Benim bildiğim combo larda falanda kullanılan 1.6 cdti olarak geçen fiat ın 1.6 jtd motoru gene.. tek farkı opel mühendisleri motoru komple aliminyumdan imal etmişler diye biliyorum.. zaten opeller ağır araçlar birde motorla sanırım ek yük bindirmek istememişler alimunyumdan yapmışlar motorları..
Burdada motorun gene fiat tabanlı olduğu yazıyor.
2013 Vauxhall Zafira Tourer 1.6 CDTi Review | Autocar
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
aşağıda paylaştığım opelin kendi duyuru sitesine göre almanya ve amerikadaki araştırma ofisinin ortak çalışması ile geliştirilmiş bir ünite ve başka hiç bir ünite temel alınmamış.
New 1.6-liter diesel engine continues powertrain renewal at Opel
Until now, Vauxhall has mostly used diesel engines based on existing units from Fiat and Isuzu. Indeed, Vauxhall-Opel had a Powertrain Engineering centre in Turin, which was born out of its alliance with Fiat
burada da motorun fiat ortaklığı dışında geliştirildiği söylenmiyor mu? ben mi yanlış anlıyorum
orda diyorki bugüne kadar vauxhall yani opel çoğunlukla dizel motorda fiat ve isuzunun mevcut aynı dizel motorlarını kullandı.. opel ve fiat turinde ortak bir mühendislik merkezi açmış..
zaten mantıklı düşünülürse opelin turinde yani torino italyada fiatın kalbinde merkezinde ne işi var.. alman markası neticede almayada o kadar yer varken niye italyada yer açsınki..
bu porschenin gidip ferrarinin yanında fabrika kurması gibi bir şey olur![]()
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Şimdiye kadar çoğunlukla Isuzu ve Fiat tabanlı üniteler kullanıldığını belirtmiş, Turin'deki Fiat ittifakıyla doğan aktarım mühendisliği bölümü var diyor abi, orda tasarlanmış olabilir ama Fiat altyapısı kullandığını düşünmüyorum ben bugüne kadar nerde okuduysam tamamen Opel'e ait olduğundan bahsediliyor bu motorun.
sorun yokopel güzel araçlar üretsinde ben severim opeli araçlarınıda
ama nedense şu motor işini bir türlü tutturamıyor ya çok güçsüz motorlar koyuyor yada çok yakan güçlü motorlar koyuyor bir türlü dengeyi arayı ayarı tutturamadı..
birde hep geç kalıyor şu 1.6 dizelde nerden baksan rahat 7-8 sene geçikdi astra h ile 1.6 dizel furyasına giricekdi hatta son makyajlı kasa vectralarda bile yetişirdi o zaman d segmentinde çok daha kuvvetli olurdu insignilarda direk 1.6 dizel motor opsiyonu ilede girseydi efsane satardı opel yok satardı..
ama işde yıl olmuş 2014 hala 1.6 dizel opel diyoruz..
1.3 ü millete 70 cvarlarından kitlediler dolu cosmoları
1.6 ne olacak acaba
fiat tayken motor tü kaka
opele geçti mi altın![]()
Ben her bu tip c segmenti sedan araç konusunda diyorum bence şu anda para perfromans doğrultusunda piyasadaki en iyi sedan c sınıfı araç linea 1.6 dizel full+full en dolusunu alsan 50 bin tl yi geçimiyor bir chip yapıcaksın o motora tamamdır..
Linea nın bence tek eksisi opsiyonda bile bir cam tavan yada sunroof opsiyonu yok olsa şahane olurdu ciddi anlamda çok iyi satardı..
katılıyorum
bana kalırsada
mercekli far , sunroof ,multimedya sistemi yok
birde araç yerden gereksiz yüksek fabrikasyon olarak
teknik ya da güvenlik ekipmanlarına kimsenin bir şey diyeceğini sanmıyorum
gerçi hala yoktur olm esp asr yazmıştır koymamıştır geyiğinde olan var
ama sonuç olarak birde tip genç nesile hitap etmiyor sanırım
çevremde yaşıtlarımda bir tek bende var , gerçi bende d e segmentlerinin hastasıyım ruhum çürümüş sanırım
ben 2011 de aldığım hafta 2012 ler çıkmıştı
o konuda fiyat konusunda da şanslıyım sanırım![]()
50 bin tl ye linea nın en dolusuna almanın ancak en boşunu alıyorsun bana o açıdan anlamsız geliyor..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)