User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
43 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: rx-7 fc alınırmı yardım destek istiyorum...

skyhigh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

rx-7 fc alınırmı yardım destek istiyorum...

hepinize merhaba saxo vts den sonra yıllardır kafayı taktığım fakat bir türlü cesaret edemediğim rx 7 fc için çok yaklaştım bir kaç araca baktım ve kasası temiz orası burası oynanmamış (motor hariç) bir araç buldum fiyatıda doğan slx parası daha önce kullanmış olan yada eş dostunda olan arkadslar yedek parça kronik sorun olarak bi bilgi verebilrmi motor olarak kararımı vermedim bu arada
    Mustafa Kemal Atatürk

coder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk dikkat etmeniz gereken bu aracın üzerinde hangi motor olduğu. Türkiye de bulunan fc lerin sadece 2 yada 3 tanesi rotary motorlu geri kalanı ford v6 20m, audi v8 yada mazdanın 623 mü ney o tür motorlar mevcut. İlk önce ne yapmak istediğinizi kararlaştırın her türlü bilgiyi verebilirim.
    RESPECT YOUR ELDERS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ford v6 var üzerinde kasası yaşına göre iyi durumda kazası yok büyün camlar orjinal klima sunrof faal durumda amacım önce kozmetik olarak toparlamak kaporta jant yürüyen falan son olarak mazda 6 serisinin komple motorunu koymak iztyrm wankel ile uğraşmak sıkıntı biraz
    Mustafa Kemal Atatürk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı skyhigh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ford v6 var üzerinde kasası yaşına göre iyi durumda kazası yok büyün camlar orjinal klima sunrof faal durumda amacım önce kozmetik olarak toparlamak kaporta jant yürüyen falan son olarak mazda 6 serisinin komple motorunu koymak iztyrm wankel ile uğraşmak sıkıntı biraz
    Wankel ile uğraşmak neden sıkıntı?

fc kasalarda bulunan wankel 2 rotorlu sıkıştırması 9 olan bir motor ister turbo enjektör alıp direk 400 500 hplere ulaşabilirsiniz. Düzgün ve temiz kullanımda 13,14 litre yakarsınız ve bir sıkıntı olduğu zaman 350 usd ye rebuild kit ile evinizde toplayabilirsiniz.
    RESPECT YOUR ELDERS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaptığım ve duyduğum bilgilere göre wankel ustalarının bile işin içinden çıkamadığı durumlar oluyormuş ben daha çok kozmetik olarak iyi durumda olan ve yaklaşık 150 hp lerde bir araca binmek istiyorum drag rolling gibi bi planım şuan yok günlük kullanım için ideal bi araba hazırlamak istiyorum yani anlıcağınız yoksa ilerki yıllarda sandık olarak wankel koymak mantıklı
    Mustafa Kemal Atatürk

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Izmit yarimca sanayi sitesinde bi tane var turuncu beyaz ve mavi 3 renkten oluşuyor arac uzun zamandir yatiyor ama dis gorunus hala 10 numara..

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Wankel ile uğraşmak neden sıkıntı?

fc kasalarda bulunan wankel 2 rotorlu sıkıştırması 9 olan bir motor ister turbo enjektör alıp direk 400 500 hplere ulaşabilirsiniz. Düzgün ve temiz kullanımda 13,14 litre yakarsınız ve bir sıkıntı olduğu zaman 350 usd ye rebuild kit ile evinizde toplayabilirsiniz.
    13b 400-500 hp turbo wankel düzgün kullanımda 13-14lt benzin? iyiymiş
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.techturkey.com/forum/gene...yli-bilgi.html

işe yarar belki.

beyaz fc alıp dışını fc3s yapıp arka çamurluğa redsuns sticker ı yapıştırıp gezme hayalim var belki bir gün

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı initial-D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    13b 400-500 hp turbo wankel düzgün kullanımda 13-14lt benzin? iyiymiş
    13-14 Rx-7 orjinal motoru yakıyor düzgün bir 13B-DEI. Turboladıktan sonra elbette 13-14 litre değil..
    RESPECT YOUR ELDERS

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı AskinSrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Izmit yarimca sanayi sitesinde bi tane var turuncu beyaz ve mavi 3 renkten oluşuyor arac uzun zamandir yatiyor ama dis gorunus hala 10 numara..
    Abi o araç rx7 olduğuna eminmisin bir tanede orda yatan yakıntanıdığmızın toyota sı var eski supramıydı neydi tarif ettiğiniz renklerde motor arzalıydı o araç eğer başka bir araç varsa bilemicem ama tarife göre bu dediğim araç uyuyodu
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 renk olan olan supra mk3 bn aracımı antalyada buldumda konu bu değil ben destek bilgi istiyorum şuanlık wankellede işim yok bu araca mazdanın başka modelinin parçası uyarmı mesela bana böle bilgiler daha çok yarar
    Mustafa Kemal Atatürk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    13-14 Rx-7 orjinal motoru yakıyor düzgün bir 13B-DEI. Turboladıktan sonra elbette 13-14 litre değil..

Bir ara niyetlenmiştim kirmizi vardi ilanlarda adamla konuştum hatta fiyatida baya uyguna cekti yakit konusunda nasıl dedim biliyorum yakiyor ama ne kadar yakar dedim.Bana alirken 12-13 dediler dedi ama ben 15 nin altina inmedi şehir içi dedi gazlamayla filan 20-21 litre yakiyorum dedi.

