User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
93 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Seattle a gidiyim mi?

_yekta_
    Misafir
    Herkes çok güzel şekilde duygu ve düşüncelerini paylaşmış , herşey çok güzel herkesin ortak görüşü gitmeniz yönünde

ama bunun yanında birşey söylemek istiyorum , siyaset illa hergün hayatımıza karışıyor ama lütfen suçu geçici şeylere atmayalım , bu devlet düzeni ilk kurulduğu günden beri var , kendi insanını bir araya gelip bunlar devleti yıkacaklar korkusu olan bir devlet düzeninde yaşıyoruz ki amacımız paylaşmak güzel zaman geçirmek ama olmuyor işte devlet burda diyor ki hangi hükümet olursa olsun , Millet üstün değildir , birilerinin uydurduğu kanunların olduğu devlet üstündür mantığı var Kapı komşumuz bulgaristan da bile vatandaşın devlet için değeri o kadar büyük ki üzerine yük bindirmemek için banka konularında bile daima Vatandaşı tutar

Kızmaca bozulmaca yok arkadaşlar , işte bu yüzden ya bu ülkeyi düzeltmek için mücadele etmek gerek ki ona para , güç , 10 kg billur lazım ,

kendi hayatını huzurlu yaşamak isteyen adam ise işte böyle binbir dertle uğraşıyor ama anlatılmayan neler var neler

Bu ülkenin düzeni böyle , delet düzeni böyle , bu düzenin içindeki iyi insan sayısı ne yazik ki az , dürüst insan az , yok işte arkadaşım insanlarla huzurlu iyi geçineyim diyen adam yok

Zaten memleketi karıştırmak için içerden hainler , dışardan düşmanlar , ekonomi karışık , bulunduğumuz ülkenin yeri savaşlar , istihbarat örgütleri mücadelesi bilmemne derken

Bahane çok bu ülkede mutsuz olmak için , huzursuz olmak için , sıkıntılı olmak için , nerden tutarsan bu ülkede elinde kalıyor , forumun hakim olduğu alan içerisinde bile yani araç konularunda bile binbir türlü sıkıntı var

Hükümette değişse , ekonomi de değişse bilmem neyse değişse temeller bozuk arkadaşım

imkan varsa gidin , orda düzen kurun , zaten yurt dışına giden herkes birbirinin ne söylemek istediğini hissediyor , gitmeyenler anlamayanlar boş gözle bakıyor........

Bakış açısını genişletmek , yeni fikirler öğrenmek , iyi bildiğin şeyin daha iyisi olduğunu bilmek ,

daha düzgün insanlar görmek , düzenin parçası olmak ............. yeni bir insan olmak önünde git
    arkadaşım

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence gidilir en kötü bir amerika tecrübesi olur abi seni burda bağlayan birşey yoksa git her türlü daha rahattır
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

izo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yalniz bir konuya aciklik getireyim, saglik sistemi berbat burada. Hem pahali, hem yavas hem de sigorta ve tazminat davalari baskilari yuzunden aldiginiz saglik hizmetinin etkililigi tartisilir.

Bir de devlet daireleri...inanilmaz yavas. Universal bir sey sanirsam, bir ulkenin gelismislik seviyesiyle burokraside islerin yurumesi arasinda bir iliski yok. Calisma kartimi almak icin 2 saattir bekliyorum, yaptigim hesaplara gore 2 saat daha bekliyecegim
    06-09 01' Megane 1.6 turbo 09-10 05' Clio Rs 182 10-11 01' Mustang GT 4.6 11-12 03' Allroad 2.7tt 12-14 06' Eclipse GT 3.8 V6 14-15 07' Infinity G35 3.5 V6 15+ 16' Mustang GT & 2011 Z4 35i-sdrive

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M_PROJECT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cc bitirip ( 2 senelik ) turkiyede de bir okul bitirmisliginiz var ise , 4 yilliklara gecis yapip bitirdiginiz okulun kredilerini saydirabilirsiniz . Amerikadaki hic bir okul Turkiye ile kiyas kabul gormez . okulunuz onemli olabilir ama cc , cuny , suny vsvs farketmez . ne okudugunuza bagli biraz , is ve kariyeriniz .
    şimdi abi ben dış ticaret örgün kesin onlarda öyle bölüm yok ve işletme bitirdim açııktan tamamladım. şimdi gittim cc bitirdim. sınavsız parasıyla sen sayısal sen tm cisin demeden istediğin bölüme gidebiliyormuyuz ?

