daha artırmalı bence planlama yaparken BMW.
Golf MKVII 1.6 Tdi
2015 model makyajsız kullanıyorum 6300 km de henüz.Benim 5000 km dir sıfırlamadığım ortalamam 8.8 lt.Hepsi şehir içi değişik saatlerde Beylikdüzü-Havalimanı arası.%90 comfort ve sport modda kullanım.Yeni 3 silindirli motorun daha ekonomik olduğu söyleniyor.
Yeni 1.5 lt 118i lerde yakıt 5-8 lt arasında değişiyor 8' in üstüne çıktığını görmedim. Bu arada ikinci el almak gibi bir niyetiniz varsa kasası yenide olsa ilk gelen 118i' ler PSA motorludur yani 1.6 lt 4 silindirlidir, bilginiz olsun.
sıfır almayı düşünüyorum..
elimde 2 seçenek var. ikiside sıfır fiyatları
- a3 sportline 1.6 dizel ambation , led far. 97.000 tl
- 118 i joy paket sunroof 100.000 tl
hangisini tercih etmek mantıklı hala karar verebilmiş değilim![]()
edit: a3 a sportline yazmışım, sportback olacak![]()
116d düşünebilirsiniz.108-109 bin lira sanırım.Çok bi fark yok.
Malesef cikacagim en ust limit 100k
Yilda yaptigim 15k km. Benzinlide kabul edebilcegim ust limit 7 lt. Gazlama vs cok yaomam, genel sakin kullanirim.
- yakit
- malzeme kalitesi
- Yasam alani
- sorunsuzluk
- ses sistemi kalitesi
- ikinci el degeri ve piyasa hizi
Onceliklerim bunlar. Mix 4-5 sene binerim. Fikirleriniz onemli![]()
Direk sunroof tercih sebebi ile 1.18i derim .
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)