abi seni gerçekten eski bir gıda işletmecisi olark tebrik ediyorum. sizler gibi üretici olan duyarlı iş yeri sahiplerine kalsak gerçekten iyi besleneceğiz.
fakat dağıtıcıların ve son kullanıcıya(kasap) satanların durumu vahim asıl ele alınması gereken nokta bana göre bu.
1 tavuk 3 defa dondurucuya girer mi?
evet girdiğini bizzat gördüm. ve bu konu ile ilgili çok savaş verdim ve rabbime ne zaman hile yapmayı aklımdan geçirirsem bu mesleği bıraktır diye dua ettim.
ne zaman yapmasamda aklımdan adana kebabına tavuk taşlığı karıştırmayı düşündüm ki o ay herşeyi kapattım.
geçenlerde gıda fuarında bir tavuk denedim. mudurnunun gurme tavuğu. psikolojikmiydi bilmiyorum ama 2 kişi 1400gr tavuğu silip süpürdük ve hiç rahatsız olmadık. rengini gören korkuyor ama ben seve seve aldım ve yedim. sanırım yemleri standart dışı kekik özlü bol proteinli yemlerle yediriyorlarmış.
zamanında mudurnu battı ama sanırım iyi adım atıyorlar artık?
GOT DİESEL&TORK
Ben görüneni ve damak tadından bahsediyorum. Köyde dolaşan tavuğu alın kesin eti kahverengi çıkacaktır. Tadı eğer çiğneyebilirseniz bir tad alırsınız. Köydeki bütün tavuklar yumurtalarından faydalanmak için beslenir. Zaten kestiğinizdede kalan en fazla 2kg olur. Tavuk tüketenlerin tabiri ile A4 kağıt kıvamında olan fabrika tavuğu yada üzerine ne etiket koyarsak o denilen tavuklar farklı. Fabrika tavuğuna Kalori olarak yada sıhhi olarak bir hata bulmak mümkün değil. Ama o kadar. Zaten Tavuğu 4 yada 5 aylık olana kadar besleyip satmak ticari olarak pek karlı bir iş değil. Yetiştirme şeklinden dolayı fabrika üretimi tavukların eti 4 - 5 aylık tavukların etinin yerini alamaz. Bu günkü şartlarda üretim bu şeklide. Acaba Gurme tavuklar Sabah gün ağırırken çam ormanlarında gezinip öğlene doğru kümeslerine girip kurt, yeşillik, domates, soğuk kavun karpuz yedikten sonra nemli toprağa uzanıp güneşleniyorlarmı??
dahası akşam içme sularında pekmez takviyesi varmı?? yada kesime girmeden önceki günlerde elle beslemerek ceviz yiyorlarmı...
Birde küçük not o bahsedilen bütün yemlerden zaten yiyorlar.
Bu şekilde yetişmiş tavuğun tadı fabrika tavuğu ile bir olmaz diye düşünüyorum.
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
Mert yaklaşık 1,5 aydır İstanbul'dayımhatta geçen hafta Erse'yle sahilde oturduk biraz... ona da dedim, kardeşim buranın tavuğunun tadı başka, martı olayı geyik mi gerçek mi?
Valla herkes firma adı istiyor, ben de isteyeyim de gönlüm rahat yiyeyim bari. Sıkça tavuk tüketilir bizim evde![]()
Not Stock I20N
Pedal Box
Başaran Coil
Mud flaps
yavan oluyor diyenler aşçı işin ehlimiydi ona dikkat ettiniz mi![]()
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
Ben de alabilir miyim firma ismini? Cok tesekkurler
tavuğu pişirmeyide bilmek lazım lezzeti ordan geliyor yoksa hepsi aynı![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
LEZZET tamamen beslenmeye bağlı.
Aynı ırk ile çok farklı lezzetler elde ediliyor.
Örneğin aynı pirinç ile çok farklı lezzetlerde pilav yapabiliriz.
Lezzeti yem ve yemin güzelliği etkiliyor.
Ben de kendi tavuğumun lezzetine alıştım, dışarıda yediğimde ot gibi bulduğum tavuklar oldu.
Çok iyi noktaya değinmişsin.
Çok açık yazacağım, filtre kullanmadım, kullanmam.
Tavuğu kesildiği anda 3 saat 45 dakika boyuca soğutuculu odalarda soğutup 3 dereceye düşürüp müşterilerimize soğutuculu tırlar ile sevk ediyoruz.
Her tır TESTO marka soğutucu kayıt cihazları ile takip ediliyor. LOGGER.
+ 4 derece üzerine çıkan tırlar seferden men edilir, analarını ağlatırım.
İstanbul'da satışı kendimiz yapıyoruz, 90 kamyonet tek tek ısı takibi yapılıyor.
Kasapa, restorana, otele, markete ürünü biz 4 derecede teslim ediyoruz.