https://eksisozluk.com/community-col...o%20university abd de böyle mumaele görürmüyüz cc mezunu insan ?
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tekraradan geçmişolsun bencede gitmelisin

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi abi ben dış ticaret örgün kesin onlarda öyle bölüm yok ve işletme bitirdim açııktan tamamladım. şimdi gittim cc bitirdim. sınavsız parasıyla sen sayısal sen tm cisin demeden istediğin bölüme gidebiliyormuyuz ?

https://eksisozluk.com/community-col...o%20university abd de böyle mumaele görürmüyüz cc mezunu insan ?
    kardesim 2 yillik bisi okursun , ne istersen , sonra danismanin senin onceki trde okudugun bolume bakar transcriptini ister derki su kadar krediyi sayariz saymayiz , sende devaminda 4 yillik bir okula gecmek istiyorsan placement test alirsin ( toefl da alirsin eger eslden devam etmediysen ) gecersin okuluna . kimse sana sayisal tm fln demez .

Benim kiz kardesim micro biology okurken yaninda fine arts yapti ve cift major mezun oldu pre med olarak .simdi de mcat sinavini alip tip okuyacak . yani okumak istiyosan istedigini okursun biraz da paraya bakar
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Paraya bakar cok net olmus Ev arkadasim 35 yasinda hala ogrenim kredisi oduyor

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Paraya bakar cok net olmus Ev arkadasim 35 yasinda hala ogrenim kredisi oduyor
    bi noktadan sonra hep para konusuyor en iyisi suny cuny okuyup bitirecen
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

coastguard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bileydim dv 2015 çekilişi için başlık açar tüm tt ailesi olarak komple başvuru yapardık 3 günle kaçırdık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coastguard Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bileydim dv 2015 çekilişi için başlık açar tüm tt ailesi olarak komple başvuru yapardık 3 günle kaçırdık
    4 Kasım son diye çıkmıştı. Bir baktım 2 kasımda bitmiş başvuru süreci. Bir ibare aklımı çeliyor belli ki ingilizcem yetersiz kalıyor o noktada. En az lise mezunu ve 2 yıl iş tecrübesi aranıyor mu? Yoksa en az lise mezunu olmayanlar için mi 2 yıl tecrübe aranıyor orasını anlamadım?

coastguard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bason Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 Kasım son diye çıkmıştı. Bir baktım 2 kasımda bitmiş başvuru süreci. Bir ibare aklımı çeliyor belli ki ingilizcem yetersiz kalıyor o noktada. En az lise mezunu ve 2 yıl iş tecrübesi aranıyor mu? Yoksa en az lise mezunu olmayanlar için mi 2 yıl tecrübe aranıyor orasını anlamadım?

Evet abi ya lise mezunu olacak yada 2 yıl iş tecrübesi olacak ama lise mezunu olmayanlar için bir meslekte uzman olmak gibi bir şey istiyorlar .

Sanırım kısaca lise mezunu değil isen bir meslek sahibi olmalısın,

Aşçı,kaportacı,boyacı,marangoz vs kısaca sanatın olmalı yani

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coastguard Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet abi ya lise mezunu olacak yada 2 yıl iş tecrübesi olacak ama lise mezunu olmayanlar için bir meslekte uzman olmak gibi bir şey istiyorlar .

Sanırım kısaca lise mezunu değil isen bir meslek sahibi olmalısın,

Aşçı,kaportacı,boyacı,marangoz vs kısaca sanatın olmalı yani
    Okul açısından sıkıntım yokta, ben hem en az lise mezunu hem de en az 2 yıl iş tecrübesi beraber istiyorlar sandım. 2 yıllık iş tecrübem yok o yüzden öyle mi böyle mi derken kaldı. Bir dahakine artık.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Ocak-şubat gibi gidiyorum inşallah. Fakat şimdi aklıma takılan ve tam anlamıyla cevabını bulamadığım bi konu var.

Toefl vermeden oraya gidicem. 2 seçenek var.. 1. si dil okuluna kayıt olup ordan koleje geçmek diğeri ise zaten community college lerde her daldan ders alınabildiği gibi ingilizceye hazırlık derside alınıyor o şekilde seviye sınavlarına girip geçebilirim. Hem dil okulu gibi zorunlu 3 aylık para verdiysem 3 ay 5 aylık para verdiysem 5 ay gitmek zorunda kalmadan hemen seviyeye uygun olduğum an geçicem.

Ama bu konuda tam da bilgili değilim varsa bilen yardımcı olabilir mi?

Gidicem diye o kadar mutluyum ki anlatamam. Umarım okul kabulunden sonra vizede falan bi sıkıntı çıkmaz. Tekrar teşekkürler herkese

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gitme, gidersen bütün ankara yas tutar seni özler

en iyisi beni yolla oraya
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orada ne var biliyor musun? Duzen var, insanlarin birbirine saygisi var, insanlarin hayvanlara saygisi, dogaya saygisi var. Okuzluk yapanlari buradaki gibi bagrina basmiyor insanlar orada, disliyorlar. Emniyet seridinden yardiramiyorsun orda, kan aliyorlar. Kanunlara uymak zorunda kaliyorsun, duzen icinde yasiyorsun bunlar var.

Basinda kac cocuk yapmani soyleyen, kizlarla erkekleri ayirmaya calisan, doganin kanunlarina bile karsi gelen, dogaya zarar vererek para kazanmayi normal goren, insanlarin hayatini hice sayan, fasist bir yonetim yok.

Devlet dairesine gidip, standart yapilmasi gereken bir is icin rusvet vermek yok, saglik hizmeti almak icin gunlerce bekleme salonlarinda yatmak, hatta belki bu bekleme suresinde olmek yok, yaptiklari isi gozuyle yapan devlet calisanlari yok...

5 liraya benzin, %250 fiyatina otomobil, 700 lira asgari ucret yok. Sacma sapan vergiler, gotunden donunu bile almaya calisan bir hukumet yok.

Seviye farki var orda seviye, seviyesizlikten kiriliyoruz burada, kalitesiz kalitesiz insanlar, dusuk seviyeli muhabbetler, eziklikten kompleksten geberen bir topluluk var burada. Low level toplama kampi gibi burasi, ne kadar ezik var hepsi buraya toplanmis sanki. Yapilan espriler bayagi, konusulan konular ilkokuldan oteye gitmiyor, kimsenin bilgisi ve egitimi yok ama dunya kadar fikri var, kisisel gelisim adina yapilan hicbir aktivite yok, gelismek isteyende yok zaten herkes king cunku burda...

Sen hala "cok ozluyorsan" burayi, bu tamamen romantik vatanperver hissiyatlar yuzundendir diye dusunmek istiyorum...
    Yazmak istediklerimi resmen özetlemişsin, klavyene sağlık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gitme, gidersen bütün ankara yas tutar seni özler

en iyisi beni yolla oraya
    Abi gel benle şov yapalım orda

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dachosen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi gel benle şov yapalım orda
    pavyon açalım orda amerikalılar eğlence görsün
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen daha burda mısın? -benim yorumum da bu.
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orada ne var biliyor musun? Duzen var, insanlarin birbirine saygisi var, insanlarin hayvanlara saygisi, dogaya saygisi var. Okuzluk yapanlari buradaki gibi bagrina basmiyor insanlar orada, disliyorlar. Emniyet seridinden yardiramiyorsun orda, kan aliyorlar. Kanunlara uymak zorunda kaliyorsun, duzen icinde yasiyorsun bunlar var.

Basinda kac cocuk yapmani soyleyen, kizlarla erkekleri ayirmaya calisan, doganin kanunlarina bile karsi gelen, dogaya zarar vererek para kazanmayi normal goren, insanlarin hayatini hice sayan, fasist bir yonetim yok.

Devlet dairesine gidip, standart yapilmasi gereken bir is icin rusvet vermek yok, saglik hizmeti almak icin gunlerce bekleme salonlarinda yatmak, hatta belki bu bekleme suresinde olmek yok, yaptiklari isi gozuyle yapan devlet calisanlari yok...

5 liraya benzin, %250 fiyatina otomobil, 700 lira asgari ucret yok. Sacma sapan vergiler, gotunden donunu bile almaya calisan bir hukumet yok.

Seviye farki var orda seviye, seviyesizlikten kiriliyoruz burada, kalitesiz kalitesiz insanlar, dusuk seviyeli muhabbetler, eziklikten kompleksten geberen bir topluluk var burada. Low level toplama kampi gibi burasi, ne kadar ezik var hepsi buraya toplanmis sanki. Yapilan espriler bayagi, konusulan konular ilkokuldan oteye gitmiyor, kimsenin bilgisi ve egitimi yok ama dunya kadar fikri var, kisisel gelisim adina yapilan hicbir aktivite yok, gelismek isteyende yok zaten herkes king cunku burda...

Sen hala "cok ozluyorsan" burayi, bu tamamen romantik vatanperver hissiyatlar yuzundendir diye dusunmek istiyorum...
    imza yaparımda çok uzun
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)