User Tag List

6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Vergi borcu - Yurt dışı yasağı

ceratoniaorg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Vergi borcu - Yurt dışı yasağı

İnternette baya araştırdım ama genelde 2010 ile ilgili haberler mevcut net bir bilgiye ulaşamadım. Vergi borcu olan vergi mükelleflerinin vize uygulaması olmayan ülkelere çıkış yasağı gibi bir uygulama var mı?

Yada kişinin vergi borcundan dolayı çıkıp çıkmayacağını sorgulatabileceği bir yer var mı?

Yorum değil de bilen yaşayan kişiler net cvp verirse çok sevinirim. Teşekkürler

düzeltme: 23 Eylül 2010 dan itibaren ana yasa değişikliği ile kişinin seyahat hürriyeti engellenemez şeklinde bir karar alınmış. Hala geçerlimidir acaba.
    "Hayatta çok az şey iyi bir önden motorlu ve arkadan itişli otomobili kullanmak kadar eğlencelidir."

antverse.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vergi borcundan (daha geneli amme borcu) dolayı yurt dışına çıkış yasağı 6183 sayılı Kanunun 36/A. maddesinde vardı. Ancak bahsettiğiniz 2010 yılı Anayasa değişikliği ile seyahat hürriyetinin sadece suç soruşturması-kovuşturması ve suç işlenmesini önlemek amacıyla sınırlandırılacağı hüküm altına alındı. Daha sonra 6183 sayılı Kanunun 36/A. maddesi Anayasadaki değişikliğe paralel olarak 6111 sayılı Kanunla 2011 yılında kaldırıldı. Sonuç; kimseye vergi borcundan dolayı yurtdışına çıkış yasağı (tahdidi) konulamaz.

psikolojikdeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde vergi borcum var devletimize geçen ay çıkış yaptım herhangi bir sıkıntı yaşamadım aranman olmadığı sürece bir sıkntı olacağını düşünmüyorum ama sen yinede vergi dairesi ile bir görüş telefonla değil yüzyüze görüş hatta net bilgiyi oaradan alman daha sağlıklı olur

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vergi borcundan dolayı yurt dışına çıkış yasağı konamaz. bir kaç sene oldu o uygulama kaldıralı.

icralık dahi olsan yurtdışı çıkış yasağı konmuyor artık. parasal mevzudan seyahat hürriyeti yasaklanamıyor artık.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

ceratoniaorg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladım çok teşekkür ederim bilgiler için.
    "Hayatta çok az şey iyi bir önden motorlu ve arkadan itişli otomobili kullanmak kadar eğlencelidir."

antverse.com

Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle cikilabiliyor 10bintl ustu yasak eskidendi o zamanlarda izinle cikilabiliyordu yine gerci..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)