ahhhhh yine talihsiz bi konu olmuş..vankel bunlarıda mı görecekti![]()
ahhhhh yine talihsiz bi konu olmuş..vankel bunlarıda mı görecekti![]()
aslında bunun kasa düzgün motor bitik olanını alıcan başka bi motor koyucaksın 6 silindir filan.. çok daha iyi olur
lpg işi ise yapsınlar görelim... bu devirde artık olumlu bakmak lazım bu gibi işlemlere. yani kimse benzin fiyatları yüzünden çok yakan arabaya binmek zorunda değil. lpg ile hem sürüş keyfi hemde yakıt ekonomisi yapabilir. bunda absürt olan bişey yok, sadece motor yapısı yüzünden biraz sıkıntılı olmuş o kadar. yoksa benzin bu fiyatken birisi m3'e lpg taksa "adam napsın ki" der geçerim...
Etrafta bir sürü spor araba görüntüsü altında dizel kullanan var... Onlara kimse laf etmez, benzin ile aynı kullanım karakteri imkanı veren lpg ise hor görülür... Arabadan ne istediğinize bağlı... benim gibiyseniz 2012 model dizel aracınızı lanet eder satar, gider eski model performanslı benzinliye dönersiniz... kimisi ise az yaksın, ralli mi yapacağım der, sana güler...
rx8 ve lpg olayına gelince...Olabilirliği konusunda maalesef şüpheler çok çok fazla teknik anlamda. Yoksa neden olmasın...
Biraz saygı... Dünya herkesin...
youtube.com/c/KadirZora
www.zoramotors.com
https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston
Parası olan benzinde kullanır. Ama araba sevdalısı olup sürmeyi gezmeyi seven normal gelirli birisi hayalindeki arabayı aldıktan sonra yakıt yüzünden rahat rahat süremeyecekse ne anladım bu işten. Kaldı ki düzgün ayarlı lpg nin motora zararı yok (wankel i bilemem) Eğer arabayı sürmeye değil de içinde boş boş oturmaya ya da ayda yılda bir sürmeye alan varsa o da yine sahibini ilgilendirir. Ama ben sürmeyi seviyorum ata binsem lpg takarım, ülkedeki şartlarımız bu
![]()
''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK
hahahaayrıca olur yada olmazını değil adamlar türkiyede takmış denemiş mazda rx8 almış lpg projesi düşünmüş uygulamış bende karşıydım ama sanki olmuş bu araçların motorları zaten sıkıntılı çok gitmiyor ama kalkıpta lpgden sonra araç 80-90bin yok yapmış insanın fikri değişiyor... 3,70 kuruş yakan bir rx8 kimin kulağına hoş gelmiyor ki ?
RX8 yada wankel diye ayırt etmiyorum açıkcası. Kim istemez 30 kuruş yakan Type R'ı yada RX8'i.. Benzin 5 lira oldu ve Türkiye'de yaşıyoruz. Yarın 10 lirada olacak.. Benzinin 5 lira olması bizim kabahatimiz olmadığı gibi, Wankele tüp takmakta onların kabahati değil. Demek ki motor bitirirse çıkacak masrafı göze almış, bizede söz düşmez![]()
OTOBULL GARAGE
aslan besleyen yemine katlanır demişler. lpg'ye karşı olmayan biri olarak, bu araca lpg takılmasını hiç mantıklı bulmuyorum. kaldı ki benzinde kullanımda bile motor yiyen bir araç bu..
ayrıca araba çok yakıyor diye ne güzel kabullenmişiz benzin fiyatlarını, 10tl yapsalar itiraz edesimiz yok nasılsa lpg var diye.. arabaların çok yakmasına çözüm bulmadan önce fosil yakıt rezervlerine bu kadar yakın bir ülkede neden benzin pahalılıgında rekortmenliğe koşuyoruz bunu konuşmak lazım.
rx8 ler için kitleri vardı yurtdışında ingiliterede takan çok.... ama %25 güç kaybı oluyormuş ve aşırıda fark yaratmıyormuş lpg... tabi apexlerin hali ne duruma geliyor bilinmez![]()
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
verlimlilk ne alemde onu merak ediyorum keşke lpg önce ve sonrası dyno ölçümü filan olsa.![]()
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)