User Tag List

Sayfa 10/16 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
289 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: Tavukculuk sektörü ve Tavuk eti hakkında bilgilendirme

  1. #172
    xILuciferIx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2013
    Yaş
    34
    Şehir
    Antalya
    Mesaj
    239
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    firmanızı pm olarak atabilirmisiniz?
    +1 bana da atasanız sevinirim

  2. #173
    baymustang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2009
    Yaş
    39
    Şehir
    türkiye/istanbul
    Mesaj
    846
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TurboM3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eklemek isterim;

    Oğlum 8 aylıkken tavuk eti yedirmeye başladım.

    Bugün 22 aylık mavuk mavuk deyip yiyor.

    Kendi evladıma gönül rahatlığı ile tavuk eti yediriyorum. Zarar verse yedirir miyim? Ne için yaşıyoruz? Çocuklarımız için yaşıyoruz.

    3. nesilim ve rahmetli dedemin nasihati "çocuğuna yedirmeyeceğin ürünü satma" .
    abi seni gerçekten eski bir gıda işletmecisi olark tebrik ediyorum. sizler gibi üretici olan duyarlı iş yeri sahiplerine kalsak gerçekten iyi besleneceğiz.

    fakat dağıtıcıların ve son kullanıcıya(kasap) satanların durumu vahim asıl ele alınması gereken nokta bana göre bu.

    1 tavuk 3 defa dondurucuya girer mi?

    evet girdiğini bizzat gördüm. ve bu konu ile ilgili çok savaş verdim ve rabbime ne zaman hile yapmayı aklımdan geçirirsem bu mesleği bıraktır diye dua ettim.

    ne zaman yapmasamda aklımdan adana kebabına tavuk taşlığı karıştırmayı düşündüm ki o ay herşeyi kapattım.

    geçenlerde gıda fuarında bir tavuk denedim. mudurnunun gurme tavuğu. psikolojikmiydi bilmiyorum ama 2 kişi 1400gr tavuğu silip süpürdük ve hiç rahatsız olmadık. rengini gören korkuyor ama ben seve seve aldım ve yedim. sanırım yemleri standart dışı kekik özlü bol proteinli yemlerle yediriyorlarmış.

    zamanında mudurnu battı ama sanırım iyi adım atıyorlar artık?
    GOT DİESEL&TORK

  3. #174
    mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2013
    Yaş
    60
    Şehir
    Antalya
    Mesaj
    1.272
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben görüneni ve damak tadından bahsediyorum. Köyde dolaşan tavuğu alın kesin eti kahverengi çıkacaktır. Tadı eğer çiğneyebilirseniz bir tad alırsınız. Köydeki bütün tavuklar yumurtalarından faydalanmak için beslenir. Zaten kestiğinizdede kalan en fazla 2kg olur. Tavuk tüketenlerin tabiri ile A4 kağıt kıvamında olan fabrika tavuğu yada üzerine ne etiket koyarsak o denilen tavuklar farklı. Fabrika tavuğuna Kalori olarak yada sıhhi olarak bir hata bulmak mümkün değil. Ama o kadar. Zaten Tavuğu 4 yada 5 aylık olana kadar besleyip satmak ticari olarak pek karlı bir iş değil. Yetiştirme şeklinden dolayı fabrika üretimi tavukların eti 4 - 5 aylık tavukların etinin yerini alamaz. Bu günkü şartlarda üretim bu şeklide. Acaba Gurme tavuklar Sabah gün ağırırken çam ormanlarında gezinip öğlene doğru kümeslerine girip kurt, yeşillik, domates, soğuk kavun karpuz yedikten sonra nemli toprağa uzanıp güneşleniyorlarmı??
    dahası akşam içme sularında pekmez takviyesi varmı?? yada kesime girmeden önceki günlerde elle beslemerek ceviz yiyorlarmı...
    Birde küçük not o bahsedilen bütün yemlerden zaten yiyorlar.
    Bu şekilde yetişmiş tavuğun tadı fabrika tavuğu ile bir olmaz diye düşünüyorum.
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

  4. #175
    ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2009
    Yaş
    50
    Şehir
    Ankara, Çayyolu
    Mesaj
    10.560
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mert yaklaşık 1,5 aydır İstanbul'dayım hatta geçen hafta Erse'yle sahilde oturduk biraz... ona da dedim, kardeşim buranın tavuğunun tadı başka, martı olayı geyik mi gerçek mi?
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

    http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

  5. #176
    abdullahduymaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Feb 2012
    Yaş
    31
    Şehir
    TR
    Mesaj
    417
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TurboM3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eklemek isterim;

    Oğlum 8 aylıkken tavuk eti yedirmeye başladım.

    Bugün 22 aylık mavuk mavuk deyip yiyor.

    Kendi evladıma gönül rahatlığı ile tavuk eti yediriyorum. Zarar verse yedirir miyim? Ne için yaşıyoruz? Çocuklarımız için yaşıyoruz.

    3. nesilim ve rahmetli dedemin nasihati "çocuğuna yedirmeyeceğin ürünü satma" .
    Bu acıklama benim için gayet tatmin edici oldu,firmanızın ismini pmden gönderebilir misiniz?
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama ilk kuralımızdır önce bunu öğren,ATATÜRK ü sev. Tanı Öğren.

  6. #177
    Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2012
    Yaş
    33
    Şehir
    İstanbul/Küçükyalı
    Mesaj
    4.126
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla herkes firma adı istiyor, ben de isteyeyim de gönlüm rahat yiyeyim bari. Sıkça tavuk tüketilir bizim evde
    Not Stock I20N
    Pedal Box
    Başaran Coil
    Mud flaps

  7. #178
    Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Apr 2009
    Yaş
    38
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    7.914
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yavan oluyor diyenler aşçı işin ehlimiydi ona dikkat ettiniz mi
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

  8. #179
    ersandeniz
    Misafir
    Ben de alabilir miyim firma ismini? Cok tesekkurler

  9. #180
    onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2006
    Yaş
    39
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    18.443
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tavuğu pişirmeyide bilmek lazım lezzeti ordan geliyor yoksa hepsi aynı

    psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

  10. #181
    Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2011
    Yaş
    34
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    1.918
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tavuğu pişirmeyide bilmek lazım lezzeti ordan geliyor yoksa hepsi aynı
    Aynen öyle asidi yüksek bi zeytinyağı kekik karabiber pul biber rendelenmiş sarımsak bi güzel harmanlıyıp dolanba atıcan bi gün bekletcn sonra ver mangala gitsin
    Everyday I ** çapuling...

  11. #182
    TurboM3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2007
    Yaş
    49
    Şehir
    ISTANBUL
    Mesaj
    767
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dbahadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi o zaman neden bazı tavukların eti ot gibi? :S
    LEZZET tamamen beslenmeye bağlı.

    Aynı ırk ile çok farklı lezzetler elde ediliyor.

    Örneğin aynı pirinç ile çok farklı lezzetlerde pilav yapabiliriz.

    Lezzeti yem ve yemin güzelliği etkiliyor.

    Ben de kendi tavuğumun lezzetine alıştım, dışarıda yediğimde ot gibi bulduğum tavuklar oldu.



    Alıntı baymustang Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi seni gerçekten eski bir gıda işletmecisi olark tebrik ediyorum. sizler gibi üretici olan duyarlı iş yeri sahiplerine kalsak gerçekten iyi besleneceğiz.

    fakat dağıtıcıların ve son kullanıcıya(kasap) satanların durumu vahim asıl ele alınması gereken nokta bana göre bu.

    1 tavuk 3 defa dondurucuya girer mi?

    evet girdiğini bizzat gördüm. ve bu konu ile ilgili çok savaş verdim ve rabbime ne zaman hile yapmayı aklımdan geçirirsem bu mesleği bıraktır diye dua ettim.

    ne zaman yapmasamda aklımdan adana kebabına tavuk taşlığı karıştırmayı düşündüm ki o ay herşeyi kapattım.

    geçenlerde gıda fuarında bir tavuk denedim. mudurnunun gurme tavuğu. psikolojikmiydi bilmiyorum ama 2 kişi 1400gr tavuğu silip süpürdük ve hiç rahatsız olmadık. rengini gören korkuyor ama ben seve seve aldım ve yedim. sanırım yemleri standart dışı kekik özlü bol proteinli yemlerle yediriyorlarmış.

    zamanında mudurnu battı ama sanırım iyi adım atıyorlar artık?

    Çok iyi noktaya değinmişsin.

    Çok açık yazacağım, filtre kullanmadım, kullanmam.

    Tavuğu kesildiği anda 3 saat 45 dakika boyuca soğutuculu odalarda soğutup 3 dereceye düşürüp müşterilerimize soğutuculu tırlar ile sevk ediyoruz.

    Her tır TESTO marka soğutucu kayıt cihazları ile takip ediliyor. LOGGER.
    + 4 derece üzerine çıkan tırlar seferden men edilir, analarını ağlatırım.

