User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Alfa Romeo 156 1.6 TS

m. ali öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Alfa Romeo 156 1.6 TS

Forumların çoğunda Alfa Romeo hakkında yazılmış çizilmiş bir çok konu var.
    Yorumların geneli Alfa kullanıcısı olmayan kişilerden, dolayısıyla söylenilenlerin kulaktan dolma bilgiler olduğunu ve aracın Tr de pek fazla tutulmamasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Merak ettiğim araç 1.6 TS manuel modeli.

2004 50bin km de bakımlı bir aracın fiyatı 28-32 bin TL arasında değişiyor.

LPG ye uyumu ?
    Kronik sorunları ?
    Bakımı, yedek parça bulunabilirliği ?

Öneri ve deneyimleriniz nelerdir..

tunerviper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2003 model yukarıdaki fotolardaki gibi değildir yukarıda makyajlı kasa mk2 dir. 2003 ler içi mk2 dışı mk1 dir. Fiyat olarak 28-32 çok genelde 20 bin civarıdır.

Lpg ile uygun montaj yapıldığında hiç sorun çıkarmaz çok uyumlu bir motordur.

Kronik ts motorların varyatör arızası vardır. Buda yag seviyesine ve yag sıcaklığına uygun kullanılırsa uzun süreler sorun yaşatmaz. Alt takım biraz narindir fazla bozuk yok sevmez.
    Yedek parça zebille her yerden ulaşırsın. Yan sanayi birçok marka var. Bakımlar 10k km de bir yag filtre ve 60 binde trigger bakımı vardır.

Aklıma gelenler bunlar sorun olursa cevaplarım. Ben 3 senedir sıkıntısız kullanıyorum sınıfında("D segment") bu donanımda bu fiyata çok az alternatif var.

Alfa bir honda yada bmw gibi değildir yanlız ilgi ister, her hafta yağ çubuğunu çekip bakmak gerekli kontrollerin yapılmasını ister. Antalyada Turgay usta var bildiğim kadarıyla. Türkiyedeki en iyi alfa ustalarından birisidir.

Yakında 1.6 T.S turbo projesine başlıyorum performans olarak yetmiyor artık. İmkan olursa 2.0 al yakıtları aynı gidişleri çok farklı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tunerviper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2003 model yukarıdaki fotolardaki gibi değildir yukarıda makyajlı kasa mk2 dir. 2003 ler içi mk2 dışı mk1 dir. Fiyat olarak 28-32 çok genelde 20 bin civarıdır.

Lpg ile uygun montaj yapıldığında hiç sorun çıkarmaz çok uyumlu bir motordur.

Kronik ts motorların varyatör arızası vardır. Buda yag seviyesine ve yag sıcaklığına uygun kullanılırsa uzun süreler sorun yaşatmaz. Alt takım biraz narindir fazla bozuk yok sevmez.
    Yedek parça zebille her yerden ulaşırsın. Yan sanayi birçok marka var. Bakımlar 10k km de bir yag filtre ve 60 binde trigger bakımı vardır.

Aklıma gelenler bunlar sorun olursa cevaplarım. Ben 3 senedir sıkıntısız kullanıyorum sınıfında("D segment") bu donanımda bu fiyata çok az alternatif var.

Alfa bir honda yada bmw gibi değildir yanlız ilgi ister, her hafta yağ çubuğunu çekip bakmak gerekli kontrollerin yapılmasını ister. Antalyada Turgay usta var bildiğim kadarıyla. Türkiyedeki en iyi alfa ustalarından birisidir.

Yakında 1.6 T.S turbo projesine başlıyorum performans olarak yetmiyor artık. İmkan olursa 2.0 al yakıtları aynı gidişleri çok farklı.
    Teşekkürler aradığım bilgiler bunlardı. Yalnız aklıma takılan bir soru, aşağıdaki araç 2003 model ve makyajlı değil mi ?

Connecting site...

tunerviper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu 2004 model açıklamada da yazmış zaten.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tunerviper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu 2004 model açıklamada da yazmış zaten.
    Şimdi gördüm teşekkürler

G.S.İ_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bildiklerim;
    -lpg uyumu iyi oda atiker ya da zavolli biri tam randuman veriyordu.
    -periyodik bakımları dışındaki bakımları sıkıntılı hele ki antalalyada.cihazı yok yedek parçası yok.
    -direksyon kutusu benim gördüğüm sorun yapabiliyor.

Faruk'S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kısa sürede olsa kullanma imkanım oldu.Ben cok beğeniyorum.Kendine has tarzı var.kullandıgım arac 2.0 motordu. 155 hp bi araca ancak bu kadar yakışırdı diyebilirim
    almadan önce çok araştırdım.Şu Varyatör olayı sıkıntı oluyor genel anlamda.motor sesli çalışması vs. arkadaşta vardı o sıkıntı.benzinli aracı 3b kasa dizel passat gibi ses çıkarıyordu..
    dikkat edilmesi gereken bi konu.
    onun dışında tavsiye edebileceğim bi araç
    #NeMutluTÜRKÜMDiyene!

Onur Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukarda zaten yazılanlar yazılmış ek olarak 03 kasaları kazadan sonra far tampon çamurluklarını değiştirerek mk2 yapıyorlar dikkat edin

bond777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imkan varsa 2.0 alin, 1,6 zayif gelebilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    milletin dediklerine kulak asma öyle bir dünya yok , bakımsızsa uzaklaş düzgününü bulmaya calıs mümkünse sahibi alfisti olsun tipinden bile anlaşılır zaten adamın ne oldugu , bazen abidik gubidik sorunlar cıkarabilir arabada şaşkınlıktan gülme krizlerine girebilirsin. benim arabada ön cam fitilinden su almıştı tam kızla bulusucam makinanın orada sanki altıma işemiş gibi bir ıslaklık düşün gerisini anlatmıyım binersen bir daha diger arabalar yalan gelir garipsersin binemezsin başkasına.garip bir çekiciliği var
    kesinlikle 2.0 al alfateks nubuk döşemeli olanları var onlardan 'bence' alma arkadaşın kot pantolonunun izi var şöför koltuğunda biraz narin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)