User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
63 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programının Kaldırılması

oenal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programının Kaldırılması

Yükseköğretim Kurulu teknik öğretmen olarak mezun olmuş olan kişilere bir sınav seçeneği ile 1 yıl gibi bir süre eğitim sonucunda mühendis olma hakkını vermiş bulunmaktadır. Üniversite giriş sınavlarında ter döken, iyi bir sıralama için çalışan ve sonucunda da 4 yıllık ağır bir eğitim programından geçen mühendis adaylarının karşısında maalesef ki oldukça rahat bir şekilde kazanılan ve mühendislik eğitiminin temel gereksinimlerinden uzak olan bir eğitim sonucu mezun olmuş kişileri koymak adil ve mantıklı değildir. Dahası bu kişilerin imza yetkisi alarak projelere onay veren insanlar olabileceği de göz önüne alınmalıdır. Bu sebeplerden ötürü Yüksek Öğretim Kurumundan Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programının Kaldırılmasını istiyoruz.
    Kampanyayı imzalayarak bize destek olurmusunuz Lütfen.
    http://t.co/u2dplUvxU6

psikolojikdeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doğru bir uygulama olarak görmüyorum işin belki içinde değilim ama objektif olarak budur, spor akademisini bitiren antrenörlük mezunu adama Öğretmenlik için formasyon vermeyen sistemin buna izin vermesi mantıksız bence

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sağol kardeşim, bende sosyal medyada dikkat çekmeye çalışıyordum bu konuda..
    mühendis arkadaşlar ve mühendislik öğrencileri desteğinize ihtiyaç duyuyoruz..
    ben sırf mühendislik ünvanını alabilmek için 40 takla attım ve hala takla atıyorum.
    dikey geçiş yaptım bunun için hemde iki kez..
    yaşıtlarım okullarını bitirdi, evlenip çocuğu olan arkadaşlarım var..
    ben ise hala okulla uğraşıyorum..
    bunca emek veren bizlerin emekleri bir çırpıda ezilip atılmamalı..
    madem bu kadar kolaydı bu ünvan biz neden yırtındık veya yırtınıyoruz?
    vicdanlarınızı dinleyin, destek olun rica ediyorum..

dipnot:
    bıktım artık bu ülkeden..!
    If you have no LAG, you have no turbo..

oenal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üniversite giriş sınavlarında yüksek bir sıralamayla zor bir şekilde kazanılıp daha zor bir şekilde yoğun bir eğitim görerek mühendis olan arkadaşlarımın emeği karşısında teknik öğretmenlere tanınan bu kadar rahat bir şekilde mühendis ünvanı verilmesini haksız buluyorum.

A.Cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oenal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üniversite giriş sınavlarında yüksek bir sıralamayla zor bir şekilde kazanılıp daha zor bir şekilde yoğun bir eğitim görerek mühendis olan arkadaşlarımın emeği karşısında teknik öğretmenlere tanınan bu kadar rahat bir şekilde mühendis ünvanı verilmesini haksız buluyorum.
    Aynen öyle. Ayrıca DGS diye birşey zaten var, elektrik bölümü mezunları DGS ile mühendislik programına geçebiliyor. Yani isteyen bu hakka sahip. Ama işi iyice kolaylaştırıp mühendislik piyasasını bitirmenin hiçbir haklı yanı yoktur.
    Custom Electronic Projects

cgty06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaman bize de öğretmenlik hakkı verilsin? ne saçma iştir bu.. Kesinlikle iptal edilmeli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 senede hangi dersleri alacakta piyasaya ben mühendisim diye çıkacaklar merak ediyorum.
    Golf MKVII 1.6 Tdi

srkns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı efe_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 senede hangi dersleri alacakta piyasaya ben mühendisim diye çıkacaklar merak ediyorum.
    +5500
    Ne mutlu Türküm diyene

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayatımızı kökten değiştirmek için 3 saatlik sınava giriyoruz , kazanabilirsek de mühendis oluyoruz. kusura bakmasınlar da biraz daha çalışsalardı da mühendis olsalardı.

yok öyle hazıra konmak !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanlış anlaşılmasın ama gerekli eğitimi aldıktan sonra herkes mühendis olabilir burda yanlış nedir?

rekabetten mi çekiniliyor?

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Muhendislik okuyan muhendis olsun bende ogretmenlik yapayim gerekli formasyonu almadan? O zaman niye muhendislik ogretmenlik vs diye ayrisiyoruz,

Elbette gerekli egitimi alan muhendis olabilir yalniz universite girisinden itibaren puanlamada ve elemede farklilik varsa bu is olmaz ben niye muhendislik okumak icin kastim stres yaptim?

Ayni dersleri almiyoruz diye biliyorum muhendisler ve ogretmenler kaldiki is derste degil bu isin altinda baska seyler var

Ben yaziyorum buraya acikcasi bana giren cikan olmaz ben belirli seyleri yapmisim su hayatta ama hayata yeni baslayacak genclerin onunu kapamak bu

İtu makine muh ile ogretmenlik arasinda ne kadar fark var puan olarak?
    körler sağırlar

Özgür Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlış anlaşılmasın ama gerekli eğitimi aldıktan sonra herkes mühendis olabilir burda yanlış nedir?

rekabetten mi çekiniliyor?
    evet çok çekiniyorum rekabetten , ben bir tarafımı yırtıp 1.5 milyon kişilik sınavda 8600. olacam , yetmicek üstüne almanca+ingilizce 2 sene hazırlık okucam, derslerim yüzde yüz ingilizce olcak , sınava girerken yırttığımız yetmiyor gibi üstüne bir de 4+2 sene de okurken bi tarafım yırtılcak, sayısız quize girmekten ödev sunum hazırlamaktan kafayı yicek duruma gelcem ama sevgili çekindiğim otomotiv öğretmenleri rakiplerim gelecek

- otomotiv mühendisliğine giriş
    -bilgisayar destekli tasarım
    -mühendislik matematiği 2
    -taşıtlarda mekanik titreşimler
    -sistem dinamiği ve kontrolü

gibi 5 adet dersi alarak benle aynı otomotiv mühendisi ünvanına sahip olacaklar evet bu durumu sadece o arkadaşlardan çekindiğim için istemiyorum yoksa haksızlık vs. hikaye tek derdim rekabet ne de olsa donanımlarımız eğitimlerimiz çok yakın hepsi benim rakibim
    Arkadan itmek harbiden bambaşkaymış....

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizin mantiginiza gore alandisi yuksek lisans falanda yasaklansin ozaman
    Experience is what you get when you don't get what you want.

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muhendislik okuyan muhendis olsun bende ogretmenlik yapayim gerekli formasyonu almadan?
    Şu an formasyon kriteri aranmaksızın ücretli öğretmenlik yapılabiliyor ne yazık ki.Bu yıl 60 bin civarı ücretli öğretmen çalıştı.Bu sayının 23.500'ü Eğitim Fakültesi ,geriye kalanı lisans ve önlisans mezunuydu.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

---caner--- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1-mühendislerin aldığı teknik öğretmenlerin almadığı hangi ders var?
    2-Teknik öğretmenlerin çoğunluğu meslek lisesi tabanlı olduğundan, otomotiv sektöründe daha hızlı adapte olup başarılı oluyorlar.
    3-Ben bir teknik öğretmenim, çevremde çok sayıda teknik öğretmen ve makine mühendisi var. 3 senedir piyasadayım makine mühendisi yetiştirmeye bıktım. Makine mühendisleri mezun olduklarında kabul edin hiç birşey bilmiyor.
    4- Bizden bukadar korkmayın hepinizi seviyoruz

---caner--- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Özgür Ozan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet çok çekiniyorum rekabetten , ben bir tarafımı yırtıp 1.5 milyon kişilik sınavda 8600. olacam , yetmicek üstüne almanca+ingilizce 2 sene hazırlık okucam, derslerim yüzde yüz ingilizce olcak , sınava girerken yırttığımız yetmiyor gibi üstüne bir de 4+2 sene de okurken bi tarafım yırtılcak, sayısız quize girmekten ödev sunum hazırlamaktan kafayı yicek duruma gelcem ama sevgili çekindiğim otomotiv öğretmenleri rakiplerim gelecek

- otomotiv mühendisliğine giriş
    -bilgisayar destekli tasarım
    -mühendislik matematiği 2
    -taşıtlarda mekanik titreşimler
    -sistem dinamiği ve kontrolü

gibi 5 adet dersi alarak benle aynı otomotiv mühendisi ünvanına sahip olacaklar evet bu durumu sadece o arkadaşlardan çekindiğim için istemiyorum yoksa haksızlık vs. hikaye tek derdim rekabet ne de olsa donanımlarımız eğitimlerimiz çok yakın hepsi benim rakibim
    Makine mühendisliği bukadar genel bi kavrammı. Saydıkların senin artıların zaten sen bunu ispatlamışsın. Dediğine göre sıradan bi makine mühendisiylede senin hiçbir farkın olmaması gerekiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ---caner--- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1-mühendislerin aldığı teknik öğretmenlerin almadığı hangi ders var?
    2-Teknik öğretmenlerin çoğunluğu meslek lisesi tabanlı olduğundan, otomotiv sektöründe daha hızlı adapte olup başarılı oluyorlar.
    3-Ben bir teknik öğretmenim, çevremde çok sayıda teknik öğretmen ve makine mühendisi var. 3 senedir piyasadayım makine mühendisi yetiştirmeye bıktım. Makine mühendisleri mezun olduklarında kabul edin hiç birşey bilmiyor.
    4- Bizden bukadar korkmayın hepinizi seviyoruz

Ben kendimi bildim bileli sanayideyim cocuklugumdan itibaren su an otomotiv uzerine calisiyorum eger muhendis kendini yetistiremediyse onun sorunudur tum muhendisler bisey bilmiyor diyemezsin

Bende sana kac tane teknik lise tabanli teknik pgretmen gostereyim silindir kapagi gprunce uzay mekigi gordugunu dusunuyor? Bu her meslekte mevcut

Korkacak bisey yok muhendislik ayri ogretmenlik ayri buyrun piyasada calisiyoruz zaten

Bosuna cool yapmaya gerek yok smiley falan
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 220T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu an formasyon kriteri aranmaksızın ücretli öğretmenlik yapılabiliyor ne yazık ki.Bu yıl 60 bin civarı ücretli öğretmen çalıştı.Bu sayının 23.500'ü Eğitim Fakültesi ,geriye kalanı lisans ve önlisans mezunuydu.

Sozlesmeli olarak degildi demek istedigim atiyorum kpssye girip puan alip ogretmenlik yapamiyorum sanirim?
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mars motoru diye alternator gosteren otomotiv ogretmeni taniyorum,

Ayni zamanda sanziman acip senkromec diye mason getiren muhendiste taniyorum bu her meslekte var
    körler sağırlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)