    İstanbul'da satışı kendimiz yapıyoruz, 90 kamyonet tek tek ısı takibi yapılıyor.

    Kasapa, restorana, otele, markete ürünü biz 4 derecede teslim ediyoruz.

    Sorun bundan sonra başlayabilir.

    A- müşterinin dolabı 4 dereceye düşürmeyebilir.
    B- dolap direkt güneşe bakan noktalar var, tam güneşe çevirmişler
    C- dolap 4 derece, müşteri sepete attı, 20 dakika markette gezdi, sonra vazgeçti tavuğu bıraktı. 20 dakika ürünü ısıttı. Buna da engel olamayız.

    Gelelim 3 kere soğutana, burada ne demek 3 kere soğutmak?

    + 4 derece ürün - 40 şoka bir defa alınabilir.

    Her sektörde olduğu gibi tavuk sektöründe de kötü satıcılar var.

    SKT son kullanma tarihi yaklaşan ürünü satmaya çalışan kötü kalpli hayvanlar olabilir. Ama % 99 iyi niyetli satıcılar.

    Pastanelerde satılan ay çöreklerinin nasıl üretildiğini bilir misiniz?
    Gün boyunca artan kırıntıları toplayıp ertesi gün çöpe atmadan karıştırıp ay çöreği olarak satıyorlar. Ne artıyorsa pastane ay çöreğine çeviriyor.

    Köfte: asla ve kata sokakta köfte yemem. Köfteye neler katılıyor?

    1 kg dana eti alıp kıyma çektirseniz, hazır kıyma değil, gözünüz önünde kıyma yaptırsanız maliyet ne olur 18 TL Et süt kurumu.
    Peki köftenin kg fiyatı nasıl olur da 6 TL olur? Nasılı siz cevaplayın.

    Katıksız kıymadan daha pahalı olmalı, işçilik var.



    Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben görüneni ve damak tadından bahsediyorum. Köyde dolaşan tavuğu alın kesin eti kahverengi çıkacaktır. Tadı eğer çiğneyebilirseniz bir tad alırsınız. Köydeki bütün tavuklar yumurtalarından faydalanmak için beslenir. Zaten kestiğinizdede kalan en fazla 2kg olur. Tavuk tüketenlerin tabiri ile A4 kağıt kıvamında olan fabrika tavuğu yada üzerine ne etiket koyarsak o denilen tavuklar farklı. Fabrika tavuğuna Kalori olarak yada sıhhi olarak bir hata bulmak mümkün değil. Ama o kadar. Zaten Tavuğu 4 yada 5 aylık olana kadar besleyip satmak ticari olarak pek karlı bir iş değil. Yetiştirme şeklinden dolayı fabrika üretimi tavukların eti 4 - 5 aylık tavukların etinin yerini alamaz. Bu günkü şartlarda üretim bu şeklide. Acaba Gurme tavuklar Sabah gün ağırırken çam ormanlarında gezinip öğlene doğru kümeslerine girip kurt, yeşillik, domates, soğuk kavun karpuz yedikten sonra nemli toprağa uzanıp güneşleniyorlarmı??
    dahası akşam içme sularında pekmez takviyesi varmı?? yada kesime girmeden önceki günlerde elle beslemerek ceviz yiyorlarmı...
    Birde küçük not o bahsedilen bütün yemlerden zaten yiyorlar.
    Bu şekilde yetişmiş tavuğun tadı fabrika tavuğu ile bir olmaz diye düşünüyorum.
    Telefonda konuştuğumuz gibi siz butik üretim yapıyorsunuz, beslemeye çok önem vermişsiniz, tebrikler, ancak kesim şartlarınız % 100 değişmeli, kontrol edilen, devlet tarafından denetlenen ortamda kesmenizi öneriyorum. Telefonda arz ettiğim gibi soğuk zinciri oluşturmanız lazım, bu da ancak fabrika kurarak mümkün. İlginiz, sevginiz takdire şayan.

    İstanbul'a geldiğinizde evinize Gurme Piliç yollayacağım, test edin, beğeneceğinizi düşünüyorum.

    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mert yaklaşık 1,5 aydır İstanbul'dayım hatta geçen hafta Erse'yle sahilde oturduk biraz... ona da dedim, kardeşim buranın tavuğunun tadı başka, martı olayı geyik mi gerçek mi?
    Bülentcim martı değil KAZ, uçan kaz MORTON. MUHAHAHAA

    Patron, martıyı kesim yaptığımız makinelere sokamazsın.

    FİZİKSEL OLARAK MAKİNELERE SIĞMAZ.

    Orta boy bir martıyı bile kesim makinelerine sokamayız, bırak büyük boyları.

    El ile de kesemeyiz.

    Günde 150.000 ile 450.000 arasında tavuğun kesildiği fabrikalarda el ile kesim imkansız. Dakikada 200 piliç makineden geçiyor.

    Martı muhaaha. Bu iyiymiş Patron


    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tavuğu pişirmeyide bilmek lazım lezzeti ordan geliyor yoksa hepsi aynı
    Soslama, marinasyon önemli.

    Yeni kesilen et, ister kırmızı et ister beyaz et olsun 1-2 gün dinlendirilmeli.
    KAS ÖLÜMÜ dediğimiz RİGOR MORTİS 1-2 gün sürüyor. Hayvanlar kesildikleri zaman kasları hemen gevşemez, 1-2 gün zaman ister.

    Bu nedenle, 1-2 gün eti dinlendirirseniz daha yumuşak et yersiniz.
    Subhanallah, Elhamdulillah, Estağfurullah, Alllahuekber, Lailaheillallah

  12. #183
    volume81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2010
    Yaş
    33
    Şehir
    İstanbul/Ataşehir
    Mesaj
    2.072
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında püf noktayı TurboM3 mert abi inceden vermiş

    fabrikamız 365 gün açık istediğiniz zaman gelin görün diyor daha ne olsun

    bu arada ben hariç tüm sülale yumurta ile uğraşıyordu son nesil babam'da yeni bıraktı

    iş yapacaklara tavsiyem paranız varsa ve doğru düzgün yaparsanız para kazanırsınız yoksa markanız olmaz üretim belgeleriniz olmazsa tarım bakanlığı tepenize biner sermayeniz kadar ceza ödeyebilirsiniz

    tavuk etinin sağlığından şüpheniz olmasın sadece nakliye market ve restoran seçimini iyi yapın diğer türlü üretimde hile hurda olmaz

  13. #184

    Üyelik
    Apr 2012
    Yaş
    32
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    25
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TurboM3 bey firmanızın ismini alabilir miyim ? Kaliteli ürün tüketmekte fayda var.

  14. #185
    ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2009
    Yaş
    50
    Şehir
    Ankara, Çayyolu
    Mesaj
    10.560
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TurboM3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bülentcim martı değil KAZ, uçan kaz MORTON. MUHAHAHAA

    Patron, martıyı kesim yaptığımız makinelere sokamazsın.

    FİZİKSEL OLARAK MAKİNELERE SIĞMAZ.

    Orta boy bir martıyı bile kesim makinelerine sokamayız, bırak büyük boyları.

    El ile de kesemeyiz.

    Günde 150.000 ile 450.000 arasında tavuğun kesildiği fabrikalarda el ile kesim imkansız. Dakikada 200 piliç makineden geçiyor.

    Martı muhaaha. Bu iyiymiş Patron
    haha ne bileyim işte gelmişken sorayım dedim, 3 liraya tavuk döner mi olur ya
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

    http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

  15. #186
    Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2013
    Yaş
    40
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    9.119
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haha ne bileyim işte gelmişken sorayım dedim, 3 liraya tavuk döner mi olur ya
    3TL yine iyi. 1,5TL+ayran

  16. #187

    Üyelik
    Oct 2009
    Yaş
    49
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    252
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gurme, mudurnunun bir markasi degilmi. Mert beyde mudurnu tavukculuk sahibi sanirim. Bazi arkadaslar pm ile firma ismi istemis, iyi firma pm ile istenmemeli.

  17. #188

    Üyelik
    Feb 2012
    Yaş
    36
    Şehir
    Antalya
    Mesaj
    1.263
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Firmanızı bende merak ettim denemek istiyorum, ayrıca köy tavuğu için de mesaj atın demişsiniz. Rica etsem pm

  18. #189
    Antalyalogy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Feb 2009
    Yaş
    47
    Şehir
    Özgür --> Antalyalogy
    Mesaj
    6.535
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mert Bey firma ismi pm rica ediyorum..
    Ürunlerinizi Antalya da bulabilirmiyiz ?
    '' Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma '' :

    http://detayciyim.blogspot.com/

  19. #190
    EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2010
    Yaş
    41
    Şehir
    34 / 41
    Mesaj
    9.566
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tavuk ile pek aram olmasada firma bilgisini bana pm atarmısınız? Arada sırada mangalda yiyorum onuda bari düzgün yiyeyim. Ne yediğimi bileyim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •