bu arada ankette bi hata yapmışım: "hayır alınmaz" ile "alternatiflere bak" hemen hemen aynı anlamı taşıyor değil mi?![]()
bu arada ankette bi hata yapmışım: "hayır alınmaz" ile "alternatiflere bak" hemen hemen aynı anlamı taşıyor değil mi?![]()
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
fransıza karşı soğuğumdur ama arada iyi üretimleride var mesela 207rc ler felan ciddi iddalı fransız alınırsa bence d segmenti yada cabrio coupe yada sw alınabilinir bence..
bunun nedenide adamlar gırtlağına kadar dolduruyor araçları gerekli gereksiz ne kadar donanım varsa koyuyor misal hud ds5 dede hud var 508 de var.. bu arada bana çok gereksiz gelmişdi tabi göreceli bir şey ama bir m5 sürmüyorsun neticede yada corvette sw larının nerdeyse tamamı cam tavan hemde elektrikli cabrio desen adamlar boyun ısıtma sistemine kadar koyuyorlar neyse adamlar dolduruyor kısaca araçları ve yukarda yazdığım kasalardaki araçları üstüne ekonomik dizel motorla süslendirip almana oranla çok çok makul iyi fiyatlara satıyorlar o yüzden bence alınırsa d segmenti fransız yada coupe cabrio sw bir fransız alınabilinir..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
şimdi en güzel fransız mevzusu görecelidir tartışmaya açık değil
80.000TL fransıza verilir mi mevzusu ap ayrı bir durum megane3RS ler nelere meydan okuyan ve tasarım yol tutuş ıvır zıvırda fabrikasyon ürüteimlerde şok edici bir araçtır ve kendileri bir fransızdır rakamıda 80.000 TL nin bayağı bir üzerindediryani verilir ne aldığınıza bağlı
ceed 60.000 demişsinizde , ondaki 1.6dizel 128hp lik motor psa grubunda olsa baktığınız aracın rakamı 100.000 olurdu heralde çünkü adamların 27.000TL ye sattığı o dizel motorlar nice 60.000lik araçların üzerinden geçti... ayrıca kia audiden transfer ettiği elemanlarla çok çok ilerledi bence küçümsemeyin
yine aynı şekilde 85.000 tl ye Qashqai dediğiniz modelde renault un geliştirdiği ve 1.6 DCI 130hp lik motor mevcut ayrıca tam dolu versiyonunu inceliyorsunuz ve o araç küçük bir suv bütün bu artılara ek olarak japon markası ve renaulttun avantajları yadsınamaz derecede ayrıca 2. eli gayet kuvvetli
80.000 e golf mevzusu tartışılır
çünkü golf un bir passat parasına satılması herdaim enterasan gelmiştir bana..
başarılı bir araç olsada bu bir çelişki ne olursa olsun passat passattırmax. 3 özellik eksik olur passat olur..
finansal durumunuzda el verdiği sürece tercih meselesidir bu hangisi güzel gelirse size onu alırsınızve inşallah da hayırlı olur güle güle binersiniz..
Fatih Abi eğer DS5 alırsan İstanbul'a geldiğinde mutlaka ama mutlaka görüşelim!!!![]()
Ben hiç öyle yok şusu eksik busu güzel fiyatı çok 2.eli yok demeyecem abi. Direk al bak keyfine. Ben hastasıyım o ayrı![]()
O arabaya şu bu para verilir mi mevzusunu anlamıyorm. Para senin zevk senin sana kalmış bu.
Fransız sevmeyen adam Fransız arabası için fazla diyecektir, Japon sevmeyen adam Japon için diyecektir.
Değer kaybı konularına katılıyorum, bunu göze alıyorsan ya da uzun süre bineceksen alınır bence.
zaten 2 sene garantin olucak o dönemde birşey olursa halledersin direk
Hem iç hem dış olarak çok şık bir araç
Citroen marka olarak birçok yeniliğe öncü olmuş bir markadır.
Bence araç kendi sınıfında çığır açmış. Ön taraf için aynı şeyi söyleyemesemde arka tarafı inanılmaz başarılı bir çizgiye sahip.
Bence alınır mis gibide binilir.
1.6 thp ye 80.000 tl verilene kadar bence dizel alinmali , birde otomatik sanzimani rezalet eger problem olmazsa manuel tavsuye ederim kesinlikle ... tabiki para sizin keyif sizin ama yinede bir fransiza hemde benzinli oldugu halde 80.000 fazla geldi bana![]()
bn citroende calısıyorum. ds5 hergün sürüyorum konfor donanım vs 10 şanzıman mcp şanzıman evde yok birde motoru çok gücsüz kalıyor yani yanından bitane albea rahatlıkla geçip gider.bnm hızla işim yok deme araba hakketen gitmiyo cok kötü geri kalan özellikler 10
biniciysen al binici degilsen alma
Eminim ki bu cx ler bx lerde ilk çıktığın şuanda DS lerin (3-4-5) beğenildiği kadar beğenilmiştir.Şuan bu araçları beğeniyorsanız(en azından tasarım olarak) DS5 kaçırmayın bence.Bu araçları beğenmediyseniz ilerde DS lerde şuan bu BX CX ler gibi gözükecekler gözümüze.
Konuyu takipte sıkıntı yaşamışsınız
1.6 thp versiyon da mcp şanzıman yok
vede 156 hp lik versiyonu albea nın geçme şansı N.Ş.A. da mümkün değil..
Not: N.Ş.A. ( Normal Şartlar Altında )
Öte yandan DS5 gerçekten şık bir araç hatta baya bayaa şık ve güzel
ama uzun vadede ciddi değer kaybı yaşaması çok yüksek olasılık
araç biraz ağır fabrika verisi tüketim değerleri dahi yüksek performans sadece yeterli kıvamda
Diliniz bi hayli yanmış şahsi tavsiyem Vw CC alın 1.4 160 hp başınız ağrımaz doya doya kullanırsınız..
he CC sıradan bir araç DS5 in yanında doğrudur ama "0" KM ds5 de cesaret işi biraz![]()
teşekkürler arkadaşlar.
bugün ds5 test sürüşüne çıktım, almak istediğim model ve donanımdaydı. ilk dikkatimi çekenler:
-araç felaket derecede sessiz. lastik ve motor gürültüsü yok sanki.
-2 arkadaşım da yanımdaydı ve 4 kişiydik araçta. buna rağmen çok dik rampanın birinde öyle istekli ve yırtcı kalktı ki araç etkilendim. hızlanması gayet iyi.
-frenler çok sağlam geldi bana. pedal hassasiyeti de gerçekten iyi.
-köşeleri gerçekten kısıtlı görebiliyosunuz. ön ya da arka farketmez, harbiden görüş sorunu var ama ön ve arka sensörler ile geri görüş kamerası olayı bitiriyor.
-kokpit ve direksiyondaki düğmelere alışmak için bir hafta gerekli. birader o kadar mı çok özellik olur, o kadar mı çok düğme...
-nazara inanan biriyseniz ki ben öyleyim, bu araç kem gözleri kolay kolay kaldırmaz.
diğer yandan bir de yeni a3 1.4 tsi 122 hp s-tronic'e baktım. birkaç ek donanımla birlikte yeterli donanımı vardı ve 77.000 tl istediler. o da buram buram kalite kokuyordu ama donanımı ve çekiciliği ds5'in yanından geçemezdi.
bakalım, kısmet... yorum yazanların işi gücü rast gelsin tekrardan değerli arkadaşlar.![]()
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
ds5'i ben test ettim görüş açıları hariç her kuruşunu hakeden bir araba ama bende dizel öneririm![]()
fransızlara karşı benim de bir ön yargım vardı ama şimdi ki arabam yeni c4 hem de mcp şanzımanalışınca gayet zevkli ve konforlu alışan vazgeçemez bence kolay kolay
kronik sorun falan ben rastlamadım c serilerinde.2008'den beri c5 dizel kullanıyoruz pederle hiç bir sıkıntı çıkarmadı üstelik chipli halde kullandık 80k km ne gram yağ eksiltti ne de başka bir sıkıntı çıkardı.
03 FIAT PALIO SPORTING 1.6 16V | 98 HONDA CIVIC VTEC VTI HB
14 SEAT LEON FR 1.4 TSI | 15 VW CC 1.4 TSI DSG
17 VW PASSAT B8 1.4 TSI| 18 SEAT LEON FR 1.4ECOTSI DSG
13 VW POLO GTI 1.4 TSI DSG
iki konuyu kafaya takmıyorum: aşırı olmadığı müddetçe yakıtı ve ikinci el değer kaybını. zira Allah'tan bi sıkıntı gelmezse bu aracı en az 5 sene kullanmayı planlıyorum. donanım listesi şu şekilde: (almayı planladığım ve 80.000 tl fiyat verilen araçta sadece ısıtmalı, hafızalı ve elektrikli deri koltuk paketi yok. bir de sadece hdi'ye özel iki donanım.)