Ne kadar dogru tabi bilemicem ama adam bunlari söylemisti.

Ama sonradan ogrendim motoru pek iyi durumda degilmis aracin.

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    FC 13B DEI 14 litre yaksın yarın tekrar alacağım... ortalamada bile yakalayamaz o değeri... en kralı temilzikte FC gelsin DEI 17 18 litrenin altında yakmaz... anca renesis yakar o değerlerde...
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onr02 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir ara niyetlenmiştim kirmizi vardi ilanlarda adamla konuştum hatta fiyatida baya uyguna cekti yakit konusunda nasıl dedim biliyorum yakiyor ama ne kadar yakar dedim.Bana alirken 12-13 dediler dedi ama ben 15 nin altina inmedi şehir içi dedi gazlamayla filan 20-21 litre yakiyorum dedi.

Ne kadar dogru tabi bilemicem ama adam bunlari söylemisti.

Ama sonradan ogrendim motoru pek iyi durumda degilmis aracin.
    Aracın ne yaktığı kullanımına göre değişir ve kondisyonuna göre, wankel motorlarda her çalıştırmada en azından 1 defa redline yapması lazım yoksa kurum bağlar port giriş ve çıkışları ek olarak bu rx-7 fc deki rotary motor 9 sıkıştırmalı (160 hp) yanı sıkıştırması düşük bu yüzden hava giriş ve yanma odasından çıkış çok önemli aracın bayılmaması lazım. Düzgünce ayarlanmış ve bakılmış rx-7 ile normal bir spor araç gibi yakabilirsin Onur..
    RESPECT YOUR ELDERS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadslar hepinize teşekkür ederim fakat benim wankelle ilgili bi sorum yada projem yok benim sorularıma cevap verebilirseniz işime yarıyacak
    Mustafa Kemal Atatürk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın ne yaktığı kullanımına göre değişir ve kondisyonuna göre, wankel motorlarda her çalıştırmada en azından 1 defa redline yapması lazım yoksa kurum bağlar port giriş ve çıkışları ek olarak bu rx-7 fc deki rotary motor 9 sıkıştırmalı (160 hp) yanı sıkıştırması düşük bu yüzden hava giriş ve yanma odasından çıkış çok önemli aracın bayılmaması lazım. Düzgünce ayarlanmış ve bakılmış rx-7 ile normal bir spor araç gibi yakabilirsin Onur..
    Yukardaki yazina hak vererek yazdim ben zaten Yakit olarak elbette dediğin gibidir.

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rotary motorları çalıştırma ve kapama prosedürleri vardır... bunu kesiciye sokarak yapmazlar... yanlış bilgiler bunlar... ilk çalıştırmada 15 sn kadar 3000 devirde sabit tutulur adam gibi yağlansın diye... kapatırkende aracı yine 2500-3000 devir aralığında sabit gazda gazı bırakmadan direkt aracı söndürürsün buda kurum bağlanmasın diye değil rotorun içinde yakıt birikmesin ve bir sonraki çalıştırmada yakıt'dan dolayı boğularak çalışmasın diyedir çünkü rotorların içinde yakıt birikirse daha çabuk aşınır rotorlar ilk çalıştırmada...
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı timucintt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    FC 13B DEI 14 litre yaksın yarın tekrar alacağım... ortalamada bile yakalayamaz o değeri... en kralı temilzikte FC gelsin DEI 17 18 litrenin altında yakmaz... anca renesis yakar o değerlerde...
    Alıntı timucintt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rotary motorları çalıştırma ve kapama prosedürleri vardır... bunu kesiciye sokarak yapmazlar... yanlış bilgiler bunlar... ilk çalıştırmada 15 sn kadar 3000 devirde sabit tutulur adam gibi yağlansın diye... kapatırkende aracı yine 2500-3000 devir aralığında sabit gazda gazı bırakmadan direkt aracı söndürürsün buda kurum bağlanmasın diye değil rotorun içinde yakıt birikmesin ve bir sonraki çalıştırmada yakıt'dan dolayı boğularak çalışmasın diyedir çünkü rotorların içinde yakıt birikirse daha çabuk aşınır rotorlar ilk çalıştırmada...
    Selamlar postunu şimdi gördüm, benım yurtdışındaki bilgiler ile araştırmalarım sonucunda bu bilgilere ulaştım tabikide her bilgi doğru olacak diye bir durum yok ama renesis öncesi rotarylerde kurum bağlama problemi olduğundan eminim.

Yazdıklarına saygı duyuyorum ve yeni şeyler öğrenmiş oluyorum ancak yakıt konusuna tekrar dönersek tecrübe ettiğim bir konu ki gözlerimle görmesem bu kadar iddaa etmem motoru gerçekten iyi bakılmış bir DEI 13,14 yaktığını gördüm..
    RESPECT YOUR ELDERS

teggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya şöyle sallamalı kendinden emin mesaj atmayın ya. her çalıştırmada 1 redline falan gerekmez o kadar büyütmeyin gözünüzde. Önemli olan hiç sıkıştırmadan uzun kilometreler kullanmamak. Atıyorum 500 km redlinesiz gezmemek gerek. Ama her çalıştırma falan diye bir şart yok... Ayrıca fc 16 litre civarı yakar sakinde. Bence renesis koymak mantıklı olur hem daha hafif hem atmosferik hem de o hafif kasada cok tatminkar olur...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)