Sorun bundan sonra başlayabilir.
A- müşterinin dolabı 4 dereceye düşürmeyebilir.
B- dolap direkt güneşe bakan noktalar var, tam güneşe çevirmişler
C- dolap 4 derece, müşteri sepete attı, 20 dakika markette gezdi, sonra vazgeçti tavuğu bıraktı. 20 dakika ürünü ısıttı. Buna da engel olamayız.
Gelelim 3 kere soğutana, burada ne demek 3 kere soğutmak?
+ 4 derece ürün - 40 şoka bir defa alınabilir.
Her sektörde olduğu gibi tavuk sektöründe de kötü satıcılar var.
SKT son kullanma tarihi yaklaşan ürünü satmaya çalışan kötü kalpli hayvanlar olabilir. Ama % 99 iyi niyetli satıcılar.
Pastanelerde satılan ay çöreklerinin nasıl üretildiğini bilir misiniz?
Gün boyunca artan kırıntıları toplayıp ertesi gün çöpe atmadan karıştırıp ay çöreği olarak satıyorlar. Ne artıyorsa pastane ay çöreğine çeviriyor.
Köfte: asla ve kata sokakta köfte yemem. Köfteye neler katılıyor?
1 kg dana eti alıp kıyma çektirseniz, hazır kıyma değil, gözünüz önünde kıyma yaptırsanız maliyet ne olur 18 TL Et süt kurumu.
Peki köftenin kg fiyatı nasıl olur da 6 TL olur? Nasılı siz cevaplayın.
Katıksız kıymadan daha pahalı olmalı, işçilik var.
Telefonda konuştuğumuz gibi siz butik üretim yapıyorsunuz, beslemeye çok önem vermişsiniz, tebrikler, ancak kesim şartlarınız % 100 değişmeli, kontrol edilen, devlet tarafından denetlenen ortamda kesmenizi öneriyorum. Telefonda arz ettiğim gibi soğuk zinciri oluşturmanız lazım, bu da ancak fabrika kurarak mümkün. İlginiz, sevginiz takdire şayan.
İstanbul'a geldiğinizde evinize Gurme Piliç yollayacağım, test edin, beğeneceğinizi düşünüyorum.
Bülentcim martı değil KAZ, uçan kaz MORTON. MUHAHAHAA
Patron, martıyı kesim yaptığımız makinelere sokamazsın.
FİZİKSEL OLARAK MAKİNELERE SIĞMAZ.
Orta boy bir martıyı bile kesim makinelerine sokamayız, bırak büyük boyları.
El ile de kesemeyiz.
Günde 150.000 ile 450.000 arasında tavuğun kesildiği fabrikalarda el ile kesim imkansız. Dakikada 200 piliç makineden geçiyor.
Martı muhaaha. Bu iyiymiş Patron
Soslama, marinasyon önemli.
Yeni kesilen et, ister kırmızı et ister beyaz et olsun 1-2 gün dinlendirilmeli.
KAS ÖLÜMÜ dediğimiz RİGOR MORTİS 1-2 gün sürüyor. Hayvanlar kesildikleri zaman kasları hemen gevşemez, 1-2 gün zaman ister.
Bu nedenle, 1-2 gün eti dinlendirirseniz daha yumuşak et yersiniz.
Subhanallah, Elhamdulillah, Estağfurullah, Alllahuekber, Lailaheillallah
aslında püf noktayı TurboM3 mert abi inceden vermiş
fabrikamız 365 gün açık istediğiniz zaman gelin görün diyor daha ne olsun
bu arada ben hariç tüm sülale yumurta ile uğraşıyordu son nesil babam'da yeni bıraktı
iş yapacaklara tavsiyem paranız varsa ve doğru düzgün yaparsanız para kazanırsınız yoksa markanız olmaz üretim belgeleriniz olmazsa tarım bakanlığı tepenize biner sermayeniz kadar ceza ödeyebilirsiniz
tavuk etinin sağlığından şüpheniz olmasın sadece nakliye market ve restoran seçimini iyi yapın diğer türlü üretimde hile hurda olmaz![]()
TurboM3 bey firmanızın ismini alabilir miyim ? Kaliteli ürün tüketmekte fayda var.
Gurme, mudurnunun bir markasi degilmi. Mert beyde mudurnu tavukculuk sahibi sanirim. Bazi arkadaslar pm ile firma ismi istemis, iyi firma pm ile istenmemeli.
Firmanızı bende merak ettim denemek istiyorum, ayrıca köy tavuğu için de mesaj atın demişsiniz. Rica etsem pm![]()
Tavuk ile pek aram olmasada firma bilgisini bana pm atarmısınız? Arada sırada mangalda yiyorum onuda bari düzgün yiyeyim. Ne yediğimi bileyim
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)