abs
eba (acil fren destek sistemi)
ebd (elektronik fren güç dağılımı)
asr (antipatinaj sistemi)
esp (elektronik stabilite programı)
sürücü ve yolcu havayastıkları
yan ve perde havayastıkları
sürücü, ön ve arka yolcu kemer ikaz sistemi
ön yolcu havayastığı iptal düğmesi
aktif gergili, güç sınırlayıcılı ve yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri
3 nontada sabitlenen güç sınırlayıcılı arka emniyet kemerleri
darbe anında yakıt kesme ve flaşörlerin otomatik yanması
immobilizer
arka koltuklarda isofix çocuk koltuğu bağlantıları
start and stop (SADECE 1.6 E-HDI)
direksiyondan kumandalı (f1 tipi) vites değişimi (SADECE 1.6 E-HDI)
joystick kumandalı navigasyon (OPSİYONEL)
arka görüş kamerası (OPSİYONEL)
masaj fonksiyonlu (sürücü koltuğu), ısıtmalı, hafızalı, elektrikli deri koltuklar (OPSİYONEL)
hız sabitleyici ve hız sınırlayıcı
head-up display ekranı
ön ve arka park sensörleri
park yeri mesafe ölçüm sistemi
elektrikli park freni
anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi
hill holder (yokuş kalkış desteği)
yol bilgisayarı
follow me home (park sırasında gecikmeli sönen farlar)
yağmur sensörlü otomatik ön cam silecekleri
otomatik yanan farlar
hıza duyarlı yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon
rest fonksiyonlu, çift bölgeli, polen ve koku filtreli otomatik klima
direksiyondan kumandalı mp3 uyumlu radyo cd çalar
denon hi-fi müzik sistemi (9+1 subwoofer)
yükseklik ayarlı sürücü ve yolcu koltuğu
güçlendirilmiş akustik camlar
3 fonksiyonlu, uzaktan kumandalı merkezi kilit
fasılalı, sıkışma önleyicili, elektrik kumandalı ön ve arka camlar
eşik aydınlatmalı, elektrikli, ısıtmalı, katlanabilir yan aynalar
elektrokrom iç dikiz aynası
gece sürüş modu
soğutmalı torpido gözü
1/3 ve 2/3 katlanabilir arka koltuklar
yükseklik ve eğim ayarlı, ön koltuk kafalıkları
yükseklik ayarlı, virgül tipi arka koltuk kafalıkları
yarı deri koyu döşeme
sürüş anında otomatik merkezi kilitleme
telefon kiti (bluetooth)
usb ve mp3 çalar bağlantı noktası
arka koltuk kol dayama ve bardak tutucu
ısıtmalı, soğutmalı torpido gözü ve kol dayama
bi-xenon farlar (OPSİYONEL)
halojen ve led gündüz sürüş farları
virajda ekstra aydınlatma sistemi
18" alüminyum alaşımlı jantlar
gövde rengi ön ve arka tamponlar
gövde rengi yan aynalar ve kapı kolları
krom çerçeveli ön ve arka ızgara
kapı eşiğinde ve yan camlarda krom çıtalar
entegre anten
ön sis farları
arka spoiler
3 bölgeli, elektrikli panoramik cam tavan
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
O bütçelere çıkıyorsanız f30 3.16'yı ciddi ciddi düşünürüm.Eski aracınız xtype'dan daha iyi bir performansı var.Ş.içi 9 litre bile görmezsiniz normal kullanımda.Açıkcası ben bir citroen'e okadar para vermezdim.Bir diğer seçenekte 1.8cgi c180 mercedes.Amg paket olarak 85 civarı bulursunuz düşük km
eyvallah arkadaşım ama ikinci el düşünmüyorum. alacağım araç 0 km ve satış yapan firmayla anlaşmalı özel kredi kuruluşları tarafından krediye uygun olmalı.
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
ds3 ün dizelini kullanmıştım 110 hp miydi neydi otomatik 2 de sarıyordu.. 900 km deyken sürdüm kız arkadaşımn annesinde var..eğer tek kapı olacaksa ve manueli varsa bu ds3 dizelin, alın yazılımlı binin.
Ama otomatik vitesi yine yavaş, ve start stopu çok ilginçti araba mesela daha durmadan motoru kapatıyordu yani mesela kırmızıya tam gelirken, yeşile döner ya 3-5 km ye düştüğünzde stop ediyor ve o anda gaza basınca aptallaşıyor..
Burada foruma üye olan arkadaşımda aynı motorlu c4 var o da sıfır aldı aynı otomatik, start stop sorunu onda da vardı.. ağır olduğu için ds3 kadar gitmiyordu ama donanımı güzeldi.. kadran ışık rengi falan seçebilmek hoştu.. ama çok hissiz geldi..
bence siz biraz daha bakın, yine sıfır bakın, daha uygun fiyatlara daha güzel arabalar da bulabilirsiniz biraz daha donanımdan feragat ederek.. biz sizin cebinizi düşünüyorsak, iyi bir forumuz demek ki..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)