Herkese merhabalar. Bildiğiniz gibi Gürcistan Türkiye Vatandaşları için vizeyi kaldırdı, kimlik kartı ile geçişlere imkan tanıdı ve Yaptığı değişik atılımlarla (Turizme destek vermek, Ticaret artışı, Yurt dışındaki Soydaşlarına vatandaşlık vermek gibi) bir nevi kapalı ülke olmaktan çıktı.
Benim Annemin Ailesi Batum-Gürcistan göçmenlerinden ve şu sıralar Gürcistan yurt dışındaki soydaşlarına Vatandaşlık dağıtmakta, ve doğal olarak Annem, Babam, evlatları olarak ben ve Abim ile vatandaşlık hakkına sahip olmuş olduk. İstesem gidip başvurma hakkına sahibim.
Merak ettiğim konu ise şu; ben bu vatandaşlığı alırsam ki Çift vatandaş olmuş olacağım ve ne gibi bir avantaja sahip olurum? Akrabalara soruyorum, içlerinde bilen değil, Gürcistan'a giden dahi yok. Ve Açıkçası vatandaşlık haklarının olduğunu pek umursamıyorlar da. Öğrenecek başka kaynağımda yok, internette de çok az bilgi mevcut.
Sizce işe yarayan bir olay olur mu? Mevcut zamandaki Gürcistan'ın imkanları nasıl, hiç bir bilgim yok. Tam olarak yasalarını ve hukukunu da bilmiyorum. Masrafa değer mi Tecrübeli olan kişilerden öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkürler.